Bulgaria-impresii, drum, hotelurri, statiuni (14)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns caramel spune:

Aseara ne-au confirmat si noua cei de la Kaliakra rezervarea(am sunat din nou la hotel, nu ne-am lasat)!Deci, duminica plecam!
Uf!Mi s-a mai luat o piatra de pe inima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Buna seara tuturor!
Dup#259; 15 zile la Duni, hotel Belleville, iata si impresiile mele )sper sa fiu coerenta, ca sunt tare obosita):

Drumul: dus 380 km prin Ruse, Shumen Karnobat, Aytos, Burgas, Sozopol, Duni - in regula, liber
la intoarcere: Sozopol, Burgas, Aytos si in sus spre Smiadovo spre Shumen, in rest identic: 340 km dar mai prost, in unele zone cu gropi

Satiunea: ingrijita, 70% romani, restul: rusi, germani, polonezi, bulgari

Plaja: frumoasa, apa limpede, cu pesti, crabi, apa calda, mica, buna pentru copii, fara valuri (mai ca ai spune ca e un lac, nu mare)

Hotelul: Belleville este bine situat, in centrul resortului, din punctul meu de vedere cel mai bine amplasat: e aproape si de amfiteatru, si de mare si de piscine (la distante egale fata de piscinele de la Marina sau Relax) Camerele sunt curate, destul de spatioase (fara diferente fata de Royal de ex cu exceptia unor ornamente nesemnificative). Curatenie zilnica, schimbat prosoape, lenjerii etc. La acest capitol nu au fost probleme. Daca insa aveti bb mic si carucior cazarea la orice alt hotel decat Marina poate constitui un impedimmet / o mica dificultate din perspectiva pasajului subteran care trebuie traversat pentru a ajunge pe plaja si a pantelor pe care ar trebui impins caruciorul (adica presupune niscaiva efort). La Belleville, sunt camere care au vedere la mare pe langa privelistea ff frumoasa de pana la mare, ca sa zic asa. Adica intre mare si Belleville exista ff multa verdeata, este chiar ff frumos.

Mancarea: la prima vedere pare ok, si cred ca 7 zile merge dar...la 15 zile ti se ia. E cam aceeasi mancare, sub diverse denumiri. Supele lor (dar asta nu e o surpriza, dupa 3 ani de Bulgaria pot sa spun ca e peste tot cam la fel) sunt niste chestii cu muuult delikat sau sunt supe creme reciclate (adica daca seara aveti broccoli a doua zi sunt sanse ff mari sa aveti supa crema de brocoli, sau in seara bulgareasaca aveti friptura de miel, a doua zi miel a la provensale adica amestecat cu varza). Mancarea e aceeasi la toate restaurantele, la Royal difera prezentarea si servesc dulciurile cu artficiii in plus farta de restul.Nu ramai nemancat, dar in ultimele zile am mancat mai mult fructe, mi se luase.
Nemultumiri: peste: macrou zilnic, de doua ori pastrav. In seara de peste a fost (prima data) pastrav, somon ( DAR un somon pe o tava care s-a epuizat in 15 min dupa care nu a mai fost adus altiul si scheletul a zacut toata seara acolo. Se intampla sa fie apa dar sa nu mai fie pahare, sau sa fie cani dar sa nu fie lapte sau cafea. Adica servicii care lasa de dorit, impardonabil din punctul meu de vedere la 4 stele plus.
Fructele: banane, mere, piesici, potocale.
Bauturile: sucurile: la dozator: o porcarie, dar asa sunt toate astea, peste tot, nu e o noutate si la acesti bani e clar ca nu e nectar. Bauturile lor: vinul bine botezat, doar la Royal gaseai la sticla doua tipuri de vin.
Curatenia la toaletele de la piscine (toate) si de la Main restaurant in orele de varf mai lasa de dorit, mai raman fara hartie( tot impardonabil din punctul meu de vedere la 4 stele plus).

Animatia: seara - fff reusita, animatorii sunt adevarati profesionisti in tot ceea ce fac ei
Ziua: ff ok mai ales daca sunteti sportivi. Ceea ce as putea sa consider un minus: nu au animatie pentru cei care nu fac sport (ai acolo aerobic, tae bo, hip hop, dansuri, capoeira, etc) dar ar putea organiza si jocuri pentru cei mai putini sportivi, sau jocuri pentru zilele cand ploua (cand nu ai ce face in resort), gen bingo, quizz, etc.

Echitatie : nu am vazut.

Restaurante a la carte: am incercat Milense: a fost ff bine, frumos.

Vaporasul: nuu!! Am fost noi si a fost aiurea rau: e un vaporas ..un jaf, miroase a combustibil de mori, mergi o ora si jumatate, pe langa tram si problema majora: are un tangaj de cobori galben. Si spun asta in conditiile in care am mai fost de cateva ori pe mare cu diverse ambarcatiuni. DE altfel se vede si de pe mal, cu ochiul liber ce balans mare are. In fine, ideea e ca nu recomand vaporasul.

Personalul: in general ok, dar am avut si surprize: de ex. la lobby bar s-a dus sotzul sa ia o sticlutza de lapte pt copilul cel mic, l-au bagat in seama dupa 30 min si cand a cerut lapte (ei avand frigiderul plin de lapte, ca servesc diverse chestii cu lapte de la cutie) au facut fete fete si i-au spus sotzului ca ei servesc cocktailuri, nu au timp sa serveasca lapte. S-a intamplat o singura data, dar s-a intamplat.

In rest: multi romani, unii nesimtiti rau: exemple: barbati stand cu halbele de bere in piscinele copiilor, intinsi, in timp ce copii voiau sa se balaceasca, dar improscau in berea lor
mancarea luata aiurea si lasata tot aiurea
romani bagati la coada inaintea altora si cand nu erau serviti inaintea celor in fata carora se bagasera injurau personalul
peturi lasate pe plaja aiurea pe langa alte mizerii

Anul trecut statiunea a fost plina in prop de 80 % cu nemti, serviciile au fost muult mai bune, o spun toti cei care au fost acolo, inclusiv animatorii. Nu stiu acum care e problema reala (ca e criza, sunt curioasa daca in alte resorturi s-a simtit o scadere a calitatii serviciilor; ca a fost statiunea plina de romani care si+au dat cu firma in cap ca de obicei, sau ca resortul nu mai e administrat de aceeasi firma).
ce se mai practica: lasi bacsisi si primesti o camera superioara. Problema e (am avut noi cunostinte patite) ca nu o fac cu cap. Am avut niste cunostinte care aveau dubla. Au dat bacsis siu au primit un junior suite. Au venit a doua zi alti romani care platisera pt junior suite si li s-a spus ca nu mai au decat duble libere si au vrut sa ii cazeze in dubla. Dupa scandal le-au dat junior suite, conform voucherului. La fel, impardonabil.

Per ansamblu, a fost un concediu in regula, locatia e superba, dar serviciile mai lasa de dorit.
Daca imi mai aduc aminte de ceva mai scriu, acum sunt daramata..
Noapte buna!

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_70 spune:

Buna, din nou.
M-am intors joi seara de la Duni.
In ultima zi s-a intamplat ceva ce nu ma pot abtine sa nu comentez.
La micul dejun am stat langa o masa de romani. Spre sfarsit au scos trei castroane cu capac (de 4 sau 5 litri) si au inceput sa-si faca provizii. Au adunat mancare pentru 10 persoane (din tot ce exista), dupa care au trecut la rola de pungi (cornuri, cozonac, doua pungi cu clatite). Sotul meu le-a facut fotografii in timp ce-si faceau aprovizionarea dar nu stiu sa le atasez. Drumul pana in tara nu avea cum sa dureze mai mult de 7 ore, erau 36grade afara, oare in ce conditii au transportat tot maldarul ala de mancare?
Am avut in hotel o familie de nemti cu o pustoaica de 7 sau 8 luni. In piscina intra cu slip. La noi pe piata eu am gasit foarte greu slip pentru fiu-miu cand avea 2 ani jumate.
La Palace Royal, la piscina pentru copii, bahaia de romani si plutea caca in apa. Copii's copii si nu sunt de acuzat, se pot intampla accidente. Dar parintele chiar nu a putut sa repare greseala pruncului?
La toaleta de la piscina interioara o "domnisoara" (undeva la 6-7 anisori) insotita de bunica, a considerat ca este incomod scaunul de toaleta si a facut dupa usa . La piscina de la Palace au acces numai cei cazati in acest hotel si nu cred ca i-ar fi fost extraordinar de greu sa mearga in camera.
Sunt de acord cu Eunice in ce priveste pretul mic al biletelor. Inainte de a pleca in concediu, am fost in delegatie in Galati si o masa de doua persoane (doua supe si doua fripturi, apa si cafea) m-a costat 80 lei.
Eu am preferat la micul dejun si pranz restaurantul de la Palace, am avut grija sa ma asez in sectorul aceleasi ospatarite si (pentru ca stiam ca bulgarii sunt mai saraci decat noi si am fost ospatar in anii de facultate) am apelat la sfanta spaga. Fata a fost spirt.
Am gasit si ospatari care incurcau comenzile sau uitau sa vina.
Probleme am avut cu legatura la internet. A trebuit sa pastrez permanent legatura cu colaboratorii din tara si, trecand peste faptul ca la un hotel de 5 stele a trebuit sa platesc si nu am avut wif-i decat in holul receptiei si (am fost unul dintre "only people") in lobby bar, a trebuit sa ma cert si cu reprezentata firmei care asigura internetul pentru ca, in penultima zi n-am avut internet. Dupa jumatate de ora de discutii a descoperit o mufa iesita.
Eu am avut dubla park view dar in afara de cativa copaci la 20m aveam marea. Intr-o dimineata se jucau doi delfini in apropierea tarmului.
Consider ca cel mai bine amplasat este hotelul Pelican.
Am sa aleg tot Palace (daca mai primesc romani la anu) pentru copil.
Toate cele bune.

Mergi la inceput

Buna, Carmen! Am uitat sa mentionez in postul anterior ca imi pare bine ca v-am cunoscut.
Eu totusi nu as spune ca pretul biltetelor este mic. Am spus doar ca la banii dati de mine nu ma asteptam sa gasesc nectar la bar, ca la turci, unde insa e mai scump, insa nu cu mult mai mult (diferenta fata de ei fiind per total rezultatul biletelor de avion). Totusi am dat aproape 1500 de euro pe bilete.
Noi nu mai mergem la Duni. Anul trecut la bulgari la 4 stele, nu 4 plus, a fost muuult mai bine. Dar nici nu au fost romani.

Totusi, sunt curioaasa daca au fost fete care au fost la acelasi hotel la care au fost in anii anteriori si care sa fi remarcat o scadere a calitatii servciiilor pe fondul crizei economice.

Noi am fost trei ani la rand la bulgari mai ales pentru ca aveam copii ff mici, dar de la anul vom merge mai departe.

Edit ca sa mai spun o chestie: frigiderul din camera a fost vesnic pustiu, nici macar cand am ajuns nu era nimic nimic in el sau in camera. Anul trecut frigiderul era plin (nu AI, dar nu asta e relevant) plus ca au avut fructe, apa in camera.

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Carmen, Eunice, , multumim ptr detalii.
Dar tot mai am intrebari: in restaurant bautura o aduce un chelner, nu o iei singur? (asa era la Kustur, si era enervant, la Kaliakra te duceai si luai singur).
Spaga ...cam cat ati dat? ptr ospatar, la receptie...( poate prind suita cu vedere la mare)- 5-10 euro, mai mult, mai putin?

Ptr restaurantul a la carte, cand faci rezervarea, in ziua cand vrei sau cu o zi mai inainte? Platesti ceva?

Cred ca imi vor mai veni intrebari, dar acum ma grabesc.

Multumesc.

Mergi la inceput

In restaurante iti iei bautaura singur, mai putin in cele a la carte, normal.
Pentru a la cart, rezervarea se face telefonic cu o zi inainte in intervalul orar 17 - 19. Plateszti numaio la restaurantul a la carte Safari.
Sau daca ieie ceva ce nu e inclus in AI (noi am luat vin).
Eu spaga nu am dat. Am dat bacsis, la sfasitul sejurului acolo unde am considerat ca merita.

Baietzii mei

Mergi la inceput

Eu nu consider ca 2800 lei (660euro la vremea cand am semnat contractul) pentru 3 persoane/7 nopti ar fi un pret mare. Nu am comparat cu Bulgaria (am fost pentru prima data si nu aveam cum), am comparat cu preturile din Romania.
Am dat 5 euro cameristei a doua zi pentru ca vroiam un cearsaf in plus (aviz amatorilor - in limba bulgara cearsaf suna oarecum asemanator asa ca nu incercati limba engleza sau franceza) si s-a comportat tot restul sejurului admirabil. Camera - luna zi de zi (bagat aspirator, schimbat pahare, sters toate coltisoarele din baie), prosoapele si lenjeria de pat aranjate sub diverse forme (niciodata la fel) cu flori, am avut un Scooby din plus pe care avea grija (spre incantarea feciorului meu) sa-l aseze in diverse posturi.
Pot face comparatie cu camera fratelui meu (cei drept avea alta camerista), care era curata dar au gasit aranjamente doar in prima zi si in a patra.
Noi am avut in frigider apa plata, apa minerala, 7-up, mirinda si Pepsi la doza.
Am preferat varianta "spaga" pentru ospatarita si barman pentru ca am observat ca romanii sunt tratati un pic diferit fata de restul (nu as putea sa-i acuz foarte tare decat pentru faptul ca ne baga pe toti in aceeasi oala, altfel le-am dat motive suficiente s-o faca). Ospataritei i-am dat 20 leva (in doua transe) iar baiatului de la bar 10leva. Eu consider ca au meritat.
Pentru camera nu am dat nimic, a fost o intamplare.
Nu stiu care este diferenta intre suite si junior suite pentru ca am vazut junior suitul Crengutei si sunt doua camere cu usa intre ele cat un apartament confort I din Bucuresti (cca 45mp). De pe vechiul site al hotelului tin minte ca suita avea doua bai.
Vad partea plina a paharului mai tot timpul si probabil asta m-a incantat teribil.
Am fost un pic dezamagita ca marea are foarte calma (o singura zi am avut cu valuri mari) dar resortul este intr-un golf si nu le poti avea pe toate in acelasi timp.
Ma bucur acum ca nu am mers cu vaporasul. Eunice spune ca mirosea ingrozitor si ca avea tangaj mare. Pe mine nu m-ar fi deranjat tangajul dar sotul s-ar fi intors inot la tarm.
Bine ar fi sa va formati o impresie proprie.

Mergi la inceput

Am omis.
La restaurantul de la Palace bautura se serveste la masa, de ospatari, idem cafea, lapte, apa.
Exista suc natural, proaspat facut atat in restaurant cat si in bar.
Poate in detalii de genul asta consta diferenta intre hoteluri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Am ajuns si noi acasa, dupa un drum groaznic, ultimii 70 de km pana la Ruse si apoi pana in Bucuresti am mers pe o ploaie torentiala groaznica, nu vedeam soseaua, undeva prin Tzar kaloyan am trecut prin niste balti cu tendinte de a fi lacuri, cred ca daca mai intarziam nu mai puteam trece pana nu se retragea apa.
Pot spune ca din pacate se simte criza (sau dezinteres sau ce o fi) si la Arabella in Nisipuri. In cateva cuvinte (pt ca nu am vazut sa fie cineva interesat): mancare mai putina si mai proasta, curatenie mai din 2 in 3 (am pozat praful de pe o masuta care a disparut abia in penultima zi cand, culmea, a aparut un cartonas scris in romaneste cu persoana care se ocupa de camera noastra).
Am ajuns in jur de 11 si nu ne-au lasat sa intram in parcare, pe motiv ca e full si ca avem cazare de la ora 14. Am spus ca stau in masina pana se elibereaza un loc, nu a fost chip, pana la urma a venit insa managerul si in prima faza ne-a imbrobodit ca sa ii dam cheile de la masina, ca se ocupa el sa ne-o mute, etc, iar dupa ce noi am zis ok cica pt a ne bucura de Ai mai devreme, (cu 2 ore ca se facuse 12 deja) ne costa 10 eur de persoana, asa ca am decartat direct 20 eur. Nu am fost singurii, toti cu care am vorbit au platit la fel. Culmea, in prima zi nu ai pranzul...in ultima la fel, ca deh, pleci la 12.
Animatia avea acelasi program si aceleasi costume ca acum 2 ani, in hotel sunt multi romani dar si alte natii, sa zic vreo 30% sunt francezi, nemti, englezi, cu multi copii, ca regula cel putin 2 de cuplu dar am vazut destui si cu cate 4 copii.
Nu am avut sea view dar camera, cu vedere la parcare imi "arata" marea mai bine decat cea cu sea view de acum 2 ani (cand avusesem la et 2 si nu vedeam decat un mic colt de mare). Din pacate undeva la strada pe langa Mimosa (aviz amatorilor) sunt niste terase NON STOP la care urla muzica toata noaptea, si unde isi fac veacul niste nordici urlatori betivani....
La dus nu ne-au dat vigneta in vama (cica nu avem voie sa stationam acolo, in dreptul chioscului?!?!?) iar la peco nu au vrut sa ne primeasca euro insa ne-au cerut 20 leva!!!)
Pe plaja sezlongurile erau mai mult decat pustii, mi se pare si firesc ce e rahatul ala cu taxa separata pt sezlong si pt saltea, daca nu vroiam saltea mi-ar fi dat fara oare? Ma rog, terasele si sezlongurile erau libere rau de tot. Intr-o seara insa au fost valuri si apa a depasit siretul cu care demarcau zona free (lata cat sa pui un prosop de la malul marii pana la primele sezlonguri) si toata lumea se retrasese pana aproape de acele scaune, libere oricum. A venit un bulgaroi nervos rau care dadea efectiv cu pisiorul in colacul copilului ca sa plecam de acolo! Asta la ora 17,30!!! MAgari, m-am enervat tare dar noroc ca era un grup ceva mai mare de romani si pana la urma a cedat ala pt ca deja era seara tarziu, venise apa peste noi ce era sa facem...
In fine...e tot mai bine ca la noi, dar daca anul trecut mi s-a parut mai slab Palace Nessebar decat Arabella acum le-am inversat....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Mi-am adus aminte: gasesc lapte in restaurant, la cina? In camera e cana electrica? ( la Kaliakra era, acolo incalzeam biberonul cu lapte)
E ceva ce trebuia sa luati de acasa ptr ca n-ati gasit acolo?

Carmen, bautura din frigider ati platit-o?

Eu am suita, mi s-a spus ca e un apartament cu 2 camere, habar n-am daca e o baie sau 2, si ca de fapt camera junior suite e ca una dubla, doar ca ceva mai mare. Chiar acum am intrat pe siturile unor agentii de turism si tot asa scrie( cum mi s-a spus mie). Deci....chiar nu stiu, poate va intra si Crenguta si ne va lamuri( ma gandesc ca poate a avut jr suite si cu ceva bacsis a primit suita?)

Si inca ceva: cand se face cazarea, daca ajung mai devreme de ora 14 ma cazeaza sau nu?

Cum mai imi amintesc ceva, editez : pot iesi cu mancare din restaurant? ( ma refer la mancare ptr copil la pranz daca e prea somnoros ca sa mai si manace, nu la bidoane de mancare ca altii)

Si in legatura cu diferenta la servicii intre anul asta si anii trecuti vorbeau si fetele de la subiectul cu vacanta in Turcia.

Mergi la inceput