Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (128)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

didi nici meniul nostru nu e sofisticat:

la prima ora si seara la culcare lapte

la 11 fructe cu branzica
la 2 legume: broccoli, conopida, telina, ardei, ceapa, morcov, cartof, dovlecel, pastarnac, patrunjel, rosie + carne sau ou
la 5 cereale cu iaurt.

eu cred ca mai important este sa manance bine cand e timpul mesei decat sa ciuguleasca intre mese. azi am fost certata ca i-am dat fructele goale, ca nu am avut branzica, si ca de ce nu ii pun biscuite ca sa fie mai consistente. consistente in ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

si fiindca deja bagajele sunt gata si mai avem putin si plecam, urez LA MULTI ANI TUTUROR pepenasilor de iunie ramasi, fratiorilor si surioarelor de pepenasi, dar si mamicilor de pepenasi!!

pepenasii...

Cristina, mami de Mihaita 30.07.2008

O sansa pentru Stefanel

Bazar pentru Mihaita
TELEDON PT MIHAITA
0 900 900 320-pt 10 euro
0 900 900 325-pt 5 euro

Bazar pentru Bogdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Anna, katalyna, merci de raspuns . Deci si la voi la fel, ce bine .

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irolf1 spune:

Eu nu inteleg cum sa iesi cu copilul in parc si sa nu-i dai voie sa faca nimic pe motiv ca-si rupe sau murdareste hainele
Chiar ieri ascultam o mamica care nu-i dadea voie copilului sa se urce si sa se dea pe tobogan ca au spus la stiri ca se fura copii in parc, cred ca avea probleme mamica respectiva care de altfel parea un om normal, il dadea pe copil in leagan pt ca acolo statea langa el iar la tobogan nu se putea urca si ea sa-l apere, vb serios, eu am ramas interzisa la explicatiile pe care i le dadea copilului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Am probat si aia bambino mio stau bine pe fete nu strang la bulanase elasticul e super si in talie ii reglezi in fct de nevoi, deci acu sa vedem cum se comporta pe plaja.
Cristina concediu placut.
Didi e super bine cum papa a mea bea lapte cate un bibe de 240 la cate 4 ore plus unu noaptea in rest aer si biscuiti.

" Life is the flower for which love is the honey "

Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

didi cu placere, stai linistita. ioana o perioada a avut doar 2 mese solide pe zi si am fost stresata, dar acum daca are 3 mese o sa ia si in greutate.

irolf cunosc o mamica ce isi imbraca copilul numai cu haine de firma, nu ca si-ar permite, dar ca sa dea bine ce nu facem ei bine copilul ala nu alearga cu ceilalti copii, nu mananca inghetata ca se murdareste si cate si mai cate. nu zice nimeni sa nu le luam ci din contra, insa daca ne riscam sa-l scoatem asa afara ne asumam ca se mai si murdareste.

mada imi cer scuze ca nu am fost atenta sau poate n-am citit de la inceputuri, dar de ce nu papa si altceva? nu vrea sau aveti probleme?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estrella80 spune:

Anka, Mada si Ariadnabr sunteti clar trecute prin astfel de situatii, aveti experienta nu gluma.

Maya e primul meu copil, poate si singurul pe care o sa il am, prima nepoata a bunicilor, a unchilor etc... nu imparte nimic cu nimeni ca nu are cu cine, si sa vreau eu sa o invat(eu ii mai spun;"da-i si mamei!!" dar scumpa de ea imi da, mie!!, altora nu stiu cum ar reactiona), iar in parc daca mergem, nu i-am luat jucarii extra(inca nu stie sa se joace in nisip), decat ce are agatat de carut, lucruri care pe ea, sincera sa fiu, nu mi se par a-i trezi un interes deosebit, insa normal ca, altor copii li se par interesenate, vin la ele, ii las sa se joace dar ea nu zice nimic, e in continuare la fel de dezinteresata. Ce am observat in schimb e ca, o fascineaza copiii mai mari cu 2-3 ani ca ea, nu cei de varsta ei, iar la locul de joaca o fascineaza tot timpul ceva nou, in fiecare zi se duce la altceva, la altcineva si tot asa...

Eu o las sa se mozoleasca pana la urechi cand mananca, sa mearga in 4 labe in toata casa, chiar daca poate nu e spalat de 2 zile(mai mult nu las eu, datorita piticilor mei), sa bage tot ce e din casa in gura(telecomanda, sosete etc..)insa recunosc ca sunt mai reticenta cand vine vorba sa bage un lucru al altcuiva(insa nu sunt nici atunci tot timpul categorica) si lista poate continua!! Dar VOIIIII .... sunteti toba de experiente!!

Didi mie mi se pare ca e destul de consistent cat mananca Aida, Maya mananca pe jumatatea portiilor descrise de tine, nu bea decat 450-500ml de lapte in 2 mese, iar de rontait nu prea rontaie nimic intre mese(poate asa, rar, cate un biscuite, un fruct, o jumatate de rosie). Si seara eu ii dau tot un iaurt cu biscuiti, o crema de vanilie, o mica gustare. Uneori eu inlocuiesc biscuitele, al carui fan recunosc ca nu sunt,tocmai de-aia nu ii dau sa rontaie,(dar are calorii, iar Maya fiind in clubul manechinelor ce beau apa plata cu lamaie, are nevoie de ele- are 8 kg la 10 luni jumate), il inlocuiesc cu cereale. Sau ii fac o gustare pe baza de lapte cu orez, gris, fidea la care adaug fructe.

Eu sunt in pana de idei la pranz. As vrea sa reusesc sa o conving sa manance macar 200gr la pranz. Azi de exemplu i-am facut rosii umplute cu branza batuta cu galbenus, i le-am blenduit, iar langa ele i-am facut piure de cartofi, cu galbenus de ou si iaurt bio(care e dulceag). Si i-am dat cand o lingura dintr-una cand din cealalta, am reusit sa o fac sa manance cam 150 gr, oricum e bine ca i-au placut. Am cam gresit eu proportiile la piure, in sensul ca a iesit mai mult, dar a fost tocmai bine, ca era prea mult galbenus de ou folosit. La cat mananca, ea clar asimileaza tot, altfel nu ar avea nici atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Mada, Estrella, merci de raspuns . Da, cantitativ de regula mananca bine, nu pot sa ma plang; aveam indoieli in privinta a ce mananca nu a cat mananca.
Estrella, la capitolul mancare de pranz eu i-am dat si mancare gatita de care mancam noi, dar fara sare. Gen varza cu carne, tocanita, fasole verde, ciorba - dar de aici i-am ales doar legumele si carnea si le-am blenduit, pt ca nu prea se impaca ea cu lichidele.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Katalyna nu vrea a inceput diversificarea bine f bine chiar papa de toate legume carne cereale etc aveam doua mese pe zi si cate un snack asa din cand in cand da apoi a fost bolnava cu norovirusul a revenit oleaca si au venit iar dinti unu dupa altul si nu a mai vrut nimic din linguritza nu a vrut nici sa pape ea cu linguritza nici finger food numai biscuiti carnitza,legume fructe nus bune is cah deci suntem la dieta de lapte si biscuiti, macar papa laptele bine ca inainte nu bea laptele tare aiurea bea, da na as vrea sa pape si mancare poate concediul o sa ii faca bine si daca schimba decorul ii mai apare si pofta de mancare.
Estrella pai experienta vine odata cu bebeul, eu am citit multe am invatat multe de la alte mamici care aveau doi, trei copii si restul pe drum ca na te lovesti de unele chestii care nus in carte nus nici pe net si tre sa te descurci si instinctul conteaza, cu un copil eu cred ca mereu inveti nu exista manual de cum sa fii parintele perfect mereu apar chestii noi mereu se mai invata cate ceva deci de cand se naste copilul incolo invatam mereu.
Didi pai na de acuma poti sa ii dai de toate na fara zahar si sare si grasimi multe da poa sa guste din toate, depinde si de copil ce preferinte are.
Ca reteta am si eu una care fac pt noi da le dau si la fete ca nu pun sare, pun numai condimente, fierbi oua separat 6 in genere, cartofi intregi, apoi intrun vas de yena le pun in straturi pun si pastramica printre taiata cubuletze si intre straturi smantana si bag la cuptor si iese ca o budinca asa iese tare buna sau daca nu pun carnitza in ea fac gratarel langa. Na pt fete pot face si separat intrun vas mai mic cu ce ingrediente le pot da lor sau mai bag si ceva legume printre rad si cascaval deasupra, eu multe le inventez cu ce am prin casa, le adaptez ,le amestec e pe moment asa.

" Life is the flower for which love is the honey "

Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Moama Didi de mult mananca fie-ta! Ce misto frate sa manance mult si sa nu se faca buflei! Supser! Asa ceva as vrea si pentru mine. Adica pentru mine insami, nu pentru copil.
A mea mananca la jumate din ce ai zis tu acolo.

Adica ave
- dimineata - max 200 g cereale (120, max 150 lapte + 3-4 polonice de pulbere de cereale)
- la pranz - max 250 g papica
- dupa-amiaza - cam 150 g iaurt sau fructe
- seara - max 220 lapte (din 210 apa)

Si gata cu mancatul. Mie mi se pare multut si asa, ma gandeam sa nu se ingrase Noaptea nu mai mananca de mult timp. Intre mese nu mananca. Decat daca suntem in parc si s-a facut ora de masa si o mai vrajesc cu un biscuit doi pana acasa...

DRUM BUN FETELE, si distractie placuta!

Mergi la inceput