Bulgaria-impresii, drum, hotelurri, statiuni (14)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Roxana, in Belelville suita avea 2 bai.
In camera nu era cana electrica. Poate au la Royal.
La cina nu este lapte dar te servesc cei de la restaurant fara probleme, doar trebuie sa le ceri. De fapt, lapte pasteurizat au la toate barurile (asta ca plus) doar la lobby bar am avut parte o singura data de refuzul de a fi serviti (am scris mai sus). Dupa incident luam laptele dupa minidisco de la la Wunder bar, unde baietzii erau ff amabili sau sde la restaurant.
Noi ca bacsis am dat la miniclub, la animatie, la baiatul de la relax pool, la cel care ne-a carat bagajele si la femeia de serviciu.
Carmen, inteleg de ce zici tu cum compari..doar ca parerea mea e ca nu e cazul sa comparam litoralul nostru cu al lor. Ca noi nu facem turism ,citeam ieri ca o noapte la Rex e 500 de euro ..bataie de joc.
Inteleg din postarea Aissei ca si acolo a fost sub anii anteriori..Si la duni ziceau animatorii acelasi lucru (Zoli de ex e la al cincilea an de Duni). Eu nu vad mereu partea plina a paharului, asta e..nu e f bine dar asta e.

De cazare nu stiu ca noi am ajuns dupa 14.
Legat de iesit cu mancare..nu stiu daca e musai cazul..gasesti mancare cam la orice ora. Daca nu mananca cel mic la restaurant la pranz poti merge sa mancati mai tarziu la terasa de pe plaja. Teoretic zice ca nu ai voie cu farfurii pe plaja, langa piscina. Am vazut insa destule luate de acolo. nu cred ca iti spune nimeni nimic daca iei mancare pt copil, dar ma indoiesc ca va fi cazul, ca gasesti la orice ora. In Belleville e un market unde gasesti inclusiv borcanase Hipp, dar nu stiu pretul.

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crangutalil spune:

Roxana, sa-ti raspund si eu la intrebari, asa cum am vazut ca ai scris mai sus.Impresiile mele sunt:totul e super ok.Si eu am mai fost de doua ori la bulgari, la nisipurile de aur, odata la Astoria beach odata la Kaliakra Palace.Nu se poate compara Duni cu nisipuri, sub nici o forma.La nimic.Nici la mancare(la ambele hoteluri din nisipuri), nici la camere, la nimic.Intrebi de suite, nu stiu, si eu sunt curioasa cum e o suita deoarece si eu stiam ca tine ca junior suite e o camera mai mare ca dubla iar suite doua camere cu usa intre ele.Eu am avut pe vaucher junior suite, n-am dat nici o spaga nicaieri(in afara de ce am cumparat jucarii la copii si 2 poze ce fac cei de la Konica instantenee pe plaja si oriunde)iar camera a fost de fapt apartament cu 2 camere cu usa intre ele, cu o singura baie, la camera copiiilor un geam imens rotund de unde ieseam pe o terasa mare de 20 mp cred unde puteai juca fotbal, iar noi la camera cealalalta alt balcon, cu aceeasi priveliste.Deci ori asa arata junior suite ori am primit noi suite fara sa dam absolut nimic, ce-i drept pe lista lor de clienti din ziua respectiva eram prima in capul listei, dar cu junior suite trecuta acolo.Am avut camera A 8753, a de la apartament, camere duble nu au litera a in fata, cu vedere la mare, piscine, marina beach si vedeam si pelicanul si bellvile in departare.Intrebi de lapte, seara parca zic ca nu e la masa, nu m-am uitat ca n-am avut nevoie, dar au cutii intregi la orice bar ca folosesc la coctailuri, deci nu e o pb sa-ti umple un biberon de lapte.Si de incalzit era in restaurant cuptor cu microunde unde poti incalzi ce vrei.La lift e afis ca n-ai voie sa duci in camera mancare si bautura, dar toti luau in camera pahare cu ceva, ca doar bei si pe balcon un suc sau o bere si poti fuma o tigara.Iar mancare nu cred ca ai nevoie sa iei, daca nu mananca dimineata la 11.30 incep pe plaja cu sandvichuri pana la 18.00 parca si la 19 incepea masa de seara si daca nu prindeai masa de seara era si ceva tarziu de la ora 0.00 pana la 0.30, eu am mancat la 12 noaptea cascaval cu salam si rosii si castraveti.
De cazare nu cred ca te cazeaza mai devreme, deoarece cand am plecat noi venise cu autocarul un grup mare de nemti de la aeroport si intreba o tipa daca le poate da camera atunci si receptionera ii explica ca e ora 11.45 si ca acum pleaca marea majoritate si tb sa faca si curat.Si pt ca venise grupul ala mare de nemti nici nu ne-a taiat bratarile, le avem si acum la mana,le pastram amintire, si oricum, cati stiu de la noi ce inseamna?
N-am avut nevoie de absolut nimic de acasa, si de prosoape ti-a explicat carmen cum e.Daca vreti sa jucati tenis de masa sau de camp e bine sa va luati palete si rachete, am scris cu carmen mai sus cum e cu ele.Per ansamblu noi suntem foarte incantati, sotul meu si copiii intreaba daca nu putem rezerva acum pentru la anul.Totul la superlativ.Netul poate singura problema cum spune Carmen, dar eu n-am avut nevoie asa ca...plus ca era internet cafe la marina beach si la pelican parca, cu calculatoare.
Si ca o paranteza, inainte de Duni am fost la Mamaia 3 zile.Cea mai mare greseala, am cheltuit in 3 zile 7 mil juma, in niste conditii de ghetou comparativ cu Duni.Mai bine mai luam 2 zile in plus la Duni.A fost ultima oara cand mai calc pe litoralul romanesc, o mare bataie de joc.
Daca mai ai intrebari,cu placere, atata ca sunt la munte acum si intru mai greu ca nu am timp.Concediu placut si toate cele bune.Cranguta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Caprioara

Helau,

Sa va spun despre Sol Nessebar Palace.
Fata de anul trecut spuneam ca sunt ceva schimbari:
- au amenajat o plaja AI aproape de mare, pe drumul in panta dintre brazi din fata Hotelului Sol Nessebar Bay; accesul la plaja asta se face prin fatza hotelului Sol Bay, fie pe cararea cu trepte de lemn printre brazi (am pus o poza), fie pe drumul in panta care e pietruit cu niste dale mari (pe aici se poate merge cu caruciorul, ceea ce e super - erau muuulti copii mici chiar sub 1 an in complex, parca nicioadata nu am vazut atatia); sunt sezlonguri si umbrele puse pe un fel de terase cu nisip, fara plata, cu buda civilizata, dusuri si bar unde gasesti bere si sucuri (fanta, 7up, cola); se ajunge la apa in doua feluri de aici: fie mergand putin in jos spre plaja (asta e plaja cu sezlonguri cu plata), fie pe niste scari, si ajungi la o plaja ingusta cu pietre (unde sunt jetskyurile); noi aici la plaja AI am gasit loc mereu, si mergeam in fiecare dimineatza (am scutit banii de sezlong si umbrela pe plaja, adica 6 leva sezlongul si 8 leva umbrela parca);
- in parc, in spatele barului de la piscina lui Palace, au amenajat o scena mare, cu banci multe in fatza (au desfiintat sahul acela urias de lemn); aici in fiecare seara e minidisco, apoi jocuri gen bingo si la final un spectacol pentru adulti si copii; spectacolele au fost frumoase, in general puse in scena de echipa de animatie: best couple; miss complex Sol; un spectacol cu costume si dans din desene animate (mica sirena, hercule, frumoasa si bestia, aladin), superb; mitos (un spectacol in care se trece prin muzica anilor 20-90, animatorii imitand cataretii); o seara de folclor si dans bulgaresc; o seara gen circ, cu dans (cu artisti profesionisti din afara, nu membrii ai echipei de animatie); totul se termina pe la 22:30, iar la 23 se termina AI la baruri si se stingeau luminile din balcoane; dupa 23 era o discoteca cu plata la Bay sau la Mare, nu stiu exact ca nu am mers.
-s-a construit foarte mult in zona, in continuarea lui Sol Mare; asa ca, complexul nu mai e chiar in camp; te poti plimba pe o faleza prin fatza unor hoteluri mai mici, vilute, terase, pana la epava (o sa pun poze); gasesti si magazine gen minimarket cu mancare, fructe, articole de plaja, etc; unul e chiar cum treci strada de la Sol Mare.
-seara, la piscinele copiilor veneau unii cu bumperboat, niste barcute gonflabile cu baterie, cu care mergeau pe apa si se ciocneau intre ei copiii (3 leva cateva minute); aveau mare succes la cei mici.
Apoi, sa mai spun ca:
-mancarea a fost ok; in prima zi ma speriasem, ca nu mi-a placut deloc (am nimerit un pui de zici ca era guma si inca ceva, dar nu mai stiu ce); dar de a doua zi si-a revenit; gaseai ce sa manaci; au fost si fripturi, si mancaruri cu sos; destul de mult porc, dar si frigarui de pui, pui cu sosuri, pui la rotisor, peste prajit sau cu sosuri, miel, vita; ciorbele nu le-am incercat, pentru ca erau clar reciclate (am vazut bucati de cremvusti in una si am zis pas); prajiturile sunt pandispanuri cu creme (io nu-s fan, asa ca nu am prea mancat); fructe au fost: mere, portocale, banane, piersici, caise, corcoduse rosii maaari (ii placeau Ilincai), pepene rosu si galben (de asta am mancat eu la greu); bauturile racoritoare au fost mai bune ca anii trecuti: suc la dozator cu autoservire, fara acid, de mere, cocos, portocale; lapte si cafea dimineatza, la bidon de metal cu robinet (nu am baut, deci nu stiu cum sunt); bere, vin; inghetata seara la restaurant, iar ziua la barul de la piscina; pizza de la barul de la piscina a fost mult mai buna ca in anii trecuti; mancare se aducea constant, cand se termina din tavi; dar dimineata era mereu coada la clatite
-scaunele de masa de copii existau, erau chiar doua modele, din lemn; nu le-am folosit, pentru ca am avut unul de calatorie cu noi, cu care e fata obisnuita.
- loc la masa am gasit mereu, fara sa asteptam;
- dimineatza loc la piscine pe sezlong nu gaseai decat daca te sculai devreme rau; la piscinele de copii de la castel gaseam insa loc dupa ora 17, cand ajungeam noi cu copiii; asa ca mergeam acolo dupa-amiaza, ca sa se dea Matei pe toboganele de apa, iar eu coboram cu fata la mare sa se balaceasca, pe scarile alea multe; nu am stat cu ea la piscina de bb pentru ca multi parinti isi lasau copiii fara scutec si faceau pipi si kk acolo, asa incat mi-a fost cam sila (nu scria nicaieri ca e obligatoriu scutecul de apa, asa ca putini il foloseau – deh, civilizatia nene!).
- mi-a displacut faptul ca se fuma langa piscina copiilor si la minidisco; erau in aer liber, dar totusi, fumul venea in nasul copiilor; asta insa tine de nesimtirea oamenilor (chiar parinti cu copii mici)
-plaja e ingusta, iar intrarea in mare e lina, cu apa mica pe distanta mare; fara valuri, ca e un maaare golf aici; ceva alge sunt; si multi melcisori care mergeau pe fundul apei (era foarte limpede si ii vedeai)
-ai jetsky, caiac, hidrobiciclete (nu stiu preturi), seataxi pana in Nessebar (10 leva de pers);
- camera a fost super, cum o stiam, la etajul 3; nu am avut patut de bb in camera, ci doua paturi normale in stanga si dreapta patului mare de mijloc; dar nici nu ne-a trebuit, pentru ca Ilinca doarme acasa cu mine in pat, asa ca a dormit in patul mare (cred ca are 2.20), intre mine si tati; probabil ca se terminasera patuturile, la cati copii erau de data asta (niciodata nu am vazut atatia) pentru ca in alte camere am vazut ca aveau; baia a fost cu cada si cu cabina de dus, asa ca a fost super (Matei facea dus in cabina si eu spalam fata in cada in timpul ala); curatenia a fost ok; in a treia zi i-am lasat 5 leva cameristei si am gasit o lebada facuta din prosop la Matei in pat, plus celelalte paturi aranjate mai frumos ca de obicei; aseza si jucariile frumos; ziua urmatoare am gasit paturile facute barcute, si tot asa; un inconvenient la camera a fost ca era foarte aproape de lifturi, si era un pic cam galagie, pentru ca turistii nu prea aveau grija sa nu faca zgomot chiar si la ore nepotrivite (nu numai romanii ), si se strigau unii pe altii ca a venit liftul, lasau copiii sa tipe si sa tropaie, vorbeau tare; de aia e mai buna o camera mai in capat, mai departe de lifturi
- parcarea e 10 leva pe zi; dar loc am gasit doar in ultimele 3 nopti; in primele 4 am parcat pe trotuar (fara plata), in fatza hotelului; de la receptie ne-au asigurat ca agentul de paza se uita si la masinile de acolo, si sa stam linistiti; erau multi romani veniti cu masina fata de anii trecuti, si de aceea nu gaseai loc in parcare.

In concluzie, raportul calitate-pret e bun . Matei s-a distrat pe cinste, Ilincai i-a placut; mami si tati au fost multumitzi . E un complex minunat pentru copii. Doar ca e tareeeee departe. La dus am facut 8 ore (nu stiu cum de am reusit sa facem asa mult ), iar la intors 6 ore jumatate; am mers pe drumul cu bacul, pe la Silistra si la dus si la intors.

Edit ca sa mai spun ca:
- e mai bun cursul in Nessebar, in orasul vechi, decat la hotel
- anul asta erau mai mult de jumatate din turisti romani; restul, erau multi rusi, dar si francezi, nemti, nordici.

Poze gasiti aici.

pup you all,

-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

Caprioara, mami de Matei si de Ilinca

poze cu ratuste

Povestea nasterii Ilincutzei
Blogul meu - manute talentate

Am fost si noi pentru prima data la Sol Nessebar, insa la Bay , am fost multumiti...mi-a placut mult orasul vechi si cum arata pensiunile (pensiuni cred ca erau alea) de dincolo de terenul de sport!
Am maaare rugaminte la tine, daca ai filmat cumva cantecul de la amnimation team, eu nu am reusit sa filmez...si-mi placea foarte mult! Alex insa nu avea prea multa stare intr-un singur loc.

mama din 16 nov 2006
Draga mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Carla, sorry, nu am filmat nika . Am facut doar cateva poze. Ma bucur ca si voua v-a placut sejurul .

Vad ca vorbiti de scaderea calitatii serviciilor pe fondul crizei. La Sol Nessebar Palace, mie mi se pare ca, nu numai ca nu a scazut calitatea, ba chiar a crescut un pic . Sa inteleg ca noi am avut bafta ?

pup you all,

-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

Caprioara, mami de Matei si de Ilinca

poze cu ratuste

Povestea nasterii Ilincutzei
Blogul meu - manute talentate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Caprioara e posibil si bravo lor! Din cate am citit cele scrise de tine, numai faptul ca au plaja lor si e un maaaare plus din punctul meu de vedere, pentru ca acei 20-27 de leva de dat la sezlonguri sunt importanti in conditiile actuale. Anul asta noi nu am platit in nicio zi sezlong pt ca pur si simplu nu ne ajungeau banutii.
Despre lapte: in prima seara Ale a refuzat sa il bea, mai mult a inceput sa planga ca vrea acasa la laptele ei ca nu e gustul bun. Am gustat si eu insa nefiind consumatoare de lapte nu stiu sa zic ce i se parea ei diferit, fiind si cu nesquick preparat insa sub nicio forma nu s-a atins de el. Astfel ca am cumparat de la magazin si toata saptamana a baut din laptele cumparat (2,56 leva cutia de Meggle 3,2% UHT).
Cu mancarea nu se poate iesi teoretic, insa pt ca fi-mea are alte tabieturi (dimineata bea lapte si abia pe la 11-12 i se face foame), luam de la micul dejun cateva croissante in servetel sa ii dau la plaja, sau un fruct ceva.
Mancare de pranz nu am luat niciodata si nici nu am vazut pe nimeni sa iasa cu farfurii din restaurant, oricum era cineva la usa mereu si cred ca nu te-ar lasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Fetele care ajungeti prin Nisipuri. Help ! Help !
Aruncati un ochi si pe la hotelul Golden Yavor ? Avem bilete in august si nimeni n-a auzit nimic de hotelul asta (aici pe DC). Va rog mult.

Este in centru, pe langa roata, Admiral, dar in flancul 2, la vreo 150 m de plaja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ildyqo spune:

fetelor, am si eu o intrebare.

am citit pe aici ca sucurile sunt de proasta calitate, dar daca iau cocktail non alcoolic, tot pisoarca aceea imi da sau alea sunt facute calumea, cu sucuri naturale?

www.flickr.com/photos/9187915@N03/" target="_blank">Ildy si Blanca Andreea (16.06.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Ildyqo eu luam de la bar cu plata pentru copil cocktail nealcoolic si imi puneau niste sucuri si nectar din cutie de carton, adika nu fresh, si ma costa o chestie din asta in jur de 6-6.50 leva. cam mult zic eu pentru un pahar de 250 ml in care imi punea cuburi de gheata+ cate 100 de ml de suc de porto+nectar de caise+suc de struguri, o umbreluta si o felie de mar, partocala si o cireasa confiata decor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Mai am o intrebare( ultima, promit)
- am inteles ca daca ajung mai devreme nu-mi da camera, dar imi pune bratara ? Adica ma pot plimba pe acolo, fara sa ma ia careva la intrebari daca ma vede fara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Roxana eu am scris cum a fost la noi anul asta: ne-au imbarligat ca ne lasa in parcare daca le dam cheile de la masini sa le mute ei si cand am zis ok, ne-a spus si continuarea, ca sa ne "bucuram" mai devreme de AI (piscina, masa) - adica sa ne dea bratarile - 10 eur/persoana. Asa ca pt 2 ore, ca era ora 12, am platit 20 eur. Nu puteam da inapoi...era jenant. Si nu am fost singurii, am mai vorbit cu alti romani si la fel patisera. (Vorbeam insa cu niste tipi din Ph care la plecare au intrebat managerul daca avem pranzul inclus, si cand li s-a raspuns ca nu, se intrebau de ce in prima zi pt pranz am platit 20 eur, ca nu era inclus, iar in ultima zi de asemenea nu il ai inclus ca - tot pt prima data - ne-au taiat bratarile cand am predat camera)
E prima data cand se intampla asta, acum 2 ani in aceeasi locatie si anul trecut la Palace Nessebar am fost cazati imediat, desi nu era nici ora 12, fara plata suplimentara. Eu cred ca e tot de la "criza" ca sunt nitel cam disperati...

La Arabella sucurile erau asa: cele de la Pepsi (mirinda de portocale si lamaie, tonic si pepsi), unul cica mai natural, care era la alt dozator, cu suc de gref si de portocale in care gaseai si putina pulpa, neacidulat, mai bun. Coctailul non-alcool era tot chimic rau, astia aveau 2, verde si roz, cu puternic iz de concentrat. Depinde totusi de la hotel la hotel.De exemplu pepsi de la dozator era mai ok, cel de la bar era aproape transparent de diluat.

Mergi la inceput