ai nostri, ca brazii! ian-feb05 (68)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Liviana, ma bucur ca ti-au placut pozele Rochita mea a fost cumparata din magazinul Victoria, in poze era super lunga, in ziua aia am dus-o la croitoreasa la scurtat. Iar cu tocurile m-am obisnuit de la un timp si mai ales daca am pantofi buni, comozi si moi. Pe astia mov, de ex. i-am luat de la Batta, culmea era singurul model si mai era si la reducere, si sunt din piele intoarsa foarte moi si comozi.
Vanessa seamana cu amandoi, dar ce-l mai mult cu Rebecca, prima nepotica, zici ca sunt gemene! mai mult cu tatal seaman amandoua, dar au ceva si de la sora mea.

Cu hainutele copiilor cam asa procedez si eu, ca si Crinuta, cand sunt reduceri le iau si eu multe de la Z, Debenham's, Zara si Takka. In rest, am cateva magazine no name pe langa casa, unele mai aduc si hainute Wenice si sunt bune.
Eu am pastrat toate hainutele lui Vlad, iar Stef are garla, si cu toate astea nu pot sa nu-i cumpar si lui mai moderne si mai smecheresti

Ca o paranteza, ii cautam lui Vlad trening, iar la debenham's era doar un hanorac cu gluga 100 ron , iar la wenice 80 ron. Si am gasit la magazinul de langa mine, trening cu gluga plus tricou cu 42 ron. Superbe! Bineinteles ca le-am luat la amandoi

Crinuta, e f. frumoasa gecuta si Rayan, wow, ce barbatel frumos si smecher s-a facut! imi place freza lui!

Azi l-am cantarit pe Vlad si are 19,4 kg si 110 cm. Ai vostri cum mai sunt? Vlad s-a ingrasat intr-o luna juma de kil si vad ca mananca foarte bine, de toate, adica si fructe si legume multe.

Cu gradinita cea noua vad ca ne amana, cica pe 15 oct. i-ar da drumul...el nu mai are rabdare, ii e dor de vechea gradi si de educatoare...
Cam atat...maine e ziua sotului si azi am pregatit multe, maine mai am o tura de pregateli, avem musafiri pe seara si in we altii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Merci Bubu. Si mie imi place freza lui, si in sfarsit am gasit o coafeza care a inteles ce vreau pt Rayan.

Rayan avea 110 cm, acum nu stiu, ca si kg are 17,4. Parca a mai pus si el ceva, ca inainte era slab.

Am reinceput gradinita, Rayan e fericit, iar eu am inceput cu el orele de pian.
Sunt mandra de el, are o pozitie perfecta, nativa, parca mana i se aseaza direct pe claviatura in pozitia corecta.
Stiu cum ma chinui cu alti copii mai mari, chiar cu 2 ani decat el, iar cu el nu am nici o problema de genul asta, dar, dupa ce ii explic eu, trebuie sa imi predea el mie, iar cand cant, ma corecteaza :)))); apoi intr-o zi m-a imitat, s-a apucat sa scrie note muzicale dupa mine ( eu lucrez la ceva) si cand am vazut, era atat de bine scris, incat l-am intrebat de unde au aparut notele alea doua acolo, la care a ras si a spus senin ca el le-a scris :)))

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Mergi la inceput

Crinuta, cat de frumos! imi imaginez cat de super poate fi sa-i predai Ma bucur mult pentru voi!

Mergi la inceput

Asa este Bubu. E ceva special sa ii predai copilului tau.
Dupa ce termina cu mine, merge la mama si ii preda ei ce l-am invatat eu. E haios de tot.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Buna fetele,

ieri am avut sedinta la gradi si printre altele a fost o discutie interesanta despre scoala. Ni s-a transmis ca desi aparent grupa pregatitoare e obligatorie pt ca un copil sa fie inscris la scoala, sunt cazuri cand copiii care termina gr mare sa fie acceptati la scoala.
Eu vreau sa-l dau pe M de la 6,5 ani la scoala si asta ar insemna sa nu mai faca gr pregatitoare sau sa o faca daca va sari peste gr mare. Din cate am inteles acest lucru nu prea e posibil deoarece nu sunt locuri si nici nu e bine ca dupa 2 ani de obisnuinta intr-o grupa sa-l mut la alta educatoare cu alti copii.
Daca ramane in aceasta grupa el poate fi pregatit pt scoala in sensul ca educatoarele se vor stradui sa lucreze mai mult cu acei copii care manifesta o capacitate crescuta de a asimila si mai ales de a se concentra in timp. Un copil pregatit pt scoala ar trebui sa fie capabil ca timp de 40 min sa stea in bancuta si sa lucreze toate temele date de educatoare.
Voi cum v-ati gandit sa va pregatiti de scoala? Va astept cu opinii, cred ca un subiect important pt noi toate.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

Liviana, eu nu ma gandesc inca, consider ca am timp, si doresc sa aman momentul scoala cat pot.
Nu stiu ce va fi, dar dupa cum asimileaza in ultimul timp, nu-mi fac griji.
Am ramas tot la gradinita noastra, pentru ca avem un personal de exceptie, de la manageri pana la educatoare, si nu in ultimul rand pentru ca atunci cand am vrut sa renuntam, din motive financiare, nu ne-au lasat, iar eu asta nu voi uita in veci.
In rest, eu ma gandesc sa il dau la 6 ani si 9 luni, desi eu am mers la scoala dupa 7 ani, si asa consider ca este cel mai bine, atat din experienta mea ca si profesor, cat si din experienta mea ca si elev, insa, avand in vedere ca daca as mai amana cu inca 1 an ar avea aproape 8 ani, eu zic ca e cam mult.

Eu zic sa nu-ti faci griji. Eu nu inteleg de ce nu lasa copiii in pace si incep din gradinita cu litere, matematica, cand au toata viata inainte. Eu vreau sa isi traiasca cat mai mult copilaria, iar restul sa fie facut in joaca.
Am eu un mare ghimpe impotriva sistemului de invatamant romanesc, pe care il consider nu la pamant, ci sub pamant, conceput execrabil.
Sper ca in 2 ani sa se mai schimbe ceva, desi ma indoiesc profund..

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Liviana, pe Vlad o sa-l dau la scoala la 6,9 ani. Eu cred ca tu ai putea sa-l dai la 7,5 ani. Eu am mers la 7,1 ani. De ce sa te grabesti si sa nu mai mearga un an la gradi?

Despre invatamantul de la noi sunt total de acord cu Crinuta

Eu nu mai am rabdare sa inceapa o data gradi si Vlad...pana pe 15 oct. imi mananca urechile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

Buna fetele,

ieri am avut sedinta la gradi si printre altele a fost o discutie interesanta despre scoala. Ni s-a transmis ca desi aparent grupa pregatitoare e obligatorie pt ca un copil sa fie inscris la scoala, sunt cazuri cand copiii care termina gr mare sa fie acceptati la scoala.
Eu vreau sa-l dau pe M de la 6,5 ani la scoala si asta ar insemna sa nu mai faca gr pregatitoare sau sa o faca daca va sari peste gr mare. Din cate am inteles acest lucru nu prea e posibil deoarece nu sunt locuri si nici nu e bine ca dupa 2 ani de obisnuinta intr-o grupa sa-l mut la alta educatoare cu alti copii.
Daca ramane in aceasta grupa el poate fi pregatit pt scoala in sensul ca educatoarele se vor stradui sa lucreze mai mult cu acei copii care manifesta o capacitate crescuta de a asimila si mai ales de a se concentra in timp. Un copil pregatit pt scoala ar trebui sa fie capabil ca timp de 40 min sa stea in bancuta si sa lucreze toate temele date de educatoare.
Voi cum v-ati gandit sa va pregatiti de scoala? Va astept cu opinii, cred ca un subiect important pt noi toate.

Vara 2009

si eu vreau sa il dau pe vladut tot la 6.5 ani la scoala.
eu am fost la scoala de la 6 ani si sincer mi-a placut ca am terminat mai repede ca altii ca virsta. m-am descurcat binisor.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Bubu, eu insami am inceput scoala la 6.5 ani si a fost ok asa; in plus simt ca M are dotarea si dorinta necesara pt cunoastere astfel incat sa faca fata cerintelor si la 6,7 ani. Intre copiii nostri este o diferenta de 1,5 luni. Tu de ce crezi ca baiatul meu ar trebui sa mearga la 7.7 ani si al tau mai devreme cu un an?
Crinuta, eu nu cred ca cei mici sunt chinuiti daca sunt invatati la gradi literele si cifrele; totul se invata prin joaca, deci nu vad asta ca corvoada pt ei. Matei este interesat si ii place, asta este esential. Din cate am inteles de la alte mamici, in Germania la gradi este acest sistem (nu invata litere etc), insa la scoala ii rupe din acest pct de vedere; de aici deduc ca o trecere treptata e mai benefica.
Nu vreau sa starnesc polemici pe acest subiect, dar consider ca o dezambatere in acest sens e benefica.

Vara 2009

Mergi la inceput

Liviana, eu asa consider, ca Nu este necesar sa se faca din gradinita, iar invatamantul german il cunosc destul de bine, am rude, am amici, si nu e chiar asa la inceput, in plus metodele de predare nu se compara cu ale noastre.

Rayan de ex acum face adunari, si sa nu crezi ca eu ii spun, ci el a venit acasa si m-a luat pe mine la lectii. Deja stie mai multe decat mi-as fi putut imagina, dar eu nu tin ca el acum sa stie matematica, adunari, etc, sa faca liniute, bastonase, si alte chestii pe care eu chiar le consider chinuitoare, ci mai degraba as dori sa invete despre lumea inconjuratoare, despre maniere, despre animale, despre instrumente muzicale, despre diferite natiuni, obiceiuri, si pe astea le invata de la mine, pentru ca intreaba si are o tinere de minte de ne lasa gura casca.

Ma rog, stii cum e, fiecare isi cunoaste copilul mai bine, iar daca tu simti ca el ar fi pregatit, atat ca si dezvoltare a intelectului, rezistenta, putere de concentrare, etc, cat si pregatit psihologic, atunci da-l, pentru ca nu vad de ce ar avea probleme.
Si Rayan ma innebuneste cu scoala, si ii spun ca dupa va regreta, si va dori sa dea timpul inapoi, si nu va mai putea.
Ii spun sa se bucure de moment, sa traiasca clipa, sa se bucure de timp liber cat il va avea.,
Oricum voi avea grija sa nu ii incarc programul nici la scoala, asa cum fac multi parinti, de ajung bietii copii sa fie terminati de oboseala la scoala, si sa nu mai aibe nici un pic de timp pentru joaca.
Cam asta ar fi conceptia mea si asa voi proceda, pentru ca stiu cum e sa nu ai vacante, sa rupi pianul ore intregi, chiar daca din placere, dar tot iti rupi din copilarie, iar asta nu ti-o da nimeni inapoi, si cu siguranta voi dori altceva pentru Rayan.

Nu-ti fa griji in privinta dezbaterii, este firesc sa existge pareri diferite, altfel n-ar mai fi dezbatere, ci ne-am aproba reciproc.
Adevarul este ca fiecare individ este unic, noi am trait experiente diferite, copiii sunt diferiti, deci de noi depinde sa gasim calea optima pentru ei, si tocmai de aceea Nu exista un singur adevar, o singura cale, ci exista o cale potrivita pentru fiecare.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput