despre bone, parinti, educatie

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Domnule mircea_op, iti inteleg motivatia din spatele cuvintelor, dar te rog sa recitesti regulamentul de functionare al acesui forum. Nu sunt permise atacurile la persoana si jignirile. O sa primesti un avertisment pt cuvintele adresate userului cuvintealese

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=8" target="_blank"> ratuste dulci in concurs lo1, lo2

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu m-am ingrozit. Mi se putea intimpla mie si mi se poate intimpla mie pentru ca in curind voi avea din nou nevoie de bona

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mircea_op spune:

Citat:
citat din mesajul lui cuvintealese

Din pacate nu cititi!
Am ridicat un subiect de nuanta, generalizat, si care la nivel logic aduce cateva intrebari, atat!
"Ai idee care e costul lunar intretinerii unui copil?!"
Da am, tocmai de aceea va intrebam de ce sa il faceti , analizand contextual situatia din zilele noastre .
"Noi am avut curajul de a face un copil!"
Pacat ca acesta nu e un curaj intr-o lume nebuna, e nebunie!
Am doar 26 de ani in care am trecut prin multe, si poate asa neexperimentat cum credteti, inainte de a face un copil trebuie sa iau in calcul toate elementele.Daca am ce oferi copilului sau nu, daca o data cu mine il chinuiesc si pe el sau nu, daca societatea asta merita sa mai primeasca suflete noi spre a le corupe sau nu.
Nu am zis ca daca faci copil sa renunti la job ci sa faci aceste doua elemente sa conlucreze.Poti?!Desigur ca nu!
Mi-am facut cont pentru a-mi exprima parerea, nu am adus nicun fel de insulta nimanui ci doar un alt punct de vedere dar nah occidentalismul gandiri voastre nu accepta puerilismul vorbelor mele.
Mergand pe acelasi principu referitor la curaj, putem oare spune ca si tiganii au nevoie de mult curaj cand toarna 10 puradei ?!
6 din 10 mame se plang de resursele necesare cesterii unui copil, 4 din 10 mamae se apropie vertiginos de limita subzistentei, 4 din 10 copii sunt abuzati de parinti, 2 din 10 copii sunt abandonati, sunt date pe care nimeni nu le vede cand ia initiativa aducerii pe lume a pruncului dorit si merge pe "Lasa ca o sa ne descurcam, pentru el facem tot!" Acest "tot" s-ar putea sa nu mai fie de ajuns.
Imi pare rau sa vad astfel de atitudini"daca erai langa mine iti dadeam 2 pumni..."2 punmi sa iti dai tie ca ai adus un copil untr-o luma debusolata din toate punctele de vedere iar mai apoi o sa te plangi ca viata e grea!
Ce parere aveati daca cea din clip era chiar mama copilului, sau bunica acestuia,si dau clipul ca exemplu general, nu am nimic nici cu mama copilului si cu atat mai putin cu asa zisa bona.
Niciun strain nu o sa va trateze copilu cum l-ati trata voi dupa 9 luni de purtat in pantece, poate doar cel mult sa mimeze.
Instigam la un proces mental de gandire dar...poate trebuia sa incerc la extraterestri!

Maria ta, hai sa le luam pe rand:
de unde ai idee cat te costa intretinerea, cresterea, educatia unui copil?
la 26 ani nu ai experienta decat pe bloguri (crede-ma)
ai stat si analizat daca oferi unui copil tot ce-i trebuie sau ai analizat cat de mult te incurca greutatile prin care treci comparativ cu satisfactiile create? "Nebunii" care isi doresc copii si incearca din toate puterile sa le ofere ce e mai bun si mai bine reusesc sa "tina" aceasta societate inviata.
Te plangi canoi, romanii nu acceptam alte pareri decat cele proprii? Pai maria ta, ar trebui sa acceptam crima, sclavia, genocidul, etc macar de dragul discutiei nu? e o lume libera deci putem avea pareri contradictorii. Una e sa ai pareri diferite si alta e sa incalci norme UMANE. Si nu , eu nu ti-as da 2 pumi, nu consider ca va schimba nimic in ceea ce te priveste, pacat doar de viata si viitorul tau sec.
Aici era vorba de o MAMA care a adus pe lume doua suflete care a incercat din toate puterile sa le ofere ce e mai bun, faptul ca dai posibilitatea ca acea persoana sa fie mama e deplasat si nesimtit.
Solutia pentru tine e din pacate tot una ipotetica: intoarcerea in timp!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Citat:

....daca societatea asta merita sa mai primeasca suflete noi spre a le corupe sau nu....

My baby...to come
www.lingua-translations.com" target="_blank">and my job
Arbeite klug, nicht hart!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mircea_op spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Domnule mircea_op, iti inteleg motivatia din spatele cuvintelor, dar te rog sa recitesti regulamentul de functionare al acesui forum. Nu sunt permise atacurile la persoana si jignirile. O sa primesti un avertisment pt cuvintele adresate userului cuvintealese

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=8" target="_blank"> ratuste dulci in concurs lo1, lo2

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Imi pare rau daca am incalcat regulamentul, sper sa-mi acordati "circumstante atenuante"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Fiecare cu conceptiile lui pana la urma, daca respectivul "cuvintealese" considera ca nu e cazul sa aduca un copil pe lume in ziua de azi, este liber sa nu o faca, nu? Deja suntem off-topic total...si nu e cazul.

Gabi, ce fac copiii, sunt bine?

Lora, mami de Iustina
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=8" target="_blank">ratuste in concurs, lo1 si lo2

Teledon pentru Dan

Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :
858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone
www.inimacopiilor.ro

Bazar pentru Sebi

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Citat:

Din pacate nu cititi!
Am ridicat un subiect de nuanta, generalizat, si care la nivel logic aduce cateva intrebari, atat!
"Ai idee care e costul lunar intretinerii unui copil?!"
Da am, tocmai de aceea va intrebam de ce sa il faceti , analizand contextual situatia din zilele noastre .
"Noi am avut curajul de a face un copil!"
Pacat ca acesta nu e un curaj intr-o lume nebuna, e nebunie!
Am doar 26 de ani in care am trecut prin multe, si poate asa neexperimentat cum credteti, inainte de a face un copil trebuie sa iau in calcul toate elementele.Daca am ce oferi copilului sau nu, daca o data cu mine il chinuiesc si pe el sau nu, daca societatea asta merita sa mai primeasca suflete noi spre a le corupe sau nu.
Nu am zis ca daca faci copil sa renunti la job ci sa faci aceste doua elemente sa conlucreze.Poti?!Desigur ca nu!
Mi-am facut cont pentru a-mi exprima parerea, nu am adus nicun fel de insulta nimanui ci doar un alt punct de vedere dar nah occidentalismul gandiri voastre nu accepta puerilismul vorbelor mele.
Mergand pe acelasi principu referitor la curaj, putem oare spune ca si tiganii au nevoie de mult curaj cand toarna 10 puradei ?!
6 din 10 mame se plang de resursele necesare cesterii unui copil, 4 din 10 mamae se apropie vertiginos de limita subzistentei, 4 din 10 copii sunt abuzati de parinti, 2 din 10 copii sunt abandonati, sunt date pe care nimeni nu le vede cand ia initiativa aducerii pe lume a pruncului dorit si merge pe "Lasa ca o sa ne descurcam, pentru el facem tot!" Acest "tot" s-ar putea sa nu mai fie de ajuns.
Imi pare rau sa vad astfel de atitudini"daca erai langa mine iti dadeam 2 pumni..."2 punmi sa iti dai tie ca ai adus un copil untr-o luma debusolata din toate punctele de vedere iar mai apoi o sa te plangi ca viata e grea!
Ce parere aveati daca cea din clip era chiar mama copilului, sau bunica acestuia,si dau clipul ca exemplu general, nu am nimic nici cu mama copilului si cu atat mai putin cu asa zisa bona.
Niciun strain nu o sa va trateze copilu cum l-ati trata voi dupa 9 luni de purtat in pantece, poate doar cel mult sa mimeze.
Instigam la un proces mental de gandire dar...poate trebuia sa incerc la extraterestri!

bgugfdsgsgfsdb...Asta pentru inceput si in loc de cuvinte "delocfrumosalese" pe care as vrea sa le scriu acum.
Scurt pe doi, ca sa nu te obosesc prea tare (tu fiind extraterestru probabil ca-ti este greu sa intelegi limba noastra) , imi inspiri mila. Nu stiu ce ai trait tu in cei 26 de ani de viata, dar in mod sigur te-au transformat in "ceva" ce nu mi-as dori pe langa mine.

Sintetizand ceea ce ai scris, in opinia ta ar trebui ca familiile cu venituri mici sa nu mai aiba copii, cei cu venituri medii sa renunte la job (cel putin unul din parinti) si doar cei bogati sa aiba "privilegiul" de a procrea. Nu crezi ca ai fi putin mai fericit daca ai scrie un nou '1984'? Intreb si eu ...asaaaa...

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
poze cu noi Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cuvintealese spune:

De apreciat faptul ca se incearca a se cladi un viitor mai bun prin copiii vostri dar pacat ca nu intelegeti caci cu un fir de iarba nu se face primavara, iar vara e tot mai departe.
Nu inteleg de ce atatea prejudecati, poate daca puneam 46 de ani acolo, nu va deranja atat de mult.Oamenii mari stimate "Macarie" sunt cei care pot purta un discur coerent sau chiar dialectic, care pot distinge intre un "baietan" si un tanar definit, tot ei sunt cei care pot indruma mentalitatile puerile, cum aveti dvs impresia ca sunt.
V-am intrebat de ce faceti copii cand situatiia de fapt nu este chiar atat de roz.Mi s-a dat unrasp oarecum evitat si pus pe baza juvenilismului meu si a lipsei puterii mele de a intelege.
Cred ca adevaratul motiv, cum pana acum doar atat am gasit valid, este ca traim niste vieti anoste, pline de griji si freamate, macinate de probleme, conflicte, facturi si neintelegeri.Ca avem sufletul poluat de societate si cautam cu disperare o oaza de aer.Faceti un copil vazand in el aceasta oaza de aer, acel lucru care te impinge sa mergi mai departe, care iti da putere sa zambesti cand totul se destrama, catre va purta mai departe o picatura din tine, din voi.Aduceti un copil pentru a da sens vietii si tututror hopurilor pe care le treceti.Va zambeste si va alina 0 mie de griji intr-o secunda.
Reversul medaliei este ca o data cu sosirea ingerasului, el la randu-i va trebui sa indure uraciunea societatii actuale, de care parintii ii pot proteja cu greu sau aproape deloc.
Da ,daca o familie cu venituri mici care isi traieste zilele in confuzie econimica, care nu are posibilitati poate nici macar de un concediu, care calculeaza poate de 10 ori lista inainte sa intre in supermarket, care poate stau cate 6 insi intr-o garsoniera, ce poti tu oferi copilului in schimbul fericirii pe care acesta ti-o aduce, doar neajunsuri!
Si da! acest lurcru mi se pare nedrept, intr-un asemenea contex nu aveti nicio scuza , motivatie sau curaj sa faceti un copil!
Cam asa gandeste un "extraterestru",care sta intr-o cusca in vreo ocna nestiuta de nimeni !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Creste suspiciunea de troll.......provoaca,citeaza,se declara detinatorul adevarului absolut............

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

cu riscul de a-mi atrage antipatii, vroiam sa spun ca sunt de acord cu multe din chestiile pe care le spune cuvintealese; dar sunt de acord cu ele ..asa...intr-o lume ideala si stiu ca suntem foarte departe de asa ceva
si mie mi se pare normal sau natural ca un parinte sa fie cat mai mult aproape de copilul pe care l-a facut, cel putin pana acesta devine cat de cat independent
si mie mi se pare normal sa faci un copil in momentul in care stii ce si cat poti sa ii oferi si aici nu ma refer la bani

si la fel de bine stiu ca, din pacate, cele de mai sus sunt destul de greu de realizat in "zilele noastre"

nu stiu unde citeam -pe un blog- despre "sclavia" moderna, despre oameni care merg la serviciu de la 8 la 6 dupa-amiaza pentru bani, pentru a-si plati ratele, pentru o casa mai mare, pentru ..pentru ..pentru... si din pacate asa e; am ajuns intr-un moment in care e important sau aproape vital sa ai cat mai multi bani si fuga asta dupa bani trimite timpul petrecut efectiv cu copilul mai la coada listei cu prioritati

eu nu judec pe nimeni, scriu aici doar ce observ...

copiii nu au nevoie de foarte multi bani ca sa creasca fericiti; mai ales in primii lor ani, nu au nevoie de toate chestiile pe care le credem acum indispensabile; citesc listele cu ce trebuie sa pregatesti atunci cand se naste copilul si ma ingrozesc...o gramada de obiecte fara de care, mai mult ca sigur, copilul ar fi ok..atata timp cat (cel putin) unul dintre parinti ii este aproape ...

dupa bani, e ideea ca tu, ca parinte, ai totusi nevoie de o viata a ta, de o existenta a ta care sa nu aiba legatura cu copilul, sa nu te """"plafonezi"""""...Insa in conditiile in care tot mai multi parinti servesc chestia asta imediat dupa ce s-a nascut "ala micu", iar nu mi se pare ok...

nici nu stiu cum sa ma exprim in mesajul asta ca sa nu ma intelegeti gresit...Stiu, stiu foarte bine ca e greu, e dificil si pentru foarte multi oameni cresele, bonele, etc sunt singura solutie; insa si aici daca ai grija si le echilibrezi bine de tot, poate fi mai bine; nu trebuie sa stea la cresa bb de 7 luni toata ziua, il poti duce cateva ore pe zi. Nu trebuie sa iti iei bona 8 ore/zi, 8 ore in fiecare zi in care un strain sta cu bebele tau, pe care l-ai asteptat zi de zi timp de 9 luni....pe care il iubesti mai mult decat orice...

Insa eu cred ca singurul mod in care se poate ajunge la un echilibru, e sa tai de la radacina anumite conceptii/idei care ne-au fost inoculate tuturor inca de mici; ca sa ai bani, nu ai nevoie de un job care sa iti consume 90% din timp. Am destule exemple in jurul meu de mamici care lucreaza acasa sau au afacerea lor, mica, mare, asa cum e ea, insa in majoritatea timpului sunt langa copilutul ala mic care are nevoie de ele... Un copil mic nu are neaparata nevoie de patut de la Mobexpert sau de hainute MOthercare; e foarte bine daca ti le permiti, dar daca nu ti le permiti, e cel mai sanatos sa recunosti asta si nu te mai chinui si pe tine si pe el, muncind pentru altii, muncind pana pici lat seara acasa pentru un leu in plus...

Nu vreau sa ma mai intind mult, pentru ca sunt sigura ca vor fi persoane care NU imi vor intelege mesajul si care se vor simti judecate; repet, nu judec, va rog doar sa va ganditi si la alternative, la drumuri mai bune in principal pentru copii mai ales in primii ani de viata cand sunt atat de vulnerabili....

Insa si eu cred cu tarie ca nu ar trebui sa ai un copil decat in momentul in care stii ca esti pregatit, stii si accepti ca viata ta se va schimba radical si esti dispus sa ii oferi ce ai TU mai bun....

promit sa revin la subiect si sa incerc sa explic ceva mai bine ce tot incerc sa spun aici, insa ideea e ca pot exista si alte metode, alte moduri in care sa ai o viata buna si sa fii si langa copilul tau cand are nevoie de tine

P.S. mesajul meu nu are nicio legatura cu mamica ce a filmat bona agresandu-i copiii; femeia aceea trebuie pedepsita pentru abuz

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">We LOVE Sonia

www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*

Mergi la inceput