Copii cu si fara nevoi speciale impreuna - pareri?
Raspunsuri - Pagina 10
eunice78 spune:
Grati.ela, eu am inteles la ce te referi tu si stiu ca diabetul nu e o disabilitate dar e tot o conditie speciala a unui om. Eu am dat doar un exemplu, ca sa evidentiez ca sunt cazuri in care copii care nexcesita un tratament special nu il au din cauza parintilor. Nu ca i-as condamna, din pacate societatea noastra nu ca nu exceleaza la capitolul toleranta dar nici macar nota de trecere nu merita.
Si in afara de asta chiar nu as vrea ca autoarea topicului sa faca vreo clasificare pe disabilitati.
Parerea mea e ca parintii ar trebui sa insiste sa aiba copii in gradinite normale, cu copii fara probleme, ca sa nu se simta din start copii diferiti. Diferiti in sensul rau al cuvantului.
Iar pentru parintii care se opun..adica cei lipsiti de minimul bun simt, ca altfel nu ii pot spune ..ar trebui sa nu ii bagati in seama si sa aveti grija de voi si de copii vostri speciali. Fara sa va ganditi la cei egoisti, lipsiti de toleranta. Altfel, copii speciali vor suferi de doua ori. Pe de alta parte, copii au intr-adevar tot soiul de atitudini rautacioase (nu e de mirare, la ce parinti au unii) dar este si acesta un exercitziu pentru viatza.
Baietzii mei
wnimra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui felicici Orice psiholog va poate confirma: furia si agresivitatea denota incapacitatea de a accepta o realitate. In rest eu va doresc numai bine si sanatate! Lorena(19.12.2007) |
Cunosc ceva psihologie, .......felicici ai intuiut gresit, nu suntem parinti furiosi ori agresivi suntem doar sictiriti....iesim sa socializam cu cei mici si ne simtim bine in orice grup dar apare cineva ca tine sau mai rau si tot ce am construit se prabuseste, suntem oameni si e normal sa suferim,asta nu e neapart o problema dar ma simte copilul, devine nesigur....sunt unii are chiar vb in fatza copiilor vrute si nevrute fara sa realizeze ca ei chiar pot intelege tot si nu se pot exprima....ca parinte am sa fac tot ce imi sta in puteri sa trec peste bariere si sa construiesc un viitor frumos fiului meu.
Baiatul de care am mai povestit , are trei facultati, un copil pe drum, o nevasta care il accepta asa cum este, situatie buna si cei care il batjocoreau, multi stau cu parintii si le mananca pensia.
Important este sa gandesti dincolo de usa, este atat de bine sa nu ai nici un fel de prejudecati, te simti atat de liber si oamenii chiar sunt frumosi indiferent de culoare si handicap.
Sper ca sunt multi parinti care au intrat doar de curiozitate pe aici si au citit , poate au stat si au meditat 3 sec in plus si conteaza.
Multumesc mamicilor care au avut ceva bun de zis si constructiv.
poze Alex
Campanie pt Mihaita-"Vreau sa nu mai fiu diferit"
sorana spune:
Cum bine zicea cineva cred ca e important si despre ce dizabilitate e vorba. Nu cred ca un copil orb sau surd poate urma o scoala normala, in timp ce un copil cu usoare dificultati de vorbire sau de vedere sau de auz da - cu ochelari, cu aparate auditive e firesc sa mearga la scoala normala - dar daca e orb complet ...... nu prea vad cum poate urma o scoala normala, sincer. Cam la fel una e sa ii lipseasca 2 degete alta e sa nu aiba deloc mainile (in conditiile in care toate examenele in Ro sunt date in scris).
Imi imaginez ca este foarte greu pentru parinti dar nu stiu daca exista cu adevarat pozibilitatea ca in toate scolile publice sa fie primitii copii cu toate tipurile de dizabilitati.
Sorana si Monica (in curand scolarita)
babette spune:
Sunt o mama NORMALA -cu un handicap locomotor, a unei fete NORMALE cu handicap psihic care la randul ei este o mama NORMALA a unui baietel NORMAL cu un sindrom extrem de rar.
Asa a fost sa fie! Niciun handicap nu are legatura cu altul!
Si ne crestem fiecare copiii ca si voi, toate mamele lumii.
Cu incredere, cu grija, cu dragoste. Si, asa ca toate mamele din lume ii invatam sa fie buni, sa-i ajute pe ceilalti, sa invete bine, sa fie ascultatori si politicosi, sa se joace si cu alti copii, etc....
Totul e la fel. Poate doar timpul de joaca le e mai scurt caci au de facut tratamente, au de mers prin sali de operatii, si ii mai invatam sa fie rabdatori, nu numai cu durerea lor, dar si cu ceilalti care arata ca si ei.
Si grija pare sa fie un pic mai mare, si o lacrima ascunsa intr-un colt al ochiului tradeaza uneori chinul pe care-l induri gandindu-te ca n-ai sa-i fi alaturi pt totdeauna ca sa-l ajuti caci cu siguranta se vor gasi mame NORMALE care de fapt nu stiu ce-i NORMALUL.
Poate ar trebui sa-si dea seama ca ele au o problema si ar trebui sa mearga la doctor!
Si vor deveni si ele NORMALE .
felicici spune:
citat din mesajul lui wnimra ...cineva ca tine sau mai rau... |
Cineva ca mine...care sustine ca in lumea civilizata la care aspirati voi intoleranta manifestata aici la adresa unei simple intrebari nu-si are locul. Si zici ca exista si mai rau ca mine? Greu!!!
Lorena(19.12.2007)
wnimra spune:
Se pot da examene si pe calc, exista tastaturi speciale(ii ajuta enorm pe cei cu tetra si sindrom piramido extra piramidal care au pt cu coordonarea mainilor).
Nu intra in discutie copiii care chiar nu pot fii inclusi in sist de invatamant normal.....cei fara vedere merg la scoala speciala pt orbi si invata la fel de mult si de bine ca toti copiii, cei fara auz la fel, ....vb despre cei cu tetra pareza, parapareza, din spectrul autismului, etc...copii care pot "recupera" si socializarea le face foarte bine.
stiti care este diferenta si ce deranjeaza???
Un copil ca al meu de ex, are 4 ani , incepe sa vb , gradul lui de intelegere este mult mai ridicat , apropiat de 4 ani, dar exprimarea este 0...pare exact ca un copil care a fost crescut in varf de munte , tinut in casa si sigura activitate era sa auda cum bate vantul, fatza de unul de la oras , cu posibilitati , net , educatie , care stie 20 de poezii, etc.....cand ii asezi unul langa altul si vb cu ei se observa clar diferenta , iar cel cu pr daca are handicapul fizic f mare deja sare in ochi ca bobul de porumb intre seminte.
poze Alex
wnimra spune:
felicici...cum a precizat si autoarea topicului...pe vremea mamei ei existau carti de psihologie cum exista si azi.
nu e nimic de inteles, doar de respectat si sa iti vezi linistit de viata.
poze Alex
felicici spune:
citat din mesajul lui wnimra felicici...cum a precizat si autoarea topicului...pe vremea mamei ei existau carti de psihologie cum exista si azi. nu e nimic de inteles, doar de respectat si sa iti vezi linistit de viata. poze Alex Campanie pt Mihaita-"Vreau sa nu mai fiu diferit" |
Daca nu este nimic de inteles atunci nu este nimic de explicat si intoleranta si reactiile agresive tot nu au nici o scuza. Decat daca cei ce le-au manifestat au pretentia sa fie tratati diferit pentru ca se afla intr-o situatie diferita...si atunci da!...daca astea sunt pretentiile si asteptarile am sa ma fac si eu ca nu am observat ditamai intoleranta ce a curs pe pagini si pagini la acest subiect.
Lorena(19.12.2007)
mihaela77O spune:
dragele mele,mamici speciale(va stiti voi care),linisti-va,calmati-va si canalizati-va toata energia catre copiii vostrii speciali(intr-un fel sau altul,toti copiii sunt speciali,dar ai nostrii sunt mai speciali,ca sunt ai nostrii),credeti-ma,nu se merita..!luptam cu morile de vant....
si cum bine zicea ana stroe,cred ca ar fi bine ca unul din moderatori,sa inchida acest subiect..autoarea lui s-a retras....
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com
MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Vreau Sa Nu Mai Fiu DIFERIT
A&M
BAZARUL LUI MIHAITA
wnimra spune:
Nimeni nu vrea sa fie tratat diferit doar pt ca este diferit sau are un copil diferit....sa fie tratat normal.
imi pare rau dar tu nu ai inteles nimic, cel putin din ceea ce am vrut eu sa transmit.
Nu putem fii pe aceeasi lungime de unda, chiar nu ma deranjeaza.
poze Alex