despre bone, parinti, educatie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Midori spune:

Si eu mi-am pus tot felul de intrebari referitoare la identitatea lui "cuvintealese". Probabil ca este o persoana din media care vrea "sa-si faca temele" pe seama comentariilor noastre.

Sa-l ignoram!

Midori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

inevitabil vor mai aparea aici mesaje....pline de "cuvinte (ne)alese"

ignorati-le.

un parinte nu ar putea scrie asa ceva!!!! unul adevarat....

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

Bazar pt Mihaita

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Cuvintealese, nu stiu cat de alese iti sunt cuvintele, dar neispirate sunt sigur! Ai vorbit numai de dragul de-a vorbi! Ti s-a explicat, nu ai cum sa stai cu copilul acasa, 24 de ore din 24, sa ai grija de el, pana cand e acesta pe picioarele lui. Vina mamei acestor copii lipseste, intelegi? Si inca ceva, nu ti-ai facut temele cum trebuie. Exista feline care isi lasa puii impreuna (un soi de gradinita) si in timp ce unele au grija de pui, celelalte (mamele!) pleaca la vanat. Asa ca n-ai nimerit-o nici cu judecatile tale referitoare la mama/postante si nici cu animalele care-si lasa puii in grija altora!!!
Un ultim lucru in ceea ce te priveste: nu mai emite tu judecati referitoare la alte persoane, nu ai absolut nici un drept!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cuvintealese spune:

Din pacate nu cititi!
Am ridicat un subiect de nuanta, generalizat, si care la nivel logic aduce cateva intrebari, atat!
"Ai idee care e costul lunar intretinerii unui copil?!"
Da am, tocmai de aceea va intrebam de ce sa il faceti , analizand contextual situatia din zilele noastre .
"Noi am avut curajul de a face un copil!"
Pacat ca acesta nu e un curaj intr-o lume nebuna, e nebunie!
Am doar 26 de ani in care am trecut prin multe, si poate asa neexperimentat cum credteti, inainte de a face un copil trebuie sa iau in calcul toate elementele.Daca am ce oferi copilului sau nu, daca o data cu mine il chinuiesc si pe el sau nu, daca societatea asta merita sa mai primeasca suflete noi spre a le corupe sau nu.
Nu am zis ca daca faci copil sa renunti la job ci sa faci aceste doua elemente sa conlucreze.Poti?!Desigur ca nu!
Mi-am facut cont pentru a-mi exprima parerea, nu am adus nicun fel de insulta nimanui ci doar un alt punct de vedere dar nah occidentalismul gandiri voastre nu accepta puerilismul vorbelor mele.
Mergand pe acelasi principu referitor la curaj, putem oare spune ca si tiganii au nevoie de mult curaj cand toarna 10 puradei ?!
6 din 10 mame se plang de resursele necesare cesterii unui copil, 4 din 10 mamae se apropie vertiginos de limita subzistentei, 4 din 10 copii sunt abuzati de parinti, 2 din 10 copii sunt abandonati, sunt date pe care nimeni nu le vede cand ia initiativa aducerii pe lume a pruncului dorit si merge pe "Lasa ca o sa ne descurcam, pentru el facem tot!" Acest "tot" s-ar putea sa nu mai fie de ajuns.
Imi pare rau sa vad astfel de atitudini"daca erai langa mine iti dadeam 2 pumni..."2 punmi sa iti dai tie ca ai adus un copil untr-o luma debusolata din toate punctele de vedere iar mai apoi o sa te plangi ca viata e grea!
Ce parere aveati daca cea din clip era chiar mama copilului, sau bunica acestuia,si dau clipul ca exemplu general, nu am nimic nici cu mama copilului si cu atat mai putin cu asa zisa bona.
Niciun strain nu o sa va trateze copilu cum l-ati trata voi dupa 9 luni de purtat in pantece, poate doar cel mult sa mimeze.
Instigam la un proces mental de gandire dar...poate trebuia sa incerc la extraterestri!

Mergi la inceput

Ca o subnota a tot ceea ce am spus, pentru ca nu vreau sa va aduc niciun fel de suparari...:
Imi pare rau daca nu m-am exprimat destul de bine, inteleg fericire mamei in ochii copilului , nu sunt obscur, si inteleg si bucuria copilului de a avea mama, dar cum astfel de cazuri se intampla in crestere geometrica, chiar eram curios sa vad cum anume, si ce anume desavarseste decizia mamei de a aduce un copil stiind toate acestea date faptice!
Refereritor la animale , era vorba ca nicio alta rasa nu isi lasa copilul in crestere unui strain, mama sau tatal copilului nu sunt straini (am temele facute)iar atunci cand un piut este adoptat si chiar alaptat de o mama de alta rasa, e o situatie contextuala diferita care nu isi are locul aici spre a fi dezbatuta!
Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

cuvintealese foarte murdar mesajul tau.. cred ca nu ai copii si nici probleme de acest gen si nu sti ce inseamna anumite situatii ce necesita compromis... hai sa ne facem toti tarani sa putem sta cu copii sa ii crestem numai noi..pai unui copil ii trebuiesc si banii in cazul in care nu stiai...rusinoasa postarea ta.....zici ca nici o rasa nu isi imprumuta odorul altora spre crestere...de ex sa zicem ca ai intra in spital si nu ar avea cine sta cu copilul ce ai face? te-ai gandit? nu face nimeni cariera toti isi cresc copii asa cum stiu....sunt total indignata de ce ai scris judeci gresit lucrurile la nerv , incerci sa ne dai o lectie ei bine singurul ce va primi o lectiei esti chiar tu...de la viata poate chiar si de la Dumnezeu
sa te ierte dumnezeu de gandurile gresite pe care le ai si sa iti indrepte pasii spre o cale mai buna caci cea pe care esti este totalmente gresita....
zici de bone insa ce mai faci in sistemul actual de crestere a copiilor de ex cresa unde din pacate doamnele de acolo mai aplica astfel de corectii copilasilor...acolo ce mai este...ah da nu ne-am interesat bine inainte de a ne da copii acolo....
rusine

Eliza mami de
ingeras Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">remember
si de

Dimitrie Gabriel 12.11.2008 poze
"Viata este o ciudata comedie care amesteca impreuna si dureri si bucurii, punand lacrimi langa zambet, punand zambet langa plans.
Alexandru Macedonski

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui elilov3

cuvintealese foarte murdar mesajul tau.. cred ca nu ai copii si nici probleme de acest gen si nu sti ce inseamna anumite situatii ce necesita compromis... hai sa ne facem toti tarani sa putem sta cu copii sa ii crestem numai noi..pai unui copil ii trebuiesc si banii in cazul in care nu stiai...rusinoasa postarea ta.....zici ca nici o rasa nu isi imprumuta odorul altora spre crestere...de ex sa zicem ca ai intra in spital si nu ar avea cine sta cu copilul ce ai face? te-ai gandit? nu face nimeni cariera toti isi cresc copii asa cum stiu....sunt total indignata de ce ai scris judeci gresit lucrurile la nerv , incerci sa ne dai o lectie ei bine singurul ce va primi o lectiei esti chiar tu...de la viata poate chiar si de la Dumnezeu
sa te ierte dumnezeu de gandurile gresite pe care le ai si sa iti indrepte pasii spre o cale mai buna caci cea pe care esti este totalmente gresita....
zici de bone insa ce mai faci in sistemul actual de crestere a copiilor de ex cresa unde din pacate doamnele de acolo mai aplica astfel de corectii copilasilor...acolo ce mai este...ah da nu ne-am interesat bine inainte de a ne da copii acolo....
rusine

Eliza mami de
ingeras Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">remember
si de

Dimitrie Gabriel 12.11.2008 poze
"Viata este o ciudata comedie care amesteca impreuna si dureri si bucurii, punand lacrimi langa zambet, punand zambet langa plans.
Alexandru Macedonski

Este exact ceea ce vreau sa spun, atat de multe probleme si atat de multa indurare, incat marita copilul tau asa ceva?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mircea_op spune:

Mi-am facut cont special pentru a respunde tanarului de 26 ani, cuvinte alese. Nu stiu daca ar trebui sa ma adresez cu ingrijorare, scarba, indignare, revolta, etc catre un asemenea specimen. Oare cand vei avea copii (pentru ca nu ai, e clar) la fel vei gandi? "Dragutule" am crescut 2 copii pe vremea impuscatului si unul il cresc acum, nici atunci nici acum nu imi pot permite sa o tin pe mama acasa sa educe si ingrijasca copiii. Cand mergi sa-ti cumperi mici si bere pentru sfarsitul de saptamana incearca sa treci pe la raioanele de copii, incepand cu scutece, servetele, lapte, haine, jucarii, etc , ia-le pe cele mai ieftine, fa un calcul, trage linie, pune langa salar sau alocatie si vezi daca iti mai arde de mici si bere. Ceea ce a facut acea mamica pentru "bona" ei este mai mult decat isi poate dori cineva, si totusi.... Probabil, eu nu dadeam dovada de stapanire si o cam "musca" baba..... probabil nu sunt suficent de civilizat sa ma stapanesc in asemenea cazuri. Probabil ai uitat sau ignorat definitia unei familii: celula de baza a societatii! Daca tu ai luat decizia ca NU iti doresti un copil e treaba ta, dar toti cei prezenti aici (cred) sunt oameni ai caror familii isi doresc un copil si se bucura cand il au, sentimentul nu poate fi descris ci simtit. Daca societatea nu face nimic pentru ca viitorul ei sa fie " pe maini bune" ingrijind mama si copilul, fiecare din noi incercam sa o facem in masura posibilitatilor. Tu esti departe de tot ce e uman sau paternal si te sfatuiesc sa nu iei decizia de a avea un copil, vei nenoroci o femeie (mama) si mai ales micutul. Traieste in cusca ta mai departe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Cand d-na(le) cuvinte alese sa facem un copil?Cand ne realizam material?Sau sa devenim toate niste doamne Iliescu,sa iesim la pensie si sa ne dedicam excusiv copilului.Daca punem raul in fata se poate intampla ca atunci cand am hotarat sa procreem(ca la cat de centralizata,programata,calculata,socotita nici nu poate fi numita sarcina)sa vina copilul pe lume si sa piara unul dintre parinti si sa dea faliment si societatea de asigurari si atunci ce se va intampla cu celelalt parinte,nu va trebui sa munceasca?
Copii trebuiesc facuti cand vor parintii,sunt un dar al vietii nu o rubrica in comisia de statistica.

Gabi ma bucur ca ai declansat acest angranaj,pentru tine e tardiv insa vei salva multi alti copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MACARIE spune:

mey cuvintealese...ia ia-ti tu cuvintele cele alese si dai drumu de aici , chiar nu mai posta nimic...dute la masinute la ce vrei tu...aici este o treaba de oameni mari nu de copii ...
GABITZA imi pare rau pt verdictul dat , poate totusi se mai poate face ceva, in inregistrare se vede clar cum sunt batuti copii, asta inseamna vatamare cu contract sau fara

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

Mergi la inceput