Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (112)
Raspunsuri - Pagina 13
gabitzam spune:
Ina, tu i-ai facut vaccinul pt. rotavirus? Uof, mititica! Mi-e mila si de ea dar si de tine, pupam fetele amandoua 
Alaturi de SEBI
Lorich spune:
Neata si de la noi..adica la pranz
Eu sunt suparata si umflata de plans, lui Robert i-a aparut cu ceva timp in urma o pata pe spate, la inceput am ignorat-o, in sfarsit am ajuns ieri la dr. care a zis ca e hipopigmentare. Avem de facut tratament pt 3 luni sa se incerce repigmentarea, sunt foarte speriata ca ar putea evolua in timp spre ceva urat-urat-urat de tot.
Sunt atat de suparata ca n-am mai avut putere sa forumesc, nu am putere de nimic, am intrat totusi sa va intreb stie cineva daca se fac undeva analize la sange din deget? Stiu ca parca s-a vorbit aici despre asta. Datoria mea e sa intreb, in orice caz, trebuie sa facem analize la sange sa vedem daca e si din cauza de carente de fier, sau vreo giardia... oricum factorul genetic exista, tati are o pata mica in locul unei alunite rupte.
Sunt terminata psihic, incerc sa ma adun, am fost dimineata sa stam in soare sa fortam repigmentarea (cu ajutorul unei creme)..ufff
Va pup si sanatate multa copilasilor bolnavei!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
MsBB spune:
Chiar astazi vroiam sa intreb de tine Lori
- apoi m-am gandit ca in general "strigarile" mele n-au avut efect, asa ca am zis ca atunci cand mamicile vor avea timp/chef/dispozitie vor trece pe aici.
Eu speram ca lipsa voastra inseamna doar ca sunteti ocupati cu activitati de vara, joaca, plimbari dar vad ca nu
. Imi pare tare rau sa aflu ca tu suferai acolo in tacere
si-mi doresc din inima sa nu se confirme temerile tale, sa fie totul bine pt Robert. Cu analizele sunt sigura ca fetele de acolo te vor ajuta, eu pot doar sa ma rog sa fie rezolvabil , rpd si usor 
Mai fetelor, ce se intampla? Epidemie de problemutze? ![]()
Vecina, Micaela - sper ca sunt mai bine fetele si febra a disparut, fara alte probleme!
Ma bucur
insa ca Iasmi a nu a mai
si treaba pare a fi mai buna. Tin pumni sa se termine cu bine si rpd episodul asta!
Adriana -
, in nici un caz nu plictisesti! Eu una m-ash bucura sa va revad, sa admir cu voi si alaturi de voi marea pana voi ajunge si eu 
Ylari - chiar ca au venit toate pe capul tau, la pachet
. Multa sanatate si sa-ti revii curand - acusi te fugareste Eva prin parc de-ti merg fulgi 
Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...
cleo78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lorich Neata si de la noi..adica la pranz Eu sunt suparata si umflata de plans, lui Robert i-a aparut cu ceva timp in urma o pata pe spate, la inceput am ignorat-o, in sfarsit am ajuns ieri la dr. care a zis ca e hipopigmentare. Avem de facut tratament pt 3 luni sa se incerce repigmentarea, sunt foarte speriata ca ar putea evolua in timp spre ceva urat-urat-urat de tot. Sunt atat de suparata ca n-am mai avut putere sa forumesc, nu am putere de nimic, am intrat totusi sa va intreb stie cineva daca se fac undeva analize la sange din deget? Stiu ca parca s-a vorbit aici despre asta. Datoria mea e sa intreb, in orice caz, trebuie sa facem analize la sange sa vedem daca e si din cauza de carente de fier, sau vreo giardia... oricum factorul genetic exista, tati are o pata mica in locul unei alunite rupte. Sunt terminata psihic, incerc sa ma adun, am fost dimineata sa stam in soare sa fortam repigmentarea (cu ajutorul unei creme)..ufff Va pup si sanatate multa copilasilor bolnavei! Lori, mami de Robert din 9.06.2008 |
la medlife, aprca, dar nu toate analizele. Unele se fac. Poti sa suni.
am gatat cu masterul. Deci altul la stat la fara taxa nu mai fac. Nici nu imi da statul voie
multa sanatate la puiuti.
o
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
belleane spune:
salutare,
PUpam cu drag copilasi bolnaviori.
Iasmina,Gogo, Tiberiu, Robertix, Robertel.
Inais: Nu internarea e cel mai rau lucru care se poate intampla, trebuie sa te gandesti ca dupa ce va iesi din spital va fi sanatoasa. Sper sa nu te superi pe mine ca spun asta, conditiile din spital sunt horror, personalul naspa dar la mine s-a rezolvat situatia intr-un timp ff scurt. Nu doresc nimanui sa ajunga in spital dar medicii de acolo au multa experienta. Si au si mijloacele necesare: analize, perfuzii ,alte medicamente decat cele din ambulator etc Noi in spital am stat toti inclusiv tati. Nu pot spune cat de greu am dormit dar parca altfel e cand suntem toti.
Eu sper sa fie totul bine, sa-i treaca Iasminutei si sa nu revina boala niciodata. Multi pupici de la noi. Este pe antibiotic? Stiu ca Ercefurylul face minuni cand nu reusesc altele. Si enterolul. Si poate niste vitamine cand va fi mai bine, gen Tonotil, etc
Lorich: Sper sa treaca pata aia. Nu stiu nimic despre aceste depigmentari, dar sper sa nu aiba legatura cu vreo boala. Hai nu mai fi suparata, ca e baiat si daca pata e pe spate nu conteaza. Si nici pe fata nu ar conta. 
O sa fie un om minunat cu sau fara pata. De exemplu Elena era si este foarte cracanata si merge si spre interior. Stiu ca si cea mare era cracanata cand era asa mica. Dar cand ma duc in parc cu ea sunt multe, dar multe persoane care fac tot felul de afirmatii: ca e caracanata,ca e ca o ratusca, ca merge nustiu cum, ca e fetita si o sa fie pretentioasa mai tarziu, etc
Ce pot eu sa fac? Vad cum oamenii se uita la ea si apoi la mine sa vada daca si eu sunt la fel. In fine observ multe...Am fost la ortoped cand avea 6 luni si ceva si mi-a spus ca nu are displazie, atunci am avut si o discutie cu el legata de talgus valgus si altele. Acum o sa mai merg inca o data si o sa mai cheltui niste bani si vreo juma de zi ca sa ma linistesc. Pediatra ei mi-a zis ca are oasele moi si ca se va indrepta spre 2 ani. Ca a mers de la 10 luni si de aceea.
Gabitam: super, super si io vreau.
Am vazut poze frumoase cu Cenia si familia.
Foarte frumosi sunteti.
pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959
MsBB spune:
Eu tocmai m-am intors acasa, am fost sa-i cumpar cadoo husbandului, daca tot imbatraneste
, macar sa o faca fericit. Am ascultat sugestia vecinei si m-am dus la un magazin cu chestii pescaresti sa-i cumpar omului ceva ce i-ar place. Bine era daca intrebam si io pe cineva mai pro in ale pescuitului ce si cum. M-am dus si ma uitam ca boul la poarta noua
Trebuia sa ma sfatuiesc io nitzel cu Micaela, sotie de om gospodar, pescar adevarat ![]()
M-a intrebat ala de mulinete, carbon, sticla, lansete si alte dracii
, ma uitam ca la masini straine. I-am luat pana la urma o unditza cica smechera - mai greu a fost sa aleg dimensiunea - da' cum nu se duce barbata-miu in oceanu Pacific, am zis ca nu-i trebe chiar una sa gadile rechinu pe burta in mijlocu oceanului si am luat una de vreo 7 m. O fi bine, o fi rau ...
Da' deh, cica dimensiunea nu conteaza ![]()
La plecare, insa, a zis tipul ca undita din asta n-are chiar asa... oricine
. Acu' stau si ma intreb : din cauza ca o fi naspa sau zicea si el asa sa ma asigure ca am luat ce trebuie?
Ei, in fine, om vedea noi reactia sarbatoritului ![]()
La un mom dat, in magazin, am facut marea greseala sa-mi arunc ochii intr-o... galeta, ce naiba o fi fost aia
, bai si colcaiau niste viermi mari si grasi, iesiti parca de la fastfood
. Am simtit instant cum se strange stomacul in mine
. Cum pot sa umble cu asa ceva? 
E o caldura afara - de-mi ardeau toti pori, ma scurgeam ca fantoma numai pe la umbra si tot simt ca mi s-a atrofiat creierul de cald... asa ca nu stiu ce mai vroiam sa zic.
Ma duc sa zac - pana se trezeste mandra.
Edit: Cleo - si-au facut treaba prafuitele? Felicitari
! Da si tu un suc, ceva de baut sa sarbatorim evenimentul ![]()
Belleane - lasa-i incolo de oameni, sa fie ea bine.
Roxana frumoasa cracanici ori ba!
Fug, s-a trezit mandra, s-a terminat leneveala!
cleo78 spune:
ca
nu pot gati pe caldurile astea ![]()
edit: Desiree2002 , pliz, te rog, postezi pe forum cele 10 sfaturi date de tine mai demult, poate si versiunea originala, presupun ca e in engleza.
Mi-au ramas in minte! zau!
am vazut ca scrieti de rotarix. Deci imunitatea scade pe parcurs la vaccin, pana la 2-3 ani, dar perioada critica e pana creshte putin. Ca daca pierde 10% din greutatea de 4 kile - ne sperie.... pe cand 10% din 20 kile nu mai conteaza.
plus ca nu acopera toate trunchiurile de enterovirusuri... io l-am facuty ca mi s-a parut cel mai neinvaziv, fiind oral.
a, si o boala - enteroviroza facut natural, cica ar proteja cam 6 luni - dar cum sunt mii de virusi...
o
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
inais spune:
Gabi nu i-am facut Rotarix. Maine o sa aflu daca asta are sau altceva. Nu stiu daca regret sau nu...stiu ca parca acel vaccin ii protejeaza doar pana la 2 anisori. Si ei vor tot face asa ceva si dupa. Nu capata imunitate pe viata.
Belleane nu am nici o pb cu spit daca nu am trai in tara asta. Te internezi cu o boala, risti sa pleci cu 20. Ea are sist imunitar la pamant acum, asa ca nu risc. Incercam acs. Daca nu se poate, o voi duce. Stau si ma intreb din ce in ce mai des de ce naiba nu am emigrat cand mi s-a oferit sansa? Si am avut mai multe ocazii. 
Enterol nu i-am dat. I-am dat Biotics. Oricum ea lua si Baby's Jarro-Dophilus inainte...dar acum asa am simtit eu ca trebuie sa-i dau Biotics.
Despre Ercefuryl nu stiu ce sa zic...e antib. si nestiind ce are...Diareea provocata de virusuri nu raspunde la tratamentele antibiotice. In plus, utilizarea necorespunzatoare a antibioticelor afecteaza flora intestinala. Am cerut analize pt a determina ce si cum. Eu am citit si para-citit si am cerut analizele cu pricina...medicii nu s-au obosit. Daca trebuie, imi voi trata si singura copilul. 
Va pup!
mamica Iasminutei...adica
lui mami si a lui tati
MsBB spune:
| Citat: |
citat din mesajul lui cleo78 ca nu pot gati pe caldurile astea edit: Desiree2002 , pliz, te rog, postezi pe forum cele 10 sfaturi date de tine mai demult, poate si versiunea originala, presupun ca e in engleza. Mi-au ramas in minte! zau! am vazut ca scrieti de rotarix. Deci imunitatea scade pe parcurs la vaccin, pana la 2-3 ani, dar perioada critica e pana creshte putin. Ca daca pierde 10% din greutatea de 4 kile - ne sperie.... pe cand 10% din 20 kile nu mai conteaza. plus ca nu acopera toate trunchiurile de enterovirusuri... io l-am facuty ca mi s-a parut cel mai neinvaziv, fiind oral. a, si o boala - enteroviroza facut natural, cica ar proteja cam 6 luni - dar cum sunt mii de virusi... o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008 |
Uite, Cleo, si eu le-am salvate pt mi s-au parut de mult bun-simt, utile si cine stie, in momente cheie, daca mintea-i in vacanta apelam la "amintiri" :
1. Babyproof: sa indepartezi tot ce e potential periculos.
2. Preventia: de cate ori e posibil, daca ceva nu e voie, nu ii lasa sa faca sau sa atinga.
3. Comunica simplu: Vorbeste calm si clar, pune-te jos, la nivelul lor si da instructiuni pozitive, adica in loc de "Nu sta in picioare pe scaun", spune "Stai jos pe scaun."
4. Redirectioneaza: Dupa ce l-ai oprit sa faca ceva ce nu are voie, indreapta-i atentia spre altceva (ce are voie).
5. "Prindeti-i" facand ceva bun: Copiii au nevoie de aprobarea parintilor si daca tot ce spui e Nu! Nu! Nu! ii descurajezi. Cand le spui cat sunt de cuminti sau ce bine au facut un lucru, ei se simt mandri si abia asteapta sa mai faca o data.
6. Folositi rutina: Copiii la varsta asta nu inteleg prea multe legat de lumea din jurul lor. Rutina le da o senzatie de securitate si competenta ajutandu-i sa stie ce sa astepte.
7. Ofera alegeri sigure, "safe": Da-le cate ceva de facut, de ex. la baita lasa-i sa aleaga ei jucariile cu care sa se joace, din moment ce ei nu stiu sa spuna Nu la baie, macar aleg cu ce se joaca. Dar nu le cere sa faca prea multe sau ceva prea complicat.
8. Fa ca totul sa para un joc: Cand strangeti jucariile sau cantati cantecele 'silly' cand asteptati la rand la ceva.
9. Salvati-i cand nu stiu sa se descurce: Copiii obositi, plictisiti, infometati sau agitati nu stiu sa se controleze. Au nevoie de o imbratisare, somn sau ceva sa pape, nu de disciplina!
10. Fiti un exemplu bun: copiii ne imita - e o buna parte din cum invata ei. Deci, purtati-va asa cum vreti sa se poarte si copiii vostri.
Cu varianta originala, in engleza, tot Desiree trebuie sa ne ajute.
YLARI spune:
Lorich
nu stiu sa te ajut cu un raspuns referitor la analize. Pot sa iti spun insa ca si Eva are o pata pe abdomen (alba) eu am observat ca a ramas exact unde avusese o pata de dermatita atopica, adica in locul ala s-a depigmentat pielea. Am o colega la servici care mi-a spus ca si fetita ei la fel a ramas depigmentata de la dermatita. Eva are numai una. Eu am intrebat doctora de la Medicover daca ar trebui sa ma ingrijorez si mi-a zis ca nu, daca nu se mareste si daca nu apar si altele. Si nu au aparut. Nu stiu ce sa iti spun. Te pup. Hai ca o sa fie bine!
YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI
http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

noastra!