"Se vinde Romania" la Rosia Montana?

"Se vinde Romania" la Rosia Montana? | Autor: b.nica

Link direct la acest mesaj

Exista multe dispute pe acest subiect:http://www.formula-as.ro/2009/873/spectator-38/mircea-toma-la-rosia-montana-se-vinde-de-fapt-romania-11225
Pe mine,care am admirat plaiurile acelei zone,ma revolta cinismul si indiferenta fata de viitorul acelei zone incantatoare care ar putea sa fie distrusa de cianuri.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Exista multe dispute pe acest subiect:http://www.formula-as.ro/2009/873/spectator-38/mircea-toma-la-rosia-montana-se-vinde-de-fapt-romania-11225
Pe mine,care am admirat plaiurile acelei zone,ma revolta cinismul si indiferenta fata de viitorul acelei zone incantatoare care ar putea sa fie distrusa de cianuri.

Cum adica ´´se vinde´´? Asta cu se vinde tara imi suna a naibii de...nashpa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Ce e ceva neobisnuit?Cand au viadut Pertomul, Romteleconul, si toate alea...nu au vandut:ROMANAIA?La noi orice e posibil...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Se pare ca unii nu au scapat de sloganul "nu ne vindem tara",ma refer la exemplele cu romtelecoul si petromul.

PS:poate ar trebui sa numesti altfel topicul,sa fie axat pe rosia montana daca asta vrei unde problemele sunt mult mai complexe si nu tin neaparat de patriotism.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Ma, da' o formula, asa, sa o vindem cu totul.... de exemplu sa o vindem americanilor si sa devenim al 51-lea stat al lor nu se poate gasi??? Noi oricum am demonstrat ca nu stim ce sa facem cu ea!!! Hai, frate sa o lasam altora care ar sti cum sa o exploateze si sa o curete!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Cica se vinde cu tot cu oamenii pe care ii prinde pe pamint la momentul semnarii actelor. Acum cum iti este dat de cel de sus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Ia uite, frate! Unii chiar cred ca Romtelecomul si Petromul au fost afaceri profitabile pt Romania!
Si despre Rosia Montana or gandi altii asa, ca de-aia bat aia saua cu miliardele minunate pe care le-ar castiga statul roman!

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Am schimbat titlul subiectului;acesta fusese preluat din articolul citat.
Cazul Rosiei nu este similar cu "vanzarile" Petromului sau Romtelecomului,este vorba de disparitia definitiva a unei zone geografice foarte frumoase, cu situri arheologice unice in Europa si transformarea ei in peisaj lunar.
O bucatica din tara rasa si otravita definitiv la care o sleahta de nemernici contribuie cu transmiterea unor spoturi publicitare mincinoase(oare nu se sesizeaza nimeni?)si asa-zise dezbateri penibile prin partialitatea lor evidenta.
Oamenii locului sunt pacaliti cu locuri de munca;dar dupa ce se va termina extractia ce vor face ei si copiii lor pe pamantul otravit?
Ministerul Culturii si al Turismului de ce nu se implica in proiecte mult mai profitabile pt. zona si tara?
Dezvoltand potentialul local cu unicatele arhitecturale am avea un castig mult mai mare decat din batjocura de contract plin de ilegalitati facut de un guvern ticalos cu Compania "lu' peste".

Si pt. cine ne invata economia de piata amintindu-ne sloganul la moda pe cand eram inocenti:"Nu ne vindem tara!" ii raspundem cu concluzia amara pe care am invatat-o:
-Nu ne vindem tara, o dam pe gratis si mai ramanem si datori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Zau ca nu vreau sa invat pe nimeni economia de piata,dar,cel putin pentru romtelecom,privatizarea este o reusita,mai ales dupa ce greciis-au prins(intr-un final) ca le trebuie un management eficient si o restructurare adevarata.Daca ramanea la statul roman,sunt convinsa ca era si astazi acelasi mastodont fara viziune si cu un numar mult prea mare de angajati pentru serviciile proaste pe care le oferea.
In ceea ce priveste subiectul de fata,mi se pare cam talmes-balmes.
Rosia Montana se vinde de catre locuitorii ei,din cate inteleg,ei isi vand casele,pamanturile.Exista acolo si o organizatie a celor care nu vor sa vanda si care lupta sa blocheze proiectul.
De fapt,dupa parerea mea,problema nu consta in faptul ca vindem,vai vai vai,Romania,ci ca o facem pentru un proiect mizerabil.Iar locuitorii din zona,primii afectati,sunt si primii care se implica in sens negativ.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Lory,poate te intrebi tu si alte persoane care frecventeaza acest Forum de ce am deschis acest topic.
Acest forum se adreseaza copiiilor nostri!Ce le vom oferi in viitor,o tara nenorocita de niste nemernici fara scrupule?
Ce inseamna extragere cu cianuri?Ceva condamnat si anulat de toate tarile civilizate din Europa.
Daca nefericitii din zona aceea sunt aburiti cu promisiuni false si cu bani nu se gandesc la viitor, este normal ca persoane avizate sa accepte infama minciuna si sa o propage?
Aici ma refer la media care propaga reclama mincinoasa si perfid construita dar si la clasa politica care nu ia atitudine si nu accepta ceeace justitia a anulat.
Ce parinti sunteti daca nu condamnati oricare actiune care poate afecta copiii in viitor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_n spune:

Canadienii vor sa extraga aurul cu cianuri, lucru de condamnat clar.
Insa chestia la care nu se gandeste nici o clipa statul roman este faptul ca majoritatea oamenilor de acolo "si-au vandut" casele si pamanturile canadienilor pentru ca nu aveau alternativa. Mureau de foame. Nu aveau locuri de munca. Minele s-au inchis si nimeni nu s-a straduit sa faca ceva acolo, sa reconstruiasca zona aia intr-o alta viziune pentru ca oamenii de acolo sa aiba din ce trai.
Zona e exclusiv miniera si pana statul roman se joca alba neagra cu canadienii, ei mor de foame si nu au ce viitor sa le faca copiilor lor. Unii au acceptat sa fie stramutati de acolo in zone mai ofertante din punct de vedere al joburilor sau au luat banii si s-au dus singuri acolo unde au crezut ca pot sa isi construiasca un viitor sigur.
Ceea ce face acum RGMC si statul roman, eu cred ca sunt tatonari de ochii muritorilor de rand. Asteapta doar momentul potrivit pentru o portita ca sa le "scape" porumbelul.
Sa locuiesti pe un munte de aur si sa mori de foame, inca unul din paradoxurile Romaniei.

Cauta si pastreaza mereu o bucata de cer deasupra vietii tale

Mergi la inceput