Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (120)
Raspunsuri - Pagina 10
MissJJ spune:
Vicky pai eu fac asa o pui in pat dupa ritualul de seara, dai laptic si stai cu ea oleaca nu o lasi singura stai sa te vada langa patutzul ei o poti mangaia pe burtica pe spate fara sa zici nimic o mangai asa usor da ritmat, dupa cateva minute iesi din camera stai la usa ca nu tre sa mergi departe ca sigur urla, o lasi putin sa urle iar intri nu ii zici nimic nu vorbesti nu razi fii serioasa si o mai mangai un pic sau ii shsh-ii daca nu sta la mangaiat, de obicei la varsta asta ei au o pozitie preferata de somn pe o parte sau pe burta, incearca sa vezi care e pozitia aia si de ex la Ami merge cu toate ca ea se rostogoleste in tot patul o mangai cum am zis pe spate si pe burtica depinde in ce pozitie se rostogoleste, apoi dupa ceva timp o sa inceapa sa caste si atunci o intorc eu in pozitia in care stiu ca ii place ei sa doarma ea doarme pe o parte de obicei. Acuma na si asta uneori merge uneori nu.
Daca o vezi ca are chef de joaca si rade cand esti acolo nu o mai mangaia iesi din camera si gata daca urla cand iesi o lasi mergi din nou incerci putina apa/lapte daca iar rade iesi si o lasi putin mai mult, sa nu intealeaga ca daca rade si tea facut sa intri primeste si mangaiat ca apoi o sa faca asa numai sa fie mangaiata.
Daca e pe urlat urlat cu lacrimi de crocodil atunci mangaiat, shhh-it iesit din camera si tot asa la un moment dat cedeaza de oboseala si tine-te fix de acelasi program seara de seara.
Acuma si cu plansul si urlatul este plans de ala de tragedie serios cand ii e frica/foame etc si plans de alintatura care cand intri in camera rade si chiuie tre sa faci distinctia asta si in fct de asta o lasi sa planga mai putin/mult.
Oricum tre sa observi ce merge la ea la Ari mergea cu muzica cantec de leagan de la o jucarie la Ami merge cu mangaiat pe spate si pus in pozitia ei preferata.
Ideea e sa o calmezi sa o asiguri ca esti acolo dar sa nu o adormi tu leganata/mangaiata ci sa se linisteasca pana adoarme singurica chiar daca tu esti in camera.
Turtu e f bine ora de somn, la ea sigur e numai obisnuintza, cu sotul zii sa nu mai cedeze ca nu e vb aici de comoditatea voastra, stiu ca nu e usor si noi ne chinuim, dar mai ales ca ea merge la cresa trebuie sa doarma bine si sa se odihneasca la ea in patutz.
Eu am mai zis si mai repet: patutzul este pt somn nu pt joaca nu pt lasat ziua in el, de mici patuztul=somn.
Na ce sa zic la mine a dat roade la ambele vad ca si la Mada merge e greu ai sa fii zombi mult timp si da nu e placut sa tot mergi la ea in camera de cate ori se scoala, da mai tarziu se vad si foloasele, Ari deja stie singura urca se duce se dezbraca zice cai tired casca se intinde si se baga singura in patutz. Na mai face si boacane se mai dajos mai merge la sora-sa dar e de ajuns sa ii zic prin interfon mergi in pat si se urca la loc si la un moment dat cedeaza si sta acolo cuminte si adoarme. Bine asta nu e in fiecare seara sunt seri cand amandoua adorm singure dupa ce vb oleaca sau se joaca si gata.
Caprioara, Anna ms.
Capri uff greu ce sa facem nici Ami nu papa suntem la dieta de lapte de ceva timp bun, ata este nu am cum s-o oblig bine ca bea lapetele.
Anna ok sorry am sa modific eu am trecut cum era in lista veche.
E adevarat e greu cu metoda asta si dar daca se persista da rezultate, legat de vecini well ai copil mic ce vor sa nu scoata un sunet, stiu ca in ro sunt cam absurzi vecinii mai ales la bloc.
Kimmy cu placere.
Incercati de exemplu seara inainte de baitza si etc sa instalati un program de liniste sa stie ca se apropie baitza si somnul, stins tv, dat luminile mai mici, vorbit mai linistit mai in soaptamiscarimai lente si la baitza usor in liniste chiardaca bebe urla si face scandal voi stati calme, incercati si asa poate merge, la ei asta e pb cu adormitul nu stiu inca sa se linisteasca singurei si voi daca va puneti in pat nu adormiti in 5 secunde dar voi stiti ca trebuie somn si stati cu ochii inchisi si intr-un final adormiti well ei nu sunt asa.
Sau mai poate fi si o alta cauza is prea obositi, copii daca trec de un anume prag devin super agitati si e si mai greu sa ii linistiti.
"God is in the detail"
Ludwig Mies van der Rohe, talking about restraint in design, New York Herald Tribune, 28 June 1959
maitreyi spune:
am pus-o...baby si-a scos saptamana asta singura somnul de dimineata da' pe la 12-13 cade lata, doarme vreo 2 ore si la 8-8 jumate nani de noapte. iaca azi a dormit de la 12 la 13 si acu la 6 fara ceva a adormit jucandu-se...oare la noapte la cat se culca? shhh ca s-a trezit
-------
Ana-Maria de bebelakis Alexandra
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
MissJJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maitreyi shhh ca s-a trezit |
Funny.
E normal sa isi scoata un somn si sa doarma numai o data la pranz, de pe la 11 jumate, 12 dorm o ora doua trei depinde.
Ale mele chiar daca atipesc jos la jucarii nu dorm mult si cand le duc in pat tot dorm cum trebuie.
"God is in the detail"
Ludwig Mies van der Rohe, talking about restraint in design, New York Herald Tribune, 28 June 1959
ariadnabr spune:
Vicky Husbandu' e acasa in timpul zilei? Si inca una: unde doarme Maya in timpul zilei? Pentru ca poti foarte bine sa incepi cu metoda asta la somnul de zi. La tine inteleg ca problema nu e trezitul noaptea ci faptul ca nu doarme in patut? Metoda pare a fi cruda, dar de fapt nu este. Pentru ca esti in permanenta acolo si ea invata ca mama se intoarce, e ok sa dorm, mami e prin preajma si se formeaza si un somn sanatos si bb invata sa adoarma singura. Iti vorbeste unu' patit. Pe Sonia am adormit-o la san pana la 14 luni, apoi asteptam pana era in somn adanc si-o puneam la ea in patut. Apoi dupa intarcare, am adormit-o pe piept pana pe la 19 luni cand satula fiind de asta, am aplicat metoda asta si-a invatat copilul sa adoarma singur, desi sa stii ca nici acum, nu adoarme singura in totalitate, avem povestea si vrea sa stam cu ea 10 min, apoi adoarme singura. Si, vine noaptea la noi in pat. Daca e racita invariabil la ora 4-5 dimineata se trezeste si vine la noi in pat. Eu consider ca in principiu nu exista "greseli" pe care un parinte le face, bineinteles, in masura bunei cuviinte. Dar pentru o viata mai usoara, cu cat mai devreme e aplicata metoda, cu atat mai bine si mai usor e sa obtii rezultate.
La Julia am aplicat metoda de la inceput si doar acum a inceput sa faca mutrite ca e cu dintisorii si e si racita. Dar lasa ca o reaplicam in curand
Multa bafta
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia
ankalaura spune:
BUFI - la Andy's sunt 129 de lei Tiffany. Dar au numa bej si crem cu bleumarin. Au si ceva interesant pentru fetite, tot la pretul asta, dar cu alt gen de talpa. Moale oricum, mai moale decat ce e la Crido.
La Naturino nu ma mai duc de ani de zile. Nu stiu acum, dar cand era Eliza mica, deci cu 5 ani in urma, costau peste 3 milioane
In schimb nu am reusit sa ii cumpar chiloti si sosete neamule!!! Chiloti numa' tetra de-aia ingrozitori, cu elastic de-ala penibil in talie - albi - ca aia colorati erau toate culorile pamantului da' cu forma de chiloti de-aia de pus pe dedesubt, nici vorba de ce vroiam eu, de-aia pentru pus sub rochita...
Iar sosete, singurele cu putina danteluta sus, albe, erau de nou nascut... Mai mari, neam! Bine, toate culorile pamantului la un loc da, aveau. No thanks.
Iar Elizei am reusit cu chiu cu vai sa ii iau niste leggings galbeni. Dupa ce am scotocit tot magazinul (tot la Andy's), si mi-au aratat toate izmenele transparente si toti pantalonii cu scris, dungi si sclipici, toate simultan pe acelasi pantalon
S-au uitat cam urat la mine ca am scotocit juma de ora si pantalonii si pantofii pentru Erika, si am plecat doar cu perechea aia galbena de 15 lei. Erau siderate ca nu imi plac chilotii
Iar umbrela... da, era una verde... 70 de lei
CAPRI - imi iei si mie umbrela din Cora daca ai drum??
ankalaura spune:
Cresele din Romania sunt sub "aripa" Ministerului Sanatatii, si nu al Educatiei, deci angajatele sunt infirmiere sau asistente, iar sefa suprema e asistenta sefa.
Tot pentru motivul asta nu au vacante ca scoala, in schimb au zile de "dezinsectie si dezinfectie" cand trebuie sa tii copilul acasa. Si mai inchid in august pentru igienizare.
bujo spune:
Turtu si Vicky nasoala treaba cu dormitu, dar se poate rezolva cum zic Madutele. Insa tre sa aveti nervii tari si de preferat sa fiti doar voi cu ele ca sigur tatii vor ceda nervos. Am vazut un documentar cu un cuplu care avea exact aceeasi problema. Zicea psihologul ca principala problema era ca-l adormeau in brate si-l puneau apoi in patut si el se trezea si plangea ca nu se mai afla unde adormise. Si i-au sfatuit pe parinti sa-l adoarma direct in patut si sa iasa treptat din camera cum zice Mada. Si sa lungeasca perioada cat il lasau sa planga dar nu mai mult de 15 min si copilul va intelege intr-un final ca mami nu pleaca de tot. Nu vorbeau cu el ci doar il luau in brate, il linisteau si apoi il puneau inapoi in patut. Vreau sa zic ca a durat vreo 2 ore tot scandalu da copilu a cedat intr-un final de oboseala si data urmatoare a durat mai putin. Chestia e ca nu tre sa cedezi ca a doua oara scad sansele sa mai mearga. Io nu prea am probleme cu Filip, adik si el dormea in patutu lui direct da l-a luat tati de cateva ori cand eu lucram si acum adoarme langa unul din noi si apoi il mutam. L-am pus de cateva ori cand inca nu dormea profund si nu l-a deranjat ca l-am mutat. Noaptea abia acum a inceput sa nu se prea mai trezeasca dar azi-noapte s-a foit nasol, ii mai da un dinte.
bujo mami de Filip
ankalaura spune:
Anna - Elizei i-am facut Varilixul si a facut si boala ulterior, dar o forma foarte usoara, fara mancarimi, cu bubite putine, si in 2 zile nu mai avea nimic.
Personal, am fost foarte fericita cu asta. Alti copii de la gradinita s-au chinuit cate 7-10 zile cu bube si in fund si in cap, de ii ustura fundul si nu puteau sta asezati, ca se spargeau pustulele alea, de-aia ustura, si nespalati, evident, de imi ziceau mamicile ca put copiii ingrozitor, si se mai si chinuie...
Asta se intampla cand Eliza avea 4 ani. Ailalti aveam 2-3-4 ani... copii de la gradinita.
Mada - nu mai zi de Clarks ca in fiecare zi ma uit pe site si plang aici...
Capri - apai m-am consolat. La noi deja se bat apropuri ca dupa 1 iunie ar putea sa nu mai vina...
Ca cica sa vada cati or mai veni.
Daca ma enervez, o tin acasa si dam o fuga la mare vreo saptamana si basta!
Gata, am fugit afara
MissJJ spune:
Anka pai fata a intrebat de magazine din Londra. In drum spre Canada fa un stop si pe aici la niste shopping.
"God is in the detail"
Caprioara spune:
La 1 an se face Infanrix penta, nu? Am cautat azi si nu il gasesc decat cu minunata suma de 3 milioane . Stiti pe undeva mai ieftin?
pup you all,
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Caprioara, mami de Matei si de Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
poze
Blogul meu - manute talentate