*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (46)*
Raspunsuri - Pagina 13
cameliam spune:
Flowers,
1. da, un vf de cutit de sare la supica de legume (edit: vf de cutit mic mic la 1 litru apa), noua medicul asa ne-a recomandat, dat fiind ca nu sunt probleme cu rinichii
2. asta nu stiu, ca inca n-am cautat
3. dupa 6-8 luni, stiam eu
4. www.shopmania.ro/magazin~online-mixere-si-blendere~produs-philips-hr1372-90~p-1861789.html" target="_blank">blender (suc de morcov 50ml + suc de mar 50ml + piure mar si banana facut cu blenderul asta - amestecate toate dupa aia cu lingurita)
5. www.electrofloridin.ro/Storcatoare-de-legume-si-fructe/Moulinex/JV2000-JV2000" target="_blank">moulinex, storcator de fructe si legume, asta-i tot ce stie sa faca, n-a fost scump si face treaba buna
| Citat: |
| citat din mesajul lui Flowers Am si eu cateva intrebari pentru cine poate sa-mi raspunda: 1. Puneti un praf de sare in supa? 2. Se gasesc si la noi biscuiti fara gluten? 3. De la ce varsta se poate introduce produse ce contin gluten? 4. Fructele cum le dati/preparati?Pe razatoare sau mixate cu blenderul? 5. Ce fel de storcator de fructe folositi? Cel de la robot nu-mi place. Malinaspoti scana cartea cu retete pentru painici ,daca nu-i prea mare? Poate se potrivesc si la cuptorul meu? Multumesc mult. ![]() Flory mami de Brianna Theodora (7.11.2008) si Julia Alessandra (5.07.2002) poze |
Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)
lauramiron spune:
1. Da, un praf de sare la fiert
2. N-am cautat, i-am dat prima data biscuite cu gluten acum doua zile
3. Depinde unde citesti sau pe cine intrebi...6 luni...8 luni..
4. Robot, ca e mult mai rapid
5 Philips
| citat din mesajul lui Flowers Am si eu cateva intrebari pentru cine poate sa-mi raspunda: 1. Puneti un praf de sare in supa? 2. Se gasesc si la noi biscuiti fara gluten? 3. De la ce varsta se poate introduce produse ce contin gluten? 4. Fructele cum le dati/preparati?Pe razatoare sau mixate cu blenderul? 5. Ce fel de storcator de fructe folositi? Cel de la robot nu-mi place. Malinaspoti scana cartea cu retete pentru painici ,daca nu-i prea mare? Poate se potrivesc si la cuptorul meu? Multumesc mult. ![]() Flory mami de Brianna Theodora (7.11.2008) si Julia Alessandra (5.07.2002) poze |
malinas spune:
| citat din mesajul lui alra baga patura sub saltea pe margini sau ia sac de dormit e bine ca animalu de nani sa fie usor de spalat in masina si de bumbac caci le place sa suga la el. ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008) Vacanta cu Laura in Romania |
cu patura bagata sub saltea il culc mereu, dar nu e suficient de mare si o scoate, iar cu sacul de dormit nu merge, ca se invarte ca la rotisor si sacul de dormit ii restrictioneaza miscarile.
Legat de jucarii, cred ca am vazut prin cora niste catei de prosop, cum zici ca are Laura, o sa ma uit sa vad daca mai sunt, sa ii iau unul.
Un gand bun pt Ginye

si Stefanut 
._
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand
Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze
povestea, povestilor: de la fasolica la soricutz
cameliam spune:
Da, la fel si fiica-mea, la ambele aspecte.
| citat din mesajul lui oceanborn Am uitat sa va zic...fiu-meu , cand ii dau piure de fructe, imi smulge lingurita din mana daca i-o iau urla...cand o sa stie oare ca lingurita goala n-are gust bun? am ajuns sa il las sa tina lingurita atunci cand ii bag in gura...altfel e un mare circ... oricum, de cand a inceput sa pape si altceva decat titi, cand trage cate un partz sau cand ii schimb pampersul mi se intoarce nasul................... mami de Thomas |
cameliam spune:
Mamici,
Alexandra, desi sta binisor in scaunelul inalt nu poate manca acolo pentru ca sta prea pe verticala si nu stie duce pireul din fata in spate cu limbuta.
Asa ca-i dau sa pape in balansoar, inclinat la 30 de grade.
Ar trebui sa ma ingrijorez sau treaba asta cu inghititul se invata mai incolo? (sapt viitoare facem 6 luni)
lauramiron spune:
Mirtha, multumesc
Acum suntem ok, a trecut raceala, au ramas ceva muci doar. Moaama dar ce diversificata e Eva
Super tare!
Alra, da, stiu ca e musai sa dam ulei/grasime pentru dezvoltarea creierului. Stiu ca pana pe la 2-3 ani nu e indicat sa dam lapte degresat la copii din acelasi motiv.
cameliam spune:
A, si inca ceva vroiam sa va povestesc. Sa nu radeti de mine, da' io i-am cumparat olita. Ca daca sta in fund...
Si-am pus-o pe ea, sustinuta de mine (adica eu stateam in spatele ei, cu picioarele pe langa ea de-o parte si de alta ca si cum as fi tinut-o in brate. Si-am stat asa vreo 10 minute, si-am povestit si ne-am jucat... si-a facut pisu
.
Am zis ca de acum, dimineata, chiar cand se trezeste o pun pe olita, sa ne facem obicei. Daca face ceva bine, daca nu, iara bine, dar avem ritualul asta in fiecare dimineata, cu conditia sa nu planga sau sa dea semne ca nu vrea. Sa vedem ce iese...
lauramiron spune:
Camelia,
Eu o pun pe fii-mea in scaunelul de masa cu spatarul lasat, dar nu vrea sa se lase pe spate si atunci sta in fund cand papa si atunci mai da cu limba afara, nu reuseste sa inghita chiar tot. Dupa ce-i trece foamea mare
, se relaxeaza si se lasa pe spatar, iar din momentul ala nu mai da nimik pe afara![]()
Cred ca e normal sa se intample asa, sunt la inceput cu papatul cu lingurita, unii invata mai repede, altii au nevoie de ceva mai mult timp. Eu ti-as sugera sa incerci sa-i mai dai din cand in cand in funduletz, chiar daca ii curge din gurita, cu timpul va invata sa-si duca singurica mancarea pe gat.
| citat din mesajul lui cameliam Mamici, Alexandra, desi sta binisor in scaunelul inalt nu poate manca acolo pentru ca sta prea pe verticala si nu stie duce pireul din fata in spate cu limbuta. Asa ca-i dau sa pape in balansoar, inclinat la 30 de grade. Ar trebui sa ma ingrijorez sau treaba asta cu inghititul se invata mai incolo? (sapt viitoare facem 6 luni) Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008) |
lauramiron spune:
Nu rad de tine
, doar ca eu nu sunt de acord cu olitza asa de devreme. Nu-si poate controla sfincterele pana la 18 luni, si atunci mi se pare un fel de dresaj. Plus ca poti avea probleme mai tarziu, sa nu-ti mai accepte olita la momentul cand ar trebui s-o accepte.
Eu i-am cumparat Rebecai olita pe la 14 luni, s-o vada, sa se obisnuiasca cu ea, insa am inceput s-o folosim vreo 2-3 luni mai tarziu.
A renuntat la pampers ziua de la 1 an si 9 luni, iar noaptea la 2 ani si 9 luni.
| citat din mesajul lui cameliam A, si inca ceva vroiam sa va povestesc. Sa nu radeti de mine, da' io i-am cumparat olita. Ca daca sta in fund... Si-am pus-o pe ea, sustinuta de mine (adica eu stateam in spatele ei, cu picioarele pe langa ea de-o parte si de alta ca si cum as fi tinut-o in brate. Si-am stat asa vreo 10 minute, si-am povestit si ne-am jucat... si-a facut pisu Am zis ca de acum, dimineata, chiar cand se trezeste o pun pe olita, sa ne facem obicei. Daca face ceva bine, daca nu, iara bine, dar avem ritualul asta in fiecare dimineata, cu conditia sa nu planga sau sa dea semne ca nu vrea. Sa vedem ce iese... Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008) |
Amalia spune:
Cameliam mititica a facut ca-i venea oricum, nu-si controleaza sfincterul la aceasta varsta. Parerea mea este ca nu ai nimic de castigat punand in copil atat de mic la olita, pentru ca nu este capabila sa constientizeze ce face.
Legat de pusul la olita: Controlul voluntar al mictiunii apare la varste diferite. Majoritatea copiilor nu incep sa-si exercite controlul voluntar asupra mictiunii diurne inainte de 18-24 luni, iar controlul nocturn apare intre 2 si 3 ani. Controlul sfincterului anal apare ceva mai devreme, in jurul varstei de 2 ani. Copilul trebuie sa stie multe lucruri inainte sa achizitioneze controlul sfincterian: un control in care copilul sa stie ce face, iar nu parintele sa poata recunoaste semnele si sa-l puna pe olita.Educarea
deprinderii de a folosi olita este bine sa inceapa cam la varsta de 20-24 luni, ca sa aveti succes in minimum de timp (cam in 5-6 luni). Primul semn ca e ok sa incepeti "lupta pentru olita" este dorinta copilului de a sta pe olita (tineti cont de prezentarea acesteia, design, temperatura, locul unde este tinuta etc). Apoi il veti invata si la ce foloseste aceasta.
| citat din mesajul lui cameliam A, si inca ceva vroiam sa va povestesc. Sa nu radeti de mine, da' io i-am cumparat olita. Ca daca sta in fund... Si-am pus-o pe ea, sustinuta de mine (adica eu stateam in spatele ei, cu picioarele pe langa ea de-o parte si de alta ca si cum as fi tinut-o in brate. Si-am stat asa vreo 10 minute, si-am povestit si ne-am jucat... si-a facut pisu Am zis ca de acum, dimineata, chiar cand se trezeste o pun pe olita, sa ne facem obicei. Daca face ceva bine, daca nu, iara bine, dar avem ritualul asta in fiecare dimineata, cu conditia sa nu planga sau sa dea semne ca nu vrea. Sa vedem ce iese... Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008) |
poze cu minunile mele
Ami, mamica lui
David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1si
Luca Gabriel (31 octombrie 2008)