Colectia de toamna - iarna 2005 (235)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Ca tot vorbiti de gradinite ...
Voi ii dati pe copii la gradi - gradi (cu program scurt) sau camin (cu program lung) ? Eu am vorbit pentru Daria la camin (gandindu-ma ca eventual o vom lua dupa ce vamanca de pranz acolo - daca cumva nu se va adapta la somnul acolo).

Pe Daria am prins-o undeva deocamdata, insa nu la gradi/ caminul cel mai apropiat de casa noastra. Vom vedea ce va mai fi ! Offff, ca nu mai pot de nervi ... vorba Joyuletului!

Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)

Cresc si iar cresc ... !

“God could not be everywhere and therefore he made mothers.”

Ramas bun, EMMA! Nu te vom uita niciodata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

Cami Mateea e la gradi cu program scurt de la 8 la 12.Fara nici o masa acolo.Doar pachetel la 10...de acasa.

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea unui inceput de viata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

Alexandrina, da, la 19 jumate, doar ca eu ma gandeam ca la 20 de ani abia va incepe facultatea...Of...Doamne pana unde ma gandesc eu.

Eu stiu asa ca: cresele sunt pana la 2 ani si poi gradinitele de la 3. "Camin" la noi se folosea cand vb despre cresa-gradinita saptamanala.

Atat Vlad cat si Alex, vor merge la program prelungit, pana la 18:00. Adica asta este in ca un criteriu dupa care ma orientez. Ca nu stiu unde ma voi angaja si nu are cine-i lua de la gradi. Daca Cristi mai ramanea la Romstal, ii lua el dar tot nu putea mai devreme de 17:30.
Mi-ar fi placut sa-i pot da la program scurt, adica sa ramana sa pape de pranz acolo si apoi sa vina acasa sa faca nani. Doar ca nu am cum asa si pana ar ajunge acasa, pana s-ar mai topai nitel, le-ar sari ora de somn si nu este in avantajul lor.

Deja ma uitam mai devreme din bucatarie pe geam si vad curtea unei scoli. Super naspa scoala. Ma gandeam ca-mi voi cauta pile pt alta scoala din cartier ca asta-i rea de tot.

OFF-TOPIC: ma ingrijoreazasituatia copiilor din ziua de azi. Vroiam sa va povestesc mai demult niste chestii ce m-au bulversat. Am in bloc o familie care au o fetitza de 14 ani.
Parintii baiatului ff saraci (soacramea i-a cumparat un fular, manusi si un fes de ziua lui acum vreo 22 ani ca intepenea de frig si nu prea avea bani sa-si cumpere) s-au bucurat cand a plecat de acasa la Bucuresti si ca a gasit o fata, s-au luat si a ramas aici la parintii ei.
Ea, de conditie modesta, dar mai sus decat el. In fine, au muncit pe branci, au speculat, au facut bani, si-au cumparat apartament, dar nu s-au mutat acolo ca erau obisnuiti sa stea 6 insi in 3 camere....au facut si un copil, ea a ramas acasa si muncea, au deschis firma, aveau tarabe cu carti...le mergea f f f bine.
Parintii ei au ramas destul de modesti, chiar daca aveau bani, nu erau cu aere de "bogatani". Ne-au ajutat f mult si pe noi cu bani imprumutati, cand vroiam sa facem cate ceva in casa, le ceream, stiam ca ne da si ii dadeam in 3-4 luni, fara dobanda.

Copila era o rasfatata si o razgaiata, avea orice ii poftea inima, destul de destupata, i se prevedea un viitor luminos.
Doar ca viitorul ei este...umbrit de Ketamina, tigari cu iarba si alcool. Aflasem anul trecut dar nu credeam ca este adevarat, orricum ii vedeam anturajul si nu era de "rasa" ea face parte din "Moda, Stilul EMO" (cum zicea ea).
Nu invata, are note mici, comportament agresiv, dosar de urmarire penala pt agresarea unei batrane....Protectia copilului la usa sa vada daca intra la ora 21 in casa (faza la care ta'su le-a zis alora ca el o lasa pana la 01 noaptea afara ca asa vrea el), fugit noaptea din casa dupa ce se culca ai ei...
M-am ingrozit. Oare ce TREBUIE sa facem sa nu cada in asemenea situatii??
Unde or fi gresit parintii ei? Eu nu vedeam cu ochi buni suvitele ei din par de la 9 ani, machiajul mult prea evident de la aceeasi varsta...lor nu li s-au parut lucruri rele.
Si se considera niste parinti buni ca i-au oferit tot ce a vrut ea si inca ii fac toate placerile.

Mi-e mila de ei, as vrea sa stiu unde au gresit si ce nu a mers bine si cum de a scapat din autoritatea lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

joy, mi s-a ridicat parul pe mine citind postarea ta. sincer, cand ma gandesc la viitor, este lucrul care ma ingrijoreaza cel mai tare: oare voi stii cum sa ma port cu vlad si sa ii insuflu educatia de care are nevoie, oare va fi el capabil la o varsta destul de frageda totusi sa faca deosebirea intre bine si rau, sa poata face singur alegerile potrivite?

mi se pare foarte, foarte greu. sunt din ce in ce mai multe tentatii, iar copiii sunt din ce in ce mai emancipati. uitati-va la copiii nostri: noi n-am avut niciodata jucariile lor, ne multumeam cu nimicuri care ne faceau viata atat de fericita; copiii nostri, la 3 ani, stiu sa intre pe calculator/laptop, navigheaza pe internet, tasteaza, etc. eu una am avut calculator la 14 ani, si eram printre fericitii ai caror parinti isi permiteau.

in fine, subiectul este muuuult prea amplu pentru a putea fi rezumat aici. doar ca e evident ca e o problema reala care ne preocupa sau cel putin ar trebui sa ne preocupe.

nu vreau sa ma deprim la inceput de w/e

va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

Xandra draga, deci nu sunt singura care am ganduri de-astea.
Nici eu nu vreau sa ma deprim si sa deprim pe nimeni, doar ca uite cu ce-mi mai umplu eu noptile cand nu pot dormi.
Si merg pe drum, uitandu-ma la pustanii ce trec pe langa mine, sau care vin in parc cu cutia de bere si punga de seminte si care vorbesc destul de urat celor din jur, dar sunt mandri tare de ce pot face ei la 10-12 ani.

Zilel trecute vorbea Cristi la servici cu un coleg si acela i-a zis ca "orice pustan de clasa a V-a a tras o iarba" - asa a facut si eu si aproape toti cunoscutii lui - si era nedumerit ca Cristi nu incercase...Si diferenta de varsta intre el si Cristi nu este mare, are cam 28 ani.

Zicea Cristi ca-i vine sa plecam in munti sa stam izolati de tentatiile astea.
Problema e ca atunci cand auzi la tv, i se intampla altuia. Cnad i se intampla unuia de langa tine, pe care-l cunosti devine mai real. Si mai stiu cel putin 2 cazuri apropiate...ma simt de parca s-ar strange latul.
Mama la 33 ani avea 4 copii, eram 3 fete si un baiat. Eu eram cea mare si aveam 13 ani jumate. Ii multumesc lui Dumnezeu ca nu am luat-o pe drumuri gresite, era anul 1990 cand am intrat la liceu si erau destule fete mai "avute" care se imbracat la mini, strech, permanente, machiaje, dar nu m-am "dat" cu ele, chiar daca umblam impreuna, era pana la un anumit punct. Nu mergeam in barul de vis-a vis, nu beam lichior, nu fumam...Chiar daca au incercam sa "ma corupa" nu m-am bagat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

salut!

daca aveti timp pentru niste zambete:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134945&whichpage=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Feli , unde mergem noi e asa ...mai pentru buzunarul nostru, noi mergem in Pomorie, uite www.bulrest.com/pomorie/index.php?oID=8&cID=1" target="_blank">aici noi stim hotelul de anii trecuti de cand am fost in Pomorie. Ne place mult pentru ca e linistita statiunea, se mananca bine si esti tratat frumos si respectos.Dar daca as avea bani la Duni as merge cu siguranta
Anul acesta mergem cu mama si cu soacra, am reusit sa o convingem pe mama sa mearga cu noi si sper sa nu se razgandeasca pana atunci! ea saraca nu a mai vazut marea de 27 de ani asa ca macar anul asta sa ajunga.

Joy , si pe mine ma ingrozeste faptul ca va deveni Bia adolescenta si nu stiu cum o sa fac fatza, sper din tot sufletul sa reusim sa o tinem departe de ce e rau (daca-mi ajuta Dumezeu si voi lucra tot aici o voi da la scoala la mine normal si atunci va merge dimineata cu mine, seara va pleca cu mine acasa) si macar asa sper sa am un control asupra ei.
Eu ma ingrozesc cand ma intanlesc pe holul scolii cu fete machiate muult mai mult decat mine si suvitzate sau vopsite, a luat-o razna de tot tineretul asta!

Lavi , bine ca nu a patit ceva mai rau Natalia cand a cazut de pe tobogan!

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil

Bucatareala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Camelia eu o voi inscrie pe Ilinca la program scurt, ca are cine sa se ocupe de ea de la ora 1. Si cred ca ar face infarct soacra-mea daca ar manca la gradi, ca ei i se pare ca nimeni nu gateste mai bine si mai sanatos ca ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

am cumparat azi ghidul gradinitelor din Bucuresti. Daca vreti sa stiti cate locuri are fiecare gradi, spuneti acum, cat ii fac pastele Ilincai.

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou !!! Avem TELEDON !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

lavi, din cate am vazut eu taberele sunt organizate in cadrul manastirii din Durau,deci cred ca mancarea e ok.

mara, super subiectul. Doamne, cat ma mai regasesc in el

fac galerie, sa va iasa inscrierile la gradi, cresa, cum vreti.

Mergi la inceput