ai nostri, ca brazii! ian-feb05 (68)
Raspunsuri - Pagina 19
bubu05 spune:
Liviana, n-am zis cu intentia de a te supara...nu m-am referit ca nu s-ar descurca Matei la scoala, ci cum a zis Crinuta, sa mai copilareasca inca un an . Chiar mi-a placut cum a argumentat Crinuta, asa gandesc si eu!
Si Vlad e innebunit sa ma intrebe despre continente, tari, ne uitam pe glob, ii arat, ma intreaba de steagurile fiecarei tari. Tot in joaca invata adunari, nu l-am stresat niciodata, singur a invatat.
De-aia ziceam, parca e prea mare la 7,9 ani sa inceapa scoala...
Si e si normal ca fiecare sa-si cunoasca copilul si sa faca asa cum considera ca e mai bine
lbelciug spune:
Bubu, stiu ca nu ai avut intentia de a ma supara, insa chiar nu am inteles rationamentul tau. De ce un copil cu doar 1,5 luni mai mic ca Vlad ar trebui sa mai "copilareasca" un an? Aici era nedumerirea mea.
Crinuta, cu scoala nu am luat o decizie categorica, dar inclin spre ceea ce am scris mai inainte. Si la noi lucurile sunt lasate sa curga, nu-i este nimic impus baiatului si mai cred ca debutul la scoala sau pregatirea pt acest debut nu are nici o legatura cu "furatul" copilariei sau stirbitul ei. Poate la tine e mai deformata imaginea dat fiind chinuiala cu orele de muzica din copilaria ta. Pt mine scoala a fost o placere si inca imi amintesc cu cata nerabdare studiam literele si abecedarul inainte de clasa I. Il vor urmari pe M in acest sens, voi fi atenta la dorintele lui si voi actiona in consecinta la mom respectiv. Pana atunci ma informez despre acest subiect si ii urmaresc evolutia.
Mai cred ca acest subiect e din categoria alaptat-versus nealaptata, olita devreme-versus pampers etc.
Kita, pe unde te ascunzi? Hai mai zii si tu ce fac baietii?
Patricia, ce face brunetelul lui mami?
Tomasa, nu ne mai zici nimic despre Tudor?
V.Erica, mai da si pe la noi te rog? Ar fi interesanta si opinia ta apropo de subiectul cu scoala; ai experienta si exemple in familie.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009
adita spune:
eu am fost data la scoala la 6 ani si doua saptamani si mi-a placut foarte mult, a fost o experienta placuta, m-am descurcat bine, eram premianta clasei, si mi-a placut si ca am terminat cu scolile mai devreme ca alti colegi.asa ca eu nu sunt impotriva inscrierii copiilor la scoala de mititei, daca le place si sunt pregatiti pt asta. de aici intervine fiecare mamica, ea isi cunoaste cel mai bine puiul si isi da seama daca e sau nu momentul potrivit.pe Antim l-am dat la 7 ani fix, am zis ca 6 e totusi cam putin, mai ales ca el era foarte mic fizic, radeau copiii de el si ii ziceau piticul. Cu Elena e mai delicat, puteam s-o dau ori la 6 ani si 8 luni, ori la 7 si 8 luni, ceea ce mi se pare cam mult, dar parca nici la 6 n-o simteam pregatita de scoala.poate si fiindca faceam comparatii cu Antim, care stia foarte multe lucruri atunci cand a inceput scoala. Elena se descurca mai greu, mai ales la partea matematica, ea e o artista, n-o intereseaza absolut deloc cifrele. pe Nectarie cred ca il dau mai devreme, la 6 ani si, nu astept pana la 7 ca pare sa se descurce si sa-l intereseze mai mult invatatul
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
crinuta spune:
Liviana, la mine nu a fost deloc chinuiala cu pianul, din contra. Faceam de placere, la 4-5 ani deja cantam piese dupa ureche, fara sa imi arate nimeni, iar apoi am fost tot prima, pentru ca imi placea enorm, ma incuiam in camera si studiam singura, deci nu am resimtit asta ca pe un chin, cel putin nu atunci, in schimb niciodata nu mi-a placut scoala, cu toate ca si acolo eram premianta ( fapt care ma lasa absolut rece in acest moment).
Eu vreau ca actul predarii sa se faca sub forma de joc, nu cum se intampla la noi, ca de ex" scoateti caietele si scrieti", si ni se dictau tampeniile alea de comentarii inutile, ca n-o sa uit in viata mea cu ce aiureli mi-am incarcat eu memoria.
Eu asa ceva nu vrea si nu accept pt Rayan, iar daca pentru asta va trebui sa il dau la o scoala privata, o voi face.
Tin minte cum imi veneau elevii la orele de pian, cum stateau si scriau N pagini in cl a 2-a, a 3-a, ca deh, invatatoarele nu aveau altceva de facut decat sa le dea N teme, iar bietii de ei erau plini de cearcane, terminati, abia se adunau pt ora de pian.
Eu nu vad invatamantul asa, si o sa ma orientez cu multa atentie cand va veni timpul pentru Rayan.
Rayan de exemplu, este la faza la care el ma roaga, realmente ma roaga sa ii predau pian, sa facem matematica ( ne dam reciproc teste), sa il intreb cum se scrie un cuvant ( cand mergem undeva, oriunde, il intreb cum se scrie un cuvant, si el imi spune pe litere, si corect), sau sa mai invatam putina anatomie ( stie organele, stie ce face inima, plamanii, stie pt ce e bun Omega 3, stie ca daca are probleme de digestie trebuie sa ia Acidophilus sau Aloe, hehe ) si tot asa, iar eu bineinteles ca fac cu el, mai ales ca il vad insetat sa stie, insa, stiu eu cum sunt unele educatoare ( am vazut cu ochii mei!), cum tipa la copii, cum fac militarie cu ei, cum nu vezi un zambet de la ele, iar asta imi aminteste de comunism.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta
crinuta spune:
Liviana, dar educatoarele ce iti spun tie? Daca ele sunt multumite de Matei, ele stiu cel mai bine, pentru ca practic ele petrec cel mai mult timp cu el si il vad evoluand..
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta
lbelciug spune:
Va multumesc pt opinii, ati punctat f bine.
Adita, deci pt Elena mai amani un an scoala?
Crinuta, feedbackul de la educatoare e f bun; Matei e printre copiii care asculta si sunt receptivi la cerintele lor. In acelasi timp e si unul din copiii cei mai dinamici care alearga mereu si face nebunii, insa nici nu se poate spune ca nu asculta de doamne. E un dualist; acum mi se pare ciudat ca il mai loveste pe frate-sau si in secunda urmatoare imi demonstreaza ca e un copil f intelginet, care intelege multe si e sensibil in multe privinte, insa cand e vorba de jucariile LUI, treaba se schimba.
Vara 2009
sirimie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adita eu am fost data la scoala la 6 ani si doua saptamani si mi-a placut foarte mult, a fost o experienta placuta, m-am descurcat bine, eram premianta clasei, si mi-a placut si ca am terminat cu scolile mai devreme ca alti colegi.asa ca eu nu sunt impotriva inscrierii copiilor la scoala de mititei, daca le place si sunt pregatiti pt asta. de aici intervine fiecare mamica, ea isi cunoaste cel mai bine puiul si isi da seama daca e sau nu momentul potrivit.pe Antim l-am dat la 7 ani fix, am zis ca 6 e totusi cam putin, mai ales ca el era foarte mic fizic, radeau copiii de el si ii ziceau piticul. Cu Elena e mai delicat, puteam s-o dau ori la 6 ani si 8 luni, ori la 7 si 8 luni, ceea ce mi se pare cam mult, dar parca nici la 6 n-o simteam pregatita de scoala.poate si fiindca faceam comparatii cu Antim, care stia foarte multe lucruri atunci cand a inceput scoala. Elena se descurca mai greu, mai ales la partea matematica, ea e o artista, n-o intereseaza absolut deloc cifrele. pe Nectarie cred ca il dau mai devreme, la 6 ani si, nu astept pana la 7 ca pare sa se descurce si sa-l intereseze mai mult invatatul mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001) |
esti nascuta la sfirsitul lui august? si eu la fel, aveam 6 ani si 2 saptamini
ce mai face burtica? cind nasti?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
adita spune:
sunt nascuta la inceputul lui septembrie. burtica e bine, cred ca saptamana viitoare ma opereaza
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
lbelciug spune:
Adita, wow, ce repede a trecut timpul! Nastere usoara in parg de Sf Parascheva. Ce nume v-a avea bebita? Sa ne anunti si pe noi dupa ce nasti.
Vara 2009
andrutza spune:
Fetelor, va pup si eu, am citit cu placere tot ce ati scris in ultimele doua luni de cand n-am mai intrat pe forum. Eu sunt bine, cu ultimele pregatiri inainte de nastere, sper ca nu patesc ca la Simona si sa depasesc termenul si de data asta, ca nu mai am rabdare deloc. Bebe e bine in burtica, are 3 kg si ceva deja.
O sa postez si eu poze cu Simona in viitorul apropiat, ca am promis, dar cu timpul am stat foarte prost , si bineinteles cu bebe, cand apare.
Andrutza si copiii ei dragi - Simona Andreeea (n. 17.01.2005) si 35+ Daniel Stefan