Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (128)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Asa,

Mada am scris deja da nai citit tu. e superrrr se conduce singur merge usor la curbe iese usor pe usi mergi usor cu el printre rafturi si pot cara mai multe cu el in cosuri ca is la dublu.
Asa acuma casutze de lemn deci astea is pt muritori ca noi:
http://www.outdoortoysdirect.co.uk/Wooden-Playhouses
astea is pt cine are mai multi bani si spatiu:
http://woodmanor.net/Photo-gallery.html
si astea deja is out of this world da superbe:
http://www.hamleys.com/Tudor_House_+_Hamleys_Toys/688655,default,pd.html
cand ma mut la castel cu ditai estate-ul iau de asta.Oricumpretul e tare e ditamai suma plus 1 penny. Si mai ai nevoie si de planning permision sa iti pui asa ceva in curte. Da e superba. Mai jos daca va uitati au si nava de pirati si castel superbe anyway si pretul pe masura.
Si de la astia de la care am luat shade a babe-ul am gasit ca au si www.outlooktm.com/auto-shade.php" target="_blank">pt masina tot de la ei o sa iau cand ne luam masina ca arata super mai fain decat alea cu ventuze care mereu cad.

" Life is the flower for which love is the honey "

Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

MadaIrl, MadaUK, Didi sar'na de raspuns, deci macar nu sunt singura care o pateste deja Merge si la noi distrasul atentiei (inca) dar uneori vrea pisica, atunci, pe loc si na, pisica are vointa proprie, nu sta chiar drepti tot timpul cand vrea fi'mea...

Anka n-are zahar laptele, doar ca-i din vaci nemtesti si are alt gust decatala de la vacile romanesti, sau mai bine spus laptele nostru UHT are un gust mai pronuntat de lapte praf decat asta strainez... Mie cel mai mult la el (pe langa gust) imi place pretul E 3,2 lei kilu... Am stoc deja, misto ca nici nu se strica, pot sa iau cate 4-5 cutii odata. Si oricum ce nu bea fi'mea sorb io cu mare pasiune. Azi dimineata a supt 70 ml din cei 160 incalziti si tare bine mi-a prins si mie niste lapte cald, mmmm...

Io zic ca-i educativa cartea cu ursul fumator, mai ales ca tu nu (mai) fumezi Io nu stiu pe unde o sa scot camasa cand o a ajung cu cititul la paragraful in care ciocanitoarea-i explica ursului ca are funingine in pulmoni Iti dai sema ca voi taxata instant...

Oricum, io-s mai vicioasa asa, o sa-i citesc povestile clasice, asa semi-horror cum sunt ele, cu lupi si iezi mancati, gioale sfartecate, fecioare devorate si sacrificate pentru binele satului si alea, alea. Si mai ales aia cu Apolodor la care plang si acum de sare camasa de pe mine, dar simti ca esti viu nene, nu totu-i roz si au trait fericiti pana la adanci batranete...

Ralu bag un oki acu la linkuri, sar'na. I-am luat niste chestii mistooo Mirunicimii sale...

Ooka am gasit cuburi din lemn, culoare natur si la Kaufland da's mici, nu cred ca-s "suitable under 3", fir-ar ea de engleza...

Kat fi-mea fix de ieri a inceput sa-si tina singura biberonul si sa aplece capul ca sa-i curga in bot. Pana acum n-a reusit, ca era ma-sa prin preajma, atenta sa nu inghita odoru' aer daca trage in gol din el. Si nici ei nu-i iese ridicatul singura in picioare tinandu-se de marginea patului, de fapt, daca o abandonez intr-un loc cam tot pe acolo o gasesc. Se tareste pe fund, in 4 labe e tragedie daca ajunge, si asa pe pampers n-are viteza. In schimb tinuta de-o mana alerga (nu glumesc), fuge de n-am io viteza, iar cand iesim afara moare daca o iau in brate sa coboram scarile, vrea sa coboare ea, asa semi-spanzurata de mana mea, circ...

Monica si gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

IROLF - uite chiar acum au intrat banii la mine. Cand ai scris tu, nu erau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Mada ba am citit, da' pana m-am kk io pi mini intre doi cupii, unu' care tipa ca ii ia sor'sa mobila de la casuta si alta care tipa ca ii inchide sor'sa dulapu' , am scris si tu postasesi deja Ma bucur ca esti happy de carutz

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

buna fetili!

multam de raspunsuri, m-am mai linistit un pic, ma gandeam ca e prea inapoiata fi-mea

ankule, sar'na am verificat pe la 12 si nu-mi intrasera si acum sunt in cont

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

LA MULTI ANI CASIAN DE THE ANDREEA
LA MULTI ANI DENIS ALEXANDRU DE KLA78

Vicky si Maya (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Mada cunoastemmm, cineva se suie pe scaun sa nu o atinga altcineva si cineva vrea exact jucaria aia care e la altcineva sau cineva inchide usa peste mainile altcuiva sau ii muta magnetii pe usa de sus de la frigider ca sa nu ajunga alcineva si tot asa.
Macar nu ne ne plictisim nu?

" Life is the flower for which love is the honey "

Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

NARCI - nu imi aminti... Imi propun ca inainte sa plec sa fac un album cu poze, sa nu uit de unde am plecat, si sa nu imi para rau... Sa pozez gipane mari cat tancurile parcate pe 2 locuri de parcare rezervate pentru persoane cu dizabilitati. Masinile parcate INTEGRAL pe trotuar sau in dreptul aleii, desi in timpul zilei se pot parca si altfel... Hai ca seara as intelege... Poate reusesc sa prind specimene care urineaza fara jena in timpul zilei, oriunde, dupa vreun copac... Pacat ca nu pot sa pozez si mirosurile... Dar de alea nu mai zic, ca sare una din Irlanda si face misto de mine, ca cica toate imi put mie deja Mai am de pozat coada de la supermarket, de la casa prioritata, unde sunt barbati tineri de multe ori, nu gravide nu handicapati.... Si as face un filmulet cu sictirul de la posta.
Era subiect pe la generale... frustrarile unei mame din Bucuresti... Dar e aplicabil pentru toate orasele mai mari de la noi.... Evident, imediat au sarit in sus o gramada, ce domne, daca esti gravida esti bolnava? Stai acasa daca nu iti convine! Si daca ai copil mic, cine te pune sa iesi cu el? Lasa-l acasa cu bunicii cand ai treaba la vreo institutie a statului. Pe aia cu schimbatul scutecului copilului nu o mai zic, ca n-ai unde. Hmm....
Cel mai cel dintre toate mi se pare ca insasi punerea in pericol a vietii cand mergi pe strada! Ca poti sa te trezesti in cap cu o punga plina cu gunoi sau cu vreun os baban, sau cu o sticla de vin fasait.... Ma rog... unele raman agatate in copaci... Asta da noroc... Dar sticlele ajung de obicei pana jos...

As tine sa ma combat cu Irlandeza...
Ei nu au notiunea de impartit pana la 3 ani, insa pe aia de posesiune o au, si inca puternica de tot!

Acum ma combat cu "tzurai tzurai" si zic ca noi avem acest talent iesit din comun (noi in Romania) de a sufla in fund copilului, de a-i da totul, de a separat tot ce e AL LUI!
De foarte timpuriu, gagiul pricepe ca orice ar face, CE E AL LUI, E AL LUI! Si punct!
De la sticluta, la haine, la bucatica de branzica personalizata, piersicuta impecabila, jucaria scumpa (sau nu), caruciorul, mingea, MAMA!
Apoi, mai avem un talent incredibil de a explica copilului "Da-i si lu' cutare ca e mai mic!" Pai si ce, el nu e mic? Vede si el ca e mic. Ce e aia mai mic, si de ce ar fi asta o motivatie?
Un alt talent grozav il avem in a cere copilului sa instraineze. Mai rar propunem sa ne jucam impreuna. Sau sa vedem cum se joaca si celalat cu jucaria. Ca ii da ceva in schimb. Sau ii dau eu ceva in schimb. Macar ii zic "multumesc" daca imi da ce ii cer si il rasplatesc cu un mare zambet.
Pai de unde au copiii placa "Nu ii dau ca mi-l strica?" Pai o au tot de la noi "Vezi ca strici jucaria. Joaca-te frumos cu ea ca o strici" Daca o strica, noi luam alta.

Ma rog, discursul e mega lung si al naibii de spinos. Dar ma intreb, de ce naiba astia la noi isi smulg din mana? De ce urla? De ce isi dau cu lopetile in cap?

In urma cu vreo 2-3 saptamani, iesisem cu Erika la nisip, dupa o ploaie (in rest nu mergem). Un baietel se uita la noi de la distanta, era cam 2-3 dupa-amiaza deci parcul gol. Ii spun sa vina sa se joace cu noi. El a zis ca nu e voie. Eu ii zic ca ii dau eu voie. El a zis ca nu, ca bunicul i-a spus ca nu e voie decat cu jucariile lui.

Poate si-or da si in alte parti copiii cu lopetile in cap. Dar eu nu am vazut.
Si sigur, poate ca in alte parti ajuta societatea. Exista play group pentru bebelusi. Invata sa se joace cu chestii comune. Sau exista obiceiul de a merge la gradinita de mici, chiar daca o zi da o zi ba. E un exercitiu. Se joaca. Invata sa traiasca si altfel decat singur.

La noi, gradinita trebuie sa faca militarie, sa invete cantece si poezii, si e naspa pentru ca copiii se imbolnavesc. Daca ai noroc, o gradinita buna il invata pe copil disciplinat, sa stea drept pe scaun si cu mainile la spate, sa nu vorbeasca neintrebat, sa ridice mana pentru asta, si cand raspunde, musai sa se ridice in picioare.

Noi nu ii ducem prea devreme sa faca sport, pentru ca nu ii primeste sau pentru ca se lovesc si se imbolnavesc. Asta dupa ce ii primeste. Adica dupa 4, daca nu, dupa 5 ani. Nu ii prea lasam sa se catere ca pot cadea, nu ii lasam sa alerge pentru ca transpira.
Si categoric nu ii lasam sa stea in 4 labe in iarba dupa ploaie pentru ca se uda.

Lucrurile astea se intampla la noi... din pacate.

Am mai povestit eu unora... Am dileme serioase in legatura cu prietenia fie-mii cu un pusti. Pustiul e super grozav, dar bunicii ma capiaza... Nu alerga pentru ca transpiri. Ii schimba blua de cate 3-4 ori in 2 ore.. Incep sa am mustrari, mi-e ca o sa imi zica intr-o buna zi ca nu imi stapanesc copila si ca ea il provoaca la alergat.
Intr-o zi, bunica-su zice "Nu va mai intreceti cu trotinetele ca o sa cadeti si va loviti." (ei se ciocnesc putin) El "Ha ce bine imi pare, trebuia sa va loviti mai tare ca sa vedeti ca trebuie sa ascultati cand va zic. Ca voi nu aveti echilibru inca!"
Mda, si apoi, stai si explica ma-so copilului, cum ca ea are echilibru, ca pana si sora-sa de un an are echilibru. Pai si atunci de ce a zis asa? Stai si explica-i de ce a zis asa, de ce nu are bunicul incredere in nepotul de 5 ani...
Si sa presupunem ca eu nu as fi auzit faza... Nu cumva, dupa un timp, ma intrebam ce se intampla cu self esteemu fie-mii? Cu siguranta, cu increderea?

Ei, cam asa este si cu imparteala... Nu zic ca lucrurile ar functiona perfect pe vreundeva. Dar egoismul si posesiunea, care exista oricum in oricne, noi, in loc sa le inia o pauzam, le accentuam, prin propria noastra atitudine de punere pe piedestal a copilului. Micul print si mica printesa. Care se dau cu fundul de pamant si noi stam drepti....

Explicatie - evident ca nu armata este o cale, si in nici un caz rezistenta parintelui nu rezolva mare lucru. Dar un prim pas ar fi sa il consideram pe copil un membru egal in familie. Si nu unul care are mai multe drepturi pentru ca e mai mic. Nu unul care poate sa faca ce vrea sa il feresc eu de toate. El trebuie sa fie unul care sa stie ca pentru toata lumea exista reguli, ca joaca impreuna de exemplu...
Sunt parinti care daca au doi copii, cumpara chestii in dublu exemplar. Unu cu mingea lui, altul cu mingea lui. Ok, iei mai multe mingi, dar hai sa fie toate ale amandurora...

Nu, la noi, fiecare cu a ma-sii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

LA MULTI ANI FLAVIUS CASIAN, SA CRESTI MARE SI FRUMOS!!!
LA MULTI ANI DENIS ALEXANDRU, SA-TI BUCURI PARINTII SI SA FII SANTOS!!!!
Nici Clara nu tine bibe in mana asteapta sa il dai tu, dar in schimb canutza o poarta prin toata casa, fie ii e sete sau nu..
Ile iar ne luam de mana cu smiorcaielile de la dinti
Clara m-a capiat cu vorbitul pe limba ei,a depasit performanta de a vorbi neintrerupt juma de h si se mai si cearta pe limba ei si scoate pieptul inainte asa ca o adevarata tzatza

MAMI de CLARA ANDREEA

06.08.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

Boti ete: 1. Rolul copilului in reconstructia lumii; 2. Educatia pentru viata; 3. Perioadele cresterii; 4. Noua cale; 5. Miracolul creatiei; 6. Embriologie si comportament; 7. Embrionul spiritual; 8. Castigarea independentei de catre copil; 9. Primele zile ale vietii; 10. Cateva consideratii asupra limbajului; 11. Chemarea limbii; 12. Efectul obstacolelor asupra dezvoltarii; 13. Importanta miscarii in dezvoltarea generala; 14. Inteligenta si mana; 15. Dezvoltarea si imitatia; 16. De la creatorul inconstient la muncitorul constient; 17. Continuarea dezvoltarii prin cultura si imaginatie; 18. Caracterul si defectele sale in copilarie; 19. Contributia copiilor la societate - normalizarea; 20. Formarea caracterului este propria realizarea a copilului; 21. Posesivitatea la copii si transformarile ei; 22. Dezvoltarea sociala; 23. Coeziune din unitatea scolara; 24. Greselile si corectarea lor; 25. Cele trei nivele ale ascultarii; 26. Educatoarea si disciplina; 27. Pregatirea educatoarei; 28. Izvorul iubirii copilului.

Madauk sa stapaniti sanatosi cumparaturile. Poze nu avem noi, o sa pun citeva cu Caprioara de cind ne'am intilnit al targul bio. Ma rog, pseudotargul. Jucariile n'au venit inca, atunci cind vin, fac poze si pun. Eu as propune sa facem un folder la poze numa' cu jucarii pentru cupii. Jucarii educative, nu cu motanu' gica sau mutza maimutza.

La multi ani cupilasilor aniversati azi! sa fiti sanatosi si iubiti!

mami de Sofi

Mergi la inceput