Ne-am procopsit!
Raspunsuri - Pagina 38
Ingrid S spune:
Rufus, eu stiam ca in Grecia, Belgia si alte tari cu obligativitatea votului, nu te ia cu arcanul..ci te taxeaza la impozit. O masura dureroasa pentru buzunar, dar eficienta (in fond, alegerile nu tot pe banii nostri sunt facute?).
Iileana, nu mai dispera. Eu am vorbit cu destule persoane din anturaj care il simpatizau pe Basescu odata si am constatat ca nu mai e idolul lor. Tot datorita greselilor frecvente.
Cand l-am votat pe Basescu, am facut-o pentru ca stiam ca are si puncte bune, care imi conveneau la momentul acela. Era hotarat, agresiv (o calitate in politica), a intervenit de multe ori in probleme legate de coruptie, a tinut piept rusilor. Undeva, pe parcurs insa, imaginea lui s-a erodat....din ura cu care a castigat alegerile indreptata impotriva PSD-ului a ramas un mare fas, prin alianta cu ei. Si restul lucurilor enumerate de tine, mai ales demagogia mi-au inclinat balanta.
In fine, cert e ca nu sunt patimasa in politica, incerc sa fiu cat mai rationala si sa nu vad doar negru peste tot. Dar pe el nu-l mai votez...decat in scenariul horror prezentat de tine.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
Rufus spune:
Dragilor, am discutat si ne-am dat cu parerea, fiecare dupa cunostiintele sale. Remarc totusi ca nu suntem cei mai avizati (si informati).
Iata de ce ma gandesc sa recapitulez cateva lucruri, in care ne-am contrazis, exemplificand cu cateva articole, sub rezerva ca ele nu sunt luate din manuale de politica interna si externa.
Spuneati, deci, cat va supara directionarea voturilor catre personaje ca Becali, Vadim si Eba. Iata, de fapt, unde se duc aceste voturi:
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/853415/Unde-merge-votul-romanilor-grupurile-politice-din-PE/
Parca ziceati ce minuni ar face un europarlamentar bun, nu-i asa? Se pare ca e o gogoasa!
Dupa ce ca votam in necunostiinta de cauza, mai trebuie sa inghitim si prestatia candidatilor pe care-i doare in basca daca ne conving sau nu. Va spuneam mai inainte, imi face impresia ca votand prosti, astia au impresia ca-s chiar de apreciat!
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/853782/EDITORIALUL-EVZ-Frectie-la-piciorul-de-lemn-al-absenteismului/
Oferta, ce-i drept, a fost generoasa (si la noi si la altii):
http://www.romanialibera.ro/a156180/eu-pe-cine-contez.html
Din cate se pare, absenteismul a fost o tendinta generala in Europa, chiar si acolo unde votul e obligatoriu sau unde traditia indica prezenta masiva:
http://ziarero.realitatea.net/articol.php?id=1244408020
Spre deosebire de cei cativa de aici, care stiti sigur de ce n-au votat oamenii (bere, televizor, mici, padure), politicienii Europei sunt in incurcatura. De ce nu le divulgati secretul?
http://ziua.net/display.php?data=2009-06-09&id=254281
Mai sunt si altele. Daca aveti rabdare sa cititi (si dorinta de a accepta si alte pareri), poate intelegeti ca politica se face prin vointa po****ra si ceva mai putin prin vorbe.
Chiar daca politicienii dau mult din gura...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
sirimie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus Spuneati, deci, cat va supara directionarea voturilor catre personaje ca Becali, Vadim si Eba. Iata, de fapt, unde se duc aceste voturi: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/853415/Unde-merge-votul-romanilor-grupurile-politice-din-PE/ Parca ziceati ce minuni ar face un europarlamentar bun, nu-i asa? Se pare ca e o gogoasa! |
E ce ziceam eu mai devreme
becali si vadim nu sint afiliati, vor face circ solitari probabil
Mai sunt si altele. Daca aveti rabdare sa cititi (si dorinta de a accepta si alte pareri), poate intelegeti ca politica se face prin vointa po****ra si ceva mai putin prin vorbe. Chiar daca politicienii dau mult din gura... |
aici nu inteleg ce vrei sa zici
vointa este pop.ulara daca oamenii merg sa voteze
altfel ies unii votati de un procent care nu reprezinta "vointa pop.ulara"
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Rufus spune:
citat din mesajul lui sirimie aici nu inteleg ce vrei sa zici vointa este pop.ulara daca oamenii merg sa voteze altfel ies unii votati de un procent care nu reprezinta "vointa pop.ulara" |
Nu, Simona, vointa po****ra inseamna vointa oamenilor de a face ceva in spiritul propriei vointe; vointa po****ra nu inseamna numai a merge la vot, ca oile, ca daca nu, nu-i po****r.
Tocmai de aceea un politician abil cauta sa aduca vointele individuale la un numitor comun (ala care-i convine lui, pentru care militeaza el) si, cu cat se aduna mai multi, cu atat castiga el mai multe voturi.
La noi nu se cazneste nimeni sa adune voturi din idei, pentru ca stie ca, oricum, masa manevrabila de votanti voteaza pe greseala contracandidatilor. Vointa po****ra este diversificata si, tocmai de aceea, greu de unificat.
Acum intelegi?
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
iileana spune:
citat din mesajul lui Rufus http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/853415/Unde-merge-votul-romanilor-grupurile-politice-din-PE/ http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/853782/EDITORIALUL-EVZ-Frectie-la-piciorul-de-lemn-al-absenteismului/ http://www.romanialibera.ro/a156180/eu-pe-cine-contez.html http://ziarero.realitatea.net/articol.php?id=1244408020 http://ziua.net/display.php?data=2009-06-09&id=254281 |
Asa, si?
Care-i noutatea? Si care-i contradictia cu ce s-a spus pe-aci?
Io una sint cu constiinta impacata , am incercat, si aici si la celalalt topic, sa aduc vorba despre specificul acestor alegeri, despre cit conteaza ideologiile, despre grupurile politice la care-s afiliate partidele noastre, despre in ce masura sint ai nostri bagati in seama in grupurile respective, etc. A, si duma cu "ne facem de ris fata de europeni" absentind la vot am desfiintat-o.
Da' ne-am luat cu altele.
Cum am mai zis, studiul individual rulz! si nu "informarea" pe DC.
Ce-i drept, mai era un lucru pe care am tooot vrut sa-l zic inainte de alegeri, dar pina la urma m-am gindit ca-i mai sanatos sa ma abtin :).
Si anume ca n-are rost sa "umflam" prin votul nostru grupul pop.ularilor (PPE) -pina si Becali ar cam vrea acolo, din fericire se pare ca n-o sa-i mearga! :))), ca oricum is multi, iar un parlament dezechilibrat d.p.d.v. ideologic nu-i sanatos din principiu, dar si pentru ca PPE-ul e cam...hmm... cum sa zic.... "neprietenos" (eufemism!)...cu Romania. Iar parlamentarii romani afiliati acestei "familii" nu prea au reusit mare brinza in indulcirea tonului grupului. Spre deosebire de cei apartinind altor grupuri, si carora, macar din cind in cind, le mai iese cite ceva.
Apropo, daca tot te-ai apucat de studiat problema, ai aflat si ca tipa aia care-i, ashea, cam grasa ( ) e vicepresedinte ALDE?
P.S. Stai linistit, nimenea din astia de-aci n-a mers la vot ca oaia.. Ne cam facuseram toti lectiile, stiam cit de cit despre ce-i vorba.
P.P.S. Daca vrei sa intelegi si cam care a fost miza partidelor noastre, in ce masura rezultatele alegerilor le limpezea cite ceva in viata politica interna, iaca link: http://www.evz.ro/europarlamentare/oferta-euro-2009-basescu-geoana-sau-crin-din-plin/ -prima parte
Ingrid S spune:
Bun, un fapt care ar trebui sa dea de gandit, ar fi ca absenteismul masiv a favorizat partidele de extrema dreapta, nu doar in Romania. Chiar asta ne lipsea? Spitalul 9 si oierul? Cand vom invata sa judecam clar si sa nu ne lasam dusi de nas?
Iileana, era de asteptat sa se deturneze scopul europarlamentarelor, in favoarea alegerilor prezindentiale. A fost si un test, deh.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
Rufus spune:
citat din mesajul lui iileana P.S. Stai linistit, nimenea din astia de-aci n-a mers la vot ca oaia.. Ne cam facuseram toti lectiile, stiam cit de cit despre ce-i vorba. |
Mie nu mi s-a parut.
Dar asta nu-i un atac la vreo persoana.
S-a discutat indelung despre politica interna si comediantii autohtoni, nimic despre tendinta (si alegerea) partidelor europene (pentru care s-au strofocat, de fapt, alesii nostri-ma rog, ai vostri).
Intrebi care-i contradictia? Ma dezamagesti (pentru prima oara). Dar nu-i bai, eu sunt un nimeni. Cred ca ar trebui sa te rezumi la observatiile obiective (ai dreptate cu umflarea PPE-cred ca despre asta ar trebui sa discutam la europarlamentare).
E drept, nu sunt politician (si am spus ca nu-s in stare). Dar pot sa-mi exprim o optiune (sau nu), si asta-i profund democratic. Ca place sau nu...asta-i alta chestie.
Spui "asa, si"?
Pai, ce am propus din ziare (asa, la intamplare) contrazice cam tot ce declari pe aici. Daca nu-i bai, nici pentru mine nu-i.
Rufus spune:
citat din mesajul lui Ingrid S Bun, un fapt care ar trebui sa dea de gandit, ar fi ca absenteismul masiv a favorizat partidele de extrema dreapta, nu doar in Romania. ...era de asteptat sa se deturneze scopul europarlamentarelor, in favoarea alegerilor prezindentiale. A fost si un test, deh. |
Ingrid, nu-i o mandrie ca facem la fel ca altii. Dar nu-i nimic de gandit (sincer). Nu a trecut foarte mult timp de cand in Austria a castigat (si nu niste alegeri europarlamentare amarate) un "Vadim". A fost izolat si, dupa putin timp, l-au stins chiar cei care l-au votat. Ce inseamna asta? Ca oamenii nu-s o "masa votanta", ci niste fiinte vii, cu nevoi si aspiratii. Care, in anumite conditii, aluneca spre extremism. De ce sa nu privim spre liderii care obtin, in conditii speciale, succese nebanuite? De ce sa nu invatam de la Vadim si Becali ce sa le spunem si sa le dam oamenilor, dar fara sa-i m intim? Asta-i politician bun, care obtine voturi. Nu ala care-i votat de circumstanta. Esti de acord?
Da, ai foarte mare dreptate (si ma mir ca "analistii" de aici nu sufla o vorba): a fost un "biet" exercitiu penru miza grasa: prezidentialele.
Cum naiba izbutim sa ne certam (ma rog, nu-i cearta si va multumesc pentru asta) pentru ceva care din start a fost considerat fara valoare? Trebuie sa-mi dati dreptate: candidati necunoscuti (si nu sunt sute), discursuri fara valoare si fara obiect, protagonisti care nu sunt pe liste (Geoana, Basescu, Antonescu)...NIMIC pentru europarlamerntare...doar pentru prezidentiale.
Stiu, in mai multe tari s-a procedat la fel...in unele urmeaza alegeri chiar mai curand ca la noi...a fost un test...dar, daca nu izbutim sa vedem "cacealmaua", adevaratul test, chiar nu merita sa ne amagim.
iileana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Mie nu mi s-a parut. Dar asta nu-i un atac la vreo persoana. S-a discutat indelung despre politica interna si comediantii autohtoni, nimic despre tendinta (si alegerea) partidelor europene (pentru care s-au strofocat, de fapt, alesii nostri-ma rog, ai vostri). |
La un alt topic, am incercat sa deschid o discutie la nivel "easy" pe tema europarlamentarelor, da' acolo nu interesa pe nimeni.
La topicul asta de-aci, nu si-a propus nimeni o discutie exhaustiva pe tema respectiva sau sa tina vreo prelegere incepind cu ABC-ul, pentru ca interlocutorii (astia citiva care au ramas) au cam acelasi nivel de informare. Chestiile elementare, la ce grup sint afiliati unii-altii, cum functioneaza lucrurile, etc, astea le stiam toti. De-acasa. Ce rost avea sa ni le mai spunem unii altora?
In plus, ti-am zis, ne-am luat cu alte dileme, daca Antonescu = Vanghelie sau nu, etc.
Ma crezi sau nu ma crezi, cum preferi.
P.S. pe aia cu "nu votati pop.ularii" n-aveam cum sa o zic atunci, desi ma tenta, ca o incasam.
Ingrid S spune:
Iileana, eu am facut testul atunci si mi-a iesit 76% PNL, 60% PD-L la egalitate cu PSD-PC. Na, ce sa mai zic. Am votat in cunostinta de cauza. Bine, oricum votam cu PNL, indiferent de rezultat, dar a fost interesant de aflat pe unde ma invart in esichierul politic. Eu nu eram la curent cu platforma-program a PNL, stiam la modul general ce idei politice au, insa am nimerit bine.
In alta ordine de idei, am urmarit declaratia lui Basescu cu recesiunea. Nu-i asa ca e foarte delicat din partea lui s-o anunte exact dupa terminarea alegerilor? Si inainte ne asigura ca e in regula...in conditiile aceastea, nu cred ca se mai schimba ceva in structura guvernamentala. Geoana va sta la locul lui, pentru moment.
Ingrid S si Diana
Vauvenargues