*Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (68)*

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

le culcai pe amandoua de una singura, nu tip prea tare insa ca poate ma trezesc cu cercopitecu pe scari

tatalor bea bere si mananca friptura in brugge, e o vreme superba de terasa, eu stau in casa, iupiiii

diamisha, din ce scrii tu eu par o persoana cu multe calitati ai insa grija ca mi se suie la cap tare usor. oricum, ma bucur daca pot ajuta, sunt insa constienta ca in anumite aspecte am idei cam fixe - de genul spalatul bebelusilor in galeata, datul bucatelelor de la varste mici, insistat cu somnul singur si program de somn de la nastere. multi zic ca sunt nebuna si ca fac tampenii, dar cica daca am rezultate si cu al doilea incep sa ma creada pe cuvant ca nu e vorba numai de noroc (al naibii noroc tragea la mine in ciuda tampeniilor pe care le faceam )

gynie, am uitat sa iti zic bafta la operatie. sincer nu imi pot imagina ce e in sufletul vostru cand noi la o operatie simpla cum am fost hernia laurei nu am fost oameni o saptamana inainte si una dupa. dar nu e o atitudine de incurajat sau de transmis mai departe

corina, ce trece peste 38 nu e de la dinti. daca nu are semn de raceala poate fi un virus stomacal. tine-o sub supraveghere, daca maine nu mai are febra e ok, daca si maine face as vedea un doctor. la mine regula e ce e peste 38.5 merge la doctor, la laura 38. bine, eu nici nu le duc la cresa cu febra si am nevoie de hartie deci sunt cumva obligata sa ma duc la doctor

eli, bine ai revenit - cum a mers cu sanii? sau ai zis?

mirtha, eva e fata desteapta: de ce sa mestece in gura cand o poate face in mana da' ia zi-mi cum ii explici tu chestii unui copil sub 1 an, tu sincer crezi ca pricepe ceva, mai mult decat tonul vocii? eu si cu aia mare de 3 ani parca vorbesc cu peretii din cand in cand. daca propozitia care o zic nu contine unele din cuvintele inghetata, afara, televizor - trece neauzita

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Ma bucur ca v-ati distrt bine in Italia. NU am ajuns si la Venetia. Era prea mare efrtul si am lasat-o pe alata data.
Imi pare rau sa aud ca ai probleme cu fiere. Am o fina care are acelasi probleme .E rau , rau cind are crize. Si a incercat cam tot ce se putea incerca. Inutil .Nimic nu o ajuta.Asteapta sa treaca de la sine.

Daa...Si Eva reactioneaza cam la fel cind vede videoclipuri cu alti bebei. Mai frate parca s-ar recunonaste intre ei : asta e de-al meau ! Si incepe o vorbareala cu interlocutorul de dincolo de ecran ca zici ca e data pe speed!

Aaa..si mai ride de se prapadeste , se opreste practic din orice activitate si ntorce capul spre Tv , cind apre reclama cu tanti cu dantura si tartrul. Cea care scote limba la final de clip. S-o vezi ce se pune pe chitzait cind o vede pe tanti din reclama ca scoate limba....Si eu rid inghesuit pe linga ea...

Citat:
citat din mesajul lui criss703

Ceau fetele ,
mi-am mai revenit dupa o criza de fiere , am crezut ca-mi plezneste capul ufff .
Mirtha frumoase si vesele pozele voastre chiar daca nu ai fost f. incantata dec conditii ..se mai intampla .Mi-a placut mult filmuletul din apa cu Eva , Paula era la mine in brate si chiuia si gesticula de numa ..cred ca-si aducea aminte de mare
Oceanborn ..waw gagiu a luat-o la picior bravo lui !

Criss de Paula Sofia DN 18.11.2008
PozePaulaSofia
Botez si nu numai
PovesteaNasterii

Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)http://good-times.webshots.com/photo/2575481690104281140NhFFJS

“Vreti sa fiti fericiti pentru un moment? Razbunati-va.
Vreti sa fiti fericiti pentru totdeauna? Iertati.”(Henri Lacordaire)

Mergi la inceput

Bertha multumesc. Ma bucur cu Ioana incepe sa dea gata borcanele !
Dar imi pare rau sa aud ca e alergica la proteina din lapte. Inteleg ca despre aceasta alergie este vorba ??Nu am reusit sa citesc din urma.

Oricum sa nu iti face probleme : uite Spock apreciaza ca pina in jurul varstei de 12 ani e indicat ca bebeii - copii sa fie vegetarieni. Spunea ca din legume , fructe , cereale si seminte bebeii isi iau toti nutrientii de care au nevooie. Pt. vitaminele si mineralele care se gasesc preponderent in carne sau derivate din lapte sau care nu se gasesc decat in carne - cum este vitamina B12 , recomanda vitamine care suplineasca aportul de B12.

Eu nu impartasesc optica vitamnelor inglobate in pastiloaie dar la o adica , intr-o situatie delicata as accepta-oo si in plus e bine de retinut ca isi pot lua din legume , fructe si cereale tot ce au nevoie. Deci lactatele si carnea nu sunt absolut indispensabile.

PS. Nu prea reusesc sa imi dau seama de unde ii pot procura Evei seminte si cam ce tip , sub ce forma. Ca in niciun caz la varsta ei nu pot sa ii dau seminte ca atare si nici aleinte in care sa fie incorporate seminte.

Citat:
citat din mesajul lui bertha

Mirtha, bine ati revenit! Am vazut poze cu pestoaica frumoasa si cu mami care arata f bine. Uita aventurile, raman amintirile frumoase. Eva are deja mult mai mult par ca Ioana.

Andy, asa ne-a recomandat, analize peste un an si, in functie de valoare, incercam cu o cant mica de ceva lactat. Din ce am citit, inlaturarea totala a lactatelor conduce intr-un interval de timp la diminuarea valorii IgE, fara a insemna ca alergia a disparut. Doar consumul poate confirma daca sistemul imunitar "s-a reparat". Un an mi se pare atat de mult...sa dea Dumnezeu sa ramanem numai la acest an. Sunt optmista, deja am slabit un kg, cre'ca de stres, ca la cat gem am bagat... La noi e simplu de testat pt ca e suficient sa-i pun un varf de lingurita pe piciorus si imi dau seama in 2 min, daca se inroseste sau nu. Probabil o sa incerc si asta dupa ce implineste un an. Desi medicul ne-a spus clar ca sunt slabe sansele sa treaca la varsta de un an, dat fiind stadiul in care se afla ea in prezent. Tu cum intentionezi sa procedezi? vineri imi iau si eu analizele, sa vedem cum stau, sa stiu ce suplimentel trebuie, in lipsa lactatelor

Ioana a batut toate recordurile personale: 180ml din borcanel vita+orez. Tot incerc diverse borcane, sa decid cu ce-l inlocuiesc pe deja celebrul pui+cartofi+morcovi. Azi vroiam sa-i iau pui+mazare, dar continea smantana.

Ma retrag in vastele apartamente. Somnic usor!

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Alina mama de Eva Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

spock era el insusi vegetarian si in anumite privinte are idei cam fixe. cu toate astea mie in general imi place de el

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Moaaammaaa ce vitezomane ai pe acolo. Bombe cu energie nu gluma!

Daaa...chiar ma intrebam care din fetele din tabel va observa...suncile de pe linga costum... Multumim pentru scorring.
Acum nu fac nicio parada ca nu am cu ce dar de anuntat am anuntat ca merg pe costum de baie deux piece. Asta sunt , mai mult nu am , deocamdata nici nu pot arata mai bine dar incerc pe viitor si ma straduiesc sa mai retusez cite ceva din imaginea de ...dulap. Rau nu m-am simtit in 2 piese dar nici extrem de confortabil. Mai ales cind iesem la plaja dupa ce mincam.

Apropos , sa nu uit : Spiridush...daca mai spui ceva de "burtile tale" vin la Bucuresti si te iau de ....de trompa ! Pai se poate ...Am vazut o poza - doua poze....Vreui burti si sunci pe burti uita-le .Nu ai .Spun eu. Daca nu ma crezi vizioneaza pozele de a link-ul pus de mine. Sa vezi ce rapid te vei simti in forma.

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Elisa numai prostii a facut azi. De dimineata cum am pus-o sa pape a varsat recipentul cu piure de fructe. Cred ca stia ca vreau sa o diversific cu mango si aveam de gand sa-i dau doar jumatatea care a lasat-o. Mai tarziu a tras de un scaun pana a cazut peste ea. La masa de pranz aveam pe langa mine sticluta cu picaturi de fier, a aruncat cutia si s-a spart sticluta inauntru. Iar la masa de seara vroiam sa mananc si eu si mi-a rasturnat salata de varza pe jos.
Ii merg antenutele non-stop. Am vazut ca are o mica vanataie pe obraz si nu stiu cum si-a tras-o. Poate cand s-a cocotat acum cateva zile pe antemergator si a impins-o Ana curbat iar ea a zburat in calorifer. Noi eram pe langa ele dar degeaba ca au fost prea rapide, deh sagetatoare .

Am reusit si le-am dus la plaja 3 ore. Le-a placut si poate mai mergem si maine.

Amalia, ce frumos ai scris, te admir pentru dragostea pentru copii, blandetea ta si echilibrul care se simt dincolo de mesajele tale.
Mirtha, esti in forma mami. Arati foarte bine in costum de baie, pai cine a mai avut tupeu ca tine sa vina cu poze asa. Imi place cum papa Eva, model de copil.
Ohoho Bertha, ne-ati luat azi. Elisei in general ii ajunge de doua ori un borcanas. Mi-am tras www.siba.no/Products/Product.aspx?id=2020268" target="_blank">jucarie noua, am si eu ambitia mea sa manance ce gatesc eu. Adica o inteleg ca nu-i pregatita pentru orice leguma pasata cu furculita dar gata de maine nu mai are scuza. Sa vedem insa ce parere are si Maria Sa.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Alina mama de Eva Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Sunt rupta.

Azi am avut intrevederea anuala cu seful meu. Din fericire la departamentul meu si in principal la proiectul la care am lucrat in ultimul an e inca de munca. Pe 19 Octombrie incep serviciul si mai am doua saptamani concediu in Decembrie. Nu suna chiar rau, de fapt e chiar bine ca mai am de munca ca ma asteptam la vesti rele rele.

Am incercat de ieri sa-i schimb putin programul Elisei ca sa doarma in timpul sedintei. Si am mers cu ea adormita in carucior insa seful a tot vorbit la telefon pana s-a trezit fata. A fost insa tare haioasa, din cand in cand il mai boscorodea. Noroc ca el e topit dupa copii (are 4 copii intre 2 si 6 ani) si i-a adus jucarii, s-a strambat la ea, ea nimic, serioasa la el si la toti colegii. Oricum a inteles omul ca-i umbra mea si nu puteam veni fara ea.

Maine merg cu ea la controlul de 8 luni si vaccinul pentru hepatita. Sa vedem cat s-a ingrasat gogosica.

Mirtha, paicutine am prins si eu curaj si mi-am luat in seara asta 2 costume din 2 piese, le pot combina oricum piesele. Stiu cum este dupa masa sau seara. Cel putin la mine e jale. Mi se vad coasteleiar burta e mare, sunt o somaleza .
Eva papa acum mancarea solida dupa san pentru ca de cateva luni bune stomacul ei primeste mese solide regulat si deja isi cere dreptul.

Fluturasa, as fi vrut eu poze dar crede-ma ca a fost cam aventura sa merg singura cu amandoua, ca Ana nu a stat deloc, ba fugea pe deal in tufisuri ba la mare. Si 3 ore cat am stat la plaja i-am dat Elisei sa pape, sa suga, apa.
Stewie, ce-ai mai cu aromele, mai ales cu vanilia? De fapt ei ce-i place, ce consumati in Canada? M-am uitat pe oferta lor in www.nestle-baby.ca/en/products/cereal/index.htm" target="_blank">Ca si www.nestlebaby.com/ro/baby_nutrition/products/product_search.htm?stage=2&r=350" target="_blank">Ro si exista compatibilitati.
Eu am "problema" inversa. Elisa nu mi-a refuzat niciodata cerealele cu lapte din Ro dar s-au terminat rezervele de dimineata. Si ce i-am luat acum pe seara nu-i plac, nici ei, nici Anei si nici eu nu le-as manca. Le-am amestecat cu fructe si asa mai merg. Eu incerc sa i le variez si acum putem trece la cele de 8 luni.
Si daca vrei sa le iei mai ieftin mergi la super/hypermarket. La farmacii in general sunt mai scumpe daca nu ai un card de membru.
Scutece eu folosesc Libero si n-au nici un miros.
Manumanu, distractie placuta!
Corina, parca spuneai ca a fost la bazin. Multa sanatate!

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

neata fetele
multu de cuv frumoase
alra cu sanii sunt ok in sensul ca dupa acea mulsoare de am facut.o dupa plimbarea la spital nu a mai fost nevoie sicera sa fiu cred ca a contribuit si marea...apa rece...eu am stat numai de balacios de am si uitat de sani..insa la orele la care ma mulgeam simt fiorul acela de producere a laptelui...uneori mai imi curg...deh apoi ce vreau si eu....in timp cred ca se va duce si sanii vadcadeja au inceput sa se mai traga...multu de intrebare
mirtha mama draga buei te dadusem disparuta ..ce face eva?
ginye astept cu nerabdare deci data de 14
corina cum mai este arianna?
fug la copil agitat si alergator cu premergatorul prin casa acuma bate cu mainile prin vitrina din sufragerie

Eliza mami de
ingeras Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">remember
si de

Dimitrie Gabriel 12.11.2008 poze
"Viata este o ciudata comedie care amesteca impreuna si dureri si bucurii, punand lacrimi langa zambet, punand zambet langa plans.
Alexandru Macedonski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Mersic pt incurajari fetelor, recupereaza zibe, incet si sigur.

Bertha, chiar ma miram cum de esti asa fan MJ de-mi trimiti de 3 ori aceeasi pagina, ce-ai mai facut cu mess-ul?

Felicitari printesa Ana de Monicus! Tine-te de-acu mami...

Ginye, tinem pumnii , dar de ce atata jale pt ciocolata mancata? Sa-ti fie de bine, si eu mai fac `sacrificii` de-astea.

Corina, cum mai e Arianna, ai depistat de la ce e febra? Zibe a facut la al doilea dintzoc, se pare ca intradevar le scade sist imunitar in prag de dintisori si racoleaza virusi mai usor. Sanatate multa!

Eli, sa va fie de bine! Sorry pt toxiinfectie , mama ei de Ro.

Vrabiutza, wow ce bine sta mandarinutza!

Stewie, bun-venit, povesteste-ne despre drum, cum a fost?

Manumanu, Criss, drum bun si reincarcare maxima!

Mami de Sara (8 dec 2008)

Poarta-ma, mami!
_

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Mirtha m-ai linistit, eu imi faceam probleme ca poate abordez eu gresit problema, ca am tot citit ca nu-i bine sa le dai jucarii la masa. Jucarii nu-i dau, da' ea se joaca si cu vesela, ca-i de plastic, ca-i de-a noastra.
Da, exact asa face si Alexandra, cum ai descris la Eva. Multumesc .

Citat:
citat din mesajul lui Mirtha

Da.Au o mare problema cu peretii si cu instalatiile sanitare. Sunt niste ciudatenii de instalatii montate pe verticacala si fac un zgomot asurzitor. Data viitoare cel putin eu nu mai plec la drum cu nicun fel de asteptari. Paote va fi mai bine asa. Emotii insa cu siguranta voi avea.

Cu mincatul si accesoriile....Sa sti ca si Evai ii place sa mai manevreze o lingurita , un castronel , o jucarie in timp ce manica.Pur si simplu simte nevoia unie alte activitati in timp ce maninca.Si intotdeauna aveam in geanta artileria grea. E greu sa ii pretinzi unui bebelus sa stea locului la masa. Pe linga faptul ca au o energie care o depaseste cu mult pe a unui adult. In imaginile din video era captata de mare , valuri , tipetele copiilor. Dar au fost momente cind a trebuit sa apelam la artileria din geanta pt. ca altfel se repezea la tacamurile de metal de pe masa.

Si nu de putine ori , mai ales in perioada cind a descopirt textura micarurilor , baga mina in castronel apoi o zdrobea in pumni dupa care incepea sa si-o intinda pe burtica si sa isi faca asa , un soi de masaj. Nemaipnind la socotelala ca recatul pe obrajori cu pumnul plin de mincare sau prin par era la ordinea zile. cum observ ca au cam disparut din aceste manifestari. Dar sa sti ca am lasat-o initial sa se mozoleasca. Spun initial pentru ca acum pot spune ca in moentul in care simte nevoia sa bage mainile in castron deja e pictisita de micare si seamana a joaca. Adica se vede clar din manifestari unde este este joaca si unde curiozitate.
Si da ..au fost monete cind refuza sa deschida gura pina nu primea propia ei lingurita. Sau pina nu pipaia cu mintele mincarea din prima lingurita. Apoi totul decurgea normal.
Asa ca dati-i spartu de manevra fetei ! Acu" nu ca tin cu ea dar poate este vorba de aceleasi manifestari/curiozitati.

Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Laura cu intarziere, : La multe lunite si multi multi ani lui Cati!

La multi ani! si lui Thomas de oceanborn si tuturor sarbatoritilor zilei de azi!

Fetele cu cozonaci nascuti pe data de 8, vedeti ca-i maine, a mai trecut o luna, sa nu va ia iarasi prin suprindere!

Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)

Mergi la inceput