*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (61)*
Raspunsuri - Pagina 14
leeloo5979 spune:
Ralukutzza parca vedeam situatia cu Damian. Exact la fel. A mancat san fara prob pana la 3 luni si cateva zile. Apoi punct. Treaza nu mai lua si pace. Doar masa de la 4-5 dimineata, dormind mai lua san. La 4 luni jumate l-am intarcat. Facusem rani de la muls, a zis dr sa ma opresc, el oricum si-a luat din lapte necesarul, din moment ce refuza sanul, nu mai are rost sa ma chinui. Am inceput pe lapte parf, parea ca e ok. Apoi a inceput chinul, refuzul, manca putin potrivit varstei, 70-80 ml. Diversificarea mergea prost... Manca putin din toate, si avea dor 5meze/zi. Cu toate astea, era in parametrii greutatii normale cu varsta, desi eu fortam nota, storceam biberonul, bagam alta lingura cand el imi arata clar ca nu mai vrea. Rezultatul??? Vomitat la comanda si facut scarba la maniera mea fortata de a-l hrani.
Am ajuns la dr pe tema asta, ca nu manca potrivit varstei lui. Raspuns??? Doamna, sunteti nebuna, lasati copilul, isi ia necesarul singur, atata timp cat ia in greutate si e in parametrii e absolut sanatos si firesc, isi ia singur ratia necesara, nu insistati! Trei pediatrii diferiti!
Sfatul meu? Pediatra ta in acest caz e nebuna si absolut inutila, schimba de urgenta medicul, te face cu nervii clar!!! Tot timpul va avea de obiectat aiurea, in conditiile in care fata e perfecta pentru varsta ei! Si in nici un caz nu o mai forta, e in detrimentul copilului, se va invata sa vomite, ca al meu, ca sa imi demonstreze ca GATA inseamna GATA, M-AM SATURAT! 
leeloo5979 spune:
Ralukutzza de cand am incetat sa mai stresez copilul aiurea, mananca mai bine. Am renuntat la o masa, acum are doar 4, dar mananca mai bine decat atunci cand avea 5 mese. Atunci le manca pe toare prost, acum mananca 4 mese bine. Il las ca pe el, ii mai dau sa rontaie putin covrig, niste coaja...o felie de nectarina. Daca vrea. Daca nu, e nu. E ok. Face 9 luni imediat si nu stiu ce greutate are. Arata ok pentru varsta lui, mi-a confirmat si pediatrul, mi-e suficient!
leeloo5979 spune:

Amalia

Cameliam o inventie tare utila. Cand nu il aveam pe Damian, mi se parea o barbarie crunta, nu puteam intelege neam procedeul, daca nu merge aspiratorul si bagi praf la copil...etc, tot felul se situatii ipotetice tampite. Dupa ce am probat, m-am convins de utilitatea lui pana invata bebe ce inseamna "sufla mama nasu'".
diamisha bravo Sonia! Nu pierde fata timpul! Normal ca face ravagii, e o frumoasa si a mostenit ce e mai frumos de la tati si mami! Sora mea avea succes asa timpuriu, tare frumoasa era, ziceai ca e o papusa.
lauramiron hai ca am ras pe cinste! tareee!
Iza felicitocuri pentru dintisor! La Damian nimic...still waiting...
Eu ficatul de pui l-am fiert pur si simplu in apa, simplu, l-am blenduit cu cartoful si putina smantana de la Campina, iar Damian a mancat cu mare placere.
monicabo spune:
buna!
Locul de intalnire de maine ramane Cismigiu? Ora 10?
Si acelasi loc al parcului in care ne-am vazut data trecuta?
Incerc sa vin si eu, si sper sa reusesc sa ma misc repede cu copiii, nu promit 100% dar vreau sa ajung sa ne cunoastem/revedem.
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si
Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
elilov3 spune:
criss da au si bucatarie si putem prepara ce dorim...insa sincera sa fiu doar lui bb vreau sa ii gatesc....macar acolo sa iau o pauza...vedem noi la fata locului apoi pana pe 31 am timp sa ma hotarasc,,,,si apoi inainte de asta am ex la traseu...zau ma ia cu transpiratii numai cand ma gandesc 
flowers lui je nu au vrut sa ii dea de la sc adeverinta sa iau un bilet prin sindicat argumentare simpla pe timpul cic-ului contractul este suspendat prin urmare ne lingem fai frumos pe botic si zicem pas la bilete de la sindicat....noi am gasit pe net o oferta destul de placuta
...daca vrei trimit link-ul de unde ne-am hotarat noi 
iza felicitari de dintisori..cred ca noi suntem restanti la acest capitol lipsa neen dintisori zana maseluta nu vine si la noi ![]()

Eliza mami de
ingeras Ionut Pavel
www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">remember
si de

Dimitrie Gabriel 12.11.2008
poze
"Viata este o ciudata comedie care amesteca impreuna si dureri si bucurii, punand lacrimi langa zambet, punand zambet langa plans.
Alexandru Macedonski
Flowers spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui elilov3 flowers lui je nu au vrut sa ii dea de la sc adeverinta sa iau un bilet prin sindicat argumentare simpla pe timpul cic-ului contractul este suspendat prin urmare ne lingem fai frumos pe botic si zicem pas la bilete de la sindicat....noi am gasit pe net o oferta destul de placuta ...daca vrei trimit link-ul de unde ne-am hotarat noi ![]() Eliza mami de ingeras Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">remembersi de ![]() Dimitrie Gabriel 12.11.2008 poze******************************************* "Viata este o ciudata comedie care amesteca impreuna si dureri si bucurii, punand lacrimi langa zambet, punand zambet langa plans. Alexandru Macedonski |
Vreau, vreau

Flory mami de Brianna Theodora (7.11.2008) si Julia Alessandra (5.07.2002)
poze
oceanborn spune:
salut!
Hranirea fortata a piticilor poate face ravagii in viitorul lor, pot aparea tulburari de genul anorexiei, care pana la urma e o tulburare psihica, din cate am inteles eu...
Bertha si eu am crescut intre betoane, fara gaini
. alea ce fac ouale bio sunt crescute in aer liber si se hranesc cu verdeata graunte etc si spre deosebire de cele cu codul001 nu li se administreaza pastilute![]()
mami de Thomas
oceanborn spune:
Copiii pot suferi de anorexie?
"Inca o inghititura, si-ti cumpara mama o masinuta!" Cei mici pot fi extrem de mofturosi la mancare. De aici pana la anorexie este cale lunga. Sa vedem, totusi, cand un copil poate suferi de aceasta afectiune.
Probabil ca nu o data l-ai sunat pe medicul pediatru al copilului tau plangandu-te ca puiul nu vrea sa manance, ca face nazuri, ca nu ia suficient in greutate. Si de fiecare data medicul te-a linistit, spunandu-ti ca nu e cazul sa te ingrijorezi pentru ca "e normal la varsta lui".
Din pacate, cu cat iti vei forta copilul sa manance, cu atat te vei lovi mai tare de refuzul lui. Si acum imi amintesc cu repulsie de expresiile mamei: "Nu-ti lasa norocul in farfurie" sau "Mananca bucatica rusinii". Nu ma faceau decat sa urasc si mai mult mancarea?
Daca te surprinzi ca-ti fortezi prichindelul sa manance, inseamna ca nu tii cont de dorintele lui, de suferinta si nevoile lui. Uneori, ceea ce tu consideri ca este suficient, pentru el poate fi mai mult decat poate "duce". Este normal ca nevoile celor mici sa fie diferite de cele ale adultilor.
Miturile alimentare
Stiai ca cel putin jumatate dintre mame au impresia ca puiul lor nu mananca destul? Totusi, ele recunosc ca micutul este sanatos si se comporta normal. Gusturile culinare ale prichindeilor difera foarte mult de ale noastre. Pe ei nu-i deranjeaza catusi de putin monotonia meniului lor. Chiar nu simt nevoia sa consume mancaruri variate.
Daca vei gusta din borcanelele si conservele pentru copii, vei constata ca nu sunt tocmai delicioase. Si, cu toate acestea, bietii copii le mananca? Regimul alimentar echilibrat al celor mici este un mare mit. In realitate, e foarte greu de pus in practica, mai ales la copii intre unu si cinci ani.
Baietelul tau nu bea suficient lapte? Nu-l obliga! Cu siguranta va manca produse lactate care vor inlocui la fel de bine laptele. Nu-i plac legumele, care sunt atat de importante pentru sanatate? Nu-i nici o tragedie, ele vor fi inlocuite de cereale si fructe, care sunt surse importante de fibre alimentare.
Cauzele aparitiei
Anorexia la copilul mic poate aparea din diferite cauze. Una ar fi reprezentata de infectii si maladii generale: toate infectiile virale benigne (gripa, rujeola, pojarul, rubeola, rinofaringitele, otitele), toate infectiile bacteriene (urinare, digestive, pulmonare); de asemenea, toate maladiile generale grave: hemopatiile (boli ale sangelui), maladiile de sistem (boli caracterizate printr-o agresare a organismului de catre propriul sau sistem imunitar).
O alta cauza a anorexiei poate fi intoleranta la diferite substante nutritive: gluten, proteine din lapte de vaca, zaharoza. Greselile de alimentatie pot declansa, la randul lor, aceasta tulburare grava. De exemplu, prelungirea excesiva a unui regim exclusiv lactat sau lacto-fainos. Cauzele psihologice sunt cele mai frecvente. Un lucru este sigur: la originea pierderii poftei de mancare a micutului se afla o greseala ? copilul a fost fortat sa manance.
Consecintele
Cazurile de subalimentatie grava, de carente de vitamine ca urmare a unor probleme alimentare, sunt extrem de rare. Copilul creste; e adevarat ca va fi ceva mai plapand, dar perfect sanatos, de altfel.
Mare atentie, insa: considerat in mod gresit un copil fragil, el va avea grija sa traga foloase de pe urma "tratamentului special". Spiritul de impotrivire se va regasi mai tarziu la scoala... Anorexia sugarului simbolizeaza conflictul cu mama. Formele severe de anorexie precoce sunt foarte rare in psihiatria infantila.
Anorexia sugarului
Dupa varsta de patru - sase luni incep dificultatile; sugarul bea o cantitate din ce in ce mai mica de lapte. Mama se ingrijoreaza. Apoi copilul refuza tetina, intoarce capul cand simte biberonul sau lingurita. Daca mama insista, scuipa tot ce a reusit cu chiu cu vai sa-i bage in gurita. Apar greturi, vomismente si anorexia se instaleaza progresiv.
Vorba dulce... mult adduce
Atunci cand incerci sa invingi prin forta rezistenta unui copil, oricat de mic ar fi el, vei declansa din partea lui o reactie de opozitie care va deveni, odata cu repetarea constrangerilor, o obisnuinta. Copilul va refuza mancarea chiar si inainte sa o guste. Toate manevrele autoritare vor fi sortite esecului. Iar tu, ca parinte, stii deja asta, altfel n-ai fi ajuns la medic...
Este foarte greu pentru o mama sa vada cum micutul ei refuza mancarea pe care ea i-a pregatit-o cu atata drag. Atunci cand altcineva ii da copilului sa manance, totul este in regula. Si iata cum starile depresive sau agresive ale mamei se accentueaza si nefericita nu mai stie ce sa mai faca... Asadar, mami, cu rabdare, calm si vorba buna iti vei da copilul pe brazda.
Cum prevenim
Incepe diversificarea mai repede (pana la varsta de sase luni) pentru ca cel mic sa se obisnuiasca cu gustul alimentelor. Nu insista sa aiba meniuri diferite in fiecare zi. Multi copii sunt fericiti daca au un meniu identic zilnic. Evita orice constrangere de program. Nu-l supune deja normelor sociale, va avea tot timpul s-o faca. Daca el vrea sa manance de doua ori pe zi, lasa-l s-o faca! Si, nu in ultimul rand, nu-ti forta copilul sa manance. Copiilor mofturosi nu le umple farfuria.
mami de Thomas
julia16 spune:
Buna seara fetele,
M-am uitat pe vreme si se pare ca doar dupa amiaza va ploua. Asa ca maine dimineata la intalnire avem sanse mari sa avem vreme buna.
Bertha, Mirtha
Mariei i-a trecut. De ieri nu mai are nimic. Nu i-am dat decat ceai de menta pt diaree si n-a mai avut.
Mirtha, merci de link-urile pt bona. Pe ajutormenaj.ro am completat un formular de miercuri. Am vorbit si la tel. Nu m-a sunat nimeni pana azi. Acelasi lucru si la o alta agentie, bonamia. Nu mai inteleg nimic. Asa ca joi am dat anunt eu, in anuntul telefonic. A aparut pe net de joi, iar maine va aparea si in ziar. Deja m-au sunat vreo 8. Am selectat sa vad 4. Una am vazut-o ieri si e cat de cat OK. Si eu am oscilat intre cresa si bona. Este una particulara cata de cat aproape, dar am citit niste comentarii despre ea (tot la DC) care m-au pus pe ganduri. Sunt tare stresata, sper sa-l las pe maini bune. Plus ca inca il alaptez si ar trebui sa incep sa-l intarc si iar mi se rupe inima. Plec 3 zile din 15 iulie si inca 4 din 27 iulie asa ca tr sa fac ceva.
Otilia, in afara de lysteria, prin laptele nefiert se pot transmite si alte boli, cum ar fi TBC, bruceloza, infectii streptococice sau stafilococice, daca animalul de la care provine laptele este bolnav.
Malinas, Mirtha, eu lui Tudor nu i-am deocamdata decat iaurt Humana. Dar Mariei, de pe la 8 luni i-am dat Cremoso de la Danone. Dupa 1 an mai manca chiar si cate 1 Danonino din cand in cand. Nu a avut niciodata probleme de la produsele Danone. Eu, prin firma la care lucrez, am avut contacte cu fabrica Danone. Am vizitat fabrica, am discutat cu personalul de acolo si nu am motive sa cred ca aceste produse ar avea vreo problema. Asa cum am fost la Danone, am intrat si in alte fabrici de produse lactate si nu cred ca standardele sunt peste Danone, ba, la majoritatea, din contra. Eu cred ca daca un copil are probleme dupa ce a consumat iaurt sau alt produs lactat, asta se datoreaza in special modului de pastrare al produsului pana in momentul consumului (lantul termic este intrerupt).
Abia astept sa ne vedem maine!
julia16 spune:
Ralukutzza bine ai venit.
leeloo cred ca procedezi f bine acum cu mancarea. Bravo.
Lauramiron, m-a distrat f tare faza cu Rebeca.