Pepenasi iulie-august 2008- IN SARBATOARE (139)
Raspunsuri - Pagina 17
bujo spune:
Adela bine ai venit, vezi ca pana la 10 mesaje iti apar cu intarziere, sa nu te miri ca nu raspundem, scrie repede ca sa scapi de moderare. Si puiu meu tot pe 19 iulie e nascut, si culmea, si pe mine ma cheama Cristina Elena.![]()
bujo mami de Filip
Carmenela spune:
Sara buna fetilii,
Multam de raspunsurilii pentru jucarele. Deci, ma simt o denaturata si jumatate, am realizat ca a mea chestie roz nu are jucarii deloc... Ea se joaca afara toata ziua, ciuguleste iarba, furnici, fel de fel de lighioane ale pamantului, fugareste de-a busilea toti cainii si il adora pe Bosho care din cauza de varsta care va sa zica....nu mai poate fugi de ea....se prabuseste peste curci...samd.. Cam nimic ashea....de intelectuala...
E o taranca jet bijiet.
Boticelica, astept sfatzi si de la tien cu albumu'...
MOni-or...pai se vede treba ca de la atatea jucarele pentru neuroni..iaca isi fac simtite beneficiile... A mea merge in patru labe convinsa ca e caine, cred ca la opspe ani tot asa o sa mearga...si altii...ntz ntz ntz...deci...sunt o denaturata...
Cred ca o sa ii iau si io puzzle din ala si fluturas sau pasaret cu batz de impins (auziti, dar nu pot sa infig un batz in fundul unei curci si sa i-o dau cadou de ziua ei....? Nu? Totusi?)
Asheaaa..in alta ordine de idei...azi au plecat randunelele... Sa va spun sincer, dupa chiaiul de fericire...m-a incercat o oarecare nostalgie....cum ca cine imi va caca balconul de acum inainte....? NU, nu de aia...ma gandeam cu groaza ca...incepe toamnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Am avut un sentiment asa...de dimineata, ca lipseste ceva...Si am realizat brusc ca balconul e gol..Pentru cine nu stie fro 200 (la propriu) de randunele si-au facut cuiburi pe balcoanele mele (nu, nu astea...
). Seara si dimineata cand se trezau era nene o harmalaieeee...acum...m-am trezit si am vazut ca era liniste...moaaamaaa...ce sentiment...ziceai ca a venit apocalipsa..Si ca sa stiti, randunelel sunt infiorator de rele, se omoara intre ele non stop, isi arunca puii din cuiburi reciproc, dar extrem de unite in razboaie, se lupta cu vrabiile la cateva zile, stoluri intregi ataca de sus si din flacuri...aproae ca poti face strategii de razboi dupa ele... altfel...dragalashe neneeeeee..

Bujo, na, ca ti-ai gasit si tu sora! ca io cu sormia ne-am descoperit ca ne chema pe amandoua David.. BIne..eu am remarcat-o si ca pe un caz dificil de pshihopatologie...![]()
Hi hi hi..noroc ca e la Sovata acu'si pana vine...se mai linistesc apele...nu ma omoara pentru ce am scris... Daca nu mai apar...sa stiti ca asta a venit de la Bacau si m-a sinucis!

Maine incerc sa pui poze cu chestia roz ravisanta...A! Am uitat sa va spun ca fuseram in Italia, la controlul de 6 luni de la operatie, si totul e ok...La 3 ani ni se va spune daca o sa mai fie nevoie de o alta operatie sau...am scapat...Adica cand o sa ii creasca toti dintii de lapte, ca sa vada cum sunt dispusi, daca e gaura acolo, sau nu..., daca e nevoie de implant de os, samd. Pana la trei ani....ne bucuram de viata, speram ca si dupa...
No, ma duc acum la nani, ca-s terminoiu...
Va pup si multam inca o data pentru raspunsurile legate de jucarele...Inca ma mai gandesc la solutia cu batzul in fundul curcii...e clar cea mai ieftina...![]()
![]()
Pup uuuuuuuuuuu
My heart leaps up when I behold
A rainbow in the sky:
So was it when my life began,
So it is now that I am a man,
So be it when I shall grow old,
Or let me die!
The child is father of the man.." William Wordsworth
Carmenela
Caprioara spune:
Carmeneloooo, m-am prapadit de ras cu tine
.
Noi am avut o noapte super
: a dormit de la 12:30 pana pe la 8 si ceva fara sa suga; a supt si de la 8:30 a dormit pana la 11:30 cand am trezit-o eu sa pape. Necazul a fost ca eu m-am trezit la 5:30 cu o alergie de aia nasoala
, de ma manca si ustura nasul si pe gat rau de tot; bonus si ochii ma usturau si imi curgeau; alergia m-a tinut pana pe la 7 si am mai avut episoade din ea, mai domoale ce-i drept, si in cursul zilei.
A si papat super bine
fata de zilele trecute: dimineata cam 80-90 gr de fructe si un pic de iaurt, iar la pranz 130 gr de legume (jumate spanac) cu carne si ou si apoi si niste morcovel din ciorba noastra. Intre masa de dimi si cea de pranz a stat cu tati (eu am gatit) asa ca nu a supt deloc. Si noaptea nu a supt asa des ca de obicei. Poate si de aia a mancat bine?!? Ca alte dati sugea mult lapte si nu-i mai era foame? Cert e ca eu la ora 16 aveam sanul stang plinnnn, era pietroi deja si ma durea. Dupa pranz a supt (si am scapat si eu de durerea din sanul plin rau) si a adormit pe la 16:30. Seara raportam un supt pe la 20:30 ca eram plecati la McDonalds la ziua unui baietel prieten cu Matei si apoi la 21:30 a mancat vreo 70 grame de gris humana plus vreo 25 g de iaurt nestle cu capsuni. La McDonalds a mancat vreo 3-4 cartofi prajiti de la Matei
(nu dati cu rosii) si niste margini de la o placinta cu visine ce am mancat-o eu.
Una peste alta, azi pare o zi aproape de normal dupa muuulte zile dificile la mancare si somn, deci suntem pe drumul cel bun
!
I-am dat si in seara asta 2.5 ml peritol, din care a scuipat ceva. De maine insa cred ca nu-i mai dau.
pup you all,
In concursul cu ratzuste ne puteti vedea www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=3" target="_blank">aici, pozele cap1 si cap2
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
mai multe poze cu ratuste
Povestea nasterii Ilincutzei
Blogul meu - manute talentate
Caprioara spune:
Am uitat sa va spun: legat de sigurante de usi si dulapuri, am cumparat ieri www.miniblu.ro/Categorii/Camera_bebelusului/Accesorii_pt_siguranta_bebelusului/Safety_1st/Siguranta_pentru_usi_dulap_-_Safety_1st" target="_blank">asta, care e foarte faina, pentru ca Ilincu m-a disperat cu deschisul dulapurilor in ultima vreme, iar eu nu am cum sa mut lucrurile din ele in alta parte. Am luat 3 pentru dulapurile dein bucatarie.
Dar imi mai trebuie si www.miniblu.ro/Categorii/Camera_bebelusului/Accesorii_pt_siguranta_bebelusului/Lindam/Aparatoare_in_unghi_-_Lindam" target="_blank">astea, pentru sertare si sper eu sa mearga si la dulapuri cu 1 usa (am 2 in sufragerie de unde imi scoate fata de n ori pe zi toate cd-urile si alte nimicuri). Nu aveau la cele 2 magazine unde am fost (Titulescu si Mihai Bravu). Daca vedeti pe undeva, pleeeease da-ti de veste!Multam anticipat.
pup you all,
In concursul cu ratzuste ne puteti vedea www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=3" target="_blank">aici, pozele cap1 si cap2
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
Caprioara spune:
Carmenelo, iarta fata curca
si eventual baga un ochi www.miniblu.ro/Categorii/Jucarii/Jucarii_creative_si_educative/Blue-Box/Jucarie_trage-impinge_Buburuza_-_Blue-Box" target="_blank">aici. Ilinca nu vroia sa o mai lase din mana ieri
. I-am distras insa atentia cu www.miniblu.ro/Categorii/Jucarii/Jucarii_de_plastic/K`s_Kids/Telefon_Patrick_M_-_K`s_Kids" target="_blank">telefonul asta care era la promotie, in speranta ca nu va mai chinui telefonul nostru adevarat de pe romtelecom, pe care il fura si il roade, ii apasa butoanele, il tranteste, etc (inca nu mi-am dat seama daca mi-a reusit schema, dar va tin la curent
). E misto ca poti sa-ti inregistrezi vocea pe el si daca apasa butonul mare se aude inregistrarea. Matei era si el incantat de teleon
, mai ales de functia de inregistrare.
pup you,
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
Kimmy spune:
Neatza!
Noi am avut zile mai greute,Timi s-a umplut de bube uriase.Initial am crezut ca a ciupit-o ceva,dar cred ca a facut ceva alergie.Si ciupiturile de tantari de acu 3 saptamani inca se vad pe obrajori,dar alea nu i s-au facut cat o caisa.Arata oribil.S-au inrosit si s-au intarit.Degeaba am dat-o cu mixtura mentolata,ca tot se scarpina saracuta
.In disperarea mea am incercat si cu Fenistil,tot fara rezultat.Aseara i-am dat 2,5 ml de Aerius(cu strangere de inima) si vad ca i s-au mai retras.In plus ii iese inca o masea,deci am nervii pe bigudiuri.Nu ma prea lasa s-o dau nici cu gel de dinti
.
In concluzie,"pot sa-i dau si din asta",sau "eeeh,e fetita mare poate sa guste putin",la noi pica,si ma tin sa-i dau exclusiv ce are voie la varsta ei
.
_
Iza mamica mandra de Timea (28.06.2008)
Povestea noastra
boticelina spune:
Moni puzzle-ul l-a primit Nancy de ziua ei de la Sebi si Pica, deci nu stiu de unde provine dar e jucaria ei preferata inca din seara aia si pana acum. Pica, sar'na
. E muuuult mai frumoasa decat cele de la Djeco ce le-am vazut pe net.
Ana_a, am fost in misiune la Dedeman si ma uitai de cort cu tunel. Iegzista! E de fapt mai fain pentru ca-s 2 corturi, unul mai mare, tip igloo, cam de 1m x 1m x 1m (l,L,h) care are 2 intrari, una normala si una din care se iese intr-un tub de vreo 1,8m lungime, care se varsa in al doilea cort, tip wigwam de indieni. Ast al doilea cort are cam 0,8 x 0,8 x 1,2 m (l, L, H) si tot 2 intrari/iesiri. Coasta toata afacerea 80 de lei. I-am facut si poze si daca am cablul de date la munca ti le pun pe picasa sa le vezi...
Carmen, uite si www.raftulcujucarii.ro/Jucarie_pasare_de_impins.htm" target="_blank">pasaroiul nostru. E vorba de cioara aia cu aripi rosii din mijloc...
Si acum, despre album:
1. Coperta: zici ca albumul e facut a.i. paginile sa poata fi intersanjabile -> problem: asta inseamna ca coperta va fi gen mapa cu arc sau cumva, altfel nu vad cum, ceea ce-i poate da o usoara nota de ieftin.
2. ideea cu zanele din ce in ce mai putin transparente pe masura ce creste bebe: nerealizabila din cauza de diferente intre lunile de nastere ale diferitilor copii.
3. Ramele (cadrele) fotografiilor: sunt mai mici, mai mari, oricum ne-standard, a.i. parintii vor trebui sa decupeze fotografii si sa le lipeasca in rame. De unde se naste problema marimii subiectului in fotografie pentru ca in ramele mici nu pot fi puse decat anumite poze, nu poti umbla si scala poza, etc.
4. Sexul copilului: Ori il faci unisex, ori o sa ai surpriza ca ti se vor cere pe mai roz/bleu. Pina si zanele pot fi considerate "neadecvate" pt un baietel, chiar daca "publicul" e educat.
Parerea mea: toate astea se pot rezolva daca nu faci un album deja tiparit la care sa asude parintii taind si lipind poze, care vor fi mai mult sau mai putin colorate, mai mari, mai mici ci oferi posibilitatea personalizarii albumului pana la cel mai mic detaliu, de la coperta, la culoarea/nuanta funditelor pe care le pui ca se legi paginile. Rezolvi si problema copertei ca o poti personaliza si pe asta si apoi sa legi albumul corect, ca pe un album de arta propriu zis, cu cusaturi in lagin si alea-alea. Poti sa personalizezi si forzaturile (paginile care unesc coperta cu corpul cartii). Poti chiar sa inserezi ganduri de-ale parintilor pe hartii speciale, din-alea, transparente, sau hartie de orez sau alte sofisticarii d-astea, poate cineva vrea sa aiba scrisa in album si povestea nasterii, asa cum am scris-o fiecare din noi atunci cand evenimentul era proaspat...
Pozele pot fi prelucrate, scalate, marite, micsorate, scoase fundaluri cu aparatura de spital de ex., pot primi diverse nuante, pot fi si alb/negru cu accent colorat doar pe un anume element specificat de parinti.
Oricum, cred ca cel mai bine se preteaza comercializarea unui astfel de album pe net, unde sa creezi cateva variante pentru exemplificare, apoi sa oferi printr-un chestionar cu intrebari personalizarea lui pas cu pas, apoi sa oferi parintilor posibilitatea sa incarce pozele online pt fiecare pagina, sa poti obine de la ei bunul de tipar pe mail si apoi sa-l trimiti ramburs.
Dar asta e parerea mea. Eu as cumpara ready-made ori ceva neutru ori ceva highly customizable. Sper sa nu te superi si s-o iei ca pe o chestie constructiva. Oricum e posibil sa nu fi inteles io diverse aspecte doar din ce-ai povestit tu 
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
sursula spune:
CAPRI-ma bucur pt Ilincuta!URAAAAAAAAA
KIMMY-la fel a patit si TudorelInitial am crezut ca l-a piscat ceva,dar parca se maresc si se fac mai rosii si mai tari.Sunt in dilema acum-cred ca il duc la dr in 2 zile daca nu trec.Ma gandesc sa nu fi facut alergie la Nestle cu miere ,ca tocmai am incepusem sa-i dau:(Cam cate bubite are micuta si pe unde?
SURSULA+Bebe TUDOR MILAN(29.07.2008)
boticelina spune:
Capri, wow, ce veste buna. Eu banuiesc ca toti copii mananca mai binisor dupa ce sunt intarcati dar la voi e problematic. Ai mai incercat sa-i dai alt laptic? O mai avea Ilincuta alergie?
Iza, sursu uof, si io la fel pateam in copilarie. Ma umpleam de bube de la te miri ce. Mie mi se dadea standard calciu+vitamina C, e cel mai la indemana remediu ca sa treaca mai repede bubele. Daca sunt multe rau si dureaza apelati la un antialergic (Claritine - da' nu stiu de la ce varsta merge dat) sau Zyrtec. Tot Ca+vit C mi-a recomandat si doc in spital luna trecuta cand s-a umplut Nancy de bube deci it still works ![]()
Moni, cu cipuercile e fff controversat. In schemele de diversificare din alte tari sunt prinse de la 10 luni, in altele de la un an, la noi abia dupa 3 ani
. Cica sunt mai greu digerabile. Deci, tu tre sa te uiti la tine in ograda, si cum zici ca Luca are stomacel sensibil io zic sa mai astepti. Sau poti sa testezi cu o supa-crema, asa vezi daca-i si place gustul, daca il doare burtica, alea-alea...
si sa va zic ce-i plac lu fi'mea de moare: maslinele si alunele. Deci
, daca deschid frigiderul, zici ca-i cu senzor, vine lipaind din orice colt de casa si fura cate o maslina din castronelul negru. O rontaie cu maiestrie pe langa sambure si apoi io gasesc samburii chei prin casa. Iar alune ar fi in stare sa-si inghesuie un pumn odata in bot, desi nu prea le poate mesteca, dar nu se lasa, le baleste, le inmoaie, ciobeste fragmente din ele cu dintanii ei mici de chitzcan si tot nu se lasa 
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
Kimmy spune:
Sursu nu stiu cate are,multe,cam 15 pe picioare si in jur de 10 pe manute,vreo 3 pe fata.Am zis ca e ciupitura,ca nu are pe trunchi,dar dupa aerius i-a trecut aproape de tot.Deci e alergica la ceva...
_
Iza mamica mandra de Timea (28.06.2008)
Povestea noastra