Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (128)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

Ankule...mi-ai disparut din lista de mess...Ioi, zi si mie cum se numeste crema aia anti deget ca si noi suntem finger addicted.Gata, m-ai lamurit cu degetu.Manusa e carte despre o manusa.Nu e in forma de manusa.Hmmm...asa, si lasa tu faza cu pozele, ca au grija fetele sa-ti aminteasca.n cazul in acre ti se face dor d evreun bloc turn din Militari

Boti, da-mi si mie daca vrei un add in lista ta de mess.Si cine mai vrea, id-ul e luanavadeanu

Irlandezo ti-am trimis poze cu tresure, ai vazut?

Asa si multumesc pentru linkurile Montessori

Blogul meu - artizanat din dragoste pentru copii

Povesti de seara - Amin si ceilalti licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Helaaaau,

Fusei azi la Bookfest si luai la cupii 2 carti tridimensionale:
http://www.aquilashop.ro/index.php?page=prod&prod=293 si
http://www.aquilashop.ro/index.php?page=prod&prod=271

cu 12.7 roni bucata; plus niste carticele tare faine ca prezentare, de la colibris, in engleza, in care invata alfabetul, numerele si sa socoteasca. Astea de la colibris au fost 5 ron bucata si sunt la second (am vazut pe unele ca aveau dedicatie scrisa pe ele ). Matei a fost super incantat de ele (desi le luasem mai mult pentru Ilinca ) - au cuvinte simple cu imagini, si el acum poate citi si invata cu placere. Oare la noi de ce nu se fac carticele de astea? Imaginile sunt sugestive, sunt cartonate si chiar daca sunt in engleza isi ating scopul educational. Au zis ca aduc carti faine pentru copii din afara, la secon hand, la magazinul lor de prezentare, care e undeva pe langa Piatza Operei. Daca e cineva interesat, am cartea de vizita de la ei.

Cine vrea sa mearga la Bookfest, am pus eu programul pe blog. Intrarea e libera.

Noaptea fu vraiste . Da e vina me, ca am uitat de peritol .

Banii au intrat ieri la mine.

Ooka, faina ideea cu albumul cu jucarii educative.

La Casaretro au cuburi de lemn colorate supeeer. Am luat eu o cutie pe care scrie ca e de la 2 ani in sus, cu care se joaca Matei deocamdata (le-a combinat si cu alea mai vechi si poate sa faca ditai castelul acum ). Au si cuburi dintr-un fel de spuma, ca sa nu-si de-a cu lemnu in cap bebe, da mie nu mi-au convenit alea pent'ca Ilincu ar roade la ele si la ce dintzi are le face siguuur praf. Si au si alte jucarii de lemn faine.

pup you all,

-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

Caprioara, mami de Matei si de Ilinca

Nu ma pot decide ce poze sa trimit in concursul cu ratuste. Asa ca fac sondaj. Daca aveti un minut, bagati va rog un ochi aici si alegeti doua dintre ele, care vi se par mai potrivite pentru aceasta ocazie, scriind la comments vot 1 si vot 2. Multumesc frumos .

Povestea nasterii Ilincutzei
poze

Blogul meu - manute talentate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaxena spune:

referitor la kg,eu mai am vreo 2 kg..dar chiar dc le dau jos nu vaz vreo shansa sa arat ca inainte...nu am nici o pereche de blugi care sa ma incapa din vechea garderoba,burta e o chestie cu muuulta piele si ceva grasime sa-mi tzina de cald...asha ca..shht!!!oi fi luat eu 13kg in sarcina dar degeaba,la bb2 ma trec la regim ca asha nu se poate

buuun,ma apuca melancolia si-mi aduc aminte cum eram eu acum un an cu burtoiul prin casa si ma gandeam ca dc o sa nasc ushor si oare cum o sa arate Maria si oare o sa ma descurc,o sa aibe ochii albashtrii si o sa fie blonda?o sa aibe buzele sotzului?o sa semene cu mine?o sa fie cuminte?o sa fie asha cum imi imaginam eu?

si uite ca a trecut un an si imi dau lacrimile cand imi aduc aminte,ce frumos a fost totul,ce odisee speciala am avut si ce prietene mi-am facut care oricand au fost langa mine si la bine si la rau,va multzumesc mult

Ana-Maria de Maria 19.06.2008
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
Maria,povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

'na seara

bre nu va imaginati acu' ca baby meu a pictat cine stie ce opere de arta - poate doar in ochii mei a umplut o foaie de bloc cu pete si dungi rosii si pe o alta coala i-am luat eu amprentele la manuta si piciorus i-a placut. a desenat si pe picioare si pe parchet da' macar a fost copilu' incantat sa vada cum raman urme dupa penson. i-am luat vopsele de pe unul dintre site-urile date de boti - tempera non-toxice. am dat cam 80 de mii pe un bidonel de 200 si ceva de grame + un bloc foarte fain tot de la ei de pe site de 50 de coli groase si faine la vreo 300 si ceva de mii.

o am si pe sor-mea azi la mine. le-am facut la fete baie impreuna - o veselie a fost. alexandra se uita la matusa-sa de zici ca stie raspunsul la o gramada de intrebari. de cum o vede e foarte vesela si incantata. bine, si motata asta se joaca cu ea in toate felurile

papica - a mea mananca:
- 200 g cereale dimineata
- 200-250 de grame de mancare la pranz - azi i-am dat supica cu legume pasate cu furculita () si piure cu ficatel la felul 2.
- dupa-amiaza 200 g fructe
- la 10 un biberon de 240 ml
ca si gustare ii mai dau 100 g iaurt si 1 biscuit.

chiar daca mananca cantitaile astea baby meu a luat luna asta 100 g

o seara faina sa aveti

-------

Ana-Maria mamica fericita de Alexandra

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Mai, voi vorbiti de niste cantitati de mancare SF pentru noi. Ilinca mananca max 130 gr la o masa (in zilele bune asta), iar de multe ori 70-90 gr. Acum doua seri a mancat cereale cu lapte noapte buna de la milupa facute piure mai molicel, din 100 ml apa si apoi nu mai stiu de ce a plans rau, asa ca am pus-o la san sa o potolesc. A supt cu foc cateva minute. Apoi am pus-o in scaun la loc sa putem manca si noi, si i-am dat cativa fulgi de porum pe masuta, sa o tin ocupata. A inceput sa rontaie unul si apoi, brusc, a vomat jet din laptele supt. De unde deduc ca a fost prea mult o data pentru ea sa-l pape imediat dupa cereale si ca stomacul ei atata are capacitatea acum (maaax 100-150 gr).
Mda, in seara asta i-am dat peritol. Eu am pus in seringa de nurofen 2.5 ml, dar ea a dat destul pe afara, deci nu stiu exact cat a inghitit . Sa vedem daca are vreun efect...

Mai3, ai pozat primele opere de arta ale Alexandrei ?

Xena, gata esti cu organizatul petrecerii? Ce cadou primeste Maria maine ?

Cristina, vacanta placuta!

pup you all,

Nu ma pot decide ce poze sa trimit in concursul cu ratuste. Asa ca fac sondaj. Daca aveti un minut, bagati va rog un ochi aici si alegeti doua dintre ele, care vi se par mai potrivite pentru aceasta ocazie, scriind la comments vot 1 si vot 2. Multumesc frumos .

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laremi spune:

Boti, si la noi se intampla sa reactioneze asa ... acu' vreo 2 zile chiar l-am luat de langa UPS (pe care il inchide de cate ori are ocazia) si l-am mutat 2 metri mai incolo ... s-a trantit in fund si in secunda urmatoare s-a aplecat si a dat si cu capul de podea de i s-a invinetit jumate de frunte ... se mai trantise in fund asa de vreo 2 ori, dar chestia cu datul capului de podea m-a terminat psihic pe ziua respectiva, sper sa nu mai am parte ever, ca e cumplit ... n-am stiut ce sa fac mai mult decat sa il iau in brate si sa-i pun gheata ....

Mada si noi avem mari probleme cu dintii, cand iese cate unul nu-i poti apropia lingurita de gura cateva zile ... mai reusesc totusi cu mancare pasata fin sa ii dau cu mana si incerc sa ajung cu degetul cat mai mult dincolo de dinti, aproape de gat ... chestia e ca ma musca rau de degete, insa e singura modalitate pe care am gasit-o sa-l hranesc de cand cu dintii ... inainte trecusem deja la bucatele, acum ne-am intors la blender si bagat direct pe gat ... insa atat timp cat accepta si deschide gura sa-i dau, nu mai conteaza.

Narci si restul feteler interesate de carti cate ceva puteti downloada si de aici
http://www.scribd.com/groups/documents/17553-cartile-copilariei
tot pe site-ul asta gasiti si multe carti in engleza si multe materiale pentru homeschooling, daca va intereseaza. Nu sunt multe carti romanesti, dar daca nu va deranjeaza sa fie in engleza, gasiti sute de carti faine. Si multe carti de parenting, psihologia copilului sau chiar romane faine, daca mai aveti timp de citit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

mai fetelor voi vorbiti de 2 kg si eu vb de 20 kg, nu va mai stresati pt atat ca se poate si mai rau. dupa ce l-am nascut pe david aveam 67 si mi se parea ca sunt obeza, ei bine acum am 80 si imi dau seama ca eram putin cu capul. nu stiu cum sa fac sa dau macar 10 kg, nu mai zic de mai multe. sambata il plasez pe david la tzara ca ai meistau vara acolo si sper sa ma pot apuca de cura si de ceva gimnastica, nu ma mai suport. eu dupa ce am nascut m-am ingrasat 6 kg, am dat 8 jos, dar nu mai reusesc sa tin cura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

olaaa!

ups a aparut Laremi! doamna da cam rar... ia baga ceva foto-uri sa admiram brunetul! si mai zi acolo si tu, ce faceti/papati/dormiti

anka eu am zis sa fiu fina si sa nu-ti zic adevarul asa gol...cu sist sanitar adik. da va descurcati voi, eventual treceti granita la sud. chestia cu pufuletii sa-l tina ocupat... fumata la noi. bai m-ai omorit cu vaca ta cu napolitane si miros de vanilie...

Ile vrei orajel? ca-ti trimit

Boti sfatul meu cu semnele e sa nu incepi cu toate 15. ca nu va retine si o sa i se para si ciudat ce tot flutura maica-sa acolo . la ai mei ordinea a fost (cite unu odata) milk- sleep - eat -more - all done, cam asa. de copil dificilos avem parte cu totii nu te panica. cum zic si fetele acum cel mai usor e sa-i distragi atentia. noi tot repetam in acelasi timp ca tre' sa share, nu ca pricepe exact ce e aia dar i se intipareste in creieras.

apropo de ce zicea si anka: eu nu stiu cum si la ce virsta exact ar trebui dar la noi exista paradoxul: la scoala Anna pricepe exact cum e sa share, impart jucariile, isi asteapta rindul f frumos, ei bine acasa cu frat-su nu mai pricepe domne ..

inca o chestie care n-o pricep: ce moda asta de mers cu jucarii in parc?? pai aici eu nu-i duc cu nici o jucarie. alearga unde e de alergat, se catara, ne plimbam, etc da jucarii n-am carat si nici n-am de gind. hai la nisip mai inteleg. uite ca si irlandeaza tot asa zice, deci nu-s eu dusa.
eu crek se cara atitea jucarii sa poata stea mamele lejer pe banca, nu sa alerge dupa copil peste tat .

Didi de mincare la noi (nu dati in mine ca jur ca-i slabanog):
Dimineata: fructe, iaurt, brinza cu smintina, omleta sau ochi, cereale cu lapte, sandwich cu unt/brinza
la 10 - o gustare dintr-un biscuite ceva, sau un fruct
prinz :Carne(!!!) cu ce-o fi legume, da carne sa fie vreo 250ml
la 4-5 gustare - fie iaurt, daca nu a papat dimineata, bucatele de brinza, piinica cu unt, legume crude, fructe, uneori prostii gen pufuleti (bio )
seara: mamaliguta cu brinza si smintina; paste cu sosuri diverse; pilaf; piure de cartofi etc daaar iar cu ceva carne ca altfel urla la mine
plus bea cam peste 1 litru de lapte pe zi. eu nu stiu unde incape in el atita.

ieri a mincat un copan intreg la prinz (adic si picior si pulpa) apoi seara noi aveam chiftelute cu sos, a vazut, a cerut si el si i-am dat si lui una, sa nu zica... ei bine urla ca apucatul, pina la urma a mincat vreo 4. si nu erau prea mici.
sper sa nu-l deochi, da asta ne ruineaza

Mami de Anna (5.02.2007) si Anthony (27.06.2008)

Mergi la inceput

Multi ani traiascaaaa, multi ani traiascaaaa,
Laaaaaaaa muuuuulti aaaani!
Maria de Xena sa traiascaaaa!
Ta-na-na-na-na-na-na

Pepenasa noastra cea mai precoce,
sa ai parte de tot ce-i mai bun in viatza,
sa te aiba Dumnezeu in paza,
si sa-i bucuri pe mami si tati!
Te pupam cu drag !

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

A years gone by
How time has flown
I can't believe
How Maria's grown
She is such a joy
and so much fun
Oh my! Oh my!
Your Baby's turning 1!!!

La multi ani Maria!!!

Sa-ti creasca mare si frumoasa Xeno, sa-ti fie sanatoasa si sa te iubeasca toata viata si numai bucurii sa iti aduca!

cu dragoste de la noi o mie de flori si fluturi pentru copila ta frumoasa

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia

Mergi la inceput