*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (46)*

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diamisha spune:

mar_ysa, cred ca este momentul sa-ti mai controlezi atitudinea si limbajul. Am citit dialogul dintre tine si alra si, daca la momentul respectiv am decis sa fiu neutra, acum chiar mi se pare ca ai intrecut masura.
Cred ca Laura ti-a explicat cu un efort demn de o cauza mai buna faptul ca ar fi bine sa-i mai respecti si pe ceilalti, si sa nu mai taxezi in stanga si in dreapta ca si cand tu le-ai sti mai bine pe toate, mai ales ca experienta ta de viata este destul de limitata avand in vedere varsta pe care o ai.
Sunt sigura ca exista situatii in care atitudinea ta de "leoaica capoasa", asa cum te-ai caracterizat singura, te-a ajutat, dar ar fi bine sa-ti canalizezi aceasta energie intr-o directie constructiva. Noi nu ne-am intalnit aici ca sa ne pandim una pe alta si sa ne taxam rapid pentru orice ni se pare ca e gresit, noi ne ajutam una pe alta, impartasim experientele proprii si alege fiecare ce e potrivit pentru ea si copilul ei.
Ar fi de preferat sa nu apara aprecieri negative personale, de genul "m-au ajuns blestemele alrei"...cred ca tu ai avut de invatat de la ea, si nu ea de la tine...

Sper ca mesajul meu sa te ajute sa vezi situatia si din alt unghi, nu numai cel din care privesti acum, si sa nu intri intr-o pozitie defensiva, din care sa ne explici ce-ai vrut tu sa spui si ca noi am inteles gresit. Dupa cum vezi, suntem mai multe cu aceasta parere.

Diana, de Sonia (02.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_27

Citat:
citat din mesajul lui mar_ysa_28

Neatza....

Da Hera am niste poze dar nu am unde sa le pun....da-ti un mess sa le dau cuiva...pls...

Am 1000000 nervi...am luat-o pe urma lui Ion, m-au ajuns blestemele Alrei si am ramas fara permis 1 luna........exact cand incepe sesiunea.....m-a mancat ieri undeva sa ies la cumparaturi pt fiimea si am trecut pe rosu....neintentionat...am stat la 4 semafoare in rond la Razoare si pe al cincilea nu l-am mai vazut....si Politistul pune gaz pe foc si zice ca m-ar fi iertat dar nu putea ca a mai fost un tip si am plecat amandoi odata.....asa ca 2 permise dintr-un foc...

Denisa, super mami de Leyre Alexandra 08.11.08

www.flickr.com/photos/32020823@N08/" target="_blank">Fotografii noi cu bombonica mea

Povestea nasterii

Aoleu Marysa, ce-aveti mai? Tu, soatza, Ionu.... . Las ca trece o luna cumva, soatza are 2 daca da examen, si 3 daca nu, Ionu cate are? Sa facem AMR.
Si eu mai fortam portocaliul la semafor si treceam pe rosu pe sub el, da` nu mai fac. Promit.

Mami de Sara (8 dec 2008)
Povestea nasterii

Poarta-ma, mami!
_

Licurici

pai, l-ati uitat la numaratoare pe al meu sot, e si el cu 30 de zile.AMR 27

Un gand bun pt Ginye si Stefanut .

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze

povestea, povestilor: de la fasolica la soricutz

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Flowers

Am si eu cateva intrebari pentru cine poate sa-mi raspunda:
1. Puneti un praf de sare in supa?
2. Se gasesc si la noi biscuiti fara gluten?
3. De la ce varsta se poate introduce produse ce contin gluten?
4. Fructele cum le dati/preparati?Pe razatoare sau mixate cu blenderul?
5. Ce fel de storcator de fructe folositi? Cel de la robot nu-mi place.

Malinaspoti scana cartea cu retete pentru painici ,daca nu-i prea mare? Poate se potrivesc si la cuptorul meu?

Multumesc mult.

Flory mami de Brianna Theodora (7.11.2008) si Julia Alessandra (5.07.2002)

poze

da-mi adresa de email ca sa ti-o trimit.O am in format electronic, am gasit-o acum cateva zile.

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

poze

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alra

oceanborn, e normal sa vezi ce iti muta nasul dupa ce incepi sa ii dai si carne

toata lumea zice asa, dar mie nu mi se pare ca pampersul lui david (continutul lui, intelegeti voi) ar mirosi altfel, adica mai rau.Cred ca am o problema cu nasul, sa ma duc sa ma controlez.

_

poze

Mergi la inceput

alra, ami, mav, mirtha, multumesc pentru mesaje.

cu dieta stau bine, adica am ajuns la 72 de kg, in conditiile in care am terminat acum o saptamana ciclul de slabire. am decis sa mai iau o jumatate de ciclu, adica 6 saptamani, ca sa ajung la 65 de kg, dar incep de maine... oricum, desi am mancat cam de toate saptamana asta la mare, nu am pus deloc pe mine... si ma bazez si pe faptul ca incep serviciul de maine, asa ca s-a dus cu leneveala, intru in ritmul de lucru si voi da sigur jos kilogramele ramase pana la 65.

vroiam sa va intreb ceva: cred ca Sonia a inceput sa se tarasca, doar ca a luat-o inapoi...cand o asez pe burta, sta pe coate, ridica fundul si se trage cu picioarele in spate, ma rog, nu pot explica mai bine de-atat...ideea e ca a luat-o inapoi...mai face vreun copilash asa? in plus, nu o mai intereseaza jucariile in sine, ci etichetele lor...le prinde cu degetele si sta si le analizeaza minute in sir...asta, daca nu cumva isi ridica ambele picioare la gura si face exercitii: se prinde cu mainile de glezne si indoaie si indreapta genunchii...face asta si cate o jum de ora...parca se pregateste de olimpiada la gimnastica...

aaa, si o curiozitate: greutatea Soniei a variat o singura data, in primele 3 luni, a luat fix cate 900 de gr, iar in urmatoarele 3 luni, a luat fix cate 550 de gr...acum, are 7,450 gr si 74 de cm.

meniul ei este urmatorul:
- dimineata (6, 7 sau 8) - lapte
- 10 - iaurt special pt copii
- 13 - piure de legume cu carne alternativ cu ou, facut cu ulei de masline - i-am dat pui, curcan si vitel, prefera vitelul, si multe combinatii de legume; nu-i plac mazarea si conopida deloc, le simte in orice combinatie si nu mai mananca
- 17 - fructe cu cereale, lapte
- 21 - lapte

asta este varianta scurta, incerc sa variez cat mai mult si sa o trec prin tot ce este permis la varsta ei. in mod clar, are preferinte si nu mananca orice, oricat de foame i-ar fi. daca strange buzele si intoarce capul intr-o parte, nu mai am ce face...

Vroiam sa mai spun ceva pentru cameliam, apropos de olita: asa cum a spus si Ami, este mult prea devreme, avand in vedere ca defecatia si mictiunea reprezinta rezultatul unui reflex neconditionat, adica este implicat sistemul nervos vegetativ responsabil cu functionarea organelor noastre interne, care se maturizeaza in jurul varstei de 2 ani. Stiu ca parintii nostri faceau acest lucru, adica ne antrenau sa facem la olita cat mai devreme, parca era o intrecere intre ei si se si mandreau cu asta, insa se pare ca sunt riscuri mari. Daca o citesti pe Francoise Dolto, ea spune ca unul dintre riscuri este ca sa aiba manifestari schizofrenice atunci cand copilul devine adult, pentru ca incercam sa transformam doua reflexe neconditionate (spontane, innascute) in unele conditionate (momentul punerii pe olita). Este un risc, nu o certitudine, insa eu una voi tine cont de el.

mav, iti trimit putin mai tarziu pm cu detalii de la spa-ul cu pricina. trebuie sa fug la baita.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alra

Citat:
citat din mesajul lui mar_ysa_28
... m-au ajuns blestemele Alrei ...

foarte, foarte urat!

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

imi dau si eu cu parere, sper sa nu imi dau foc la valiza.

Pana acum fro' 8-9 ani, mai in tinerete, eram specialsta glumelor proaste.La serviciu toti credeau ca sunt un om f rau, dor pt ca faceam glume proaste.Eu, sincer, nu aveam in cap sa fac asemenea rautati,chiar credeam ca fac glume bune, si nu pricepeam de ce lume ramane interzisa cand eu fac o poanta asa buna. Dupa ce mi s-a atras atentia de fro'cateva ori, am inceput sa analizez "glumele mele bune" , si am vazut ca unele pot fi jignitoare,rautacioase sau malitioase.Si, uite asa,am inceput sa o las mai moale cu "simtul umorului".

Deci, parerea mea personala, total din afara subiectului, este ca marysa a incercat sa fac haz de necaz si a scos o gluma proasta, iar victima,de data asta,a fost alra.Asa cred eu.Acu' puteti sa dati cu pietre...

_

poze

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui diamisha

vroiam sa va intreb ceva: cred ca Sonia a inceput sa se tarasca, doar ca a luat-o inapoi...cand o asez pe burta, sta pe coate, ridica fundul si se trage cu picioarele in spate, ma rog, nu pot explica mai bine de-atat...ideea e ca a luat-o inapoi...mai face vreun copilash asa? in plus, nu o mai intereseaza jucariile in sine, ci etichetele lor...le prinde cu degetele si sta si le analizeaza minute in sir...asta, daca nu cumva isi ridica ambele picioare la gura si face exercitii: se prinde cu mainile de glezne si indoaie si indreapta genunchii...face asta si cate o jum de ora...parca se pregateste de olimpiada la gimnastica...

fetita unei prietene a mers doar cu spatele pana la 9,5 luni, cand a inceput sa mearga si cu fata.

Si David e mai interesat de etichete decat de jucarii.Iar nepotelul meu, cand era bebe, nici nu se uita la o jucarie daca nu avea eticheta.Nu stiu care e explicatia, dar clar ii fascineaza.

_

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Diamisha Luca e racusor ca Sonia. Are deja cateva saptamani de cand se tot chinuie s-o ia in fata si tot in spate ajunge. Si daaa...etichetele l-au atras de la bun inceput si inca e fanul lor inrait! Are si 2 bavetele care au etichete intr-o parte si le studiaza si roade si pe alea.
Sunt niste scumpi si jumatate!

Citat:
citat din mesajul lui diamisha

aaa, si o curiozitate: greutatea Soniei a variat o singura data, in primele 3 luni, a luat fix cate 900 de gr, iar in urmatoarele 3 luni, a luat fix cate 550 de gr...acum, are 7,450 gr si 74 de cm.

meniul ei este urmatorul:
- dimineata (6, 7 sau 8) - lapte
- 10 - iaurt special pt copii
- 13 - piure de legume cu carne alternativ cu ou, facut cu ulei de masline - i-am dat pui, curcan si vitel, prefera vitelul, si multe combinatii de legume; nu-i plac mazarea si conopida deloc, le simte in orice combinatie si nu mai mananca
- 17 - fructe cu cereale, lapte
- 21 - lapte

asta este varianta scurta, incerc sa variez cat mai mult si sa o trec prin tot ce este permis la varsta ei. in mod clar, are preferinte si nu mananca orice, oricat de foame i-ar fi. daca strange buzele si intoarce capul intr-o parte, nu mai am ce face...

Vroiam sa mai spun ceva pentru cameliam, apropos de olita: asa cum a spus si Ami, este mult prea devreme, avand in vedere ca defecatia si mictiunea reprezinta rezultatul unui reflex neconditionat, adica este implicat sistemul nervos vegetativ responsabil cu functionarea organelor noastre interne, care se maturizeaza in jurul varstei de 2 ani. Stiu ca parintii nostri faceau acest lucru, adica ne antrenau sa facem la olita cat mai devreme, parca era o intrecere intre ei si se si mandreau cu asta, insa se pare ca sunt riscuri mari. Daca o citesti pe Francoise Dolto, ea spune ca unul dintre riscuri este ca sa aiba manifestari schizofrenice atunci cand copilul devine adult, pentru ca incercam sa transformam doua reflexe neconditionate (spontane, innascute) in unele conditionate (momentul punerii pe olita). Este un risc, nu o certitudine, insa eu una voi tine cont de el.

mav, iti trimit putin mai tarziu pm cu detalii de la spa-ul cu pricina. trebuie sa fug la baita.

poze cu minunile mele

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miky-ea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mirtha
Miky-ea multam de sprint !!

Mamica fericita a printesei Bianca Alexia
http://good-times.webshots.com/album/569856510OLRmQy

Mergi la inceput

ok, m-am linistit daca nu e singura care a luat-o in spate...Soniei nu i-a placut niciodata sa stea pe burta, o puneam in fiecare zi mai mult cu forta pentru ca este necesar, insa am crezut ca a luat-o inapoi in incercarea de a se intoarce, asa cum a facut atunci cand a invatat sa se rostogoleasca pe stanga si dreapta...pe-astea le-a facut clar ca sa scape de statul pe burta

malinas, nu ti-ai dat foc la valiza, pentru mine nu este vorba doar despre mesajul de astazi, care ar fi putut fi considerat o gluma sa zicem, ci despre o intreaga atitudine. de altfel, si tu ai scris "victima a fost, de data asta, alra". acel "de data asta", implica antecedente, nu? initial, am pus-o pe seama varstei, insa mai avem mamici foarte tinere, dar diferite (vezi Iza), deci tine de calitatile fiecareia, nu de varsta. eu sper ca va functiona si la ea feedback-ul nostru, asa cum a functionat la tine.

Mergi la inceput