Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (120)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Aa si Turtu, am facut si eu prostia sa o iau in pat si de 2 luni nu mai doarme la ea in patutz . Sunt disperata.

Vicky si Maya (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

buna fetele!

azi am fost si noi la dr sa ne cantarim si avem 9500, a luat 800 g intr-o luna. are pofta de mancare de cand i-am dat pediavit multi. de la 6 la 9 luni a luat doar 200 g si a recuperat super bine.

in legatura cu branzica. i-am luat si eu branzica de la mega image, eu gasesc la ei numai in ziua in care o primesc. termenul e de vreo saptamana si nu aduc decat o data pe saptamana, deci trebuie mers zilnic si vazut cand aduc.

David Alexandru 20.09.2003 si Natalia Ioana 17.07.2008

Mergi la inceput

noi n-avem inca dintzoshi lui david i-a iesit primul la 11 luni si 10 zile, so.... mai avem de asteptat ca nu prea dau nici un semn ca ar veni mai devreme

Mergi la inceput

copilul asta al meu e prea cuminte, o pun pe jos pe o patura si ii dau cateva jucarele si nu se clinteste de acolo, de-a busilea nu vrea sa mearga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

vicky, mada, mersi mult de raspunsuri. Dintii nu sint, ca gingia nu e umflata si nu se trezeste plingind de durere, pur si simplu se trezeste si nu mai are chef de dormit.
La treaba asta pe care o ziceti voi ca asociaza patul nostru cu joaca chiar nu m-am gindit, noi o aducem la noi in pat ca sa nu mai facem carari pina la ea in camera si sa o tot leganam la ea in patut, ca prea sintem chiori de somn la orele alea. Deci sa n-o mai luam cu noi in pat ca acolo ramine, nu? Asta am retinut, sa vedem la noapte cum ne tinem pe pozitii. Si da, e clar ca devine tzitzo-dependenta, ca ma molfaie noptile si simt ca nu trage cine stie ce.
Si daca-i mai bag o masa de solide seara inseamna ca are 4 mese solide? Tu ce mese ii dai Mayei, vicky, adica cind legume, cind fructe, cind cereale?
mada, o sa-ncerc cum zici noptile, sper sa ma tina treaba, nu de alta dar barbatu-meu e plecat la amsterdam in uichend, ramin io pe pozitii.

Mami de Mara (19.08.2008)

Mergi la inceput

turtu, dar la ce ora adoarme ea seara? eu o culc pe ioana la 10-10.30 si pana dimineata nu se mai trezeste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Turtu, uite cum ii dau eu :

Dimineatza : lapte cu cateva cereale sa-i schimbe gustu la lapte ca altfel nu manaca prea bine (adica in loc sa-i pun 3 masuri cat ar trebui ii pun 1).
Pranz : legume+carne, iaurt, fruct
Gustare : iaurt+fructe sau lapte+fructe, 1-2 biscuitzi
Seara : legume (130g) sau legume+feculente (100g) + supt inainte de culcare

Vicky si Maya (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Turtu dormi ziua cand doarme si ea. Stiu ca muncesti si asta nu se poate aplica tot timpul dar weekend-ul asta nu o lua din pat. Se trezeste, da-i sa suga, da-i o jucarie si iesi din camera. Daca plange n-o lasa mai mult de 5-10 min sa planga, te duci, o linistesti, acelasi ritual jucarie, pup, iesi din camera. O sa ii ia vreo cateva nopti sa inteleaga ca nu e inca vremea de joaca dar o sa inteleaga. Totul e sa nu renunti. Dupa o vreme vei descoperi ca va adormi la loc...sau nu se va mai trezi.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Ooka ms. Timp am mai zis am ca e Ari in holiday si e mai liniste oleaca pe aici cu pregatirile. Ca dupa ce incepe scoala avem appointmenturi la controale, merg si eu la dentist si tre sa ne si pregatim ca vin rudele si de concediu deci e full programul.
Banu toti au perioade din astea, daca papa lapte nu insista cu solidele.
Dia stiu ca e greu sa nu te crizezi, da tre sa incerci, o sa treaca ai sa vezi.
Maria-86 pai f usor intri in casa te descalti scoti copil din carucior si direct la baie fara nimic altceva, o sa urle deo sa zica lumea ca maltratezi copilul, de oboseala si foame, da se linisteste dupa baie, masaj bun, laptic si adoarme rapid dupa.
Pai na de urlat o sa urle, Ari are 3 ani acusi si tot urla la baie de zici c-o tai ba ca-i obosita ba ca are mofturi da asta e trebe si spalata, bagat rapid umezit sapunit clatit in 10 minute maxim e gata.
Vicky ma bucur ca-ti place acuma.
Tecky ms.
Ileanna naspa cu unghia, speram sa treaca cat mai rapid, da nu stiu chiar daca te panseaza si etc cum ai sa faci baie in mare cu ea.
Flo ms.
Bufi ms. Clarks, da ei nu fac decat pe masurate, oriunde ar merge pe masurate trebuie facute nu cred ca ti le face fara copil, indiferent daca ii dai tu marimea din ro sau nu ca aici se masoara si latimea la copil e alt sistem, nu-i trebuie chiar papuci speciali si etc, la clarks de ex is papucii facuti pe etape pe crawling cand merg in patru labe, cruising cand se ridica si merge tinandu-se de mobila si walking efectiv cand merg fara ajutor. Si is din piele toti materiale bune talpa special facuta pt fiecare etapa si etc.
Kamelya ms. Lasa butoiul in pace.
dara plimbare placuta.
Ella pasat cu furculitza, fructe, legume orice papa ii dai tu sau papa de la borcanel de la 7 luni in sus.
Didi ms. Cu febra is diversi virusi acuma e sezonul lor si sunt unii care se manifesta numai cu febra si la adulti si la copii.
Super ca nu a racit deloc chiar daca voi ati fost bolnavi. Ma bucur ca s-au desfundat fara operatie.
Dr_anca ce bine ca nu i-ai dat antibiotic, bravo, aici pt rosu in gat nurofen i fct de varsta cat de des se poate da, curatat nasucul si asteptat sa treaca. Si trece Ari a facut asa de nspe mii de ori si nu i-am dat niciodata antibiotic si nici n-a facut alte chestii bronsita laringita etc.
Mada ma alatur si eu la clubu ala antivirusi, ca m-au capiat, anyway ceva 'incurajator' ce mi-au zis si mie de la urgente, doamna pana la 18 ani o sa intre in contact cu milioane de virusi deci tutun si rabdare, si spor la mopuit si spalat haine, tare mai stiu ce aiurea e.
Maitreyi modificat.
Turtu eu zic ca-i obisnuintza si da e greu sa o auzi cum face scandal dar daca cedezi si o scoti se prinde rapid de smecherie si o face intentionat, drept dovada ca se joaca cu voi cand e la voi in pat. Trebe rabdare multa si nervi de otel si oricat de obosita esti nu ceda ca se duce de rapa tot.
De acord cu Mada mergi la ea ii explici in liniste da nu aprinzi lumini si etc sa priceapa ca e de dormit nu de jucat, iesi din camera iar mergi si tot asa e f obositor da da rezultate.
Faza cu patul vostru e mare greseala, fara suparare, ea trebuie sa stie patul ei e pt somn si ziua la pranz si noaptea, de aia se zice nici sa nu o scoti ii vorbesti incerci sa o linistesti nu o scoti decat daca a facut treaba mare si trebuie schimbata neaparat in rest vorbeste cu ea mangai-o dai mutunelul preferat punei ceva cantec de leagan de la vreo jucarie ceva de genul.
Katalyna ma bucur sa aud ca sunteti ok. Sper sa nu te superi ca zic da 10, 10 jumate mi se pare cam tarziu ora de culcare la varsta ei.

Am terminat si cu listele asa ca uitati-va si daca mai vedeti greseli sau trebuie modificat ceva sau mai aveti vreo idee ziceti si reparam.

Ali si Bogdan
La Multi Ani

"God is in the detail"

Ludwig Mies van der Rohe, talking about restraint in design, New York Herald Tribune, 28 June 1959

Mergi la inceput

nu ma supar madaeu asa am culcat-o mereu, pana pe la 9 si ceva stam afara la plimbarica, ea doarme ziua de 3-4 ori, sigur nu e obosita, s-a nascut sa se odihneasca

Mergi la inceput