Pepenasi iulie-august 2008- IN SARBATOARE (139)
Raspunsuri - Pagina 12
moni_or spune:
BOTI, pune poze cu Garga tunsa, pleeeease...
ESTRELLA,vacanta placuta!
DIA, pentaxim=DTP, deci l=ati facut, iar priorixul e fostul ror
Mi-am adus aminte ce voiam sa intreb:Dati-mi idei cum sa ii mai dau oul, ca ma impusc, il uraste, ma trec toate transpiratiile pana mananca si el un ou pe saptamana, nu doua. Fiert tare nu vrea, omleta la cuptor nu (desi am amestecat-o si cu rosii si ardei), ochiuri romanesti nu, amestecat in iaurt nu, singura forma in care accepta cu multe strambaturi, intorsaturi de cap si din partea mea multe transpiratii e oul moale. Dar oare nu exista o alta forma sub care sa se impace cu el? Si la fel cu branzeturile, nu suporta nici branza nici cascavalul...
MARINA, multam de site, ia sa ma uit eu un pic...
Monica, mami de
Luca
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
AnnaBaby spune:
Moni eu ii mai dau oul cu branza si cu piure de cartofi, da daca zici ca nici branzeturile nu le prefera...
Anna si
Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
www.arbointeractive.ro/concurs-nokia/take-vote.php?pic=42" target="_blank">un vot va rugam
Kimmy spune:
Moni,da i-a iesit si al 4-lea incisiv inferior,dar dupa mult mult timp.
In acelas timp i-a iesit si o masea.
Eu ii dau ou si cu spanac,fiert tare si amestecat in maglavais,ii mai fac paine in ou(prajit in ulei,nu dati cu rosii),daca fac supa de salata,bag si acolo galbenus fiert...cam atat imi vine in minte
_
Iza mamica mandra de Timea (28.06.2008)
Povestea noastra
adela72 spune:
BUNA MAMICI SI BEBICI!!! SUNT NOUA PE ACEST FORUM SI ABIA V-AM GASIT....
AM SI EU O FETITA, CARE PE 19 IULIE A IMPLINIT 1 ANISOR, DECI SUNTEM LA PEPENASI DE IULIE 2008...E GREU SA RECUPEREZ CE ATI SCRIS VOI DIN URMA, DAR SPER SA MA ALTUR SI EU VOUA DE ACUM INAINTE!!!O SA INCERC SA CITESC PRINTRE RANDURI...
FETITA SE NUMESTE CRISTINA DARIA ELENA SI SUNTEM DIN CRAIOVA...E O MINUNATIE DE FATA, E CUMINTICA, DE CAND AM NASCUT-O NU AM PIRDUT NICI O NOAPTE DIN CAUZA EI....AM MULTE DE POESTIT...NUMAI SA MA INTREBATI!!! VA PUP!!!AM VAZUT O LISTA MARE CU COPIII...SPER SA INTRAM SI NOI IN EA...
boticelina spune:
Monila, dar de ce tii tu mortis sa manance baiatu oua? Daca papa carne e ok sa nu pape oua si viceversa, proteina tot vine de undeva. Nici fi-mea nu pune gura pe spanac si in afara de faptul ca imi pare rau ca pierde o asa mancare buna (mie-mi place spanacu de mor) n-am nicio apasare. Nici io nu bobinez brocoli, oua mananc odata la 2 luni (dintotdeauna) si n-am nici cea mai mica problema.
Poti totusi, daca vrei sa manance si niste ou, sa-i faci un chec din ala cu multe oua, sau crema de zahar ars/budica, lapte de pasare, io stiu, incearca si varianta dulce...
Iza i-am facut si io bundosh lu' fi'mea si i-a placut tare de tot, a rontait o felie intreaga
Am prajit in f putin ulei ca totusi n-are gust daca nu e deloc grasime. Mi-am ostoit mustrarile de constiinta cu faptul ca era weekend si ca nu fac prea des asta, deci merge o data pe luna si o tira de prajeala ![]()
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
Marina_1609 spune:
moni, cu ocazia asta mi-am amintit de o mancarica pe care o facea sormea la nepot. un fel de omleta dulce: 2 oua, putina faina(juma de lingura sa zicem) putin zahar, o lingurita rasa praf de copt si mai poti adauga stafide susan ori diverse fructe uscate sau proaspete. chestia asta o faci pe tigaie cu un strop de ulei, ca pe o omleta, o intorci de pe o parte pe alta. se face repede si e ca o turta dulce... nepotu meu manca de spargea. ii dai in loc de biscuiti...
chiar ma duc si io sa fac una acum apoi va zic ce a iesit si cantitatile mai exacte ca nu mai tin minte exact. asta se intampla cu 9 an iin urma
---------------------------------------
Marina &
ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi
moni_or spune:
BOTI, ai si tu dreptate, carne mananca destula, slava Domnului, da tineam eu minte chestia aia cu 2 oua pe saptamana si mi-e ciuda ca nu pot sa ma tin de ea. Si esti desteapta rau ca mi-ai dat ideea cu laptele de pasare, eu sunt moarta dupa el si n-am mancat de nu stiu cand, sa stii ca pe varianta dulce cred ca o sa functioneze.
MARINA, mersi mult si tie de idee, astept sa-mi zici cum ti-a iesit, cum ziceam mai sus, pe varianta dulce s-ar putea sa mearga, eu m-am gandit doar la galbenus cu zahar, dar ala e si crud si e numai galbenus, mai bune sunt ideile voastre.
Multumesc si Anna si Kimmy de raspunsuri, poate o sa incerc si eu cu spanac, spanacul ii place si il accepta.
ADELA, bine ai venit!
Scrie 10 mesaje si dupa aia or sa apara in timp real. Wow, ce te invidiez ca zici ca de cand s-a nascut fetita n-ai pierdut o noapte... Vezi ce date sunt in listuta si da-le pe ale tale, fetele care se pricep la lista o sa va includa si pe voi.
Monica, mami de
Luca
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
Marina_1609 spune:
moni, am facut reteta
deci
- 2 oua
- un varf de cutit de praf de copt
- o lingura mare cu varf cu faina
- 2 lingurite de zahar (io am pus brun)
- o lingura de stafide, un pic de fulgi de cocos...
si mai pui ce ai tu chef. amesteci bine compozitia. iese un aluat asa care curge usor...ca si pt tarte...
am uns tigaia cu pensula cu ulei de struguri. am pus aluatul si am prajit pe ambele parti. cand era gata, am pus-o in farfurie intre servetele ca sa mai absoarba din ulei si sa fiu eu cu constiinta mai impacata.... Am taiat in 8 felii si Sofia a mancat doua---deci juma de ou
.
am facut vro 2 poze dar n am timp acum sa le descarc
o sa pun e blog cand am timp
---------------------------------------
Marina &
ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi
AnnaBaby spune:
Sunt franta, m-a terminat azi Ioana, mi-a ros urechile
toata ziua, nu are deloc rabdare sa se joace si ea cu jucariile, se tine numai dupa mine cu mainile intinse s-o iau in brate si miorlaie intr-una
. Am nervii pe bigudiuri... Acum am culcat-o, ma bucur si eu de liniste, abia astept sa fac un dus, sa mananc ceva si sa ma bag direct in pat!!! Si evident cand o sa fiu pe punctul de a adormi are ea grija sa se apuce de plans

...
Da de maine vacanta scrie pe mine 

O saptamana de relaxare, doamne de cand astept, sa nu mai aud plansete noaptea si sa dorm si eu ca oamenii normali, sa nu am grija Ioanei secunda de secunda, sa iau o pauza intr-un cuvant...
plaja, soare si mare si SOOOOOOOMN!!!!!!
Anna si
Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
www.arbointeractive.ro/concurs-nokia/take-vote.php?pic=42" target="_blank">un vot va rugam
Carmenela spune:
fetele vesele, sarmana de comentarii...ma ajuta foarte mult. Acu'....fetelor, zanele sunteti voi din pct de vedere al bebeilor...:-)Asa ca na...unele sunt mai sexoase decat altele..:-)
Albumul va avea si o explicatie, ca sa se inteleaga ce am urmarit. La inceput vor fi culori mai pale si figuri mai difuze, ca pe masura ce cresc bebeii si incep sa aiba diferite activitati sa se coloreze si sa se inveseleasaca. Dar nu vor fi diferente imense intre ele, dintr-un motiv pe care il voi explica mai jos... Din punctul lor de vedere noi suntem zana vara, zana toamna, zana maselutza...samd...o sa fie probabil si o zana curcubeu... Sybille, esti o scumpa ca iti dai interesul sa imi explici ce iti place si ce nu...sincer apreciez!!! Apreciez tot ce mi-ati scris, sunt sfaturi utile. Nu ma adresez publiclui larg, nu cred si nici nu vreau sa comercializez albumele astea in piatza, nici macar la toate toate librariile, ci doar in magazine mai speciale.. Este (sau va fi) un album elitist, adresat celor care isi doresc sa aiba mai mult decat un loc unde sa puna cateva fotografii. Nu cred ca sunt multi, e drept, dar eu de exemplu am cautat in toate tarile un album special pentru Allegra, un album poveste ii zic eu, si nu am gasit. Albumul este artstic, dar nu o arta abstracta, desi...sa va spun sincer ma bate gandul si la unul cu arta abstracta pentru adulti... Am zis sa incerc varianta "tanara". Nu voi face zane grase (cum sunt io...hihihihihihi) ca nu-l mai ia nimeni...:-))) Acu'...daca sunt zane prea sexi....ma gandesc ca le iau sotii, nu? hihihihihi, glumesc...
Paginile vor fi in felul urmator: cate doua, cate doua, adica...pe doua se va intinde zana respectiva, urmatoarele doua vor fi doar cadre pentru poze, rame...ca la zane, apoi iar o zana, si iar simplu cu rame. de ce? Aici e alta surpriza....de exemplu un bebe e nascut vara si altul iarna. Eu nu stiu daca bebelul va avea o luna iarna sau vara, asa ca albumul va fi legat cu snururi, ca sa poti schimba zanele intre ele... Poate vrei sa pui zana iarna la inceput, poate vrei sa o pui pe cea de vara. Tot asa este si pentru primul dinte... Unor bebei le ies dintii la 5 luni, altora le ies la 12 luni, nu pot pune zana maselutza la 5 luni, pentru ce bebelul stirb va fi jignit... Asa ca...filele sunt intershanjabile, in functie de ce varsta are bebelul la un eveniment sau intr-un anotimp. DE aceea nu pot sa fac diferente imense intre culorile dintre zane, pentru ca nu pot sa pun zana curcubeu cand bebele nu vede aproape nimic...dar pot schimba zanele de o luna, doua, trei intre ele...In plus, la sfarsit va fi un capitol special pentru evenimente deosebite, ca botezul (si asta se face la varste diferite), craciunul, pastele si ziua de un an. Si astea se pot insera acolo unde se doreste (pe un bebel il va prinde craciunul la 5 luni, pe altul la 11), sau se va putea lasa acolo unde sunt, ca fiind un capitol special...Si vor mai fi si alte surprize...
De aia zic, nu este adresat unui public "larg" si celor care vor sa faca mai mult decat sa puna poze...vor sa spuna o poveste....
Va place ideea? Inca o data, cu cat criticati mai mult, cu atat inteleg unde gresesc, nu ma deranjeaza absolut nimic din ce spuneti, chiar va multumesc din suflet...
Va pup cu drag si...spre rusinea mea, urez abia acum La Multi Ani pepenasilor de un an!!!Va rog nu va suparati pe mine ca sunt absenta de la urari, sunt mega prinsa non stop iar boala Allegrei m-a dat peste cap din nou....Bine ca isi revine...
Waiting for any feedback..:-)
Pup u tare,
My heart leaps up when I behold
A rainbow in the sky:
So was it when my life began,
So it is now that I am a man,
So be it when I shall grow old,
Or let me die!
The child is father of the man.." William Wordsworth
Carmenela