Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (120)
Raspunsuri - Pagina 9
MissJJ spune:
Aha , da la cat se trezeste dim? Intrebam ca de ex aici zice 12 ore de somn la varsta lor si ale mele amandoua si-au mutat singure ora de bebelusi la 7, adik la inceput se culcau la 11 apoi la 10 apoi la 9 si apoi la 7, Ari si acuma la 7 vrea la nani, singura cere lapte si urca sus in pat.
Ma gandeam ca o sa fie mai greu cand merge la gradi si tre sa se scoale de dim, no sa fie obosita daca se culca la 10?
"God is in the detail"
Ludwig Mies van der Rohe, talking about restraint in design, New York Herald Tribune, 28 June 1959
mcoca spune:
Mada & Mada eu am lasat-o pe a mea in patutz, dar urla de scoala tot cartieru, si nu se potoloeste. Cat pot sa o las sa urle? HELP
Vicky si Maya (27.06.2008)
narcisa.s spune:
Ile - ai pm.Te-am bagat in seama cum ar veni.Hehehe
Cris - nu e jucarie, e o fata de perina cu motive marine.Am cusut deja mica sirena Ariel, vreo 5 pestisori, mai am racul Sebastian, celalalt pestisor, o caracatita si nisipul cu corali si stele de mare.Acu sunt la nisip.Cred ca pana la nunta ei o termin!!!
Didi - ioi...Ca si Dia, aveti copii tare tare precoci!Bravoooooo!!Oricum, atre multe face si Aiduta.Noi suntem inca la faza de ganganga...
Ella, vad ca ti-au raspuns fetele deja.Pupam si sa ne spui cum merge treaba!!
Off...Mada de Irlanda...Cand aproape scapati de una dati de alta!Sa treaca repede raceala...Draga de ea...
Blogul meu - artizanat din dragoste pentru copii
Povesti de seara - Amin si ceilalti licurici
turturica spune:
mada si mada , uichendul asta incerc sa ma tin tare pe pozitii, de adus la noi in pat o aduce barbatu-meu, el e capul rautatilor. Sa vad ce-mi iese daca mi-s singura si cit de zombi o sa fiu.
vicky, ce inseamna feculete? Deci aveti 4 mese solide pe zi, incerc si eu sa vad ce iese. Maya maninca foarte bine, asa mi se pare, nu? Cite kg are acuma? Cu cm cum stati?
katalyna, eu o culc pe Mara pe la 8-8 jumate. Si noi stam pe afara destul, dar incerc sa ma tin de programul asta si sa fim in casa pe 7 seara, ca sa doarma la 8-8:30, nu de alta dar sa o pot trezi dimineata sa mearga la cresa.
Mami de Mara (19.08.2008)
ariadnabr spune:
Vicky, mama daca vrei sa aplici metoda plansului controlat, e asa: 5 min lasat sa planga in primele zile, dupa 5 min, linistit, cantat, pupat, pus la loc in pat, iesit din camera. Apoi 10 min, acelasi ritual, cu diferenta ca nu o mai iei din pat, o mangai pe spate, ii "shhh", iesi din camera. Ideea e sa faci exact aceleasi lucruri de fiecare data, la fiecare pas, si sa maresti timpul de "lasat" sa planga cu cate 5 min, reducand atingerea de la ridicat in brate si linistit, la mangaiat pe spate sau capusor si in loc de vorbit si cantat etc la "shh". Dureaza ceva vreme, rezultatele insa nu intarzie sa apara si rar sunt copii care sunt super incapatanati. De asemenea, f. important, patul trebuie sa fie un loc "pozitiv". De aceea e foarte important sa nu o lasi acolo sa planga pana adoarme si sa te duci la ea des sa o linistesti.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia
Caprioara spune:
Helau,
Mada, listutzele arata foarte bine ! Multumim frumos de efort .
Matei merge azi la control, asa ca pe seara om stii cum e. Asa, el pare bine . Ilinca ma supara ca nu mananca . Iar azi am patzit una tareeee: pentru prima oara mi-a adormit la masa in scaun, manjita toata de pireu de legume . A trebuit sa o sterg asa un pic si sa o duc in pat.
Ankule, vezi ca pe 5 si 8 iunie nu merg cupiii la scoli si gradi.
Ooka si cine mai e interesat, bagati un ochi aici, e Targ de produse si servicii bio la Muzeul Taranului Roman.
Si tot acolo mai e un targ pentru cupii, de 1 iunie, merg acum sa scriu pe blog de el.
pup you all.
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Caprioara, mami de Matei si de Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
poze
Blogul meu - manute talentate
AnnaBaby spune:
Mada lista e foarte frumoasa, multumim pt tot ce ai facut! O mica "defectiune" - ziua mea e pe 29, nu pe 26. Cand poti,cand ai timp, te rog sa modifici. Nu-i graba ca pana la anul mai e...
Anna si Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
AnnaBaby spune:
Mai, cu metoda asta cu copil lasat sa planga cred ca e tare greu...nu zic ca nu merge, dar cred ca imi ies peri albi pana cand s-ar schimba ceva...plus ca s-ar muta toti vecinii depe scara... Eu una o mai las sa planga uneori dar ziua, cand chiar am ceva de facut care nu suporta amanare, si ea nu vrea sa stea in patut, dar foarte rar, foarte foarte rar tace din proprie initiativa. De cele mai multe ori plange pana vin la ea, si plange si dupa ce o au in brate, de nervi ca am lasat-o acolo, si e suparata pe mine...Asa ca nu sunt in stare sa aplic metoda asta noaptea...Asta este, ma consolez cu gandul ca la un moment dat o sa dorm si eu ca oamenii normali si ca n-o sa dureze toata viata situatia asta. oricum ultimele 3 nopti a fost nesperat de bine, ptiu ptiu sa n-o deochi. Am impresia ca dupa saptamana trecuta cand aproape m-a bagat la balamuc, a trecut de vreun puseu ceva, ca saptamana asta a fost total schimbata, mai cumintica, a dormit foarte bine, nu a mai urlat asa aiurea, a inceput sa vrea sa mearga mai mult, ea care imediat lasa fundul jos si o lua de-a busilea...cine stie...mai creste si ea...
Anna si Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
mcoca spune:
Mada , o sa incerc. O sa fie greu, ca al meu hazbant nu e de acord cu metoda asta.
Turtu e de fapt vorba de feculente (paste, cartofi, orez). Mai, ea nu e o mare mancacioasa. Acum la 11 luni are 72.5cm si 8.5 kg. Eu i-am introdus masa de seara pt ca incepuse se se scoale din ce in ce mai devreme dimineatza si m-am gandit ca de foame.
Vicky si Maya (27.06.2008)
Kimmy spune:
Mada ,am reusit la fel s-o adorm si dupa-masa .Inca doarme.
Si Timi adoarme tarziu seara.Pe la 21-22,si doarme cam 11 ore.Ziua doarme de 2 ori,in total cam 3 ore.Am incercat sa-i fac doar un somn/zi,dar ei deocamdata ii convine cu 2(si mie la fel )
Acuma faza e,ca sunt tare incurcata cu iesitul afara.Ieri si azi nu am scos-o decat ieri 20 minute pana la magazin,ca era frig,vant si picura.Daca e vreme frumoasa,as putea s-o scot dimineata de la 11-12,dar mi-e greu pe caldura,ca ma ia cu lesin .Pe timi nu o supara.Alt interval ramane doar seara dupa ce se trezeste,papa,deci de la 6.Atunci pot sa stau mai mult,ca ea oricum nu mai manca decat chiar inainte de nani,deci dupa 9.Pot sa stau cu ea pana la 20.30,sa venim acasa,baita,laptic si nani.
Mai este un interval intre cele doua somnuri,deci cam 14-16,dar rar apuc sa o duc,tot timpul am alta treaba.Afara nu mai adoarme,deci pentru nani trebuie sa fim acasa.Uff,complicat,cred ca nu se intelege nimic din ce am scris
Cu dormitul noaptea,am avut perioade de credeam ca innebunesc!Se trezea din 5 in 5 minute,de cate 20 de ori .La noi coincidea perioada cu dintii.In schimb nu am luat-o niciodata la mine in pat.Ma ridicam,o linisteam si inapoi in pat.Nici nu o scoteam din patut(decat in perioada de pana la 8 luni,cand inca avea masa de noapte).
Iza mami de Timea (28.06.2008)
Povestea noastra