"Se vinde Romania" la Rosia Montana?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui danutz

Din cate inteleg eu, problema la Rosia Montana nu ar fi extragerea aurului ci metodele folosite pentru extrageri.
Si apoi intreb si eu, zona aia este miniera de mii de ani, inaintea epocii moderne dacii extrageau cantitati mari de aur de acolo si nu cred ca foloseau cianuri. Deci dacii cum or fi facut sa tot extraga atata aur, atatia ani si totusi sa pastreze zona 'curata'. Si daca dacii puteau, acum de ce nu se mai poate?

Danutz, mami de Maria-sa Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti

acum sint puturosi...nu au chef sa stea cu sita in mina si ciocanul sa sparga bolovanii.
vor sa distruga zona cu cianura..ce om si Gabriel Resources asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

B.nica exista un subiect separat pt. Michael Jackson, daca te nedumereste atata, poti merge sa-l dezbati.
Sau n-ai curaj sa te bagi in gura lupui pt.ca fetele de acolo sunt fani? Hai spune drept...

P.S. La cate subiecte ciudate s-au dezbatut pe acest forum, moartea lui Jackson cred ca nu sare in ochi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica
Cu Michael lucrurile sunt mai complicate daca ne gandim la viata lui, nu stiu cat de nefericita, dar muuuult controversata si ciudat, adusa aici pe DC.

Viata lui Michael este la fel de controversata ca a lui Eminescu.
Sa ne intoarcem de la hodoronc-tronc la aur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:

Gabi si Loryi sa va raspund:ma intriga cat de usor se complac oamenii in cultul personalitatii exploatat in scop strict comercial ca si in cazul lui Elvis Presley.
Acesti cantareti poti sa-i omagiezi ascultandu-le muzica,buna, nu contest.
Cu Michael lucrurile sunt mai complicate daca ne gandim la viata lui, nu stiu cat de nefericita, dar muuuult controversata si ciudat, adusa aici pe DC.
In concluzie,aveti dreptate,dar m-a luat valul, fiecare este liber sa-si canalizeze interesul catre ce i se potriveste mai mult.

Ai deschis un subiect despre Rosia Montana, te-ai luat de fetele care il pling pe MJ (mai exact ce a reprezentat el in tineretea/adolescenta lor) si pe urma vrei sa pari interesanta ca tu iti "canalizezi interesul" spre chestii mai nobile. Mult bla-bla in discursurile tale, sa nu te superi, te urmaresc de ceva vreme si tot asta constat. Rosia Montana este o problema grava a tarii asteia, dar tu ai un discurs patriotard de ma doare capul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Deci reluam discutia cu aurul....sint tari dezvoltate in EU care au mine de aur si folosesc cianurile ....finlanda ...suedia...etc etc Si sint bine merci..si nu cred ca au probleme de sanatate.
De ce la rosia montana nu este ok sa folosesti cianura poate sa-mi explice cineva? nu discutam aici ca se pare ca or sa verse aia cianura in dunare sau alte bazaconii.
sau ca basescu primeste spaga sau e afacerea lui tariceanu etc etc. Membrii de partid nu au de ce sa bage aici ....tehnic se discuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Deci reluam discutia cu aurul....sint tari dezvoltate in EU care au mine de aur si folosesc cianurile ....finlanda ...suedia...etc etc Si sint bine merci..si nu cred ca au probleme de sanatate.

deci da si tu un exemplu de mina de aur in tarile dezvoltate din EU unde se folosesc cianuri.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:

Viata lui Michael este la fel de controversata ca a lui Eminescu.
Sa ne intoarcem de la hodoronc-tronc la aur.

Ei nu ca ai plesnit-o!
Sa-l aduci alaturi pe MJ si pe Eminescu nu are decat o singura explicatie:sa ma isterizezi pe mine,"punct ochit, punct lovit"!

Si ca sa dau in continuare explicatii fanilor inlacrimati:
-subiect cu MJ ar avea loc, cinstit, la subforumul "Zona artelor" asa cum au trecut si alte subiecte dureroase cu cantareti care au plecat de langa noi;
-MJ a fost acuzat ca a molestat copii;presa spune ca a platit, deci se pare ca zvonul este realitate;este drept sa fie aici la Generale pe Forum DC?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Bnica, lasa-l pe MJ in pace, macar pt ca vorbim de Rosia Montana! Tu ai deschis subiectul si in loc sa discutam serios, o iei pe aratura...

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

http://www.adevarul.ro/articole/aurul-maramuresului-exploatat-cu-cianuri.html
Uite-aici ce inseamna exploatarea aurului cu cianuri, romanii au simtit-o pe pielea lor si iata urmarile in timp. Accidentul ecologic s-a produs in 2000 si au fost procese, litigii si falimente si acum inca ne scormonim dupa 20 mil de euro (pe care nu-i avem) sa neutralizam reziduurile.
Plus ca la Rosia Montana vorbim si despre vestigii arheologice, a caror importanta e minimalizata intentionat si despre o modificare uriasa de relief pe care intentioneaza s-o produca firmma exploatatoare si despre satenii care poate n-au chef sa-si lasa casele si pamanturile mostenite din strabuni si nici sa vada parjolit totul numa ca sa imbogateasca hotii!

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Olimpya, imi cer scuze dar prea este distanta mare:unii plang ca s-a dus MJ si putin le pasa de romanii din Rosia Montana!
Dar tot este bine, macar asa imi este usor sa vad user-ii care merita sa le acord tot respectul meu de aici inainte.

Mergi la inceput