*Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (68)*

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Carmen sa va fie de bine iesirea si sa va bucurati de acest respiro !
Si pe noi ne-ar incanta o iesire in Irlanda dar nu la modul de face acolo concediul ci la modul mini-concediu cca. 5 zile .Asa ca intr-o excursie activa. Dra cu Eva , acum in acest moent neintarcata , e mai greu deci montan pas.
Abia dupa intarcare ne vom permite si noi iesiri mici de citeva zile fara Eva .Banuiesc ca ne va si nou destul de greu fara Evuska Gascoin mititel si picimel dar sunt necesare astefel de momente exclusiv in doi.Cel putin noi resimtim acut aceasta necesitate. Seara Eva adormea undeva in jurul orei 21 -21,30. Tocmai atunci noua ne-ar fi venit un chef de plimbare pe faleza. Evident ca nu o mai trezeam pt. o plimbare pe care ea nici nu ar fi inteles-o si mai mult ar fi debusolat-o. Acesta era un moment in care ne-ar fi placut sa fie bunica acolo.

Cu obiceiurile proaaste nu cred ca va dura mult daca reintroduci ferm , constant vechile obiciuri. Il poti dezvata usor si in timp relativ scurt. Si noi ne-am temut ca Eva a uitat de patutul ei si va pretinde sa doarma in pat cu noi dar nu a fost chiar atit de greu sa-si reia vechiul obicei.
La mare a dormit in pat cu noi pentru ca am avut impresia ca in pautul cu bare nu dormea bine si se trezeste debusolata. Adica era toata noaptea foicioasa si se trezea asa cu o privire uimita , debusolata , rotea ochii prin toata camera . Din aceste manifestari am inteles ca ii este necunoscut locul asa ca am mutas-o in pat cu noi pt. ca atunci cind se trezeste ca intalneasca in prim plan figuri cunoscute. Si a fost ok. Doar in primele nopti cind am revenit a manifestat ceva turbulente nocturne dar incet si-a intrat in rutina. Doarme acum la fel ca inainte in patutul ei , fff. linistita.

Eu nici nu am observat cit de ..spre interior calca Eva !! Mi se pare ca e tare grabita cind merge , pune piciorul unul inaintea celuilalt , repede repede parca ar vrea sa fuga dar...cind revine pediatra in tara o rog sa ii faca o evaluare. Sa nu avem vreo surpriza. Aaaa..si cand se loveste de praguri ridica piciorul. O alta schimbare : spune pa - pa si insoteste cuvintul de micarea mainii. Problema e ca spune pa in orice imprejurare. Inca nu intelege semnificatia gestului ci doar faptul ca e un mod de comunicare. Face pa oricarei persoane si in orice imprejurare. Pentru mine e o placere sa cosntat ca a asocit torusi cuvintul cu gestul . O sa o filmez sa vedeti cit de insistenta e cu acest pa !

Cu alimentele bucati la fel . Incet - incet isi va da drumul. Daca ai observat ca ii place sa rontzaie painea insista. Poti sa ii mai dai si conopida sau broccoli buchetele bine fierte. Am inteles ca broccoli face parte din preferintele lui Victor. Ma gandesc ca daca va primi spre rontait alimente preferate , in timp , va decide sa rontaie si altceva .
Eva a tolerat destul de bine pt. inceput borcanele cu bucatele. Sau mai poti incerca spre exemplu , daca agreeaza orezul , sa prepari ceva mincaruri belnduite in care sa amesteci boabele de orez fiert. Orezul poate fi un inceput. "Succesuri !"

Citat:
citat din mesajul lui carmendu

Buna ziua doamnelor,
Ne-am intors si noi de la Dublin. Concertul a fost super. Foarte emotionant pentru ei sa cante la ei acasa. Olivia- l-as pupa eu pe bono muuuult!
Irlanda este o experienta pentru cine nu cauta neaparat plaje de nisip si soare (ploua in fiecare zi de cate 3-10 ori, apoi iesea soarele). Pentru noi a fost bine ca in tara toata lumea se plangea ca e canicula si acolo erau 19 grade.
Mi’a fost un dor de copilasul meu de ma topeam. Cat am lipsit s-au produs niste schimbari. A inceput sa stea in picioare si mai nou cum se trezeste, tusti in picioare.
Eu nu m’am plans niciodata de somnul lui, dar azi’noapte s’a trezit de la 3 la 8 in fiecare ora. Nu am idée de ce. Idea e ca daca se trezeste, se ridica in picioare sin u mai adoarme. Din cauza asta, cat am lipsit, soacra mea l-a invatat sa-l adoarma in brate. Nttttt! Nu e bine. Da’ ai cu cine sa te intelegi!
In continuare e pe modul slim & fit. Are 8,200 gr. Mananca bine. Cam 200 gr. Lapte nu prea.
Am fost cu el la ortoped si trebuie sa-I pun niste orteze noaptea cam vreo 2 luni sis a reluam si masajul. Cica calca spre exterior.

carmen lui Victor 15 noiembrie 2008
pozele noastre
Povestea nasterii lui Victor

Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)http://good-times.webshots.com/photo/2575481690104281140NhFFJS

“Vreti sa fiti fericiti pentru un moment? Razbunati-va.
Vreti sa fiti fericiti pentru totdeauna? Iertati.”(Henri Lacordaire)

Mergi la inceput

Da , da....si mie la fel.....presifonabil sau care lasa impresia , desi este sifonat , ca e cam material cu model sau e material presifonabil....Sunt maniaca ...cit mai ne-calcabil. Si la camasile soatei ma uit sa vad procentul de bumbac. Cele din bumbac 100% sunt infioratoare!

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Poate ma credti dusa dar eu cand cumpar haine ma gandesc si la calcatul lor. Asa ca prefer rochitele din material presifonat sau oricum ceva care se calca usor. Altfel cum as mai avea timp de forum

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Alina mama de Eva Ioana

Mergi la inceput

Multumesc !

Si eu sunt maniaca : cu necalcatul. Si pentru ca urarsc aceasta operatiune am obiciul (la articolele care necesita in mod real calcat) sa le iau toate odata , le calc le pun pe umerase si eventual daca mai fac dungi pina le imbrac...poate le mai trag un fier. Poate....

Da Eva e cam micacioasa si ma bucurr. A avut dreptate Olivia cind spunea ca isi va reveni cu mofturile. Totusi nu a mai luat deloc in greutate.

In perioada aceasta calda si mie mi s-a parut ca tolereaza si accepta mai degraba mincarurile usor acrisoare. Iar portiile...nu sunt nicodata la fel de consistente. Undeva spe 200 g doar dimineata pe la ora 14 , dupa aceasta ora adica pe la 17-18 si apoi 20.30-21 mult mai mici. Era o perioada cind minca prost dimineata si la ora 14 si minca extrem de bine la ora 18 si 21 . Acum...s-a "deturnat".

Fitze de 9 luni !

Citat:
citat din mesajul lui lauramiron

Mai, io le inteleg pe cele cu calcatul, ca si eu calc tot!! Absolut tot, inclusiv chilotii, pe bune Sunt maniaca, stiu, dar n-am ce face, pot vedea casa intoarsa, dezordine, jucarii peste tot, insa de vad haine sifonate pe vreun membru al familiei, ma apuca damblalele

Mirtha, welcome back Si sa va fie de bine vacanta. Stiu cum e sa mergi cu super asteptari in Croatia si sa te intorci usor dezamagit, am patit-o si noi Eva e incantatoare, mi-a placut mult cum papa supa, e o mancacioasa, se vede Foarte frumoase pozele

Cati papa seara in jurul orei 18-18.30, si apoi pana la laptele de seara (21.30) eventual mai roade un covrig/biscuite. Si nu se trezeste noaptea de foame. Adica n-am asociat trezirile ei nocturne cu foamea, nu-i mai dau noaptea lapte de la 5 luni, oricat s-a trezit, am gasit alte metode s-o linistesc, luat in brate, plimbat, cantat usor, mangaiat, alintat.
Iar in ultima vreme si-a micsorat si ea portiile, mananca vreo 200g la o masa, probabil e de la caldura si dinti.

Laura, mami de Caterina (6 dec. 2008) si Rebeca (16 sep. 2005)
http://community.webshots.com/album/569566859Ywlnwo

Alina mama de Eva Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Oceanborn esti o draguta!

Bertha nu am mai avut astfel de probleme. Am simtit ca ma plesneste durerea de cap ieri cand eram cu piciul afara. Mi s-a parut ingrozitor de cald si banuiesc ca de la caldura mi se trage. E rau ca nu cedeaza deloc si eu cu pastilele nu prea ma impac.

ginye mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Stefanut
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Buna ziua!
Eu vin sa o parasc pe Ariannus Rautius: Se trezeste la maxim 45 de min si nu e chip sa adoarma fara tzitzi. Mai grav e ca se trezeste speriata, cu niste ochi mari, tremura. Se uita la mine si ma implora din priviri sa o iau sa o pun la san. Cum ia sanul in gurita, cum adoarme la loc. Sunt zombi. Sta la san cam 20-30 d eminute. Nu apuc sa adorm bine la loc, ca deja ea se trezeste. Cica ii ies dintii....noi nu avem nici unul pana acum, si ar cma fi cazul.
Miki, uitasem ca m-ai intrebat de iaurtul congelat. Dr a zis ca am curaj, ca niu e tocmai ok. Poate sa faca rosu in gat. Dar eu continui sa-i dau, ca altfel nu prea mananca. II dau doar dc nu a papat deloc iaurt/altceva la gustarea de la 18.
Am gasit de la Organix niste rondele de orez expandat. E super incantata zanica. Asa o pacalesc sa mananca cu lingurita piureuri. Ea are in mana o rondea la care linge de zor si eu ii dau cu lingurita. Nu f mult...cam 50g. In timpul asta rontaie vreo 2-3 rondele. Ieri i-am dat niste biscuiti bio, pt bebei, de la 6 luni. Pana sa citesc eu ce contin (i-am primit), sotul ii daduse deja. Si surpriza: contin OU!!!! Asta e, nu a patit nimic, asa ca i-am dat si azi la micul dejun.
Noi probleme cu apa nu avem. Nu poti sa bei in fata ei, ca tipa sa-i dai si ei. Cateodata nu vrea cu sticluta ei cu pai, asa ca ii dau fie din sticla normala de plastic (da mult pe jods, dar e incantata), fie dint-o canita/pahar cu pai normal, de plastic.
Si in timpul mesei tipa sa-i dau apa. o mai pacalesc si ii mai dau cu paiul supa cu ceva pasat prin ea. De cand cu paiul, de care e tar eincantata, am reusit sa o imprietenesc si cu lingurita. Mai 2-3 lingurite, mai dau cu paiul, iar 2 lingurite, iar paiul. si tot asa. am reusit sa o fac sa-si scoata 3-4 mese de lapte din zi. Bea cam multa apa in schimb. Cam 3-400ml.
II place f mult la piscina. Asa ca ieri am fost la o piscina cu tati. Cd vede apa rade si incepe sa dea din maini si picioar einainte sa atinga apa. e tare comica.
a...uitasem sa va zic ca mai nou accepta bibe de la tati. Asa ca seara papa bine cereale cu lapticul meu din bibe. Desi seara mananca bine, zic eu, adica san inainte de baie, san dupa baie si apoi 100-120ml lapte cu cereale si iar san, ea tot se trezeste. Rar accepta apa cd se trezeste, in rest san.
Ce m-am lungit...se vede ca sunt singura acasa. Zanica e cu tati la Babyspa.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria

POZE CU PRINTESA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

Ginye, ai incercat sa-ti iei tensiunea? durerile de cap pot fi din cauza tensiunii prea mari. sper sa nu fie si in cazul tau.

Bravegirl, tocmai scrisesem ca Thomas a trecut printr-o perioada asemanatoare cu treziri foarte dese , mi se parea ca ma implora sa-l iau in brate, incet incet l-am dezvatat de titi la fiecare trezire, asa ca doar il luam in brate si faceam cateva ture prin casa cu el...asta chiar cand a inceput sa aiba putina teama de straini...cum se impaca Arianna cu persoanele pe care nu le cunoaste? poate ca e in faza in care ii e frica sa nu fie parasita de mami si in special de titi ei iubit...
Noi am reusit sa trecem cumva de trezirile dese nocturne...

Mirtha ce dulce poate fi Eva cu "pa pa"

mami de Thomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Oceanborn, Arianna e inebunita dupa lume. Are momente in care si uita ca exist. Dar cd realizeaza ca nu sunt, nu e chip sa o impaci. eu cred ca reactioneaz aasa pt ca nu mai primeste tzitzi la cerere. Altceva n u imi vine imi minte. Sau poate durerile de gingii. Nu stiu ce sa mai zic. Vad partea plina a paharului: papa altceva peste zi ...nu mai sta toata ziulica cu tzitzi in gura. Sper sa o rarim si noptile.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria

POZE CU PRINTESA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Oceanborn , m-ai ginit... iar mi-au plecat boii de-acasa... am zis ca dau de baut cand dam jos orteza lui zibe... dar nu sunt intr-o good shape. De vreo cateva zile o las tot mai mult fara ea, azi am renuntat de tot. Ma doare sa vad ca a regresat efectiv in astea 2 luni. La 6 luni statea bine in funduletz, acum, nu mai sta, se dezechilibreaza, vrea sa se intinda pe burta si cade in bot ca o balena esuata cu mainile sub ea, tot timpul sunt pe langa ea. Nu prea se mai intoarce si daca o face si ramane pe spate iar incepe sa urle, ca nu mai stie ce sa faca. Na, inteleg ca e greu, stiu ce-mi veti spune, stiu ca a fost de folos, ca recupereaza, ca e ambitioasa, ca e si ea debusolata, dar... tot sunt putin trista. Na, m-am eliberat.

Mirtha, vazui si eu pozicile voastre, sunteti o familie frumoasa, Evuska va incununeaza.

Nu vorbiti de calcat... acu sunt mai lejera, ca e vara si soatza n-are nevoie de camasi pt munca, dar si cand incepe... iar vine calvarul. Doar ca ii calc o tona sa-i ajunga pe-o sapt, si-apoi o iau de la cap. In rest, vesnic am tona de haine impaturite de calcat, si daca nu apuc, tot sortez din ele si mai scot la purtat, pana raman cele ce chiar necesita calcare.

Ramo, ce cutremur?

Fetele ce luati Cerazette, ati observat ceva modificari la laptic sau altele?

Zibe nu agreeaza borcanele. Si azi, dandu-i de ala cu pui si altecele, i-a aparut o bubitza rosie langa guritza, care a disparut imediat dupa masa. Data trecuta, alt borcanas, cu vitel, aproape l-a vomitat. M-am uitat si la componente, da nu e lapte praf, nimic in neregula. O fi ceva la carne? Pui fiert i-am dat si eu, din mana, bucatele, si n-a avut nimic. Nu s-a omorat, dar n-a aparut nimic. Poate e ea mai... vegetariana.

Mami de Sara (8 dec 2008)

Poarta-ma, mami!
_

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Pentru cine are timp si chef sa faca www.wholesomebabyfood.com/teethingbiscuits.htm" target="_blank">biscuiti de casa.

Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

mancare pentru bebelusi:
”Multe alimente pentru bebelusi si copii mici sunt prezentate ca fiind sanatoase, dar in realitate, contin mai mult zahar si grasimi saturate decat mancarurile dintr-un fast food.
Studiul CFC a descoperit ca 100 gr de Farley's Original Rusks, produs de Heinz, contin 29gr de zahar, mai mult decat biscuitii digestivi cu ciocolata. Heinz Toddler's Own Mini Cheese Biscuits contin 7.3gr de grasimi saturate la 100g, mai mult decat un cheeseburger de la McDonald, care contine 6.7g.”
detalii:
http://mmsmiracle.wordpress.com/2009/05/21/some-baby-foods-are-worse-than-junk-food/

diversificare pentru mamici curajoase

Mergi la inceput