*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (53)*

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

eli- si victor al meu face asa din cap. initial incepuse sa faca atunci cand nu mai dorea laptic sau mancare.
apoi a inceput sa faca in pat sau in carut sau in scaunelul de masina. gestul nu e asociat plansete. cand il facee serios. uneori chiar rade. eu cred ca a descoperit gestul si il distreaza cand il face. am intrebat medicul si mi-a zis ca nu e nicio problema.

vorbeati de carucioare de vara. eu vara asta il plimb in inglesina zippy sport. de la anu' il pun intr-un mclaren www.mothercare.com/Maclaren-Quest-Sport-stroller-Red/dp/B001TJAJE8/sr=1-2/qid=1243422124/ref=sr_1_2/279-4628120-2938610?%5Fencoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44346031&mcb=core" target="_blank">asa

mai, ati vorbit atata de parmezan ca mi s-a facut o pofta .....nu stiam ca e o branza slaba. o sa-i pun si eu lui victor in mancarica. noi mancam la greu branzeturi. cat mai vechi si cat mai imputite

l-am botezat si noi pe victor. a zis preotu' ca daca mai stateam putin nu mai avea loc in cristelnita!
da' puiu meu nu e mare. la 6 luni jumate are 7500 gr si 69 cm.
pana acum, toate hainele pe care i l-am luat s-au potrivit varstei.
am ajuns si noi la 3 mese solide. nu-i plac fructele decat la aburi. crude le refuza. in schimb baga legume cu carne sau branzica.
lapte dimineata si seara foarte putin. un total pe zi de 250 ml. ce sa-i fac? nu pot sa-l fortez mai mult.

spunea cineva ca ii da capsuni. NU. semintele sunt alergogene. chiar daca le cureti bine.

babyzapy si alte fete care stati la curte. si eu stau la curte si ies cu el numai in curte. doar in weekend iesim in parc. ma gandesc ca ar trebui sa ies mai des cu el in lume, la socializare cu alti bebelusi, sa nu devina un salbatic. el se bucura atat de mult cand vede copii mici!
revin.

carmen lui Victor 15 noiembrie 2008
pozele noastre
Povestea nasterii lui Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Hello fetele! Slabut tare la noi cu mesajele, toata lumea la plimare sau la somnic, hai?
Pt ca ma tot dau peste cap zilele astea cum sa-i diversific felurile de mancare Mirunei, iaca am ajuns la urmatoarea reteta (dupa ce am facut-o, am gasit ca mai avusesera si altii ideea mea). Va ziceam ca fetii mele nu-i plac cerealele cumparate. Si m-am gandit sa-i fac in casa. Am fiert o cana de orez cu 6 cani lapte (praf ca de ala aveam in casa)(am facut asa mult orez ca am mancat si eu) pana s-a legat bine orezul, l-am lasat de s-a racorit si l-am bagat la blender unde a iesit ca o smantana groasa (a se intelege ca orezul era cu zeama cand l-am terminat de fiert) pe care am turnat-o in borcanele, am sterilizat si gata cerealele cu orez si lapte facute in casa!! Am pus in castronel de control si am adaugat zeama de portocala si i-am dat printesei. Sa va zic ca nu duceam lingura destul de repede de la castron la gurita ei?? Experienta reusita!! Nu la fel s-a intamplat si cand am adaugat ardei gras in piureul de legume dar asta e deja alta poveste.... Pupici

Mihaela de Miruna Cosmina (13.11.2008)

Pozele mele

Mirunica

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui carmendu

spunea cineva ca ii da capsuni. NU. semintele sunt alergogene. chiar daca le cureti bine.

carmen lui Victor 15 noiembrie 2008
pozele noastre
Povestea nasterii lui Victor

Eu nu inteleg o chestie la faza asta cu alergiile. Daca e sa fii alergic, nu esti la fel si acum la 6 luni la fel ca si la 2 ani?? Ca-s semintele, ca nu-s, daca e sa faci alergie, nu o faci indiferent de situatie? Lamuriti-ma si pe mine va rog.
P.S. Nu trebuia sa ne facem aceleasi probleme si cand s-a bagat oul in alimentatie? Ca si ala e cu dus intors.

Pozele mele

Mirunica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

eu cu mar copt la cuptor (de fapt, 4 mere la 200g iaurt simplu).

Citat:
citat din mesajul lui ginye55

fetelor, voi cu ce fructe amestecati iaurtul?

ginye mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Stefanut
Povestea nasterii

Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

mamiseli, nici mie nu mi-e prea clar da uite ce am inteles: cand sunt mici au sistem imunitar scazut si nu pot lupta bine cu diverse, deci daca intra in contact cu ceva la care sunt alergici o pot comite nasol. cica laptele de mama ajuta, astia aici cica sa le dai gluteni cat inca alaptezi ca asa isi atenueaza reactia daca e sa fie vreuna.

carmen, eu am zis de capsuni. am luat un piure de 4 luni de fructe care are si capsuni. banueisc ca o parte nealergena, cica in borcane pot fi si alimente nerecomandate normal varstei aleia din cauza ca sunt procesate altfel si asa nu mai sunt nocive pentru ei. scrie in carte

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

alra am vazut pozele cu bebe Laura simpatica si grasuna si parinti frumosi. pareati relaxati asa...
da'... voi ati fost cu 2 carucioare dupa voi? de ce? io ma gandeam ca ala mare sa-l las acasa si pt. vacanta sa cumpar umbrela... e vreun motiv pentru care ar fi bine sa ma mai gandesc si sa inghesui cumva bagajele in portbagaj pe langa caruciorul mare care ocupa cam 80% din spatiu?

a, si mai ma lovise o nedumerire la un moment dat. daca totusi mergem in vacanta cu avionul, si de la aeroport la hotel tre' sa luam taxi/autocar (sau acolo vrem sa inchiriem masina), ce facem fara scoica? sau o caram si aia cu noi pe avion?
mamici de bb2, ati fost in situatii de genul asta? cum ati procedat?

Mergi la inceput

mamiselli io nu inteleg alta chestie: daca le dai capsuni de ex, fac alergie pe loc? sau e posibil ca din cauza lor sa dezvolte alergii ulterior la alte minuni (gen polen).
ca de ex. am o prietena care e tare necajita ca baietelul ei de 4 ani tocami a fost depistat cu alergie la acarieni si zicea ca nu intelege de ce ca doar a fost atat de atenta sa nu-i dea alimente nepermise cat a fost bebe... si io nu vad legatura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julia16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cameliam

a, si mai ma lovise o nedumerire la un moment dat. daca totusi mergem in vacanta cu avionul, si de la aeroport la hotel tre' sa luam taxi/autocar (sau acolo vrem sa inchiriem masina), ce facem fara scoica? sau o caram si aia cu noi pe avion?
mamici de bb2, ati fost in situatii de genul asta? cum ati procedat?

Daca inchiriezi masina, poti sa soliciti si scaun pt copil.

Julia
Tudor Stefan (26.12.2008) si Maria (26.12.2002)
http://family.webshots.com/album/569840607QnUwJU

Mergi la inceput

Carmendu felicitari pt botez! Haios popa ala ici multi lui Victoras (pot sa-i zic asa??)
Anca si voua sa va traiasac micuta crestina, iertare nu mai stiu daca v-am mai urat o data.

Legat de subiectul statului in carucior/scoica Miruna sta fara nici o fitza din 2 motive zic eu:
1. Nu a fost dusa la plimbare in brate si nici prin casa prea mult, ci numai cu caruciorul
2. Noi am fost parinti de aia zaluzi care au plecat cu copilul la plimbare la 100 km distanta de casa de cand Mirunica avea 1 luna;
In plus indiferent in care din cele de mai sus a fost plimbata, centurile au fost puse obligatoriu. Nu va zic cate discutii am avut cu diversi ai familiei care vroiau sa se plimbe in a noastra masina dar pt ca erau mai multi decat aveam noi loc (2 locuri in loc de 3 ca al treilea era scoica), sustineau sus si tare ca n-are nimica daca merge fata in brate la ei, ca ce e cu atatea fitze cu scaune de masina si scoici si ca noi am crescut si fara

Pozele mele

Mirunica

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cameliam

mamiselli io nu inteleg alta chestie: daca le dai capsuni de ex, fac alergie pe loc? sau e posibil ca din cauza lor sa dezvolte alergii ulterior la alte minuni (gen polen).
ca de ex. am o prietena care e tare necajita ca baietelul ei de 4 ani tocami a fost depistat cu alergie la acarieni si zicea ca nu intelege de ce ca doar a fost atat de atenta sa nu-i dea alimente nepermise cat a fost bebe... si io nu vad legatura.

Ce stiu eu e ca daca, de exemplu, are bb alergie la capsuni, face reactie pe loc in sensul ca pot aparea bubite la gura sau pete rosii pe corp (gen piscaturi de tantar), pe la burtica fiind primele. Daca e reactie alergica severa, se poate lasa cu dificultati de inghitire, respiratie, soc anafilactic (asta e nasol rau de tot) si se cheama salvarea. La partea cu alergia la acarieni, cred ca e doar la asta sau ceva asemanator (praf, polen) si nu are legatura cu ce a mancat micutul. Cred. Da astept si alte pareri, poate mai ine documentate ca ale mele.

Pozele mele

Mirunica

Mergi la inceput