despre bone, parinti, educatie
topic splitat de la un topic de unde discutia a luat alt curs(mutat de desprecopii)
------------------------------------------------------------
Din pacate stimati parinti cred totusi ca pe undeva uitati unul din cei mai importanti vinovat.
Am citit aproape toate mesajele pe acest subiect si am vazut multe reactii, unele naive,altele puerile iar altele in care era clar exprimat instinctul matern.In primul rand celor care spun sa emigram daca mai avem minte, tin sa le aduc aminte ca in occident s-au intamplat dintre cele mai grave cazuri legate de bone,asa ca...
In al doilea rand stimabili parinti, cei mai vinovati sunteti voi, cand asa ceva se intampla.De ce face copii daca va asteptati sa ii creasca un strain?!?!Intr-adevar situatia socio-economica actuala este sumbra si fiecare trage cu dintii de orice leut, dar daca dati dovada de maturitate atunci poate puteti pune in balanta dorintele(de-a face un copil) pe de-o parte iar pe cealalta parte "putintele"( de al creste), si analizati rezultatul(nu-i asa imbucurator).
Mai scria cineva pe forum ca nicio rasa nu-si agreseaza puiutii, tin sa contrazic:"Nicio rasa nu isi imprumuta puiutii spre crestere altui individ!!!"
Un copil stimabililor este un lucru extrem de important, iar din ceea ce vad in societate tot mai des, copilul a devenit un element contextual.Nu dati vina pe faptul ca nu aveti cu cine sa-l lasati- trebuia sa va ganditi inainte, nu argumentati ca munciti cate 10-12 ore pe zi pentru a-l intretine- nu faceti decat sa va argumantati mai mult inoportunitatea aparitiei micutului.Orice scuza e de prisos si releva slaba analiza a viitorului.
Cunosc cazuri care vorbesc despre copiii lor inca nenascuti :"E!,o sa ma ajute soacra, o sa vina bunica ,o sa il duc la tara la bunici, o sa angajam o bona..."E al vostru!!! Si daca nu sunteti in stare sa stai alaturi de el, nu-l faceti, altfel ceea ce s-a intamplat in acest caz e o posibilitate!
As spune ca macar in niciun caz sa nu il lasati cu straini, dar pe de alta parte aruncand un ochi in societate, vad ca pana si cei mai apropiati micutului(parinti,bunici...)sunt in stare de lucruri oribile,ce sa ma mai astept de la un strain.
Am vazut reactii de agresivitate perfect normale in baza instinctului matern dar pe de alta-parte povestea aceasta suna:"Ti-am dat bani sa ai grija de copilul meu si tu nu ai avut?!?!"Nu e ca si cand ii iei copilului o jucarie, ci ii poti decide soarta, educatia,personalitate...
Femeia aceea isi are partea de vine nu neg si va fi pedepsita, pentru ca asa merita, dar cum a ajuns femeia aceea acolo?!Acolo mi se pare cel mai mare vinovat.Nu faceti copii pentru a le oferii bone, nu va justificati ca "trageti precum caini" pentru a le asigura un viitor, ei nu au nevoie decat de voi, chiar si in saracie.
Toate mamele spun "e o bucurie enorma, ceva divin sa iti tii pruncul in brate", acest lucru denota egoism, pentru ca doar voi simtiti acea bucurie, mai tarziu depinzand de caz el poate simtii doar lipsuri, v-ati gandit?
Copiii trebuie facut cu capul pe umeri inainte de toate!
O zi buna
Raspunsuri
MACARIE spune:
Cuvintealese , cu riscul de ami incasa un advertistemnt...daca erai langa mine te bate-am, nu am avut rabdare sa iti citesc tot mesajul pt ca m-am infuriat groaznic....nici eu nu am cu cine sa las fetita , si asta nu inseamna ca nu am avut curajul sa-i dau viata, si faptul ca suntem nevoite sa angajam bone asta nu inseamna ca trebuie sa plecam capul cand copilasi nostri sunt batuti.......
Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos
pianna spune:
i-auziti voi la cuvinte-alese ce cuvine alese!! cum de nu a trecut nimenui prin cap asa ceva? E cat de poate de logic! Cand intr-o familie apare un copil, mama sau tatal trebuie sa renunte la job! E cat de poate de logic! Daahh!
Acum, eu, mai dasteapta decat cuvinte-alese vin si zic: oare n-ar fi mai bine sa se lase amandoi de munca si sa creasca copii,pana termina facultatea si isi gasesc ceva de lucru? (cu aer si iubire, ca bani ioc!)
Ptui pe mine de destepta!
CorinaDani spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cuvintealese Din pacate stimati parinti cred totusi ca pe undeva uitati unul din cei mai importanti vinovat. Am citit aproape toate mesajele pe acest subiect si am vazut multe reactii, unele naive,altele puerile iar altele in care era clar exprimat instinctul matern.In primul rand celor care spun sa emigram daca mai avem minte, tin sa le aduc aminte ca in occident s-au intamplat dintre cele mai grave cazuri legate de bone,asa ca... In al doilea rand stimabili parinti, cei mai vinovati sunteti voi, cand asa ceva se intampla.De ce face copii daca va asteptati sa ii creasca un strain?!?!Intr-adevar situatia socio-economica actuala este sumbra si fiecare trage cu dintii de orice leut, dar daca dati dovada de maturitate atunci poate puteti pune in balanta dorintele(de-a face un copil) pe de-o parte iar pe cealalta parte "putintele"( de al creste), si analizati rezultatul(nu-i asa imbucurator). Mai scria cineva pe forum ca nicio rasa nu-si agreseaza puiutii, tin sa contrazic:"Nicio rasa nu isi imprumuta puiutii spre crestere altui individ!!!" Un copil stimabililor este un lucru extrem de important, iar din ceea ce vad in societate tot mai des, copilul a devenit un element contextual.Nu dati vina pe faptul ca nu aveti cu cine sa-l lasati- trebuia sa va ganditi inainte, nu argumentati ca munciti cate 10-12 ore pe zi pentru a-l intretine- nu faceti decat sa va argumantati mai mult inoportunitatea aparitiei micutului.Orice scuza e de prisos si releva slaba analiza a viitorului. Cunosc cazuri care vorbesc despre copiii lor inca nenascuti :"E!,o sa ma ajute soacra, o sa vina bunica ,o sa il duc la tara la bunici, o sa angajam o bona..."E al vostru!!! Si daca nu sunteti in stare sa stai alaturi de el, nu-l faceti, altfel ceea ce s-a intamplat in acest caz e o posibilitate! As spune ca macar in niciun caz sa nu il lasati cu straini, dar pe de alta parte aruncand un ochi in societate, vad ca pana si cei mai apropiati micutului(parinti,bunici...)sunt in stare de lucruri oribile,ce sa ma mai astept de la un strain. Am vazut reactii de agresivitate perfect normale in baza instinctului matern dar pe de alta-parte povestea aceasta suna:"Ti-am dat bani sa ai grija de copilul meu si tu nu ai avut?!?!"Nu e ca si cand ii iei copilului o jucarie, ci ii poti decide soarta, educatia,personalitate... Femeia aceea isi are partea de vine nu neg si va fi pedepsita, pentru ca asa merita, dar cum a ajuns femeia aceea acolo?!Acolo mi se pare cel mai mare vinovat.Nu faceti copii pentru a le oferii bone, nu va justificati ca "trageti precum caini" pentru a le asigura un viitor, ei nu au nevoie decat de voi, chiar si in saracie. Toate mamele spun "e o bucurie enorma, ceva divin sa iti tii pruncul in brate", acest lucru denota egoism, pentru ca doar voi simtiti acea bucurie, mai tarziu depinzand de caz el poate simtii doar lipsuri, v-ati gandit? Copiii trebuie facut cu capul pe umeri inainte de toate! O zi buna |
La cei 26 de ani pe care i-ai declarat in profil, cred ca inca nu ai suficienta experienta de viata ca sa-ti dai cu parerea asupra acestui subiect. Ai copii ? Daca da, cine sta cu ei ? Tu, ca barbat, cat de mult esti sau ai fi dispus sa te implici/sacrifici pentru copiii tai ?
Ai idee macar cat costa lunar tot ceea ce are nevoie un copil ? (mancare, lapte, scutece, hainute, jucarii, vizite la medic, eventuale medicamente sau vitamine, etc.). Crezi ca banii aia amarati pe care ii da statul sunt suficienti ? Iar dupa ce copilul implineste 2 ani mamicile pot sta in continuare acasa cu copilul numai daca este grav bolnav (lucru ce trebuie dovedit cu certificate si comisii de examinare; in plus, daca boala copilasului este grava, cheltuielile lunare cresc exponential) sau pot sta acasa pe 0 lei salariu...
Arata-mi macar o tara in lumea asta unde mamicile traiesc happy for ever, alaturi de copilasii lor, fara sa fie nevoite sa mai munceasca vreodata...
Si putin off-topic : ce-ar fi ca firmele de cablu/telefonie/internet sa inceapa sa furnizeze la cerere, contra cost, celor care doresc si au nevoie, un serviciu de supraveghere la domiciliu cu web-cam, astfel incat parintii sa aiba posibilitatea sa vada "live" de la serviciu ce se intampla acasa in lipsa lor sau sa vada inregistrarile din timpul zilei cand ajung seara acasa ? Ce ziceti, asta ar mai tempera zelul bonelor batause sau cel putin in casa se vor comporta exemplar cu copiii de care ar trebui sa aiba grija, nu sa-i terorizeze...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
LoraG76 spune:
Userule "cuvintealese", am ezitat sa-ti raspund, initial, pentru ca meriti ignorat, sincer...ai simtit tu nevoia brusc sa te inregistrezi pe desprecopii si-ai nimerit, din intamplare, bineinteles, ca tu oricum n-ai nevoie de bona sa-ti creasca pruncii, tocmai la subiectul acesta...hm...cam ciudat, cel putin pentru mine. Uite, eu sunt o mama iresponsabila, egoista, care si-a lasat copilul in grija bonei, hai, blameaza-ma. Dupa tine, deci, nicio familie in care cel putin unul dintre soti nu poate sa-si permita sa renunte definitiv la serviciu pentru a-si creste copilul (pana cand, pana la 18 ani?) nu ar trebui sa dea nastere unui prunc... In concluzie, asta e parerea ta: ca ar trebui sa aiba copii doar cei care nu lucreaza. Tu ai copii? Cine sta cu ei in vacanta? A, ai o sotie devotata si care e responsabila si nu e egoista si isi iubeste copiii, astfel ca a renuntat la serviciu pentru a-i creste si ocroti... Nu ca noi, cele care ne expunem copiii unor astfel de bestii.
Lora, mami de Iustina
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=8" target="_blank">ratuste in concurs, lo1 si lo2
Teledon pentru Dan
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :
858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone
www.inimacopiilor.ro
Bazar pentru Sebi
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
papanash spune:
Cuvintealese, suntem in secolul 21, a trecut de mult vremea cand mama statea cu copiii acasa si tata pleca la vanatoare ! Daca toata lumea gandea ca tine, era de rau ...
............................................................
Mama de papanas Andreiutz
( 02.10.2007 )
Alexa Ioana spune:
cuvintealese (cam prost alese, da' asta este...) ... din ce zici tu inseamna ca ar trebui sa aiba copii doar cei care provin din familii megabogate, au ultra multi bani in cont, nu trebuie sa munceasca defel, si pot sta acasa sa'si creasca personal copilul pana la 18 ani.
ca nu putem nici la cresa / gradinita / scoala sa'i dam pe copii, ca doar si educatorii / profesorii sunt straini. nu ???
exagerez, normal... dar... cam asta'i ideea care reiese din cuvintele tale...
problemele de violenta/abuz asupra copilului meu au avut loc in cresa, deci intr'o institutie de invatamant (optiune pe care am ales'o tocmai pentru a evita bona (bunici nu avem oricum).
si asta s'a intamplat cand a implinit copilul 2 ani... daca statul ma lasa sa stau acasa pana la 5 ani stateam... dar, din pacate, avem prostul obicei de a manca. si pentru asta trebuie bani. ca nu'mi cresc barabule in balcon...
ce propui tu e mirific, dar imposibil in lumea asta.
asa, ca fapt divers (numeste'o curiozitate feminina). tu cati copii ai ? cine are grija de ei ? stai tu acasa cu ei ?
szivarvany spune:
Cuvintealese, esti barbat, nu ? 
Gabi 

suntem alaturi de voi.
-------
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) &
Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
CorinaDani spune:
Pfui, te pomenesti ca userul "cuvintealese" o fi baiatul bonei batause...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
speed spune:
fetelor, eu zic sa ignoram cuvintele mai putin alese asa dupa cum merita si sa pastram topicul de suport pentru gabi.era inevitabil sa nu se scurga si pe aici micimi de caracter dar hai sa nu-i dam apa la moara.
on topic: sper ca "bona" sa fie pedepsita pe masura faptelor si doresc micutilor (si mamei) recuperare usoara si rapida, doamne ajuta.
MACARIE spune:
fetelor nu cred ca-i datoram vreo explicatie userului "cuvintealese" ,este clar ca nu are copii,
si ar fiarte interesant sa mai vb peste vreo 10-15 ani sa vedem daca isi mai mentine principiile astea.........(acum am folosit un cuvant urat , in gand evident)![]()
Gabitza , da-ne de stire...ce se mai intampla, ce-ti fac puiutii? cum te simti tu acum dupa ce a fost facuta publica povestea? iti este un pic mai bine?
macarita- mami de super fetita si in asteptatea unui 
Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos