*Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (68)*
Raspunsuri - Pagina 18
ginye55 spune:
Bravegirl
Arianna. Poate are temp din cauza dintisorilor. Nu se zareste vreunul?
Ami
mai zi-ne cate ceva de Luca. Asa de frumos vb despre el! 
ginye mami de
Eduard Stefan (12.10.2008)
Stefanut
Povestea nasterii
Mirtha spune:
Apropos de mamailga : 1 masura de malai si 2 de apa. Asa imi iese sigur.![]()
Da...asa este. Pe viitor trebuie torusi sa gasesc niste metode mai bune de alegere a unei variante sau a alteia.
Am salta link-urile cu opinii despre hoteluri. Sper sa imi fie de folos.
| Citat: |
| citat din mesajul lui carmendu mirtha- bine ai revenit. imi pare rau ca ai fost dezamagira. noi ne-am lecuit sa ne luam dupa recomandari. ca, stii cum e. fiecare cu standardele lui, care de cele mai multe ori nu se pupa cu ale noastre. carmen lui Victor 15 noiembrie 2008pozele noastre Povestea nasterii lui Victor |
Alina
mama de
Eva Ioana (17.10.2008)http://good-times.webshots.com/photo/2575481690104281140NhFFJS
“Vreti sa fiti fericiti pentru un moment? Razbunati-va.
Vreti sa fiti fericiti pentru totdeauna? Iertati.”(Henri Lacordaire)
diamisha spune:
Buna seara, ladies!
Va multumesc pentru aprecieri, insa perseverenta mea a venit mai ales din disperarea si nefericirea, vorba Alrei, de a nu dormi noaptea. Nici eu, nici Sonia. Pentru ca Sonia, la randul ei, dormea prost, toate trezirile de noaptea erau niste intreruperi foarte dese a ceea ce ar fi trebuit sa insemne odihna...
Dar sa stiti ca acest program a insemnat disciplina si din partea mea, adica respectarea cu strictete a acestui program, pe care ea l-a conturat, nu eu. Am ajuns la el dupa cateva zile de tatonari, singurul lucru pe care i l-am schimbat si am intervenit putin a fost sa nu o mai las niciodata sa adoarma imediat dupa mancare, ca sa nu asocieze masa cu somnul, si sa o asez in patut inainte sa adoarma seara.
Ma duc cu ea la cumparaturi, la prieteni, oriunde, dar am grija ca sa-i respect orele de masa si somn. Daca s-a facut ora 13, ma opresc din orice fac atunci si ii dau sa manance, daca se apropie ora de somn, o iau de la joaca, o pun in carucior si adoarme imediat, desi mie mi se pare uneori ca nu i-ar fi somn deloc...si tot asa...
Am mai observat un lucru, copilul nu trebuie sa fie epuizat de oboseala ca sa adoarma, el are nevoie de niste resurse neconsumate ca sa se poata consola si sa reuseasca sa adoarma...
Alra, tu m-ai inspirat si mi-ai dat curaj, asta e clar. Avem un profil similar, dupa parerea mea, si mi s-au potrivit foarte bine indemnurile tale. Multumesc
!
Am vorbit astazi cu un kinetoterapeut f bun despre apropiatul mers al copiilor nostri si l-am intrebat daca este de parere ca trebuie incaltati in vreun fel special. El mi-a facut toata teoria cu dezvoltarea sistemului nervos si mi-a explicat ca oricum intervenim noi in procesul de invatare/adaptare a lor la pozitia bipeda, inseamna o incetinire, o piedica in dezvoltarea copilului. Nu numai ca glezna copilului nu trebuie imobilizata cu vreo ghetuta speciala, dar nici macar talpa nu trebuie sa fie groasa. Ideal este sa fie desculti (cum spunea Alra, desigur
), dar sa puna toata talpa pe pamant. Avem niste senzori in talpa care transmit creierului informatia despre echilibru si, daca le punem incaltaminte cu talpa groasa, senzorii cu pricina nu-si mai pot face treaba. Incaltaminte cu talpa subtire si flexibila, copilul se tine de trunchi, nu de manuta, si este lasat sa cada, ca sa poate intelege cum trebuie sa-si corecteze miscarea astfel incat sa ajunga sa se echilibreze in pozitia bipeda. De mare ajutor este mersul descult, prin nisip.
Corina, si tu ai schimbat deja niste lucruri, dar sunt convinsa ca este mai greu atunci cand bebe este inca alaptat. Sanatate Ariannei, sper ca nu e nimic grav!
Eli, bine-ai revenit! Brrr, toxiinfectie...hidrateaza-te bine!
Vrabiuta, stai linistita, e clar ca pana nu trece refluxul fetei nu poti face niste schimbari importante. Oricum, se prezinta tare bine avand in vedere situatia, 9,4 kg sunt super ok. Sonia inca nu are 9 kg...si nu are reflux...imi place cum ii spui - mandarinuta - si i se potriveste!
Manumanu, sper sa va si odihniti la munte! Ma gandesc des la mamicile cu gemeni, sincer nu stiu cum reusiti...sunt seri in care Sonia ne doboara pe amandoi, nu numai pe mine...dar trebuie sa fie si o senzatie minunata cand nu unul, ci doi copilasi te iau de gat si te mangaie...
Stewie, bine ai venit in tara! Cerealele de la Milupa sunt foarte bune, cum spuneau si fetele. Cat despre servetele, eu folosesc gama Uriage care se gaseste in farmacii pentru ca nu are parabeni. Au servetele in format mic, de travel, pe are le folosesc cand iesim pe-afara. Cand o schimb acasa, folosesc o apa de la ei, se numeste 1er Eau, care nu necesita clatire, cu niste dischete de bumbac. Exista si un produs de spalare, se numeste Creme Lavante, sans savon, si pt par, si pt corp.
O seara frumoasa va doresc!
Diana,
de Sonia (02.11.2008)
Meet Sonia!
Mirtha spune:
Da.Au o mare problema cu peretii si cu instalatiile sanitare. Sunt niste ciudatenii de instalatii montate pe verticacala si fac un zgomot asurzitor. Data viitoare cel putin eu nu mai plec la drum cu nicun fel de asteptari. Paote va fi mai bine asa. Emotii insa cu siguranta voi avea.
Cu mincatul si accesoriile....
Sa sti ca si Evai ii place sa mai manevreze o lingurita , un castronel , o jucarie in timp ce manica.Pur si simplu simte nevoia unie alte activitati in timp ce maninca.Si intotdeauna aveam in geanta artileria grea. E greu sa ii pretinzi unui bebelus sa stea locului la masa. Pe linga faptul ca au o energie care o depaseste cu mult pe a unui adult. In imaginile din video era captata de mare , valuri , tipetele copiilor. Dar au fost momente cind a trebuit sa apelam la artileria din geanta pt. ca altfel se repezea la tacamurile de metal de pe masa.
Si nu de putine ori , mai ales in perioada cind a descopirt textura micarurilor , baga mina in castronel apoi o zdrobea in pumni dupa care incepea sa si-o intinda pe burtica si sa isi faca asa , un soi de masaj. Nemaipnind la socotelala ca recatul pe obrajori cu pumnul plin de mincare sau prin par era la ordinea zile. cum observ ca au cam disparut din aceste manifestari. Dar sa sti ca am lasat-o initial sa se mozoleasca. Spun initial pentru ca acum pot spune ca in moentul in care simte nevoia sa bage mainile in castron deja e pictisita de micare si seamana a joaca. Adica se vede clar din manifestari unde este este joaca si unde curiozitate.
Si da ..au fost monete cind refuza sa deschida gura pina nu primea propia ei lingurita. Sau pina nu pipaia cu mintele mincarea din prima lingurita. Apoi totul decurgea normal.
Asa ca dati-i spartu de manevra fetei !
Acu" nu ca tin cu ea
dar poate este vorba de aceleasi manifestari/curiozitati.![]()
| citat din mesajul lui cameliam Mirtha sa va fie de bine concediul! Noi cand am mers in Croatia n-aveam cine stie ce asteptari si a fost ok Foarte frumos papa Eva pe terasa. Alexandra face un taraboi cand papa de mi-e si groaza cum o sa-i dau sa pape in concediu. Permanent trebuie sa aibe in mana ba o lingurita, ba canita cu cioc, ba una ba alta. Incerc sa nu-i dau jucarii, doar tacamuri/vesela, insa ea se joaca si cu alea. Isi baga mainile in mancare daca n-s pe faza, dupa aia si le duce la par, se murdareste pe fata, haine... groaznic. Nu prea stiu cum sa fac sa o invat sa pape frumos. Cantitativ, baga bine, insa daca nu-i dau ceva in mana, refuza sa deschida gurita pana cand primeste "jucaria". Alra nu m-am chiar prins daca vorbesti serios sau faci misto cu painea sau jumi-juma, dar oricum, exclus sa-i dau paine, inca nu vrea sa roada sau sa pape chestii mai mari. Ieri i-am dat borcanel de 8 luni, se stramba de mama focului, isi facea greata cand inghitea cate-o bucatica. Asa ca i l-am blenduit un pic. Insa azi, i-am pus si eu bucatele in papa facuta de mine, mai mici, mai rare, dar treptat sa ne invatam si noi. Asa a papat fara probleme, insa mai putin. Miki01 eu ii dau iaurtul cu fructe si cereale mai nou dupa ora 19:00. Pe la 16:00 ii dau laptic, vreo 70ml, sa nu fie distanta prea mare de la pranz la cina. Si noaptea acum doarme dusa, de ex. azi noapte: 21:30-07:00. Dupa baita, ce-i drept ea papa lapte serios, vreo 200ml. Eu ii dau laptele rece, de fapt si pireurile si supica, toate i le dau la temperatura camerei. babyzapi concediu placut! Olivia si voua, vacanta placuta in tara! gynie ma bucur ca Stef e ok si bubitele nu sunt de la ceva boala contagioasa! oceanborn felicitari pentru Thomas cel plimbaret si pentru rezultatele de la controlul medical! carmendu sa-ti fie de bine iesirea si felicitari pentru progresele lui Victor cu ridicatul in picioare! Ce bine de tine cu asa soacra, acum ciesc ca l-a luat pe Victor cu ea la mare, bravo ei! Alexandra a zis "ma-ma". De fapt, "ma-ma-nea", da' io zic ca se pune. Pana acum zicea doar "o-nio-nio-nio-nio" (adica un fel de mama pe maghiara, de unde pana unde, habar n-am Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008) |
Alina
mama de
Eva Ioana (17.10.2008)http://good-times.webshots.com/photo/2575481690104281140NhFFJS
Mirtha spune:
Multumim pentru link ! 
| citat din mesajul lui Darling_ Apropo de review-uri. Pe ce site le verificati?? Eu ma uit mereu pe http://www.tripadvisor.co.uk/ Nu m-a dezamagit niciodata, englezii sunt un popor care fac din tantar armasar, le place sa comenteze orice detaliu si sunt atenti la orice amanunt. Daca ceva e in neregula semnaleaza imediat asta sa ne se mai tepuiasca si altcineva. Adriana mamica de Eduard (09.12.2008) pozele mele |
Alina
mama de
Mirtha spune:
Multumesc.
In timp sunt convinsa ca si Arianna isi va da drumul. Si Eva a avut fitzele ei . Eram un car de nervi dar usor , usor a trecut perioada. Din ce povestesti reiese ca sunteti din ce in ce mai bine. Ma raportez la perioada de inceput cind refuzurile ei erau mult mai categorice si cantitatile indiscutabil mai mici.
Eva merge si in picioare - sustinuta - si de-a busilea .In special cind plec din camera o ia repede la galop de-a busilea sa ma prinda din urma. Oricum are o viteza....si in picioare si de-a busilea de m-a speriat. Ieri seara a scos untul si din mine si din mama. De la ora 18 pina la oara 20 am facut cross dintr-o camera in alta , dintr-un hol in altul. Eram amandoua terminate la coloana. Cind a venit sotul i-am arucat-o pur si simplu in brate ca eram cu bateriile descarcate complet.
| citat din mesajul lui BraveGirl Mirtha, bine ati revenit! Ce bine papa Eva. Arianna mea nu serveste Ca sa vedeti ce zuza sunt (asta dc nu v-ati prins deja) , eu nici nu m-am stresat pana acum cu ce va manca Arianna in concediu. M-am uitat la hoteluri sa aiba mancare buna pt je ========== Corina Mamica de Arianna Maria ![]() POZE CU PRINTESA |
Alina
mama de
Mirtha spune:
Multumim pentru pont ! 
La multe lunitze sanatoase si voiase Teodorei ! 

| citat din mesajul lui vrabiuta darling - tripadvisor este numarul unu in review-uri, il foloseam zilnic pe vremea cand ma ocupam de evenimente. acum mai sunt ok review-urile de pe booking, au luat un pic de avant si ei. singura mentiune este sa fiti atenti la ce anume se comenteaza - pentru unii este esential confortul camerei si dau review foarte bun pentru asta, pentru altii dotarile hotelului, sau facilitatile pentru copii, sau mancarea, curatenia. nu este neaparat ok un hotel cu rating bun, trebuie citite review-urile, mai ales cele proaste! :) noi suntem bine, astazi teodora implineste 8 luni! nu imi vine sa cred ce repede trece timpul. mandarinuta povesteste toata ziulica (seamana cu sora mai mare), mama, tata, baba si tot felul de alte sunete inca fara adresa :). merge in patru labe si accelereaza cand ma aude ca vin sa o iau, si bineinteles ca linge tot ce gaseste, papuci de casa, reviste, telecomenzi, etc. deci, suntem bine :) diversificare pentru mamici curajoase ![]() |
Alina
mama de
Mirtha spune:
Andy sa ti spun sincer la mare i-am dat sa suga la discretie. Eram un soi de auto-servire. Bine si unde avea tot timpul imaginea sanilor si practic tentatia la vedere....o determina sa ceara fff des.
Si aveam si apa , o si hidratam dar tot simtea nevoia sa suga. Si nu am avut niciun fel de problema cu mesele solide. In sensul de a refuza mincarea solida pentru ca supsese anterior. Posibil sa fie cumva puseul de la 9 luni.
Oricum nici acasa , acum nu are interdictie la san. Adica nu suge numai dupa masa de solide si gata. Ii dau cind cere. Problema e ca nu de putine ma trezesc cu ea , dupa ce o pun in scaunul de masa, ca incepe sa se agate de sanii mei . Desi nicodata nu i-am refuzat sanul ca pot banui ca i-ar fi vreo teama ca nu mai primeste.
La inceput tineam mortis sa ii dau san exclusiv dupa ce maninca. Asa scria in carti si in plus eram convinsa ca dca suge umple burtica cu lapte , senzatia de satietate va aprea in scurt timp si adio masa de aliment solid. Ii explicam clar ca nu va primi san decat dupa masa si gata. Acum nu mai sunt asa de ferma pentru ca am observat ca primeste mincarea solida si dupa ce papa la san. Pur si simplu. Si culmea sti cine m-a incurajat cel mai mult sa incerc si varianta san apoi solid : tata ! ![]()
Cu apa in continuare o hridratez intre mese cit de des se poate. Cind incepe sa dea apa afara si sa se joace cu ea este semn ca nu mai are nevoie de apa ci de joaca.
Parerea mea este sa il lasi la san ori de cate ori cere cu atit mai mult cu cit "suge ca disperatul"
!
Eventual vezi si cum se comporta. Pentru ca sti , nu-i bebel ca celalalt. Posibil sa aiba torusi comportamente diferite .![]()
| citat din mesajul lui Andy08 Inca n-am terminat de citit. Am vazut ca discutati de borcanase si de papat la 4 ore. Eu ii dau papa la 4 ore, dar ii dau sa suga la 2 ore ca e cald si nu vrea apa. Nu cred ca e bine, nu? Adica suge dupa ce mananca si intre mese mai suge o data. Dar e ok sa-l las 4 ore fara sa bea nimic? Apa pot sa o beau eu, ca lui nu-i trebuie. Bea 2 guri si apoi roade tetine. Si daca il pun la san suge ca disperatul. Andy, mami de Andrei |
Alina
mama de
Mirtha spune:
Madame sa sti ca primul lucru la care m-am gandit cind am vazut camera au fost link-rile trimise de tine.
Oricum pe viitor voi mai atenta. Si parca nu as mai vrea sa merg la hotel si nici sa fiu cantonata intr-un progrma de masa. Au fost dimineti cind pur si simplu simteam nevoia sa lenevim in pat si...am pierdut micul dejun. Au fost seri in care nu ne venea sa ne dezlipim de plaja si ajungeam pe la inchiderea programului. NU ne intimpinau niste fuuguri prea prietenoase cind intram in restaurant pe la 20,45 iar programul de seara se termina pe la oara 21. Asa ca se impun niste schimbari.
Apropos am luat 600 gr. cu toate eforturiel mele de a ma mentine. Acum ma chinuiesc din greu sa le dau jos. E mult mai dificil pentru ca Eva ma solicita din plin cu mersul si nu prea mai ajung pe aparate .Dar pina la urma gasesc eu o metoda de a ma strecura prin programul ei.![]()
| citat din mesajul lui alra mirtha, bine ai revenit! imi pare rau ca nu a fost totul la superlativ, data viitoare si eu tot pe reviewuri merg, in general am luat de pe homelidays si nu s)a intamplat sa am probleme, dar ca si vrabiuta citesc si printre randuri, chiar daca oamenii evalueaza cu puncte maxime. eu am renuntat la ideea de hotel de mult, la nisa am stat ultima data la 3*** si prea curat nu era si camera era relativ mica. si scump! pe cand o garsoniera o puteam lua la jumatate de pret, mult mai mult confort, spatiu, utilitati. camelia, mai in gluma mai in serios, eu ii dau paine intre mese, sau biscuiti. ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008) Vacanta cu Laura in Romania |
Alina
mama de
Mirtha spune:
Cu multa placere. Se prea poate ca intarcarea sa fie unul dintre motivele schimbarii. E totusi o etapa destul de marcanta pentru bebei.
In timp sunt convinsa ca va reveni la sentiemnte mai bune !
[quote]citat din mesajul lui miki01
Mirtha, multumim de raspuns!
Pun totusi pe seama sanului, cred ca asta este schimbarea care poate l-a debusolat putin. Si in seara asta a mancat tot 100 ml laptic, dupa ce toata dupa-amiaza a mancat un iaurt cu cereale la 19.00, deci trebuia sa manance mai mult. Cred ca seara asa sugea putin si eu nu am realizat.
Alina
mama de
Eva Ioana
(17.10.2008)http://good-times.webshots.com/photo/2575481690104281140NhFFJS