despre bone, parinti, educatie

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Va rog daca doriti sa combateti ce spune cuvintealese,s-o faceti civilizat,cu ARGUMENTE logice,fara insulte si atac la persoana!

ps N-are legatura cu ce-am scris mai sus,dar mie cuvintealese nu-mi pare troll deloc,ci un tanar inteligent,revoltat de ce vede-n jurul lui si cu o dorinta puternica de a nu esua...Isi pune intrebari corecte,raspunsurile pe care le-a gasit el sunt perfectioniste si idealiste...nimic rau-zic eu...Cuvintealese,sa te ajute Domnul sa devii parinte, sa ramai si cu principiile corecte in picioare si poate sa reusesti sa pierzi si aerul trist...

O zi frumoasa tuturor,amintiti-va de regulament inainte de a posta ..merci pentru intelegere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Noe,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Atunci imi cer si eu scuze,pana astazi cand
am intervenit in discutia asta nu vazusem filmuletul si am reactionat prea patimas.Iti urez si eu ca viata sa nu te intoarca de la caile trasate.Ma retrag,am gafat destul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui cuvintealese

De apreciat faptul ca se incearca a se cladi un viitor mai bun prin copiii vostri dar pacat ca nu intelegeti caci cu un fir de iarba nu se face primavara, iar vara e tot mai departe.
Nu inteleg de ce atatea prejudecati, poate daca puneam 46 de ani acolo, nu va deranja atat de mult.Oamenii mari stimate "Macarie" sunt cei care pot purta un discur coerent sau chiar dialectic, care pot distinge intre un "baietan" si un tanar definit, tot ei sunt cei care pot indruma mentalitatile puerile, cum aveti dvs impresia ca sunt.
V-am intrebat de ce faceti copii cand situatiia de fapt nu este chiar atat de roz.Mi s-a dat unrasp oarecum evitat si pus pe baza juvenilismului meu si a lipsei puterii mele de a intelege.
Cred ca adevaratul motiv, cum pana acum doar atat am gasit valid, este ca traim niste vieti anoste, pline de griji si freamate, macinate de probleme, conflicte, facturi si neintelegeri.Ca avem sufletul poluat de societate si cautam cu disperare o oaza de aer.Faceti un copil vazand in el aceasta oaza de aer, acel lucru care te impinge sa mergi mai departe, care iti da putere sa zambesti cand totul se destrama, catre va purta mai departe o picatura din tine, din voi.Aduceti un copil pentru a da sens vietii si tututror hopurilor pe care le treceti.Va zambeste si va alina 0 mie de griji intr-o secunda.
Reversul medaliei este ca o data cu sosirea ingerasului, el la randu-i va trebui sa indure uraciunea societatii actuale, de care parintii ii pot proteja cu greu sau aproape deloc.
Da ,daca o familie cu venituri mici care isi traieste zilele in confuzie econimica, care nu are posibilitati poate nici macar de un concediu, care calculeaza poate de 10 ori lista inainte sa intre in supermarket, care poate stau cate 6 insi intr-o garsoniera, ce poti tu oferi copilului in schimbul fericirii pe care acesta ti-o aduce, doar neajunsuri!
Si da! acest lurcru mi se pare nedrept, intr-un asemenea contex nu aveti nicio scuza , motivatie sau curaj sa faceti un copil!
Cam asa gandeste un "extraterestru",care sta intr-o cusca in vreo ocna nestiuta de nimeni !

da de unde mai frate logica asta???
zici ca ne dam dupa degete? hm...sa-ti spui io cum sta treaba...simplu asea...de cand lumea si pamantul, oamenii procreeaza. a fost, este si va fii o lege nescrisa a omenirii! exista in natura umana dorinta de procreere, dorinta subconstienta as putea spune.
daca toti am gandi ca tine, te asigur ca nu erai nici tu si nici eu pe lumea asta. si nu in toate cazurile este la fel! fiecare cuplu este diferit...nu poti compara oamenii dupa propriile principii si asteptari.
si, in paranteza asa...faptul ca ai ajuns sa gandesti asa, ascunde in spate ceva....un trecut nu tocmai ok.
dar ma opresc aici, as fi spus mult mai direct, insa nu-mi plac cartonasele rosii!

NOE, iti dau dreptate, insa asta ar fi intr-o lume perfecta si ideala....care la mine in tara, din pacate nu exista. si nici n-am auzit sa existe undeva....daca afla careva , sa ma anunte , cumpar si eu pamant acolo.

plec putin, ma duc sa cumpar ceva de mancare (ca sotul nu vrea sa mearga la vanatoare azi)

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

Bazar pt Mihaita

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA11 spune:

Domnilor moderatori, dar Cuvintealese nu primeste nici un avertisment??? Sunt prin cuvinte alese, intentii de jignire a tinerilor parinti si discriminari rasiale....Oare e corect??? Sau doar pentru faptul ca e un tanar inteligent nu trebuie apostrofat???

Cuvintealese ma bucur ca parintii ti-au oferit totul pe tava, ca probabil si-au asigurat viata pt urmatorii 20 de ani, ca au avut audienta la DD si au fost asigurati ca nimik neprevazut nu v-a interveni. Noi, muritorii de rand, nu avem astfel de facilitati.
Consider ca ceea ce sustii tu, sunt niste aberatii gropaznice, fara nici un temei. Daca ar face copii, doar printii si printele, contii si baronesel...atunci pe pamant ar fi maxim 1000 de persoane....Dar, nah, poate ai avea tu loc.....

Deja discutiile mi se par off topic.
Eu am ales sa-mi las copilul cu o bona, 5 ore pe zi. Trebuie sa ma intorc la servici, atat pt psihicul meu, cat si pt ca nu mi permit sa stau acasa. Sper sa nu am probleme.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ANDREEA11

Domnilor moderatori, dar Cuvintealese nu primeste nici un avertisment??? Sunt prin cuvinte alese, intentii de jignire a tinerilor parinti si discriminari rasiale....Oare e corect??? Sau doar pentru faptul ca e un tanar inteligent nu trebuie apostrofat???

Cuvintealese ma bucur ca parintii ti-au oferit totul pe tava, ca probabil si-au asigurat viata pt urmatorii 20 de ani, ca au avut audienta la DD si au fost asigurati ca nimik neprevazut nu v-a interveni. Noi, muritorii de rand, nu avem astfel de facilitati.
Consider ca ceea ce sustii tu, sunt niste aberatii gropaznice, fara nici un temei. Daca ar face copii, doar printii si printele, contii si baronesel...atunci pe pamant ar fi maxim 1000 de persoane....Dar, nah, poate ai avea tu loc.....

Deja discutiile mi se par off topic.
Eu am ales sa-mi las copilul cu o bona, 5 ore pe zi. Trebuie sa ma intorc la servici, atat pt psihicul meu, cat si pt ca nu mi permit sa stau acasa. Sper sa nu am probleme.

andreea

Alegeti viata! Avortul opreste o inima care bate plina de sperante...

http://community.webshots.com/user/andreeagogo

deja te astept cu exemple de jigniri!
eu nu sanctionez "intentiile de jignire,ci jignirile si atacul la persoana.merci pentru intelegere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
Faceti un copil vazand in el aceasta oaza de aer, acel lucru care te impinge sa mergi mai departe, care iti da putere sa zambesti cand totul se destrama, catre va purta mai departe o picatura din tine, din voi.Aduceti un copil pentru a da sens vietii si tututror hopurilor pe care le treceti.Va zambeste si va alina 0 mie de griji intr-o secunda.
Reversul medaliei este ca o data cu sosirea ingerasului, el la randu-i va trebui sa indure uraciunea societatii actuale, de care parintii ii pot proteja cu greu sau aproape deloc.
Da ,daca o familie cu venituri mici care isi traieste zilele in confuzie econimica, care nu are posibilitati poate nici macar de un concediu, care calculeaza poate de 10 ori lista inainte sa intre in supermarket, care poate stau cate 6 insi intr-o garsoniera, ce poti tu oferi copilului in schimbul fericirii pe care acesta ti-o aduce, doar neajunsuri!

Cred ca ai dreptate aici ... facem copii ca sa ne bucuram de ei, sa ne dea un sens in viata, sa simtim ca traim pentru ceva, sa ne sacrificam fara sa ne para rau desi ne plangem ca e greu ..etc, etc, etc. Si DA, copilul ajuns pe lume va trebui sa invete sa supravietuiasca in sociateta, timpul si tara lui ... asa este peste tot, nu exista nicaieri o lume perfecta si o viata liniara si poate asta face viata interesanta.

Pe de alta parte, eu as vrea sa va spun ca nu numai nevoile materiale ii determina pe parinti sa munceasca. Ce spuneti de cariera, de satisfactiile profesionale, de succes ? Adica de ce maternitatea trebuie sa anuleze celelalte nevoi si satisfactii ale vietii ? Eu cred ca un copil este fericit daca are parinti fericiti si echilbrati si pentru unii, echilibrul consta intr-o combinatie de satisfactii. Personal, dedicarea asta 100% si sacrificiul suprem mi se par efectiv daunatoare psihicului ... sunt mame care au investit efort si resurse in profesie, carora le place ceea ce fac la serviciu, care sunt pasionati si de altceva decat treburile casnice, asa cum le place sa vina acasa si sa se dedice maternitatii. Adica de ce trebuie o mama sa renunte la tot ce a asimilat pana in momentul maternitatii, la aspiratiile si placerile ei ca adult si persoana educata ?
In concluzie, trebuie gasit un echilibru intre aspiratiile personale de adult si indatoririle maternitatii ...si bunicii, bonele sau gradinitele fac parte din acest echilibru. Si ca in orice pe lumea asta exista un risc - riscul ca bunicii sa ne calce pe coada, bonele sa ne bata copiii sau gradinitele sa-i imbolnaveasca mai mult decat este necesar. Cu totii incercam sa minimalizam riscul si sa "deal" cu ceea ce nu se poate elimina. Asa este viata si asa trebuie sa ramana ...

P.S. Eu daca as avea posibilitati materiale suficinete, tot m-as duce la serviciu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA11 spune:

Lia

Citat:

Din pacate nu cititi!
Am ridicat un subiect de nuanta, generalizat, si care la nivel logic aduce cateva intrebari, atat!
"Ai idee care e costul lunar intretinerii unui copil?!"
Da am, tocmai de aceea va intrebam de ce sa il faceti , analizand contextual situatia din zilele noastre .
"Noi am avut curajul de a face un copil!"
Pacat ca acesta nu e un curaj intr-o lume nebuna, e nebunie!
Am doar 26 de ani in care am trecut prin multe, si poate asa neexperimentat cum credteti, inainte de a face un copil trebuie sa iau in calcul toate elementele.Daca am ce oferi copilului sau nu, daca o data cu mine il chinuiesc si pe el sau nu, daca societatea asta merita sa mai primeasca suflete noi spre a le corupe sau nu.
Nu am zis ca daca faci copil sa renunti la job ci sa faci aceste doua elemente sa conlucreze.Poti?!Desigur ca nu!
Mi-am facut cont pentru a-mi exprima parerea, nu am adus nicun fel de insulta nimanui ci doar un alt punct de vedere dar nah occidentalismul gandiri voastre nu accepta puerilismul vorbelor mele.
Mergand pe acelasi principu referitor la curaj, putem oare spune ca si tiganii au nevoie de mult curaj cand toarna 10 puradei ?!6 din 10 mame se plang de resursele necesare cesterii unui copil, 4 din 10 mamae se apropie vertiginos de limita subzistentei, 4 din 10 copii sunt abuzati de parinti, 2 din 10 copii sunt abandonati, sunt date pe care nimeni nu le vede cand ia initiativa aducerii pe lume a pruncului dorit si merge pe "Lasa ca o sa ne descurcam, pentru el facem tot!" Acest "tot" s-ar putea sa nu mai fie de ajuns.
Imi pare rau sa vad astfel de atitudini"daca erai langa mine iti dadeam 2 pumni..."2 punmi sa iti dai tie ca ai adus un copil untr-o luma debusolata din toate punctele de vedere iar mai apoi o sa te plangi ca viata e grea!
Ce parere aveati daca cea din clip era chiar mama copilului, sau bunica acestuia,si dau clipul ca exemplu general, nu am nimic nici cu mama copilului si cu atat mai putin cu asa zisa bona.
Niciun strain nu o sa va trateze copilu cum l-ati trata voi dupa 9 luni de purtat in pantece, poate doar cel mult sa mimeze.
Instigam la un proces mental de gandire dar...poate trebuia sa incerc la extraterestri!

E oare suficient?? Faptul ca ne face egosti in primul mesaj, ca am dorit un copil, fara o analiza a viitorului, nu este tot o jignire???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
Faceti un copil vazand in el aceasta oaza de aer, acel lucru care te impinge sa mergi mai departe, care iti da putere sa zambesti cand totul se destrama, catre va purta mai departe o picatura din tine, din voi.Aduceti un copil pentru a da sens vietii si tututror hopurilor pe care le treceti.Va zambeste si va alina 0 mie de griji intr-o secunda.

Cred ca ai dreptate aici ... facem copii ca sa ne bucuram de ei, sa ne dea un sens in viata, sa simtim ca traim pentru ceva, sa ne sacrificam fara sa ne para rau desi ne plangem ca e greu ..etc, etc, etc. Si DA, copilul ajuns pe lume va trebui sa invete sa supravietuiasca in sociateta, timpul si tara lui ... asa este peste tot, nu exista nicaieri o lume perfecta si o viata liniara si poate asta face viata interesanta.

Pe de alta parte, eu as vrea sa va spun ca nu numai nevoile materiale ii determina pe parinti sa munceasca. Ce spuneti de cariera, de satisfactiile profesionale, de succes ? Adica de ce maternitatea trebuie sa anuleze celelalte nevoi si satisfactii ale vietii ? Eu cred ca un copil este fericit daca are parinti fericiti si echilbrati si pentru unii, echilibrul consta intr-o combinatie de satisfactii. Personal, dedicarea asta 100% si sacrificiul suprem mi se par efectiv daunatoare psihicului ... sunt mame care au investit efort si resurse in profesie, carora le place ceea ce fac la serviciu, care sunt pasionati si de altceva decat treburile casnice, asa cum le place sa vina acasa si sa se dedice maternitatii. Adica de ce trebuie o mama sa renunte la tot ce a asimilat pana in momentul maternitatii, la aspiratiile si placerile ei ca adult si persoana educata ?
In concluzie, trebuie gasit un echilibru intre aspiratiile personale de adult si indatoririle maternitatii ...si bunicii, bonele sau gradinitele fac parte din acest echilibru. Si ca in orice pe lumea asta exista un risc - riscul ca bunicii sa ne calce pe coada, bonele sa ne bata copiii sau gradinitele sa-i imbolnaveasca mai mult decat este necesar. Cu totii incercam sa minimalizam riscul si sa "deal" cu ceea ce nu se poate elimina. Asa este viata si asa trebuie sa ramana ...

P.S. Eu daca as avea posibilitati materiale suficinete, tot m-as duce la serviciu

Buflea, jos palaria ! Ai sintetizat perfect !

Va rog, nu-l mai bagati in seama pe CV, nu vi se pare ceva artificial in modul rece si calculat in care isi exprima ideile vs varsta declarata in profil (26 ani) ?!? Sunt atatia altii de varsta lui care habar nu au sa vorbeasca si sa scrie corect...O fi, n-o fi troll, dar ceva-ceva este nelalocul lui in toata aceasta "urzeala" cu care incearca sa ne invaluie, sa ne provoace...pentru ce, pana la urma ? Sa-i dam satisfactia de a fi bagat in seama ? Probabil ca se amuza copios citind replicile noastre de la acest topic si de la cel cu bona batausa...

Lasati-l in pace, nu-i mai raspundeti si se va plictisi singur pana la urma...Va enervati inutil, zau...mai bine iesiti cu copiii in parculete, la locul de joaca, simtiti-va bine alaturi de cei dragi si nu va mai faceti nervi din cauza unui necunoscut...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ANDREEA11

Lia
Citat:

Din pacate nu cititi!
Am ridicat un subiect de nuanta, generalizat, si care la nivel logic aduce cateva intrebari, atat!
"Ai idee care e costul lunar intretinerii unui copil?!"
Da am, tocmai de aceea va intrebam de ce sa il faceti , analizand contextual situatia din zilele noastre .
"Noi am avut curajul de a face un copil!"
Pacat ca acesta nu e un curaj intr-o lume nebuna, e nebunie!
Am doar 26 de ani in care am trecut prin multe, si poate asa neexperimentat cum credteti, inainte de a face un copil trebuie sa iau in calcul toate elementele.Daca am ce oferi copilului sau nu, daca o data cu mine il chinuiesc si pe el sau nu, daca societatea asta merita sa mai primeasca suflete noi spre a le corupe sau nu.
Nu am zis ca daca faci copil sa renunti la job ci sa faci aceste doua elemente sa conlucreze.Poti?!Desigur ca nu!
Mi-am facut cont pentru a-mi exprima parerea, nu am adus nicun fel de insulta nimanui ci doar un alt punct de vedere dar nah occidentalismul gandiri voastre nu accepta puerilismul vorbelor mele.
Mergand pe acelasi principu referitor la curaj, putem oare spune ca si tiganii au nevoie de mult curaj cand toarna 10 puradei ?!6 din 10 mame se plang de resursele necesare cesterii unui copil, 4 din 10 mamae se apropie vertiginos de limita subzistentei, 4 din 10 copii sunt abuzati de parinti, 2 din 10 copii sunt abandonati, sunt date pe care nimeni nu le vede cand ia initiativa aducerii pe lume a pruncului dorit si merge pe "Lasa ca o sa ne descurcam, pentru el facem tot!" Acest "tot" s-ar putea sa nu mai fie de ajuns.
Imi pare rau sa vad astfel de atitudini"daca erai langa mine iti dadeam 2 pumni..."2 punmi sa iti dai tie ca ai adus un copil untr-o luma debusolata din toate punctele de vedere iar mai apoi o sa te plangi ca viata e grea!
Ce parere aveati daca cea din clip era chiar mama copilului, sau bunica acestuia,si dau clipul ca exemplu general, nu am nimic nici cu mama copilului si cu atat mai putin cu asa zisa bona.
Niciun strain nu o sa va trateze copilu cum l-ati trata voi dupa 9 luni de purtat in pantece, poate doar cel mult sa mimeze.
Instigam la un proces mental de gandire dar...poate trebuia sa incerc la extraterestri!

E oare suficient?? Faptul ca ne face egosti in primul mesaj, ca am dorit un copil, fara o analiza a viitorului, nu este tot o jignire???

andreea

Alegeti viata! Avortul opreste o inima care bate plina de sperante...

http://community.webshots.com/user/andreeagogo

Exprima niste pareri in general,e o discutie DE PRINCIPIU,nu jigneste pe nimeni.Eu-spre exemplu- sunt mama unui baietel de 8 ani si nu m-am simtit nici o clipa lezata de ce a scris cuvintealese.Drept pentru care,nu va primi nici un avertisment.

PS daca e sa ma uit dupa jigniri directe si limpezi,cred ca pot imparti cateva avertismente in cadrul acestui thread pasional,dar nu lui cuvintealese.Eu zic s-o lasam cum a picat,ca-mi pare tardiv atata vreme cat presiunea si tensiunea din cadrul acestui thread au mai scazut nitel.
merci pentru intelegere

Mergi la inceput