*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (61)*

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

hello, hop si eu, am fost plecati, acuma sunt de garda la fete caci tati se "metallizeaza" azi.

am vazut ca discutati de gaini si oua, intr-adevar ouale de la gaini care nu sunt tinute in custi sunt mai scumpe aici. unu din modulele facute de noi la servici este pentru fabricile de furaje. cred ca si unele si altele mananca concentrati daca asta e intrebarea. discutia asta cu ouale am avut-o insa cu un coleg care se ocupa de softul de pasari si zicea ca ouale celor tinute in aer liber sunt de multe ori pe limita la nu's ce norme de toxicitate din cauza poluarii si ca el ar alege ouale de gaini din custi.
un pui de mancat ajuge la 1.2kg in 6 saptamani, ca sa va dati seama cum sunt indopati si ce stiintific e tot.
am vizitat de curand o fabrica de furaje si una din intrebari a fost daca lucreaza si cu cereale mani****te genetic, cica da din motive de pret/existenta pe piata.
cu ce sunt hranite de fapt animalele (stiu caci am facut chiar noi furaje pentru purcei de lapte ): multe cereale - grau, porumb, ovaz, etc, seminte de floarea soarelui, pulpa de citrice, melasa ca liant - toate astea se trec printre niste mixere mari, se fac faina, la sfarsit se adauga concentratii cu vitamine, medicamente. apoi in functie de cerinta fermierului raman faina sau se fac granule. granulele sunt mai bune pentru animale caci au vitaminele inchise, in faina se duc mai repede, dar fermierii cica ar prefera faina ca vad clar culoarea si alti parametri.
in fine, depinde de legislatia fiecarei tari ce au voie sa bage si ce nu, de controale. ce stiu clar si de la fabricile de furaje si la cele de mancare, daca legea nu forteaza sa scrie ceva anume pe sac nu o fac. ba se si joaca la compozitia declarata caci legea admite anumite marje in declaratii de la compozitia reala si le folosesc, asta e in mare parte valabila pentru fabricile de mancare.

cu danone aici nu exista nici un fel de poveste, e un iaurt ca oricare altul si pentru copii mici exista petit gervais, un iaurt cu continut mai mic de proteina. toata lumea da la copii.
eu nu prea iau danone caci sunt si variante mai ieftine de iaurt de calitate similara.
alta faza cu iaurturile ( si nu numai) nu sunt sute de linii de productie pentru iaurturi ci putine, aceasi linie produce si iaurt danone si mai ieftin, de multe ori compozitia fiind aceeasi, eticheta diferind. si pretul.
aici sunt magazine numai cu produse ieftine + produse de firma magazinului - in magazine mari. unele sunt ok altele mai putin ok. sucuri naturale la cutie de exemplu (100% fruct) poti lua cu 70c litrul de la un discounter, calitate super ok.

evident ca exista tot felul de mituri - de ex ca biscuitii de firma ieftina provin din frimiturile de la biscuitii de firma mare insa cine se gandeste un pic si isi imagineaza cum arata o linie de productie isi da seama ca toate astea sunt prostii.

daca mai vreti va ma zic.

camelia, si eu am dat antibiotic lui nicole si nu mi-am mai facut atatea procese de constiinta. la nicole era clar infectie bacteriana (febra la 3 zile dupa debutul racelii), febra mare, si pediatra a zis ca in cazul ei e bine sa nu ne jucam prea tare de-a infectia. dupa 2 doze i-a scazut febra.

relativ la unii pediatri din romania, nu ma provocati dupa aia va suparati pe mine ca dau predici cocotata in siguranta pe craca

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Leloo Bianca si Damian sunt frati de gusturi ...asta este si mofturosi tot simpatici sunt..si eu am renuntat la fortatul mancarii..vreau sa iti spun ca faceam exact la fel ca tine...ii storceam tetina de la biberon in gurita doar doar mai inghite cativa mililitri, ii dadeam cu lingurita pana o apucau lacrimil si crizele si la noi s-a intamplat la fel, intr-o zi i-am dat 200gr de piure de legume(ca asa ne-a zis pediatra)...ea saracuta dupa vreo jumatate de castron fortat nu a mai zis nimic....decat peste vreo 2 ore cand s-a trezit din somn vomitand in jeturi
De atunci nu am mai fortat-o si mai ales dupa ce am vorbit cu fetele aici si am vazut ca mititica mananca chiar bine.
Ii dau cat vrea si cat poate....cand intoarce capul stiu ca e satula chiar daca a manacat doar 50 ml.
Sa stii ca ma gandeam si eu sa ii las doar 4 mese pe zi si restul sa ii dau cate ceva de rontaiala.Chiar o sa incerc sa vedem cum iese.

Ralucutza mami de Andra-Bianca
DN 26.12.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

alra, multumesc ca mi-ai zis, m-ajuta sa stiu ca nu doar eu am dat antibiotic la bebe mic... da, asa a fost si in cazul nostru: "nu ne jucam de-a infectia".

Citat:
citat din mesajul lui alra
camelia, si eu am dat antibiotic lui nicole si nu mi-am mai facut atatea procese de constiinta. la nicole era clar infectie bacteriana (febra la 3 zile dupa debutul racelii), febra mare, si pediatra a zis ca in cazul ei e bine sa nu ne jucam prea tare de-a infectia. dupa 2 doze i-a scazut febra.

Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)

Mergi la inceput

laura a primit antibiotic in ziua 2 de viata.
s-a nascut infectata cu streptococ B, semne de infectie in travaliu, insa pe ea nu au gasit bacteria deoarece imi daduse mie antib in perfuzie (in timpul travaliului am aflat ca il am)
cum in belgia nu prea se da nimic preventiv nu i-au dat nimic in prima zi, urmand ca a doua zi sa fie leguma rau de tot, nu misca nu deschidea ochii, si analiza la sange i-a iesit foarte prost, o valoare foarte mare.
abia in a treia zi de viata a deschis ochii. cele mai lungi zile din viata mea si a lui taica-su

toata povestea putea fi evitata daca imi facea analiza la streptococ si in trim 2 (aici se face doar in 3 si am nascut prea repede) sau daca pediatra ii dadea antibiotic preventiv, nu apuca sa se instaleze infectia asa mult. au trebuit sa ii dea 10 zile apoi. si acum are o mica cheliuta in frunte, acolo unde a fost rasa pentru acul de perfuzie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

La multi ani,Amalia draga

Anes,
multumesc pentru aprecieri
Bertha,
am citit de Darius mic si atasat de mami si am lacrimat.multam' ca ti-ai facut timp sa-mi povestesti.
Leeloo,
am anulat excursia la Buc.in August vom fi la mare,cred.vb la tel

Raducu se lupta de zor cu dintii.i-au iesit 6 si inca se mai vede.mi se pare crunt sa-l tina asa...,fara pic de pauza.acum vreo 4 zile,si-a spart buza.se ridicase in picioare pe un scaun,si-a pierdut echilibrul si a cazut cu gura de marginea scaunului.in 2 sec toata gura era plina de sange.am zis ca lesin...
altfel...,ziua nu mai suge.refuza sanul categoric.noaptea,in schimb...recupereazada semne ca-i deja baietel mare...au fost cateva faze care ne-au luat prin surprindere.creierasul lui este mult mai dezvoltat decat credeam...sant prea ocupata cu amandoi si uit ca ei mai si cresc.

diamantu' si safira'
poarta-ma mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Mamici dragi, vremea se anunta buna dimineata, ramane sa ne vedem maine, la ora 10 in parcul Cismigiu, intrarea dinspre Bd. Regina Elisabeta. Propun sa incercam, in masura in care se poate, sa ne strangem in intervalul 10-10.30, ma gandesc la faptul ca se vor plictisi copilasii sa stea mai mult in acelasi timp, atat cei mici, cat si cei marisori care mai vin.
Toate mamicile care pot veni sunt asteptate cu mult drag!

Lauramiron, am ras o gramada de Rebeca cea cuceritoare!

Flowers, la multi ani Juliei! Sa fie sanatoasa si norocoasa! Te rog, da un semn cand veniti in Sebastian, mi-ar placea sa va cunosc.

Alra, f interesant ce povestesti despre oua, gaini, iaurt etc, multumim mult. Cat despre antibiotic, Ioana a luat la o luna, timp de 10 zile, pt ca nu mai scapam de stafilococul bonus din maternitate.

Azi am cantarit-o pe Sclifosel si, intr-o sapt, a pus 200g, are 7600. Nu stiu din ce, dar nu mai conteaza. Asta imi intareste convingerea ca nu trebuie fortati deloc, papa exact cat si cand au nevoie. La noi tzitzi e pe primele 10 locuri, apoi vine piureul de legume+carne. Am galuscuta carnivora.

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana21

Citat:
Asta explica si maraiala si ultimele nopti facute VARZA! Sa ma bag in tabelul ala al vostru? Am 44kg!!! Si merg in jos

De data asta m-ai luat, eu am 45.

aoleoooo! eu am cu 25 de kg mai mult decat voi!!!

carmen lui Victor 15 noiembrie 2008
pozele noastre
Povestea nasterii lui Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Bertha, deci tot acolo unde ne-am mai intalnit.
Dupa cum ziceam, incerc sa ajung, nu promit, insa sper sa reusesc.
Imi dai si mie pe Pm nr tau de tel? Ca daca nu ajung in intervalul amintit, sa pot da de voi ...sau altcineva care vine sigur sigur...
Merci

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

cantaru meu e stricat, ma sui acuma pe el mancata si toate alea 57.3. azi de dimineata nemancata aveam 58

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miky-ea spune:

Buna,mamicute dragute!
Noi am fost la curte,la aer ieri si a fost tare bine.
Scuze pt intarziere LA MULTI ANI pt Amalia (sa ai parte de tot ce-i minunat in lume si sa fii fericita cu familia ta frumoasa) , Fluturasha, Simona 73!
Olivia,esti tare frumoasa in poze.Si David e o dulceata!
Ama,multumesc mult!
Monicus,felicitari pt ta-ta si pt dintisori!
babyzapi, Rapha vrea s-o ia din loc…dupa cate se vede…Imi pare rau de patania cu hotii!Felicitari pt dintisor!
Ginye,pupam grasanul care a inceput sa mearga de-a busilea!
Anca,satul este intr-adevar de vis…cat despre asemanarea intre fete ,esti tare…Pozele sunt superbeeeeeeee
Mav,sanatate multa lui Anto!
Bertha, foarte frumoase pozele!
Bebecris,felicitari pt “coordonatele” lui David!Problema mea consta intr-un deget pe care nu-l pot misca cum trebuie si acum urmez un tratament,fac sedinte de fizioterapie care sper sa dea roade.
Oceanborn,felicitari pt Thomas…oauuuu,cred ca a fost superb week-end-ul la Roma…
Eli,sper sa fie bine degetul ,eu sunt optimista… Distractie placuta la mare
Mamiseli,deci si Miruna tipa?Eu am problema asta cu Alexia,de multe ori tipa ,chiar si afara,dar nu plange si ma enerveaza uneori ca unii mai si intreaba afara de ce tipa copilul,de parca as fi mama denaturata…Felicitari pt dintisorul Mirunei!
Flory,ce draguta e printesa spioana …tare filmuletul…
Mirtha, o prinde tare bine noul look pe Eva.
Lauramiron,felicitari pt dintisor!E tare de tot Rebeca…de mica stie ce vrea…
Malinas, tare smecher David al tau…si Alexia a prins cum sta treaba cu opritul leganatului si se distreaza pe treaba asta…
Cameliam, sanatate printesei tale!
Ramo,felicitari pt ta-ta si la multi ani!

Mamica fericita a printesei Bianca Alexia
http://good-times.webshots.com/album/569856510OLRmQy

Mergi la inceput