*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (35)*

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebecris spune:

NICOLE SI ALRA

david e treaz de la ora 8... a papat mar cu nectarina.......i-au placut...
eu folosesc blenderul de la robotul braun...sunt multumita...

voi le dati si apa sa bea? acum de cand ati inceput dive?

Cristina - mami de DAVID - ANDREI

David-Andrei
BOTEZ
Povestea nasterii

http://b1.lilypie.com/iOAIp2.png
http://lilypie.com/pic/090116/7IMD.jpg

pe 20 oct...ora 23:05 a venit pe lume MINUNEA MEA - DAVID ANDREI

Copilul este o minune dumnezeiasca, dar din dragoste umana!!!!

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Buna dimineata .
Da Eli undeva terminatul mulsului/alapatului cred ca presupune inchiderea unei etape de viata si debutul alteia. In care trebuie sa constientizam ca micul bebelus creste. Si sa acceptam diminuare dependetei de noi. Si dependenta asta....sti pe undeva e magulitoare , suava , ne face sa ne simtim importante , folositoare , de neinlocuit, figura centrala in universul bebeluslui pe care l-am tinut in burtica atit de aproape de noi. Cel putin eu asa simt. Ma consolez cu gandul ca fiecare etapa are savoarea ei si am grija sa o gust din plin.

Citat:
citat din mesajul lui elilov3

mirtha si amalia buei voi ziceti asa ca ii aveti la san..eu numai cand ma gandesc ca nu o sa ii mai dau lapte de la tzitzi si ma apuca plansul...m-am obisnuit cu mulsul deja a ajuns o obisnuita..vb aia obisnuita e a 2-a natura a omului..eu dupa ce o sa intarc o sa fiu in depresie post-alaptare..o exista asa ceva?

nah sa mor de ciuda venira rusii ..mama lor daca ar fi fost dupa mine sa fi venit la anu

Eliza mami de
ingeras Ionut Pavel
si de

Dimitrie Gabriel 12.11.2008 botez
"Ai curaj! Sterge-ti ochii!Adesea caderea e un mijloc de a te ridica mai sus"
William Shakespeare

Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Eli Balacila, sa treaca cu bine de vaccin!

Diamisha multa sanatate tie si familiei tale!

Leeloo Damian.

ginye Eduard Stefan (12.10.2008)

Stefanut
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Criss cu sanul nu stiu ce sa spun. Sigur Eli poate spune ce a functionat dar chestia e ca ar trebui sa fie vorba de aceeasi problema ca sa ai acealsi efect.

La capitolul dive eu le fac in general la abur legumele. Pun separat insa si alte legume la fiert pt. ca in cazul in care am nevoie sa diluez sau sa pasez ceva mai atos sa folosesc supa.

Ma bucur ca a acceptat morcovelul. Sa o tineti tot asa.

Citat:
citat din mesajul lui criss703

Ceau fetele
Am facut o pauza din cauza de ..criza de fiere cu tot ce tine de ea , exact dupa ce-mi trecuse raceala iar acum ma doare un san de vre-o 2 zile , parca Elilov se plangea de asa ceva , am zis ca pun la noapte frunze de varza sa vad daca trece . E o durere sacaitoare ,constanta si generala in tot sanul ...a mai patit cineva ? (si cand e plin cu lapte si cand nu e) .
Am citit in cartea scrisa de Asociatia moaselor germane ca diversificarea ar trebui facuta dupa 6 luni deoarece sistemul digestiv al bebelasului nu e inca pregatit si tot asa pot fi prevenite alergii la diverse alimente (prin introducerea lor dupa 6 luni) na si daca tot am citit ne-am gandit sa incepem si noi azi diversificarea adica inainte de 6 luni .Am inceput cu suc de morcov vre-o 5-6 lingurite in 2 etape la ora 10 si la ora 16 .In general i-a placut , nu a dat mult pe afara .Azi am facut si prima achizitie pt. diversificare ...storcatorul , am luat Clatronic , momentan dupa 2 folosiri suntem multumiti e tapan ,nu mai ramane pic de suc in resturi si macina fff rapid si marunt .
Am si eu o intrebare fructele/legumele pasate le fierbeti in apa sau la aburi ? si apoi le bagati in bender ? Si supita de legume fierbeti legumele si dati numai zeama rezultata? sau le mixati si pe ele in supa ?
Vazut poze cu bebei frumosi de Miki si Mirtha
Malinas

Criss de Paula Sofia DN 18.11.2008
PozePaulaSofia
Botez
PovesteaNasterii

Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)

Mergi la inceput

Multa bafta cu programelul.
La noi e invers : e cumplit de rea de foame. Cu somnul avem probleme daor noaptea. Daca intirzii un pic cu ligurita croncane de ma aiureste de creieri. Nu are importanta ce e in lingurita . Cind o pun in scaun si vede castronelul incepe sa intinda laboantele iar cind vede lingurita deschide gura. Si apoi sa te tii frate. Daca nu sunt pe faza sa observ ca a inghitit avem circoteca.
Cu sanul la fel. Vin din baie cu el dezvelit si pina ma asez linga ea a inceput deja sa plinga. Cind o pun in pozitie de supt pe mina deja incepe sa amusineze cu frenezie. Daca il scapa e durere : se stacojeste instantaneu si dupa aia impac-o , explica-i ca e tot acolo tzatzii eee....poveste lunga.
Fiecare bebeloi cu tabieturile lui.

Cu bavetica am hotarit sa cumpar de plastic. Spal la astea din material textil intr-o nebunie. Cind am vazut prima data mi s-au parut tare neinteresante baveticile din plastic. Acum mi se par extraordinare. Am vazut la Pic sau la Real , nu mai stiu sigur.

Citat:
citat din mesajul lui carmendu

mirtha- multumesc pentru sfaturi. o sa incerc sa fiu mai ferma cu el. da' ma doare sufletul sa-l trezesc din somnul lui dulce ca sa-i fac baita!
da' bag de seama, ca victor nu plange niciodat de foame. in schimb e rau de somn!

carmen lui Victor 15 noiembrie 2008
pozele noastre
Povestea nasterii lui Victor

Mergi la inceput

Va doresc multa sanatate Diamisha si refacere cit mai rapida.
Sper sa faceti fata si tu si Sonia fara consecinte prea urite asupra somnului si alimentatiei !
Tin pumnii ca interventiile chirurgicale sa se desfasoare cit mai bine si sa nu existe complicatii iar refacerea sa fie cit mai usoara.
Iti trebuie multa forta pt. ca observ ca s-au aglomerat toate in aceeasi perioada.
Eu am zis odata ca luna asta martie e cea mai infecta. Parca toate nenorocirile se aduna in aceasta luna. Aprilie e mizerabila prin conditiile meteo total instabile si haotice cind loua cind ninge cind e soare cind e vint iar martie prin boli , accidente , rasturnari sociale etc.

Multa bafta cu dieta !

Citat:
citat din mesajul lui diamisha

Ladies,

Sunt in urma cu cititul si cu scrisul pentru ca am una dintre cele mai proaste perioade posibile...mama mea si tatal lui Claudiu vor fi operati saptamana asta...maine, tatal lui Claudiu care are niste "formatiuni" pe corzile vocale, vedem de ce natura sunt dupa ce ajung la laborator...nu va spun cat m-am agitat ca sa reusim sa intram la Sarafoleanu, cel mai laudat ORL-ist acum, si nu pe 4 mai....mama va urma joi, cu un fel de chist la ochiul stang, sub pleoapa superioara...e un fost ulcior, caruia nu i-a dat atentie si acum o doare, s-a marit si trebuie scos...

In plus, Claudiu este la pat de duminica, cu febra intre 38,5 si 40, frisoane, tuse ingrozitoare pana vomita si stranut non-stop...pana acum, nici eu, nici Sonia, nu avem nimic, insa mi-e greu sa cred ca vom reusi sa scapam, chiar daca l-am cam izolat...problema cea mai mare este noaptea, cand Claudiu tuseste si stranuta de 10 ori la rand si o trezeste pe Sonia din ora in ora...aia e capiata ca nu intelege ce se intampla, se sperie, plange, eu sunt capiata ca ma trezesc din ora in ora si din cauza zgomotului pe care il face Claudiu, dar si ca sa o linistesc pe Sonia...Claudiu adoarme la loc in 5 minute, eu in jum de ora...si cand e somnul mai dulce, o luam de la capat......nu mai pot de nervi si de frustrare...Mirtha, impusca-ma si pe mine, te rog!!!

Am 75 de kg, 79 cm in talie, 107 solduri, 58,5 pulpe...si am mancat supa de varza saptamana trecuta ...oribil...i-am cerut doctoritzei ceva mai drastic pentru ca vom fi nasi peste o luna si vreau sa ma apropii macar de greutatea pe care o aveam cand am ramas insarcinata...asa ca mi-a dat-o pe asta, care mi-a pus capac...

Am citit ceva despre Vrabiuta, a deschis subiect la discutii generale, are probleme destul de serioase de sanatate...

Daca supravietuiesc acestei saptamani, revin printre voi cu mesaje mai frumoase!

Diana, de Sonia (02.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

miki01multumesc frumos de raspuns. ap perfecta derpate a, facut si acest lucru sa o las in pace si apoi sa revin sa ii dau sa mamance.. si nu mai ma "chinui".. chiar mananca cu placere. F rar ii dau cu biberonul cand in scoica de la nuk mi se scurge laptic. Pupici.

Citat:
citat din mesajul lui miki01

Monicus, nu te stresa ca nu vrea din prima sanul. Se pare ca au cate o criza pe la 3 luni, unii si pe la 4 luni. Si voinicelul meu a avut cateva zile pe la 3 luni in care nu vroia sanul si gata. Il lasam atunci si reveneam dupa aprox o ora si atunci manca f bine. Totul este sa ai rabdare si sa nu te gandesti ca vrea biberon.

Citat:
citat din mesajul lui monicus

Mirtha vreau sa te intreb si eu un lucru. Care este secretul cu care Eva papa cu aceeasi placere de la san? Eu de curand
micutza mea Ana nu mai ia cand o pun prima data la san cu aceeasi palecre, reusesc in final sa o fac sa pape cand incep sa o legan si este un pic semiadormita. Nu stiu de ce nu mai aare aceeasi placere sa suga di prima cand o pun la tzz. Asa ca ma cam chinui pana prinde.. Ma intrebam eu ca piate ca "debitul" este prea mare.. sau nu stiu.. de ce. Specific ca, ii dau din ambii san la o masa,, si dupa ce ma chinui un pici sa "prinda" tzz, adica o ajut mananca apoi cu placere. De aceea te intreb... observ din ce scrii ca dupa atatea luni Eva suge cu aceeasi placere.
Multumesc anticipat de raspuns. Pupici

Citat:
citat din mesajul lui Mirtha

Hii , hiii...l-am vazut pe Luca pe burtica uitindu-se la jucarele. E un vioi si un viguros. Cel putin din pozuci asa pare.
Si noi avem un set de jucarii din material textil cu ceva zornatoare inauntru si care au diverse forme : cub , sfera si con - similar celui din poza cu Luca pe burtica. La fel i le pun ca sa o stimulez sa isi mentina capul ridicat cind sta pe burta si sa isi fortifice muschii gatului.

Ma bucura vestea pe care mi-o dai cu privire la debutul alimentatiei . Oricum daca merge tot asa se dovedeste a fi o mare papacioasa ! Si la noi tsss e baza. Mama cind o vede cu cita sete se infige in tzss si cum o prinde din zbor ride in barba si imi spune ca tare voi mai avea probleme cind va veni momentul intarcarii.
E pasiune mare dom"le la tsss ! Parca sunt iubirea vietii ei zau asa. Si de ce sa mint ca cel mai draga imi e nu cind haleste cu laboantele prin farfurie ci tot cind o vad la tzzss......Sunt dusa rau ce sa mai...
Uneori nici nu mai e nevoie sa ma apropii prea tare de gurita ei ca o prinde din zbor. Hai ma faci de pun o poza recenta , zau asa ! Stai sa descarc.

Citat:
citat din mesajul lui Amalia

Mirtha ce pofticioasa mica ai tu acolo! Bravo, s-o tina tot asa! Asa era si David si nici in ziua de azi n-am probleme cu el cu masa.
Astept si eu cu emotie inceperea diversificarii...momentan mai stam cuminti si tragem la tzatza

pozici noi

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Printesa noastra dulce Ana (15.12.2008) 14 saptamani
pozele mele
Povestea nasterii

Miki, mamica fericita de Andrei 11.11.2008
Poze noi
Povestea puiului nostru

Printesa noastra dulce Ana (15.12.2008) 14 saptamani
pozele mele
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alra

mergem la cardiologie pt eco si ekg. bagati majorete

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Hai Nicole!! Hai Alra!! Sa veniti cu vesti bune

Mihaela de Miruna Cosmina (13.11.2008)

Pozele mele

Mirunica

Mergi la inceput