"Se vinde Romania" la Rosia Montana?
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olympia/olympia.jpg)
olympia spune:
La cat de capabili s-au dovedit politicienii romani sa gestioneze problemele tarii, sa obtina maxim de avantaje (pentru ei, nu pentru tara, desigur) din TOATE privatizarile facute cu minunate contracte asa de avantajoase pt Romania incat sunt blindate la greu cu clauze de confidentialitate, chiar ma simt in plin teatru absurd ca stam sa discutam, de parca si-ar fi pus cineva cu adevarat problema sa rezolve , sau sa construiasca CEVA.
Totul se reduce la comisioanele lor, in rest praful si pulberea, ca nu raspunde nimeni pentru nimic ...
Pene colorate... cate putin din toate!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oana_n/oana_n.jpg)
oana_n spune:
Guestus sunt impotriva cianurilor clar. Stiu cum arata locul ala in anii 89-90 si cum arata acum....
Acum, daca eu sau altcineva se declara impotriva cianurilor, asta nu inseamna ca nu se va extrage aurul ala de acolo cu metoda asta. (Daca lucram in cercetare sincer iti dau cuvantul ca in clipa asta m-as fi apucat sa studiez o alta posibilitate care sa ne soata la lumina, dar am ales alta cariera...)
Cum la fel toti suntem impotriva poluarii, dar punem umarul la ea...caci masinile nu pot merge cu apa inca
"intii spui ca aurul nu trebuie scos cu cianuri...apoi spui ca este un paradox sa stai pe un munte de aur si sa nu-l extragi" - e paradox sa ai atata aur si sa taraganezi ani de zile extragerea lui (metodele prin care se va extrage sunt stabilite de multa vreme, ei doar mimeaza acum ca se gandesc)fapt ce ar crea locuri de munca pentru oamenii care traiesc acolo. Aurul sta sub paman, oamenii stau pe pamant si ....asteapta guvernantii, sa se decida. Intre timp respira aer, caci "foamea" nu are ce cauta in ecuatie. Nu s-au obosit nici sa ecologizeze minele din anii '80.
Cei de la Realitatea au luat imagini din elicopter cu haldele de steril care au inghiti asezari umane. Daca ai mai si copilarit pe acolo, ti se strange sufletul de durere. Crede-ma Guestus, cand ani de zile se bate apa'n piua pe subiectul asta si oamenii de acolo tipa ca vor doar locuri de munca, iar statul roman e surd in perioada asta nu iti mai vine a lua peste picior pe nimeni.
Eu stiu ca rolul tau e ala de a da mereu replici bune, insa de data asta nu ai asociat bine ideile si nu ai citit printre randuri. Unu ca tine, tre sa stie sa faca si asta
P.S. Daca aurul asta se gasea intr-o alta tara din lumea civilizata, era de mult in plimbare pe la bijutieri...
Cauta si pastreaza mereu o bucata de cer deasupra vietii tale
![](images/user_woman.png)
b.nica spune:
Olympia,crezi ca tradarea de tara se va prescrie?Niciodata,fie numai si prin blamarea neamului!Vai de cei care nu-si dau seama ce inseamna tradarea!
Sa va uitati cum sunt de afectati ultimii adusi pe tava de CNSAS!
Dosarerele sunt si vor fi si cei santajabili, cu neamul lor cu tot, vor fi blamati atunci cand se vor astepta mai putin!
b.nica spune:
Oana n,crede-ma ca m-a impresionat postarea ta;inteleg fiecare afirmatie a ta.
De aceea consider ca se fac atat de vinovati guvernantii vanduti!
In Rosia Montana sunt situsuri arheologice unice in lume care daca ar fi exploatate turistic ar oferi locuri de munca localnicilor pt. mult mai mult timp decat exploatarea banditeasca a canadienilor.
olympia spune:
Bnica, n-am inteles ce si cum cu CNSAS-ul la subectul asta... Si ma cam zbarlesc la cuvinte mari.
Eu nu cred ca unii fac ticalosii din cauza ca i-ar santaja cineva cu dosarele, ci pur si simplu pt ca sunt ... ticalosi.
Ei sunt acolo doar ca sa faca banii pentru ei, punct! Cat trebuie sa minta, sa insele, sa astepte sau sa dezinformeze pt asta , nu conteaza... Poate acum in ultimii ani,de cand s-a mai desteptat un pic lumea, e mai greu, ca cica e nevoie de transparenta, dar la ce legi au votat,in toti anii astia gasesc ei sigur, o portita!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
Aurul verde e mult mai pretios decat aurul adevarat sau aurul negru.
Din pacate prea putina, foarte putina lume constientizeaza asta.
olympia spune:
Ai dreptate, capcaune! Dar nu trezeste acelasi interes din pacate, se vede si dupa "activitatea" de la subiectul asta...
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul Aurul verde e mult mai pretios decat aurul adevarat sau aurul negru. Din pacate prea putina, foarte putina lume constientizeaza asta. |
Capcaunule,
![](floare.gif)
loryi1974 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Lory,poate te intrebi tu si alte persoane care frecventeaza acest Forum de ce am deschis acest topic. Acest forum se adreseaza copiiilor nostri!Ce le vom oferi in viitor,o tara nenorocita de niste nemernici fara scrupule? Ce inseamna extragere cu cianuri?Ceva condamnat si anulat de toate tarile civilizate din Europa. Daca nefericitii din zona aceea sunt aburiti cu promisiuni false si cu bani nu se gandesc la viitor, este normal ca persoane avizate sa accepte infama minciuna si sa o propage? Aici ma refer la media care propaga reclama mincinoasa si perfid construita dar si la clasa politica care nu ia atitudine si nu accepta ceeace justitia a anulat. Ce parinti sunteti daca nu condamnati oricare actiune care poate afecta copiii in viitor? |
Sorry,eu n-am spus niciun moment ca cianurile sunt un lucru bun,daca recitesti ce am scris cred ca este un proiect mizerabil.
Pe mine ma deranjeaza chestiile alea cu "se vinde Ro",vai ,vin strainii si ...,de fapt locuitorii de acolo,cu exceptiile reunite intr-o organizatie care luota inca impotriva proiectului isi vand proprietatile pentru bani.
Si,pe cuvant,eu as fi preferat ca Ro sa fie privatizata de straini mai degraba decat de oamenii nostri de afaceri
![](icon_smile_big.gif)
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
Pai nu or fi cianurile un lucru bun...dar daca asta e metoda acum ce vrei sa faci?...si azi 2009 sint tehnici sa curati zona dupa...etc
Exista mine de aur in zeci de tari avansate, nu fac aia experimente pe romani.