Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (128)
Raspunsuri - Pagina 9
ankalaura spune:
Sau mai auzi... Copilul e interesat de jucaria altuia, si amma ii zice "nuuuu mami, nu e voie, e a baietelului!" Pai daca ma-sa ii zice ca el n-are voie cu jucaria baietelului, de ce ii cere apoi sa dea si el la altul?
Extrema este si ea prezenta. Ma-sa ii da voie cu jucaria baietelului, ba mai mult, in scurt timp pustiu da cu jucaria baietelului de pamant si o face praf, ca maica-sa e ocupata la o shueta mai incolo. Ce sa ii fac doamna, e copil....
Am avut o data o aventura in parc... Fi-mea s-a jucat o data cu sticluta cu baloane a altei fetite. S-au jucat impreuna, pe rand. Intr-una din zilele urmatoare, am avut si noi chiar 2 sticlute, ca sa fim siguri. Ele iar se joaca, le dau la fiecare cate una. Fac schimb. Fetita cealalta o varsa din greseala pe a fie-mii. Apoi o ia inapoi pe a ei, cea primita de la noi, si nu ii mai da si fie-mii. Barbatu-miu se duce sa ii cumpere alta sticla ca deja ea nu mai pricepea de ce a ramas fara sticla. Adica ea vine cu doua si acum ramane fara niciuna. Ta-su fetii... la taclale linistit... Daca varsa Eliza sticla fetii, barbatu-miu se ducea sa ii cumpere copilului sticluta... 
Adica... imparteala imparteala dar chiar asa?
ARIADNO - noi nu bagam la inaintare toata mobila de la casuta. Uneori merge sa ii dam Erikai tufisurile si brazii. Roade multumita ca are si ea ceva. Un timp tine figura...
Auzi cu filmul tau... Eu nu m-am prins ca ele strangeau jucarii. Eu am crezut ca exersati "da-mi te rog" si "multumesc"... 
MADA - da' de ce nu fac ele schimb? Ca vezi, daca se urca pe scaun poa sa cada
Si de ce zici ca "ii" muta magnetii? Ai cui sunt magnetii domne?
Pe noi ne-au invadat magnetii. Mai avem dubluri. Unii mai mari altii mai mici. Suficienti cat sa fie si sus si jos. Deci nimeni nu ii muta. Cineva ii roade mereu. Dar nu pe toti. Altcineva ii foloseste pe restul ![]()
Sigur, acuma e multa teorie in treaba asta, dar pana la urma lucrurile se regleaza zic eu. Si chiar daca mai exista derapaje, in medie lucrurile stau ok, si lumea vietuieste in intelegere.
Azi am constatat o chestie convenabila mie. Eu sunt de modelul "mancarea se mananca la masa si in pat se doarme", stiti.
Fi-mea asta mica s-a prins ca e mult mai simplu sa imi explice ce doreste, si cum nu vorbeste, m-a luat de mana si m-a dus la bucatarie, si a inceput sa bata cu palma in scaunul ei. Ii era foame.
Daca ii e somn, pune capul in brate la mine.
La kk nu semnaleaza ca nu o supara, dar am eu nasul fin
Daca vrea balaceala ma duce de mana in baie, la cada.
Ma rog, are si niste sunete specifice, niste maimutzisme de-ale ei.
Deci am rezolvat cu necesitatile elementare fara plans. Pentru azi sunt multumita!
irolf1 spune:
Mada
sper sa recupereze, sau macar sa nu mai dea jos, mai ales ca a inceput sa mearga mai mult, se tine binisor si se enerveaza rau cand ajunge in fundulet![]()
Anka
au intrat si la mine si chiar 85%
Ar trebui sa scriem o carte cu povesti din parc
, am si eu cateva memorabile, n-am timp acu, dar vi le spun
Gabriela82 spune:
si eu ma chinuiam noaptea cu somnul Irinei, nu chiar din juma in juma de ora ca Ilincu de Capri dar oricum destul de des. am incercat sa aplic si eu metoda plansului controlat, asta ziua, ca noaptea mi-a fost mila de vecini, si fi-mea a reusit sa se dea jos singura din patut
. asa am ajuns sa o adorm in brate (inainte ziua dormea in scoica, dar deja nu mai incapea si trebuia sa iau masuri si nici nu se odihnea cum trebuie) si doarme un somn pe zi cam de 2 ore (uneori mai mult) in patul mare. eu sunt multumita deocamdata si sper sa evoluam incet incet spre adormitul singurica. ziua nu-i mai dau sa suga deloc, ii dau doar seara la somn, peste noapte si dimineata. cateodata ii mai dau lapte praf in canuta ziua sau seara inainte de culcare. in conditiile astea se trezeste noaptea mai rar si eu sper ca incet incet sa renunte singura la supt.
acum iar e data peste cap cu somnul din cauza de muci 
cu laptele, daca iesim bine cu analizele cred ca ii voi da combinat, odata de vaca, odata formula de continuare. la mancare folosim de ceva vreme laptele de vaca.
Boti pe mine ma intereseaza lista voastra de semne.
am patit si noi faza cu trantitul fundului de pamant atunci cand n-o las sa faca ce vrea ea. la fel am incercat si eu sa o iau in brate si sa-i distrag atentia. in schimb cu impartitul jucariilor afara inca nu avem probleme, nu se supara cand vreun copil ii ia ceva din mana si primeste ce i se da.
Ana ce faina ideea cu coca pe post de plastelina si cu coacerea mulajelor in cuptor
, sper ca atunci cand va fi cazul sa am si eu rabdare sa fac asa lucruri minunate cu Irina.
Ankule ce bine le zici tu, daca ar fi mai multi parinti cu asa gandire ca a ta ...
de printesa
katalyna spune:
anka mare dreptate ai tu cu ce spui, credeam ca mi se pare mie ca se intampla atatea. cand eram bortzolina cu ioana si mergeam la serviciu luam un autobuz care venea super aglomerat, cica ar fi tr sa inlocuiasca un tramvai, deci va dati seama cum arata si mai trebuia sa ajung sa-l iau si pe david de la gradinitza. intr-o zi am zis sa incerc s aurc desi nu puteai arunca un ac si se baga o tuta in fatza mea si ma iau de ea si imi zice sa stau acasa daca sunt gravida nu sa ma inghesui in autobuz
dupa ce i-am spus ca mai am unu de luat de la gradinitza parca mi-a facut nitzel loc sa incap si 'noi'. aveam noroc cu soferii de pe autobuz ca ma mai luau la ei in fatza, ca lumea e foarte rea, sa nu mai zic de dat locul ca eram gravida. am plans intr-o zi cand am ajuns la gradinitza, eram plina de nervi. de atunci am zis ca nu mai dau locul nimanui cu exceptia gravidelor, copiilor si babutzelor nebuite de la tzara. am o boala pe astea de se dau bolnave si umbla buite pe fatza. frateeee mie daca imi e rau nu imi mai arde sa ma rujez si sa ma tencuiesc.
intr-o dimineata un copil a indraznit sa o calce pe o tramvaista de-asta de n-are ce face dimineata cand lumea merge la serviciu si atata i-a trebuit ca dupa ce a coborat, deci nu cand era in tramvai cu ma-sa, a inceput impreuna cu altele sa zica: vai de educatia lui, maine poimaine ii da lu ma-sa in cap! si m-am bagat si eu
pai ala pana la 18 ani are timp sa se mai educe, in schimb ele s-au babetzit degeaba si tot needucate sunt!
MissJJ spune:
Anka pai eu le-am invatat sa faca cu schimbul iti dau aia da-mi cealalta da crezi ca tin minte? Ari e inca mica si pot repeta eu si explica de 10 ori ca pana la urma tot cum vrea ea face.
Jucariile is pt amandoua in afara de porcu lu Ari si iepurele lu Ami care a trebuit sai luam si lui Ari ca efectiv se bateau pe el, ca Ari nu vrea sa dea pigletu pt iepure.
Jucariile stau la un loc nus delimitate aia a ta aia a ei.
Magnetii is winnie the pooh personajele si normal stau pe usa de jos ca si Ari se joaca cu ei, da de ex Ari deseneaza sau construieste ceva in sufragier vede ca Ami a disparut e in bucatarie se joaca cu magnetii si merge sii smulge din mana ii pune pe usa de sus si urla la aia mica dont touvch baby they're mine eu i-am explicat cas pt amandoua si sai dea ei doua si sa ia ea doua si apoi sa schimbe da nu tine asa, magnetii iam luat cand era ea sg si ea stie cas a ei daca iau altii ii va lua si pe aia Ari le vrea toate pt ea mai mult decat Ami, Ami numa daca ii ia iepurele plange, in genere, accepta usor alta jucarie in loc.
Si Ari multe jucarii i le smulge ca sa nu se joace Ami cu ele nu ca vrea ea sa se joace cu ele, le ia si le pune pe masa, pe canapea si apoi isi vede de treburi.
Mai eu nu i-am zis nu te sui pe scaun ca ai sa cazi o las sa se suie sii amintesc sa aiba grija ca s-ar putea sa cada.
Mai eu mai am de lucrat la asta cu libertatea ca si eu am inca sechele de la ro cu nu pune mana ca nui a ta si etc oricum pasi am facut le las sa se intinda pe jos ne intindem si noi cu ele ca doar ne spala dupa fara pb, ne udam si ne tavalim prin gradina ca pot sa se murdareasca ca doar de aia avem masina de spalat rufe, petele ies de pe haine cu detergenti speciali daca nu ies luam alte haine si tot asa ,le las sa explore dau din cale ce nui safe restul faca ce vor, evit sa zic nu fa aia sau nu fa aia incerc sa zic hai mai bine sa facem asa sau fa dar ai grija ca e posibil sa... si tot asa, na ma tratez da e greu de dezvatat ma chinui si eu citesc invat mai iau exemplu de la altii si poate o sa reusesc sa le cresc frumos cu self esteem si mandre de cine sunt, nu sunt de acord cu, concurenta intre frati comparatii intre copii si cerinte de alea de genu tre sa faci 5 facultati si sa ajungi prim ministru ca altfel nu esti bun de nimic, ce o sa vrea o sa le sustin am sa incerc sa le ghidez poata or ajunge mai stabile decat mine.
Ooka multumim.
" Life is the flower for which love is the honey "
Victor Hugo
ariadnabr spune:
Anko pai tie iti put toate
Glumesc
Anyway, eu una cred ca-s rupta de realitate bre. N-am mai fost acasa de mult. Singurul lucru de care imi aduc aminte e mutra acra a aleia de la paine pe care o "deranjam"
Am probabil o imagine stilizata despre Romania, si poate nu e chiar asa de rau...da' na...nu io stau acolo si aici masini pe trotuar n-am vazut, decat daca conduce io
Da' nici aia n-o mai fac ca s-a luat nenea politaiu' de mine si mi-a zis ca nu-i voie sa parchez pi trotuar ![]()
si n-am mai facut ca-s cupil cuminte
De chestii prin copaci nu-mi aduc aminte...
Daaa, teritoriul e clar delimitat si apare de la varsta asta, da' asta nu inseamna ca nu exista solutie la datu' cu curu' de pamant si tipat. Acum distragerea atentie, dat alta jucarie, maimutarit, luat in brate si mai tarziu, prin repetare, dat, luat inapoi. Noi aia faceam in filmulet, repetam cu Julia "da-mi jucaria". Please si thank you...asa e Sonia. Eu sunt de principiu ca daca tu spui copilului multumesc si te rog de fiecare data, nu o sa fie nevoie sa "educi" mai tarziu copilul sa foloseasca aceste cuvinte. In fine... eu incerc sa intervin cat mai putin intre ele si sa o ghidez pe Sonia cum sa manipuleze situatiile de asa natura incat amandoua sa fie fericite. Daca vad ca nu vrea, apelez la solutia simpla, ia-ti jucaria si fugi la masa si te joaca.
La chestia cu share, aici eu nu am vazut pe multi cu jucarii extra scumpe, mai rar ii vad si la nisip. De fapt, aici am vazut numai vreo doua playground-uri cu groapa de nisip. Si majoritatea mamicilor nu cara dupa ele jucarii! Playground-urile noi sunt facute din doua parti, suitable until 3 years of age si over 3 years of age. Fara gropi de nisip, cu chestii care se misca si puzzle-uri...chiar nu e nevoie sa ma car cu lopatica dupa mine. Lopatica am carat-o la plaja, unde se joaca fiecare cu ce apuca si majoritatea le au pe ale lor. Nu stiu, poate unde toata lumea nu face caz atat de mare de "al meu" e mai usor sa nu-l apuce pe copil crizele ca ii foloseste altu' lopatica. 
Na rosii...ma duc sa mai cetesc si vin sa mai dau, ca-s singura acasa si plictisita ![]()
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de
Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia
ariadnabr spune:
Despre toalele cupilului, problema in Romania, zic eu e ca lumea tine la eleganta. Nu zic, apreciez asta, dar de cand am venit aici, daca stiu ca plec la tavaleala, apai si io si cupii suntem imbracati de tavaleala. Si nu numai de tavaleala, dar daca am plecat la nisip, parc, apa, playground, fetele sunt imbracate cu chestii ieftine, de la Pennys
ca asa e la mine, avem toale de la Marks and Spencer si de la Pennys. Ne imbracam in functie de ocaziune ![]()
Bine, mai sunt si faze cand distruge Sonia vreo rochita pentru ca s-a hotarat ta-su si ma-sa pi loc s-o duca la vreun playground, dar rar s-a intamplat, si rar am aruncat toala ca a fost nerecuperabila. Vb lu' Mada sunt detergenti si o mie de alea de scos pete, nu ma agit din cauza de toale.
Sa alerge poate cat vrea, de transpirat...aia e...se mai transpira, in apa poate sa sara cat vrea, in noroi s-a bagat pana la gat
, se catara pe ce apuca si nu aude decat "ai grija"...incerc pe cat posibil sa o invat sa aprecieze singura ce poate sa faca si ce nu poate sa faca. Asta pentru ca citisem pe undeva, ca e foarte important, sa nu i se spuna copilului, "fac eu pentru tine, pentru ca tu nu poti". Si marturisesc ca asta faceam inainte. "Lasa ca te hranesc eu, ca tu faci mizerie", "te spal eu pe dinti, ca o fac mai bine", "nu te urca asa sus ca o sa pici", "nu pune tu la gunoi, ca-s germs, lasa ca pune mama" si tot asa. Pana cand am citit chestia cu increderea de sine care e zdrobita de un comportament ca al meu, si am schimbat foaia, "vrei iaurt, du-te si-ti ia", "vrei sa mananci si ai dat pe jos, du-te, ia hartie din bucatarie si sterge", "spala-te pe dinti", "schimba-ti chilotelul", "pune resturile la gunoi" si e mult mai bine, a devenit mult mai independenta etc. Aici de exemplu, am vazut copii de 2 ani pe strada, imbracati in toate culorile curcubeului, total aiurea, pt ca s-au imbracat singuri si mamele NU i-au schimbat, tocmai pentru ca erau mandre de faptul ca se imbracasera singuri. Poate e o atitudine mai comoda vis-a-vis de copii, dar eu o prefer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de
Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia
Didi81 spune:
Help, ca sunt in pana de idei
. Ce sa ii mai dau eu fiica-mii sa manance? Acum mananca ceva de genul:
-dimineata 200-250 g cereale + fructe
-la pranz 200-250 g legume cu carne sau cu galbenus, sau mancare gatita, etc.
-seara 200-250 g iaurt + fructe
in rest inca de vre-o 2-3 ori cate 200 ml lapte (seara, noaptea, dimineata)
Dar cred ca are nevoie sa manance mai consistent. Intre cele 3 mese din timpul zilei voi ce le mai dati? Aida mai rontaie cate un biscuite sau niste paine. Ea prefera painea, de cate ori ajunge in bucatarie gesticuleaza vehement spre locul unde stie ca avem painea, sa ii dam si ei ![]()
Si seara (adica pe la 18.00) nu ar trebuii ceva mai consistent decat iaurt? Uuuf, stiu ca s-a tot discutat, dar mie pe o ureche imi intra si pe alta imi iese, si uite asa ma trezesc ca e timpul sa schimb ceva si nu stiu ce ![]()
Asa ca pliiiiz, sugestii de meniuri!
La capitolul greutate nu a luat fabulos, dar a luat; acum are 8.8 kg, si avand in vedere ca a inceput sa mearga singurica in picioare si zburda peste tot, cred ca e ok.
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
AnnaBaby spune:
Didi eu zic ca e ok asa, de fapt asa papa si Ioana, fara laptele de noapte, ea bea doar dimineata si seara. In rest e la fel meniul ei.
Anna si
Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
M&M spune:
LA MULTI ANI, FLAVIUS CASIAN!!!
LA MULTI ANI DENIS ALEXANDRU!!!
SA FITI SANATOSI, VOIOSI , FRUMOSI SI SA ADUCETI BUCURII MULTE CELOR DRAGI!!!
Cristina, mami de Mihaita 30.07.2008
O sansa pentru Stefanel
Bazar pentru Mihaita
TELEDON PT MIHAITA
0 900 900 320-pt 10 euro
0 900 900 325-pt 5 euro
Bazar pentru Bogdan