*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (46)*
Raspunsuri - Pagina 11
oceanborn spune:
Schema de aici e putin diferita..
la fel dimineata lapte
12-13 prima papica: supa de legume(morcov cartof, dovlecel, salata verde etc...introduse treptat) din care se strecoara zeama se adauga legumele pisate, la inceput cartoful si morcovul, in chestia asta se adauga crema de orez, sau orez porumb si tapioca, o lingura de ulei de masline o lingura de parmezan si o lum de borcanel de liofilizate de carne(cum am mai scris iepure, miel curcan manz apoi pui).
dupa 2 saptamani de la mom realizarii acestei papici se introduce si masa de seara in care in loc de carne se baga branzici usoare de ex urda
dupa-amiaza piure de fructe:mar para etc
la masa de amiaza nu am specificat sunt anumite legume care se baga treptat...
o sa mai scriu despre carne cand am timp..de ce se dau liofilizatele astea si nu omogenizate sau preparate in casa decat dupa o per...fug..
mami de Thomas
mav spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui diamisha Multumesc, Otilia, si eu ma bucur ca am revenit. Da, acolo am fost. Hotelul in sine e ok, dar nimic special, dupa parerea mea, nu merita 4 stele, e cam de 3. Dar am doua bile albe, spa-ul si restaurantul, adica mancarea de acolo, nu locatia. La spa-ul respectiv, lucreaza terapeuti - absolventi de kinetoterapie sau terapii complementare, cu stagii in strainatate facute pe thalassoterapie, si se vede...piciorul meu este foarte bine si, cel putin pentru moment, daca nu se inrautateste starea lui si daca ma duc o data la 3 luni la niste proceduri, nu trebuie sa ma operez. Ma mai doare din cand in cand, mai ales daca ma sui pe tocuri, dar nu mai schiopatez si pot merge normal. Asa, deci spa-ul este minunat, am facut masaje nenumarate pentru spate, coloana cervicala, celulita, relaxare generala, hidromasaj, hidrokinetoterapie (exercitii in bazinul cu apa din lacul Techirghiol - m-a rupt baiatul ala, daca stau o luna acolo, ma face zana in ritmul pe care il are ), estetica faciala si corporala. Piesa de rezistenta a fost masajul de drenaj limfatic, care m-a desumflat atat de bine, incat am reusit pentru prima data dupa aproape 1 an de zile, sa scot verigheta de pe deget....retentia mea de lichide este foarte mare...Iar la restaurantul hotelului, se gateste neasteptat de bine pentru o locatie de pe litoral...pentru mine, este o surpriza, pentru ca, la oricate stele te-ai duce la mare, mancarea este prost gatita...chiar si o simpla friptura este o mare problema, legumele sunt intotdeauna vestejite, iar supa/ciorba reci... Ai fost cumva www.spa-romania.com/ana-aslan-spa/spa.htm" target="_blank">aici? Cum mai este piciorul tau? Diana, de Sonia (02.11.2008) |
Bine ai revenit, Diana! Ma bucur ca sunteti ok!
Te rog, cand ai/ daca iti poti face putin timp, poate imi trimiti si mie detalii despre cum pot ajunge (locatie, costuri, recomandari medicale?, etc) si eu in acest loc minunat (inteleg ca e la Eforie, aproape de mine).
De mai bine de o luna de zile, ma doare in mod constant mana dreapta, am o umflatura langa incheietura mainii; ma doare si piciorul drept, initial ma durea talpta& glezna, acum a inceput si genunchiul.... Cred ca stii cum e... sa te doara si sa nu poti lua anti-inflamatoare (eu inca alaptez; de cand am inceput diversificarea, Anto a descoperit de buna este si tzatzica, f rar i-am mai dat lapte praf).....
uufff s-a trezit.... tre sa fug...
tocmai cand vroiam sa-mi laud sotul... pt primii cozonaci facuti exclusiv de el (
revin!
Mami de baieti nazdravani:
Sebi(4 feb 2004) si
Antonio(27 oct 2008) Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!
ginye55 spune:
Mav
arata delicios! Vin si eu in vizita la voi?

ginye mami de
Eduard Stefan (12.10.2008)
Stefanut
Povestea nasterii
Amalia spune:
Wow, cum arataaa!!!

Sunt bestiali!!
Felicitari pentru asa o reusita, mie nu-mi ies neam..
..am renuntat de ani buni la a mai incerca sa fac in casa..
| citat din mesajul lui mav uufff s-a trezit.... tre sa fug... tocmai cand vroiam sa-mi laud sotul... pt primii cozonaci facuti exclusiv de el ( revin! Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008) Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista! |
poze cu minunile mele
Ami, mamica lui
David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1si
Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
madutza spune:
Anca_27, eu am avut menstruatia abundenta prima data. Am de la 8 saptamani si s-a reglat inre timp. Cu sora ta, ar trebui sa o filmati ![]()
Flowers, chiar asa cu lapticul? Andre a mea papa 2-3 bibe de formula si in reste tzitzi si mancarica acum. O sa incerc si eu ceaiul asta, poate mai revine lapticul.
Ocean, daca te ajuta iti pot spune cum am inceput noi dive. M-am luat f mult dupa instinct, experienta cu Ana si sfaturile medicilor (from 3-4). So, i-am facut prima data supa de zarzavat (telina, morcov, pastarnac, patrunjel si cartof + ceapa doar fiarta). I-am dat din prima 60 ml piure mai subtire. Apoi i-am pus mai multa telina decat morcov, urmatoarea data i-am bagat ardei gras. De maine ii dau dovlecel. Inainte sa i-o servesc, ii pun o lgrita de ulei de masline sau unt. A mancat prima zi 60, apoi 80, apoi 120 si apoi 80. Dupa 3 zile de la supa, am inceput sa ii dau suc de mar si in a treia zi i-am bagat si suc de morcov, pe langa mar. Azi chiar am gasit morcovi noi si i-am stors, am fost f. fericita. Inteleg ca e mai greu acolo, pentru ca nu exista toate aceste legume. Eu am prietene in alte tari, care primesc de la parinti periodic pachete cu legume pentru bebelusi.
Sorvint, imi pare rau, dar nu stiu ce sa iti raspund cu privinta pa punctele negre. Poate ar trebui sa vb cu un dermatolog.
Spiridusul: citeste mai sus si programul este urmatorul:
10-11: sucul de fructe (cam 60-80) + tzitzi
13-14: piureul de legume
in ceea ce priveste carnea, pana spe 1 an ii dau doar de gaina. Si la Ana m-am chinuit mult, dar am reusit, sa ii iau gaina de la tara, crescuta fara chimicale, natural. Am reusit sa ii iau si Andreei, de la tanti la care stam la moeciu. Am facut-o pachetele si am bagat-o la congelator.
Marysa, eu am zgariat azi masina intr-un stalp. E stalpul de la mine din parcare, pe care il stiu f bine. Dar de data asta am uitat de el. 
SMS 858 - Doneaza 2 EURO pentru inima copiilor
Madutza
,Mariuca
(17 Mai 2004) si Andreea
(21.11.2008)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community
Flowers spune:
Am si eu cateva intrebari pentru cine poate sa-mi raspunda:
1. Puneti un praf de sare in supa?
2. Se gasesc si la noi biscuiti fara gluten?
3. De la ce varsta se pot introduce produse ce contin gluten?
4. Fructele cum le dati/preparati?Pe razatoare sau mixate cu blenderul?
5. Ce fel de storcator de fructe folositi? Cel de la robot nu-mi place.
Malinaspoti scana cartea cu retete pentru painici ,daca nu-i prea mare? Poate se potrivesc si la cuptorul meu?
Multumesc mult.
Flory mami de Brianna Theodora (7.11.2008) si Julia Alessandra (5.07.2002)
poze
alra spune:
| citat din mesajul lui Flowers Am si eu cateva intrebari pentru cine poate sa-mi raspunda: 1. Puneti un praf de sare in supa? nu, nu e necesar. dar daca i-am dat laurei ceva de la mine din farfurie pana intr-un an nu m-am gandit ca are sare si nu e voie sa atinga. 2. Se gasesc si la noi biscuiti fara gluten? nici aici nu sunt, doar praf de biscuite fara gluten 3. De la ce varsta se poate introduce produse ce contin gluten? acu 3 ani era de la 6 luni 4. Fructele cum le dati/preparati?Pe razatoare sau mixate cu blenderul? borcan 5. Ce fel de storcator de fructe folositi? Cel de la robot nu-mi place. |
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
oceanborn spune:
Amalia
Hera scz, nu stiam sigur cine era cea cu pricina..asa deci toate pe capul tau...bine ca si-a revenit productia!
Maduta mersi !
si noi am zis la fel cu pachete dar am studiat un pic mai bine ce e pe aici si sunt multe alte legume care au cam aceleasi proprietati daca nu mai multe decat cele pe care le-as primi de acasa.
si noi am inceput cam la fel cu piure dar ii dau completare cu lapte, cand o sa ajungem la ce am scris mai sus , asa numita prima papica, o sa renuntam la completare pt ca asa cum e preparata (si nu e recomandata doar de pedi nostru, e o chestie destul de generala) contine tot ce trb. si dupa ce m-am gandit putin..italienii sunt printre cei care mananca sanatos..bucataria mediteraneana.. sa vedem cum merge..
mami de Thomas
oceanborn spune:
Am uitat sa va zic...fiu-meu , cand ii dau piure de fructe, imi smulge lingurita din mana daca i-o iau urla...cand o sa stie oare ca lingurita goala n-are gust bun?![]()
![]()
![]()
am ajuns sa il las sa tina lingurita atunci cand ii bag in gura...altfel e un mare circ...
oricum, de cand a inceput sa pape si altceva decat titi, cand trage cate un partz sau cand ii schimb pampersul mi se intoarce nasul...................![]()
mami de Thomas
alra spune:
oceanborn, e normal
sa vezi ce iti muta nasul dupa ce incepi sa ii dai si carne ![]()
apropo de ce zicea madutza cu pachetele de acasa, cred ca asta e sindromul emigrantului proaspat. frateeee, parca nimica nu gaseam aici! nu tu leustean, patrunjel numa de ala cret, bors, varza murata ... malai! incet incet am inceput sa descopar multe din ele si altora le-am gasit substituenti. si am descoperit si legume noi si stil nou de a gati. admit insa ca nu am imprumutat orice: piure de mere langa friptura si cartofi nu o sa ma vedeti mancand ![]()
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania