Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (103)
Raspunsuri - Pagina 8

tzitziri spune:
Monica, depinde si de dimensiunea cartofilor.Eu bag o furculita in ei si daca sunt moi sunt gata.Nu stiu ca timp...
Lumi, bors?.Ai planuri mari, nu gluma!Saru'mana de
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

preety spune:
Fetelor m-ati innebunit cu cartofu dulce... de la ce varsta pot sa-i dau? Cat sa tai dintr-un cartof? Cu ce e optim sa-l combin?
Nerantula io fac banana la blender cu alte fructe (mar si para de obicei)... daca e cu alte fructe se blenduieste super... Merge si pe razatoare de plastic special ptr bebei... adik cea fina!!! Am gasit in piata la o tanti, 5 ron bucata!
La ce ora sa fiu maine dimineata la biserica sa impartasesc fata? La 9 e bine? La cat incep in general slujbele?

felicic76 spune:
ufff, am scapat si de vaccin!
Toate bune 67 cm si 8760 gr, suntem usor supraponderali, depasimcu 800 gr limitele, nu avem liber la cereale. dintii trebuie sa iasa in max 1 saptamana si probabil inmuguresc maselutele.
Despre anemie nu poate fi vorba la prima vedere, el nu crede, dar daca vreau sa ma linistesc, facem o hemoleucograma. Am zis pas.
Trecem la Nan 2, introducem galbenusul de ou si ficatelul, supa acrita cu bors facut in casa, rosii sau lamaie.
Dupa 7 luni iaurt, facut in casa, inlocuim branza cu el si combinam cu fructe, nu iaurt din comert cel putin o perioada.
Dupa 8 luni mamaliguta cu iaurt sau branza.
Se poate da dupa 6 luni coaja de paine, de preferat facuta in casa si neagra, ajuta la dinti,de asemenea si covrigii uscati, cei de Brasov, iar ca si biscuiti, tot de rontait,Petit Beurre.
A, si ne-a scazut doza de Vigantol la 1 picatura, pana in toamna.
Mamica de VLAD 19.10.2008
minune
Povestea lui Falkone zis si Ventuza
D'ale gravideniei

luminita2008 spune:
ok, ciorba acrita cu bors poate e prea devreme.. dar ciorba acrita cu lamaie? cand, cand? imi dau seama ca nu la 6 luni jumate, dar....
LE: acum am vazut mesajul lui Feli! Deci e liber la ciorbita cu bors facut in casa? si lamaie? si rosii??? hm... acum ma gandesc, cum se face borsul in casa...? e necesara o documentare....
Luminita de
Eduard Mihai si
Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi

monica_dicut spune:
Nausica, ai sa razi. Eu de cand sunt gravida am o noua si imensa pasiune: varza acra i-am mancat mamei tot butoiul... da nu mi-a trecut prin cap sa pap cu cartofi copti, cred ca tre sa fie yammi rau
ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica 17+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi O noua viata

felicic76 spune:
lumi: dupa Paste ma apus sa fac bors in casa: Borcan de sticla mai mare am, huste cumpar sau imi trimite mama, ce poate fi greu?
Pana una alta, eu am scris mai sus de ciorba acrita cu rosii, lamaie sau bors, bineinteles, dupa 6 luni. Asa ca la voi merge sigur
Mamica de VLAD 19.10.2008
minune
Povestea lui Falkone zis si Ventuza
D'ale gravideniei

luminita2008 spune:
iaca si borsul facut in casa:
http://www.bucataras.ro/tips-bors-facut-in-casa/
LE: mai jos inca o reteta, putin diferita de prima:
http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/bors_facut_acasa_retete_de_preparare_a_borsului_pt_ciorbe_-1489/10/
Luminita de
Eduard Mihai si
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI

Paula-Laura spune:
Preety cartoful dulce i-l poti da de acum( e una din legumele de inceput)
Lui Mihnea ii place f. mult cu dovlecel si putin morcov. Azi i l-am combinat cu fasole verde si i-a placut. Uite mai multe info:http://www.wholesomebabyfood.com/sweetpotatobabyfoodrecipes.htm
Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete

laureta spune:
Moni salivam cu toatele acileasa cu tine
Luminitza eu zic ca merge cu lamaie acrit borsul
prety eu i am facut asa azi, cartof dulce, dovlecel, morcov, telina, ardei (doar la aburit), carne de pui si ulei de masline si gataaa
felicic ce grasani suntetiNu vazusem de mult poze cu voi e dulce foc piciul tau
(de cand l am vazut prima data la Iosup s a schimbat muuult
)
de
Inisa Ana-Maria si
Bianca Nicole

luminita2008 spune:
Feli, da, pai de-asta ma si bucuram, ca merge la noi sigur!
Acuma, sa stii ca te amenint, daca nu-mi iese borsul mie, dau navala peste tine, sa dai si la gemenas, bine?
Sper sa fie totul bine dupa vaccin.
Preety, cartoful dulce e o alternativa la cel normal, care baloneaza. Adicatelea poti sa-l dai - pe cel dulce - de la inceputul diversificarii, tocmai pentru ca nu baloneaza si pentru ca e dulce si e preferat de bebei in locul celui normal sau chiar al altor alimente.
Cum ziceau si fetele, il poti da amestecta cu alte legume, cu una doua sau mai multe, depinde cum prefera gogo. Eu zic ca jumate din el lao portie e bine, daca il combini doar cu una sau doua legume. Sau un sfert din el, daca il dai cu mai multe.
Luminita de
Eduard Mihai si
_
GHIDUL MAMEI