*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (46)*

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

Spun si eu ceea ce cred, ca marysa nu isi da seama pe moment ca face o gluma proasta. Cand a sarit repede la mine ca de ce nu pot veni la intalnire, m-am suparat pe ea. Ca de ce nu pot alapta si eu ca celelalte mamici in parc. Am ramas un pic socata de atitudinea ei. Asteptam sa fie altfel. Fiecare isi stie tabieturile si stie ce este cel mai bine pentru copil. Eu nu am lua-o la rist de ce nu face ca mine. Fiecare mamica isi creste copilu;l cum stie cel mai bine. Asa ca si eu sunt suparata pe ea... de cum a recationat cand am spus ca nu pot veni din motivele pe care le-am spus deja.
Asta este parerea mea... si am inceput catusi sa o cunosc catusi de putin prin ceea ce scrie. Poate o fi si varsta.... sau nu este trecuta prin viata. Nu stiu... ma abtin sa mai spun ceva.
Va pup dragi mamici si va doresc o noapte linistita asa cum va doriti.
Pupici

Citat:
citat din mesajul lui diamisha

ok, m-am linistit daca nu e singura care a luat-o in spate...Soniei nu i-a placut niciodata sa stea pe burta, o puneam in fiecare zi mai mult cu forta pentru ca este necesar, insa am crezut ca a luat-o inapoi in incercarea de a se intoarce, asa cum a facut atunci cand a invatat sa se rostogoleasca pe stanga si dreapta...pe-astea le-a facut clar ca sa scape de statul pe burta

malinas, nu ti-ai dat foc la valiza, pentru mine nu este vorba doar despre mesajul de astazi, care ar fi putut fi considerat o gluma sa zicem, ci despre o intreaga atitudine. de altfel, si tu ai scris "victima a fost, de data asta, alra". acel "de data asta", implica antecedente, nu? initial, am pus-o pe seama varstei, insa mai avem mamici foarte tinere, dar diferite (vezi Iza), deci tine de calitatile fiecareia, nu de varsta. eu sper ca va functiona si la ea feedback-ul nostru, asa cum a functionat la tine.

Diana, de Sonia (02.11.2008)

Printesa noastra dulce Ana (15.12.2008) 19 saptamani
pozele mele
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

Eliza mami de
ingeras Ionut Pavel
si de

Dimitrie Gabriel 12.11.2008 botez
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara (Spitalul Marie Curie) :
trimite SMS la 858 - 2 euro/apel - orice retea O si V

"Ai curaj! Sterge-ti ochii!Adesea caderea e un mijloc de a te ridica mai sus"
William Shakespeare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorvint spune:

Amalia multumesc mult pentru aprecierile la adresa puiutului meu. Si eu am vazut pozele tale si ai doi baieti minunati. Imi place mult cum se poarta David cu Luca. Asa de mult mi-ar placea si mie bb 2, dar nu cred sa se intample, sau poate da, dar mai am de asteptat.
Lauramiron . L-am spalat si eu o perioada cu apa termala de la Avene, dar din aceea pentru noi. Tu cu de care ii cureti fata? Ii curat in permanenta fata si il spal. Nu cred ca asta este problema. Intr-o perioada il spalam in fiecare seara si cu ceai de galbenele sau de musetel. si tot degeaba. Avea si atunci.
Madutza probabil ca pana la urma o sa ajung la un dermatolog. Am tot asteptat sa treaca de la sine. Stiu cum e cand mergi la medic, nu stiu decat sa iti dea cat mai multe creme si medicamente. Dar daca nu vor trece o sa apelam totusi la dermatolog.
Mirtha ce avansate sunteti cu diversificarea. Si imi place ca ii dai de toate. Am salvat deja pagina pentru a ma orienta de acolo si eu. Noi nu am inceptu inca diversificarea. Avem 4 luni si jumatate si papam numai san. Nu stiu cum sunt mamele voastre, dar a mea (o am la mine de doua saptamani), intr-una imi spune sa incep diversificarea. Imi spunea sa incep de la 4 luni, si de aia am luat-o cu mine la medic, sa auda si ea cand imi spune ca pot sa mai astept. La mine alaptarea e vinovata pentru tot:daca sunt slaba, e pentru ca alaptez si imi ia copilul tot;daca imi cade parul, e ca alaptez;daca nu doarme ziua bine copilul,e ca nu ii dau si altceva sa pape(noaptea se trezeste numai o data),etc.
Al meu copil nu vrea sa se culce si e destul de marait. Nu i-am putut face baita ca nu a fost apa calda si se vede ca ii lipseste ceva, asteapta ceva si nu vrea sa se culce.Asa ca mi-am permis sa stau si eu putin la calc. Acum merg si incerc sa il culc ca deja este tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui cameliam

Mamici,

Alexandra, desi sta binisor in scaunelul inalt nu poate manca acolo pentru ca sta prea pe verticala si nu stie duce pireul din fata in spate cu limbuta.
Asa ca-i dau sa pape in balansoar, inclinat la 30 de grade.

Ar trebui sa ma ingrijorez sau treaba asta cu inghititul se invata mai incolo? (sapt viitoare facem 6 luni)

Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)

da, pe la 8-9 luni

in legatura cu olita, nu ai facut rau. desi exista teorii care spun k nu e bine, ca stresezi cupilu, etc...eu nu cred. pt k am pus-o pe Ana pe la 8 luni si la 1 an juma nu mai purta pampers decat noaptea si pe la 2 ani deloc. numa k tb sa stea ff bine in fund. pana acum nu cred ca ti-ai dat seama, dar o sa vezi k ei au un pipilica imediat ce se trezesc din somn. si e bine sa ii pui chiar atunci, sa le creezi instinctul.

SMS 858 - Doneaza 2 EURO pentru inima copiilor
Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea (21.11.2008)

http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sorvint

Nu stiu cum sunt mamele voastre, dar a mea (o am la mine de doua saptamani), intr-una imi spune sa incep diversificarea. Imi spunea sa incep de la 4 luni, si de aia am luat-o cu mine la medic, sa auda si ea cand imi spune ca pot sa mai astept. La mine alaptarea e vinovata pentru tot:daca sunt slaba, e pentru ca alaptez si imi ia copilul tot;daca imi cade parul, e ca alaptez;daca nu doarme ziua bine copilul,e ca nu ii dau si altceva sa pape(noaptea se trezeste numai o data),etc.

Sorvint, zi ca ea si fa ca tine. Scriam mai devreme, daca era dupa mamele mele, incepeam diversificarea la 2 luni. Pe vremea lor nu se stia de pusee, nu se stia de importanta si valoarea laptelui matern, nu se stia decat de biscuite cu mar, se bea bere cu alcool pt `lapte` s.a. Te inteleg perfect, aceleasi `sfaturi` le primesc si eu intr-una. Si cred ca multe mamici de pe-aici. Ramane sa fim diplomate si sa le explicam frumos de ce si cum, fara sa le facem sa se simta vinovate ca nu ne-ar fi crescut `bine`.
Pusici!

Mami de Sara (8 dec 2008)
Povestea nasterii

Poarta-ma, mami!
_

Licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui diamisha

alra, ami, mav, mirtha, multumesc pentru mesaje.

cu dieta stau bine, adica am ajuns la 72 de kg, in conditiile in care am terminat acum o saptamana ciclul de slabire. am decis sa mai iau o jumatate de ciclu, adica 6 saptamani, ca sa ajung la 65 de kg, dar incep de maine... oricum, desi am mancat cam de toate saptamana asta la mare, nu am pus deloc pe mine... si ma bazez si pe faptul ca incep serviciul de maine, asa ca s-a dus cu leneveala, intru in ritmul de lucru si voi da sigur jos kilogramele ramase pana la 65.

vroiam sa va intreb ceva: cred ca Sonia a inceput sa se tarasca, doar ca a luat-o inapoi...cand o asez pe burta, sta pe coate, ridica fundul si se trage cu picioarele in spate, ma rog, nu pot explica mai bine de-atat...ideea e ca a luat-o inapoi...mai face vreun copilash asa? in plus, nu o mai intereseaza jucariile in sine, ci etichetele lor...le prinde cu degetele si sta si le analizeaza minute in sir...asta, daca nu cumva isi ridica ambele picioare la gura si face exercitii: se prinde cu mainile de glezne si indoaie si indreapta genunchii...face asta si cate o jum de ora...parca se pregateste de olimpiada la gimnastica...

aaa, si o curiozitate: greutatea Soniei a variat o singura data, in primele 3 luni, a luat fix cate 900 de gr, iar in urmatoarele 3 luni, a luat fix cate 550 de gr...acum, are 7,450 gr si 74 de cm.

meniul ei este urmatorul:
- dimineata (6, 7 sau 8) - lapte
- 10 - iaurt special pt copii
- 13 - piure de legume cu carne alternativ cu ou, facut cu ulei de masline - i-am dat pui, curcan si vitel, prefera vitelul, si multe combinatii de legume; nu-i plac mazarea si conopida deloc, le simte in orice combinatie si nu mai mananca
- 17 - fructe cu cereale, lapte
- 21 - lapte

asta este varianta scurta, incerc sa variez cat mai mult si sa o trec prin tot ce este permis la varsta ei. in mod clar, are preferinte si nu mananca orice, oricat de foame i-ar fi. daca strange buzele si intoarce capul intr-o parte, nu mai am ce face...

Vroiam sa mai spun ceva pentru cameliam, apropos de olita: asa cum a spus si Ami, este mult prea devreme, avand in vedere ca defecatia si mictiunea reprezinta rezultatul unui reflex neconditionat, adica este implicat sistemul nervos vegetativ responsabil cu functionarea organelor noastre interne, care se maturizeaza in jurul varstei de 2 ani. Stiu ca parintii nostri faceau acest lucru, adica ne antrenau sa facem la olita cat mai devreme, parca era o intrecere intre ei si se si mandreau cu asta, insa se pare ca sunt riscuri mari. Daca o citesti pe Francoise Dolto, ea spune ca unul dintre riscuri este ca sa aiba manifestari schizofrenice atunci cand copilul devine adult, pentru ca incercam sa transformam doua reflexe neconditionate (spontane, innascute) in unele conditionate (momentul punerii pe olita). Este un risc, nu o certitudine, insa eu una voi tine cont de el.

mav, iti trimit putin mai tarziu pm cu detalii de la spa-ul cu pricina. trebuie sa fug la baita.

Diana, de Sonia (02.11.2008)

multi copii merg intai de-a busilea cu spatele. la faza cu etichetele-idem. tare scumpa acrobata, din ce ai povestit

SMS 858 - Doneaza 2 EURO pentru inima copiilor
Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea (21.11.2008)

http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui malinas

pai, l-ati uitat la numaratoare pe al meu sot, e si el cu 30 de zile.AMR 27

Si `voi` Brutus?

Povestea nasterii

Poarta-ma, mami!
_

Licurici

Mergi la inceput

Camelia, e fte accesibil ca pret Moulinexul ala. Isi face treaba bine, esti multumita, storci de toate cu el?

Diamisha, da` cu varsta fetei ce avusi... mai ales ca experienta ta de viata este destul de limitata avand in vedere varsta pe care o ai. Si eu cred c-a zis-o fara intentie faza cu `blestemele Alrei`, mai mult a gluma, dar faza cu varsta... Suntem mamici aici in primul rand. Cele mai `mici` sa nu mai venim cu pareri, oricat de pertinente sau im pertinente? No ofence, asta am priceput eu pe moment.

Povestea nasterii

Poarta-ma, mami!
_

Licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

make love, not war!
buei maine merg la sofat....pazeeeeeeaaaaa...sunt racita cobza tot ion vinovat mama lui a venit joi racit si azi ne molipsiram si eu si balaciosul......numai prosopul mai face fata robinetului stricat
ginye
iza vazut poze de la botez..fatoh frumoasa esti ptiu sa nu te deochi
fug culc balaciosul si mama mucioasa

Eliza mami de
ingeras Ionut Pavel
si de

Dimitrie Gabriel 12.11.2008 poze
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara (Spitalul Marie Curie) :
trimite SMS la 858 - 2 euro/apel - orice retea

"Non omnia quae vera sunt recte dixeris - Orice adevar nu e bun de spus
Adevarurile care nu fac placere determina, de obicei, reactii negative, uneori violente, producand celui care le declar, de multe ori, neajunsuri. De aceea e de preferat tacerea."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki01 spune:

Seara buna dragi mamici! Nu am mai intrat de ceva vreme, din cand in cand am citit dar nu prea am tinut pasul cu voi.

Intre timp, voinicul nostru are un dintisor...fix la 5 luni si 12 zile (de sf Gheoroghe a venit zana Maseluta). Apropo de semne, nu a fost nimic deosebit, a venit pur si simplu. A dormit la fel noaptea, nu a facut febra, doar rodea (cum face si acum) aproape tot ce prindea.
A cazut din pat, a doua zi de Pasti, s-a rostogolit de 2 ori in patul nostru din dormitor, intr-un minut. A cazut pe burtica cu manutele in fata (ca pisica), pe parchet, fara nimic in jur si nu a patit nimic (putin la obrajor a fost rosu, a trecut cu gheata), doar sperietura mare si el si mami, norocul nostru ca era tati acasa si ne-a calmat repede. Experienta din momentele alea nu o doresc la nimeni.

Am luat tarc a doua zi si sunt super multumita (de la Carrefour - PlayStation de la Bertoni cu 250 lei). I-am pus acolo jucarii si este tare incantat.

Ne apropiem de punctul O, mai avem o sapt si incepem dive si noi, la vaccinul de 5 luni, dr ne-a recomandat sa incepem la 6 luni, sa nu ne grabim si asa facem. A luat cam putin in greutate luna asta dar este si de la dintisor.
Sunt putin incurcata cu diversificarea, dr ne-a spus sa incepem direct cu mar ras + branzica calciu. Nu am mai auzit pe nimeni sa inceapa asa. La fructe, in afara de mar (cump de la tarani din piata) a zis sa nu-i dau nimic. Banana a zis dupa 9 luni, in rest celelalte fructe pe masura ce apar la noi. A punctat piersica, ca fiind f buna dar dupa ce iese la noi.

Sorvint, aceeasi problema o am si eu cu mama. "Sunt copii care la varsta asta mananca de toate si sunt mult mai grasi" sau "tu mancai la 3 luni mar cu biscuite si lapte praf de la 1 luna si nu ai facut o injectie pana la 13 ani" imi zice mereu cand deschidem subiectul. Norocul meu ca nu stam impreuna...
Eu sunt foarte multumita ca am putut alapta pana acum si ca bebe a evoluat f bine alaptat exclusiv si daca recomandarea este sa incepem cu mancarica la 6 luni atunci asta este. Sa-ti traisca puiutul, am vazut poze cu ochiosul tau drag!

Ref la productia de lapte am avut si eu zile mai proaste si am inceput iar sa beau (pe langa ceai de la Teekane Mirtha pentru sfat) ceai de fenicul+anason+chimen.

Va pup,

Miki, fericita de Andrei (11.11.2008)
Poze noi
Povestea puiului nostru

Mergi la inceput