Ne-am procopsit!
Raspunsuri - Pagina 42
iileana spune:
Citat: |
acum inteleg ca ne procopsim si cu o mare lucrare scrisa de "istoricul" Oprea. |
Nu, cred ca de fapt ne-am "procopsit" cu o totala debusolare si incapacitate de a ne orienta in aprecierea personajelor apartinind vietii publice. Altfel nu-mi explic cum de-ti permiti sa pui ghilimele calitatii de istoric a lui Marius Oprea.
Nu stiu daca asta e o "mare lucrare".
Dar, poate, vre-una din restul cartilor scrise de Oprea s-ar putea sa nu ti se mai para asa de jenanta:
Banalitatea raului, O istorie a Securitatii în documente, Securistii partidului, Serviciul de cadre al PCR ca politie politica (coautor), Ziua care nu se uita. 15 Noiembrie 1987, Brasov (coautor), The day we won't forget. 15 November, Brasov (coautor), Mostenitorii Securitatii, Chipul mortii: dialog cu Vladimir Bukovski despre natura comunismului, Bastionul cruzimii: o istorie a Securitatii (1948 - 1964).
Sau, poate, activitatea lui la Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania ti se pare de trei lei?
Nu veti avea rabdare sa rasfoiti fragmentele de carte :(... Normal, doar despre Basescu stiti totul, ce ati mai putea afla?
Dar macar interviul din primul link cititi-l: http://www.crimelecomunismului.ro/ro/presa/ecouri_in_presa/marius_oprea_intervievat_de_academie_catavencu/
Mi se pare in-cre-di-bil ca am ajuns sa terfelim un nume ca Marius Oprea!!!!!!
Clar, topicul asta trebuie inchis, nu sintem mai mult decit niste tzatze in piata. Nu are sens sa continuam.
Rufus spune:
citat din mesajul lui iileana Mi se pare in-cre-di-bil ca am ajuns sa terfelim un nume ca Marius Oprea!!!!!! |
Hai, ca exagerezi.
Ce-i cu reactia asta? Care terfelire? Ce mare personalitate e Oprea? O fi vreun Calinescu?
Chiar nu mai pot fi si alte opinii? Adica: ori cei de-o singura parere, ori topic inchis?
Ai auzit de "voci curate"? Ai explicatii?
Din reactia ta inteleg ca-l apreciezi. Ti-o spun sincer, ai grozavul talent de a face nesuferita orice persoana pe care o apreciezi, chiar daca, initial, altii n-au nici o parere.
Recunosc, ar trebui sa faci politica.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
iileana spune:
Ce "opinie diferita" ti-ai exprimat tu, Rufus? Ai adus tu vre-un argument impotriva cartii?
Nu, doar ai pus "istoric" intre ghilimele, ai ridiculizat o carte despre care nu stii nimic, decit tema. Si ai adus in discutie o presupusa (!!!) prietenie cu Rosca-Stanescu. (daca era prieten cu Radu Berceanu era ok, nu?).
Asta numesti tu "opinie"?????
Nu, Rufus, asta e bascalie gratuita. Si marunta.
Iar eu m-am saturat.
Si de derturnarea unei teme ca Mineriada, si de ironizarea unui om care ar merita o bruma de respect pentru efortul pe care-l face pentru deslusirea si studierea ororilor comunismului.
Peste suturile in glezna care sint trase oricui nu "vibreaza in suflet si simtiri" cu Basescu, fie ca-i PNL, fie ca-i Antonescu, pot trece. Desi as fi preferat sa fie si argumentate.
Dar peste tratarea cu superficialitate a unor lucruri pe care eu le consider cu adevarat importante si grave, mult peste ping-pong-ul politic de sezon, nu.
Stai linistit, topicul nu se inchide.
Doar eu il voi considera asa.
P.S. Doar pentru cei interesati de fragmentele din carte: Ca sa le pot printa si citi in metrou, si pentru ca functiunea de "tipareste pagina" nu-mi scoate o fisiie din dreapta, eu mi-am bricolat cele 7 episoade intr-un .doc. Daca se intimpla sa-l vrea careva, il poate primi pe mail. Sa-mi zica, doar.
Rufus spune:
citat din mesajul lui iileana Peste suturile in glezna care sint trase oricui nu "vibreaza in suflet si simtiri" cu Basescu, fie ca-i PNL, fie ca-i Antonescu, pot trece. Desi as fi preferat sa fie si argumentate. Dar peste tratarea cu superficialitate a unor lucruri pe care eu le consider cu adevarat importante si grave, mult peste ping-pong-ul politic de sezon, nu. |
Daca nu poti trece peste astfel de lucruri, nu pot sa te ajut.
Imi pare rau, dar se pare ca nu numai ca nu avem aceleasi idei, dar nici macar aceleasi afinitati.
Nu-mi place sa te supar, dar nici no o sa "vibrez in cuget si simtiri" cu preferatii tai, doar ca spui tu ca-i bine sa le acord respect (cu deturnarea Mineriadei, n-am inteles unde bati, dar ma rog...).
Totusi, nu vrei sa-ti spui parerea despre vocile curate?
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
iileana spune:
citat din mesajul lui Rufus Totusi, nu vrei sa-ti spui parerea despre vocile curate? |
Nu.
Nu vreau sa comentez www.infonews.ro/art_80629_-Civic_Media_acuza_-_Marius_Oprea_agent_de_influenta_al_puterilor_straine.html" target="_blank">un atac al unei structuri ca www.civicmedia.ro/acm/" target="_blank">Asociatia Civic Media asupra lui www.revista22.ro/intelectuali-hartuiti-de-securitate-1865.html" target="_blank">Marius Oprea.
Imi pare rau, dar se pare ca nu numai ca nu avem aceleasi idei, dar nici macar aceleasi afinitati. |
Foarte corecta remarca.
Dar mie nu-mi pare rau.
Deloc.
sirimie spune:
citat din mesajul lui iileana P.S. Doar pentru cei interesati de fragmentele din carte: Ca sa le pot printa si citi in metrou, si pentru ca functiunea de "tipareste pagina" nu-mi scoate o fisiie din dreapta, eu mi-am bricolat cele 7 episoade intr-un .doc. Daca se intimpla sa-l vrea careva, il poate primi pe mail. Sa-mi zica, doar. www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details |
poti sa imi trimiti mie?
multumesc frumos!
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Rufus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui iileana
Nu. |
Ma gandeam eu...
Stiam si ca nu-ti pare rau...
StMihaela spune:
Dupa toate catastrofele de la conducere, o Duda ne mai lipsea.
Totusi, cum se impaca statutul de print dat de Dumnezeu cu presedentia?
Parca nu se potriveste. E cu ceva mai bun ca a luat o principesa de nevasta? Si asa nu cred in regi si regine.
Iulia mai crede. O las pe ea sa creada.
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui StMihaela ... statutul de print dat de Dumnezeu |
statutul dat de cine??
iileana spune:
M-am razgindit.
Nu de alta, dar am gasit un comentariu interesant pe un blog fain descoperit recent, si nu prea ma pot abtine :) sa nu-l zic mai departe: www.apahideanu.ro/2009/07/bizarerii-electorale-curiosul-caz.html" target="_blank">Bizarerii electorale. Curiosul caz "candidatul independent Radu Duda".