"Se vinde Romania" la Rosia Montana?
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
gaba-rema spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
intii spui ca aurul nu trebuie scos cu cianuri...apoi spui ca este un paradox sa stai pe un munte de aur si sa nu-l extragi. ... te rugam a ne spui o metoda de extragere a aurului sa nu mai fie paradoxul in Ro si nici cianura. |
Guestus, mi-ai luat vorba din gura
![](icon_smile_big.gif)
Nu stiu daca exista alte metode industriale (nu de laborator) prin care sa se extraga aurul din minereu, altfel decāt cu cianuri. Chiar sunt curioasa sa aflu.
Daca alta metoda nu exista, formularea corecta si transanta devine: "e clar de condamnat sa extragi aurul", punct.
![](icon_smile.gif)
EDIt: nu ma bag īn alte aspecte atinse. E foarte probabil sa fie iarasi ceva pagubos pt. statul romān la mijloc. Cine s-ar mai mira?? Din contra, n-am mira cu totii daca afacerea īn cauza ar fi ceva onest si curat (din toate punctele de vedere)
![](bang.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
sirimie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Eliza5 Iar cu Rosia Montana... tare imi este teama ca cei de la Gabriel Resources or sa bage gramezi de bani acolo unde este nevoie astfel incat sa primeasca pana la urma toate avizele. Cu tot patosul organizatiilor neguvernamentale, oricat de multe bariere li se pun in fata, observ ca oamenii astia chiar stiu ce vor si isi pun la bataie toate armele posibile. Si se bazeaza pe multi, multi, multi bani! Imi plange sufletul pentru zona aia si sper sa nu am dreptate. Eliza si Alex (15 nov. 2004) |
Se oprisera dupa ce PD a iesit de la guvernare, si acum au revenit in forta. Ar rezulta ca multi bani nu sint suficienti, ci si "vointa politica" - in favoarea lor, bineinteles.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
![](icon_smile.gif)
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
Pina la urma totul e pagubos ...ba se vinde marea neagra cu pesti cu tot pe 1 cent....ba se vinde muntele cu gaina de aur pe alt cent...daca stai sa asculti membrii PNL si PD constati ca nu mai trebuie facut nimic ..cica unul cistiga din afacere si ala nu esti tu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olympia/olympia.jpg)
olympia spune:
Pai sunt mai multe aspecte!
Vestigiile arheologice sunt o parte a problemei. Ce faci cu ele, le conservi, continui cercetarile, faci turism ca sa le pui in valoare, sau... duca-se ca nu ne pasa? Noi vrem sa exploatam acu' tot orice ar fi?
Alt aspect e poluarea zonei. Credem ce zic canadienii, ca e safe, ca au ei grija, ca vor decontamina zona, ca va fi ca la inceput, dupa ce va inceta exploatarea?!? Suntem copii, sa inghitim asa niste povesti cand ei stramuta un sat si darama un munte ca sa faca loc unui lac cu cianuri?
Apoi satul in sine, era superb, vechi, autentic si aia facura ca alternativa case de-alea de carton bombonistic roz-portocaliu, sa ti se strepezeasca dintii numa' vazandu-le!
Ca sa treaca proiectul asta, ce incalca legislatia de mediu si cea privind patrimoniul si chiar cea referitoare la dreptul de proprietate al localnicilor ce se opun, Gabriel Resources asta ar fi in stare de orice, ca doar vorbim de aur, nu?
Nu degeaba le-a interzis CNA-ul, tarziu totusi, spoturile mincinoase! I-a facut sa recunoasca macar ca nu va incasa Romania 4 miliarde ci doar 1,8 din afacerea asta grozava. Pai la cate minciuni au spus si la cate inselatorii s-au pretat pana sa inceapa proiectul, va dati seama ce seriosi si credibili sunt canadienii astia.
Sunt curioasa daca subiectul va fi macar atins in campania electorala ce va veni, sau au fost deja unse toate rotitele care trebuie si politicienii vor tacea malc cu totii!
Pene colorate... cate putin din toate!
b.nica spune:
Olympia,in oricare stat european un ciob cu valoare istorica opreste timpul in loc,se pune restrictie si se face muzeu;numai la noi se arunca la gunoiul uitarii pretioasele descoperiri arheologice!
Eu consider ca arheologii si responsabilii din Min.Culturii devin implicit, cu astfel de probe, tradatori de tara.
Sa ignori situsuri importante pt. istoria tarii si nu numai daca vorbim despre unicate in Europa,sa aprobi distrugerea lor,este crima culturala si istorica!
Despre partea economica, daca nu se prezinta po****tiei din zona avantajele turistice,pai au o problema si cei care conduc Min.Turismului!
Pana la urma daca nu facem AICI PE DC, parinti care dorim pt. copiii nostri o tara curata,neotravita si cu atractie turistica,un curent de opinie care sa opreasca toate ticalosiile care ne distrug tara si istoria, inseamna ca nu ne iubim tara si nu ne dorim o tara pt. copiii nostri aici!
Vreau sa vad cine gandeste ca mine!Poate sunt absurda in initiativa mea,dovediti-mi ca ma insel dar prin argumente serioase!
b.nica spune:
Oare de ce Michael Jackson este atat de urmarit de fanii din Romania?
Ce reprezinta acest cantaret pt. cetatenii acestei tari?
Alte valori nu au?De ce?
loryi1974 spune:
citat din mesajul lui b.nica Oare de ce Michael Jackson este atat de urmarit de fanii din Romania? Ce reprezinta acest cantaret pt. cetatenii acestei tari? Alte valori nu au?De ce? |
Pentru ca,dincolo de viata lui personala nefericita, a fost un mare cantaret.
Adica tu ai numai cantareti romani drept favoriti sau ,poate,numai personalitati din stiinta
![](chatterbox.gif)
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui b.nica Oare de ce Michael Jackson este atat de urmarit de fanii din Romania? Ce reprezinta acest cantaret pt. cetatenii acestei tari? Alte valori nu au?De ce? |
hodoronc-tronc
![](icon_smile_big.gif)
Nu sunt fan MJ, dar de cānd admiratia sau chiar idolatria fatza de un cāntaretz STRAIN echivaleaza cu nepatriotismul?
Io de ex. nu ascult muzica po****ra... asta ma face nepatrioata?
![](chatterbox.gif)
danutz spune:
Din cate inteleg eu, problema la Rosia Montana nu ar fi extragerea aurului ci metodele folosite pentru extrageri.
Si apoi intreb si eu, zona aia este miniera de mii de ani, inaintea epocii moderne dacii extrageau cantitati mari de aur de acolo si nu cred ca foloseau cianuri. Deci dacii cum or fi facut sa tot extraga atata aur, atatia ani si totusi sa pastreze zona 'curata'. Si daca dacii puteau, acum de ce nu se mai poate?
b.nica spune:
Gabi si Loryi sa va raspund:ma intriga cat de usor se complac oamenii in cultul personalitatii exploatat in scop strict comercial ca si in cazul lui Elvis Presley.
Acesti cantareti poti sa-i omagiezi ascultandu-le muzica,buna, nu contest.
Cu Michael lucrurile sunt mai complicate daca ne gandim la viata lui, nu stiu cat de nefericita, dar muuuult controversata si ciudat, adusa aici pe DC.
In concluzie,aveti dreptate,dar m-a luat valul, fiecare este liber sa-si canalizeze interesul catre ce i se potriveste mai mult.