*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (46)*
Raspunsuri - Pagina 12
alra spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mar_ysa_28 ... m-au ajuns blestemele Alrei ... |
foarte, foarte urat!
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
madutza spune:
| citat din mesajul lui Flowers Am si eu cateva intrebari pentru cine poate sa-mi raspunda: 1. Puneti un praf de sare in supa? 2. Se gasesc si la noi biscuiti fara gluten? 3. De la ce varsta se poate introduce produse ce contin gluten? 4. Fructele cum le dati/preparati?Pe razatoare sau mixate cu blenderul? 5. Ce fel de storcator de fructe folositi? Cel de la robot nu-mi place. Malinaspoti scana cartea cu retete pentru painici ,daca nu-i prea mare? Poate se potrivesc si la cuptorul meu? Multumesc mult. ![]() Flory mami de Brianna Theodora (7.11.2008) si Julia Alessandra (5.07.2002) poze |
1. nu, pana la 1 an
2. da, dar nu stiu sa iti dau acum detalii, inca nu m-m interesat
3. 6 luni sau 1 an
4. suc la storcator, dupa aceea razatoare (pt mere, fructe tari) si blender pt cele cu pulpa moale (banana, piersica)
5. no name, l-am primit de craciun
SMS 858 - Doneaza 2 EURO pentru inima copiilor
Madutza
,Mariuca
(17 Mai 2004) si Andreea
(21.11.2008)http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community
Mirtha spune:
Salutare mamici ! 
Diamisha multumesc pentru complimente iubita !
Multe lunite sanatoase Soniei si sa ne aduci numai vesti bune din partea ei ! 
Si daca am glezana fina pai atunci...stiu cui ii datorez ....
.Mi-a facut extrem de bine dieta si psihic si fizic. Intentionez sa o repet si lunile mai si iunie in speranta ca mai reusesc sa pierd inca 3-4 kg.Momentan am 59,8 kg.
Ma bucur ca la voi s-au rezolvat in mare parte problemele de sanatate. Sper ca tratamantul sa dea rezultate in privinta socrului.
Tu cum mai stai cu dieta ? Care mai este prognosticul ? Deci masaj de tip drenaj limfatic ma asteapta.![]()
Inteleg ca te vei intoarce la servici luna aceasta. Pai sa fie intr-un ceas bun !
Anca27[/b] parca tu zicei ceva de sexoasa...Mai nu stiu io sexoasa nuuu...nu ma recunossc. Imagine din poze sigur e...fotoshopuita.![]()
Aleinadg sigur , sigur daca vom reusi sa ne vedem face to face o sa cosntai ca sacoul camflua bine , bine suncile de pe abdomen . Era un sacou ascunzacios.
Flowers ma bucur ca dat randament ceaiul. Eu am ajuns pe urma lui Eli : mulsoare la program nene. Nu renunt sa-l iau pt. ca mi-e teama sa nu se diminueaza productia , dar nici nu mai beau 2 litrii. 2 cani pe zi e ok. Mai bine duduie tzatzs si ma mulg decit sa am ceva surprize.
Lauramiron sanatate multa ! Stiu ca pe la voi erau ceva probleme.
Andy cum mai este Andreiul cu scaunele ? Ati inceput administrarea de lapte care sa nu ciontina factori alergogeni ?
Criss ce erau de fapt cornitele Paulei ? Daca ai scris deja , scuze , dar parca sa zic ca nu am vazut mesajul tau. Sper sa fie vorba de simple descuamari. Pt. coji astept si eu o crema care se prepara la farmacie. Imi spunea pediatra ca imi va prescie reteta. Maine o iua si merg la o farmacie cu laborator propriu.
Cherie ma bucur ca ne dai veti bune. Hai curaj , cind mai ai timp mai intra pe aici.
Otilia noi folosim produse Klorane pentru imbaiere si sunt ff. multumita. Au un parfum suav , nu mi se par agresive la textura si nici nu se topesc aa ca alte produse.Adica nu fac mazga aia gelatinoasa .Deocamdata nu o dau cu nicio crema pt. ca expunerea corporala e ff. mica si nu la soare intens. Dar pt. viitor voi folosi tot aceasta marca.
Cit priveste shosetele ...deja am vorbit cu soata. Dupa bb2 lifting fara discutie.![]()
Alra noi am pus tarcul in functiune. Ii place. Cel putin prima reactie este pozitiva. Sper sa sa se acomodeze si sa-l agreeze din ce in ce mai mult. In concediu il vom lua cu noi. Cind va incepe sa merga in picioare am un fix , pe care vreau sa il verific : mocheta graosa peste parchet , dau majoritatea mobilei afara din camera si pt. icneput patul ei va fi la nivelul solului.Te anunt daca vom avea succes.
Spiridush la apel cu haleala :
1.Ora 06-07 trezirea : tzatzs , amandoi sanii.
2.Ora 9,30-10 : 80 g fruct crud dat pe razatoare sau pasat (depinde de fruct) plus 20-30 cereale cu lapte. Pt. masuri folosesc lingurita ei , de la Chicco. 2 linguri Chicco rase amestecate cu cca.60 -70 ml de lapte praf(am facut echivalenta in functie de mentiunile de pe pachet). Nu termina aproape niciodata nici fructele , nici cerealele.
Fructe : para , banana , mar , anans , avocado , maracuja , pepene galben etc.
3. Ora 13,30-14 supa de legume cu 2-3 picaturi de ulei. Alternez tipurile de ulei : masline , floarea soarelui , porumb. Inca nu am incercat alte tipuri de uleiuri. La final , inainte de a mixa , adaug 2-3 fire de verdeata : marar , patrunjel , leustean.
Supe : de adunare generala - adica avem di tate , asta a fost mai pe la inceput , cite 1/4 leguma din fiecare am folosit atuncisi incerc sa patrez proportia si acum : rosie - fara coaja , fara samburi , ardei alb sau rosu , ceapa verde , praz , ceapa rosie sau clasica - nu scot nimic , cartof , morcov , o radacina alba - variabila (telina , patrunjel , pastarnac) .Am mai dat : supa de urzici - a avut un succes nebun , de spanac , de macris , de dovlecel , de dragavei , de loboda si rosie si verde , de salata verde. Ceapa , morcovul , rosia , marar si verdeata pun in fiecare supa indiferent de natia ei.
4. Ora 17 legume pasate . Le aburesc. Fac melanj in functie de legumele folosite la supa , in sensul ca incerc sa nu le repet : cartof , morcov , dovlecel , ardei , sfecla rosie , pastarnac , telina , orez - la abur , pastai de fasole verde congelate - la abur , conopida sau brocoli - la abur. Le amestec alternativ , pe zile cu : branza - ff. rar pt. ca nu ii place. Imi baraie legumele daca le amestec cu brinza lactica. La fel se intimpla si cind le mixez cu carne - singurele sortimente pe care le accepta sunt pestele si ficatul de pasare. Am mai incercat : de vitel - dezastru total , de curcan - semidezastru - mai degraba accepta borcanelul cu carne de curcan decit carnea de vitel pregatita la abur, de pui - acceptabil. Cantitatea (acum la 6,2 luni) 100-150 g de legume si cca. 10 gr. de carne (si pe aceste 10 grame e chin sa o conving , indiferent cum incerc sa i le dau dar parca sa spun ca separat au mai mare succes decit amestecate).Carnea o fac la abur indiferent de natia ei , o mizex initial separat apoi le amestec. Fac 2 portii una amestecata cu carne alta simpla si citeva frimituri de carne seprat. Folosesc 10 - 20 gr. de carne iar restul ingurgitez eu. Alternez si cu galbenus de ou. Suntem tot la sfert.
Spre exemplu : orez + morcov cu peste , sau cartof + morcov + ardei cu ficat de pasare. Sau spanac + morcov cu ou. Sau cartof + sfecla rosie + morcov sau brocoli cu cartof , sau conopida + morcov , dovelecel c+ morcov sau dovlecel + cartof. Sau fasole verde cu morcov si ardei. Combinatii se gasesc , le fac si pe moment si le mai aiu si carti , retete se gasesc din plin fie ca atare fie le adaptez. Folosesc verdeata si la mincare.
Si inca un Edit : Ora 18.30 tzass....
Sunt grabita si se pare ca degeaba. Parc nu cred ca pupam.
Afara se innora brusc si parca e si furtuna de nisiip.
Pian sa ma mosmoondesc eu si soata se innora afara...Fir-ar ....
Edit : Ora 20,30 : 20 gr. de biscuiti cu 40 ml de lapte praf. 5 biscuiti Cicibebe egal 20 gr - scrie pe pachet.
Uitai.
Edit , Edit , edit : Ora 22 tzass. tzass...

Acum sa postez si un meniu de-al japonezului(dive am inteles ca incepe la 4 luni cu peste , la noi intre timp cica datorita poluarii si pestele a devenit alergogen - la japonezu cica nu a ajuns inca poluarea
si veti gasi scheme care il recomanda de la 8-10 luni si scheme care il recomanda de la 5 luni , io il recomand pt. omega 3 si 6 pe care corpul nu le sintetizeaza din niciun alt aliment si pt. iod in functie de specie ) , mie japonezii imi plac ca sunt longevivi(nu sunt de acord cu prajelile dar in mare meniul japonezului mi se pare ok) :
Diversificarea in Japonia: de la lunile 5-6
Pentru lunile 5 si 6 se ajunge treptat la inlocuirea mesei de pranz cu hrana solida (50 grame). Aceasta masa trebuie sa fie echilibrata si sa contina cate un produs din fiecare categorie de mai jos in urmatoarele cantitati:
1. orez sau paine sau cartof sau batata - 6-8 linguri
2. galbenus de ou 2/3 sau branza de soia - 5 linguri sau lapte/ iaurt-40 ml sau branza - 1/3 felie
3. peste alb - 10 grame
4. legume sau fructe - 3-4 linguri
Schema pentru 6 luni este practic cea de la 5 luni numai ca se mai adauga foarte putin
1. orez, paine, cartofi, batate + paste fainoase (spaghetti, taietei)
2. galbenus de ou, branza de soia, lapte (folosit la piureul de paine), iaurt, branza
3. peste alb + ficat, carne, ambele doar sub forma de baby food la borcanas
4. dovleac, morcov, ridiche, broccoli, conopida, ceapa, varza, spanac, toate fructele + castravete ras
5. grasime (unt, margarina, ulei)
Budinca de paine (se pot pune si macaroane fierte in loc de paine)
Se amesteca jumatate de galbenus de ou cu 20 ml lapte sau apa , se pune putin indulcitor, apoi se adauga miez de paine (cubulete de 1cm) si se fierbe in baie de aburi (se acopera ambele vase, si cescuta in care se face budica si oala cu apa in care se pune la fiert)
Budinca de ou cu spanac
Se amesteca 2/3 de galbenus de ou cu 20 ml apa. Separat se fierbe putin spanac, se toaca marunt si se adauga. Se fierbe tot in baie de aur.
Crema de spanac
Se caleste in tigaie 2/3 de lingura faina de grau cu 1/2 lingura unt apoi se adauga 40 ml lapte. Dupa ce a fiert amestecul se adauga 1 lingura spanac fiert separat si se amesteca bine, de preferabil la blender.
Peste cu ridiche
Se fierb 2 linguri peste, 2 linguri ridiche si 1 lingura morcov. Se scurg de apa si sa calesc putin in tigaie cu 2,3 picaturi ulei de susan
[b]Va las acum ca trebuie sa ne pregatim pt. parc. E o vreme placuta , nu chiar frunoasa dar placuta pt. o plilmbarica scurta.
madutza spune:
| citat din mesajul lui oceanborn Am uitat sa va zic...fiu-meu , cand ii dau piure de fructe, imi smulge lingurita din mana daca i-o iau urla...cand o sa stie oare ca lingurita goala n-are gust bun? am ajuns sa il las sa tina lingurita atunci cand ii bag in gura...altfel e un mare circ... oricum, de cand a inceput sa pape si altceva decat titi, cand trage cate un partz sau cand ii schimb pampersul mi se intoarce nasul................... mami de Thomas |
eu nu ma pot indeparta de ea, sa iau un servetel de ex, ca e jale...
SMS 858 - Doneaza 2 EURO pentru inima copiilor
Madutza
,Mariuca
(17 Mai 2004) si Andreea
(21.11.2008)http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community
Mirtha spune:
1.Pun 2 cristale sare in supa. Pt. iod. Vei gasi recoamandari de la diversi pediatrii de la 6 luni. Altii nu recoamnda deloc pina la 1 an. E alegerea ta.
2.Da. www.fara-gluten.ro. Eu folosesc de la 5 luni cu gluten Cicibebe pt. ca nu am observat ca aveau si gluten , biscuitii find recoamnfdati la de 4 luni in sus. Daca iti cunosti marfa sau materialul.....e alegerea ta. Eu am primit de la 4,2 luni biscuiti clasici , pentru adulti , cu gluten.
3.Cel mai devreme am observat ca sunt scheme de la 6 luni , altele de la 8 , altele de la 1 an.
4.Pe razatoasre sau in blender. Cele mai multe , inclusiv banana pe razatoare , calsica de platic.Selgros.
5.Braun.
| Citat: | ||
citat din mesajul lui madutza
1. nu, pana la 1 an 2. da, dar nu stiu sa iti dau acum detalii, inca nu m-m interesat 3. 6 luni sau 1 an 4. suc la storcator, dupa aceea razatoare (pt mere, fructe tari) si blender pt cele cu pulpa moale (banana, piersica) 5. no name, l-am primit de craciun SMS 858 - Doneaza 2 EURO pentru inima copiilor Madutza ,Mariuca (17 Mai 2004) si Andreea (21.11.2008)http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community |
Alina
mama de
Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
Eva in concurs http://concurs.pampers.ro/profile/31201
spiridusul spune:
| citat din mesajul lui Flowers Am si eu cateva intrebari pentru cine poate sa-mi raspunda: 1. Puneti un praf de sare in supa? 2. Se gasesc si la noi biscuiti fara gluten? 3. De la ce varsta se poate introduce produse ce contin gluten? 4. Fructele cum le dati/preparati?Pe razatoare sau mixate cu blenderul? 5. Ce fel de storcator de fructe folositi? Cel de la robot nu-mi place. Multumesc mult. ![]() |
1.din punctul meu de vedre, sarea nu are nici un rost in alimentatie; pana la 1 an nu am pus nici la alex, nu pun nici la cris; Categoric NU la sare; dupa un an.. putina sare (eu nu folosesc deloc adaosuri gen knorr, maghi..a cate un plic in casa.. de poza, ca sa vada soacra ca am
2.habar nu am de biscu fara gluten; sigur exista ca au mai vb fetele de ei;las ca ii dau biscuitzi dupa 8 luni, k sa fiu sigura.. dr. Stanciu spunea ca treaba cu bicuiti cu mere e invechiiita; din seria nici o masa fara paine
3.de la 8 luni ..parca.. mi-e lene sa caut acus in caietel dar sigur stie gogu (gugal)
4.eu le mixez cu blenderul k e mai rapid.(edit, curatate de coaja, da? treaba aia cu ..toate vitaminele e in coaja e fumata; in coaja gasim acum doar toate chimicalele)ALRA.. a pus malinas la un mom dat ca ai dreptate cu blenderul...; dar mi-a fost lene sa caut in urma.. e ceva in neregula cu "blenduirea"?"
5.aaa, storcatorul... mare minure
eu am un bosch
un mare kk, luat din cora
pt ca nu l-am folosit de la inceput; dupa juma de an m-am prins ca e defect
cauta un storcator (poate sa fie si ieftin, no name) in care sa incapa marul intreg. io mereu sunt in criza de timp; pt mine conteaza fiecare secunda; la bosch-ul meu, tre sa tai si morcovu', pt ca are tzeava mica.
daca ar fi sa iau maine altul, as lua un jack lalane; isi merita banutzul; am vazut io la tv ca pui si strugurele c usemintze in el
si azi am un gand bun pentru Ginye
Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi
spiridusul spune:
aseaaa,
am vazut pozele de la intalneala.
Doamne ce bine ca nu am putut veni!!!
moama ce fumei acolo, ce bebei; numa' una si una
ma simt nashpa.
nepieptanata-ne..-ne....-
ma'c sa ma pensez, poate mai creste moralu'
Mirtha spune:
Sincer cred ca niciuna dintre noi nu intram aici ca sa ne tinem sambetele una alteia . Dialogam , opinam , oferim sugestii .Cam asta am inteles de cind activez pe acest forum.
Am avut perceptia unui dialog , este adevarat nu unul dulce ca doar nu putem oferi bezele in orice circumstante , asa ca nu e cazul sa ii dai nu stiu ce conatii. Sau cel puin mie mi se pare nefiresc .Avem fiecare fobiile noastre , superstitii asemenea dar de aici pina la a arata cu degetul pentru o gresala ce iti apartine e cam mult.
Asuma-ti cu repsonsabilitate greselile pe care le-ai facut si pentru care ti s-a suspendat permisul. Nu mai da vina pe te miri ce aiureli mistice !
| citat din mesajul lui mar_ysa_28 Neatza.... Am 1000000 nervi...am luat-o pe urma lui Ion, m-au ajuns blestemele Alrei si am ramas fara permis 1 luna........exact cand incepe sesiunea.....m-a mancat ieri undeva sa ies la cumparaturi pt fiimea si am trecut pe rosu....neintentionat...am stat la 4 semafoare in rond la Razoare si pe al cincilea nu l-am mai vazut ![]() ![]() ....si Politistul pune gaz pe foc si zice ca m-ar fi iertat dar nu putea ca a mai fost un tip si am plecat amandoi odata.....asa ca 2 permise dintr-un foc...![]() Denisa, super mami de Leyre Alexandra 08.11.08 www.flickr.com/photos/32020823@N08/" target="_blank">Fotografii noi cu bombonica mea Povestea nasterii ![]() |
Alina
mama de
Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
Mirtha spune:
In legatura cu storcatoare si alte ustensile .Si-a luat cineva asa ceva ?? http://www.top-shop.ro/index.asp?tn=productview&pid=18074&c=10107&irp=2&ils=10
Pe mine m-ar tenta si stocatorul si aparatul asta : http://www.top-shop.ro/index.asp?tn=productview&pid=63974&c=10107&irp=1&ils=17
Problema e ca nu am auzit pe nimeni care sa le foloseasca si care sa infirme/confirme calitatea lor. Daca aveti cunostinte care sa le fi achizitionat poate le puneti o intrebare.
Alina
mama de
Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn
(17.10.2008)
spiridusul spune:
Mirtha, eu una m-as arunca la storcator.. tocmai ce am zis ...
vezi ca il gasesti si la cora, daca ai drum in bucharest
cuptorul sigur il are cineva
ma intersez cat este de multumita si iti spun