Juma de neuron

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Hello. Dupa ce am ras pe saturate, trebuie sa subscriu cu o povestioara mica:

Teo avea 1 an si 5 luni, eram gravi in 8 luni si intrasem deja in prenatal ca nu mai aveam cu cine sa-l las pe Teo, altfel as fi chinuit neuronul pe la munca pe bani grei pana in preziua nasterii.
Era ziua sotului meu, asa ca mi-am luat burta, masina si copilul si m-am dus pana la Gima sa iau doua torturi. Am parcat. L-am pus pe Teo in carucior. Aveam o burta imensa de abia respiram si nu puteam cara mai nimic. Despre baie refuz sa povestesc, 80% din timp eram asezata pe WC. Revin: ma duc la Gima, iau torturile, mai cumpar una alta, o canita cu pai, ma rog.
Revin in parcare, iau masina si plec. Ajung pe strada mea. Si imi trece prin creier un gand foarte rosu. Caruciorul?! Unde e?! L-am luat?! In momentul ala mi se strange inima rau de tot. Franez. MA UIT IN SPATE / COPILUL?! L-AM LUAT?
Desigur ca l-am luat... dar caruciorul (ma uit in pbagaj) nu e... fuck-it!!!!
Teo dormea pe scaunelul lui. Am dus repede torturile in casa si am revenit. M-am dus inapoi in parcare la Mall. Eram sigura ca nu-l mai gasesc, sunam deja la magazin sa comand altul.
M-am dus direct la paznici, sa intreb daca nu le-a adus cineva un carucior rosu... sport... NU.
Dar mergeti doamna unde ati parcat. Lipsita de speranta, ma duc... si surpriza... era acolo!!!!

De atunci si pana am nascut am mai plecat din parc cu portbagajul deschis de vreo doua ori, am lasat rucsacul pe jos langa masina in loc sa-l pun pe scaunul din fata, caruciorul pe trotuar (tot fara copil in el) si am incercat sa pornesc masina de pe locul celalalt.

Dupa ce am nascut, am ajuns insa la capacitati nebanuite.
A trebuit, de exemplu, sa decid cum pun scaunele auto in masina. Care copil in spatele cui?
Am ales sa-l pun pe cel mic in diagonala de scaunul soferului (ala sunt eu, sotul meu nu conduce).
Parchez langa un perete. Pentru a putea scoate copilul cel mic din masina usor (cu el ies mai des), parchez cu stanga la perete. Deci ca sa ma dau jos / urc iau frana de mana in fund de fiecare data.
Asta e, ce sa fac.
Adevarata provocare este cand trebuie sa ies cu amandoi copiii. Cum fac?!
Poate merita sa va plictisesc cu povestea: ies cu amandoi. Descui masina, il pun pe Teo pe scaunul din dreapta fata. Il pun pe Radu in scaunul lui, dreapta spate. Apoi ma asez pe locul meu, trecand prin dreapta (luat Teo pe genunchi, luat frana de mana in fund , lasat Teo alaturi la loc pe scaunul din dreapta si in sfarsit sunt la locul meu si pornesc masina. O trag de la perete cat sa pot cobori eu si deschide usa din spate stanga. Il iau pe Teo de la locul din fata, unde si-a facut de lucru cu toate butoanele, manetele, incuietorile si nu mai vrea sa se dea jos... si il fixez in spate la locul lui. Acum putem pleca.
De obicei, la colt, constat ca nu am depliat oglinda din dreapta. Ca doar la ce mi-ar folosi?!

In rest, constat ca mi-a crescut capacitatea de napoleonism (fac si mai multe lucruri de-odata decat inaite), supraveghez doi copii, vb la tel, ma joc, urmaresc printre picaturi un film pe care vi-l pot povesti si mai dau si refresh la forum... gee... I'm good. Ramane de vazut daca mai pot face calculele de productie sau logistice cu care ma indeletniceam inainte sa nasc, si I'm better than new!

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

Inainte de a naste am stat 3 luni in spital, dupa nastere am mai stat 1 luna. Cand am ajuns acasa m-a convins soacra-mea ca pampersii sunt niste chestii groaznice. Asa ca am plecat urgent in Cora sa caut oala de inox mare cat cazanul de sapun al bunica-mii. Sa am unde fierbe scutecele!! Noroc ca nu am gasit.

De cate ori socotesc in urma, primavara-vara si toamna acelui an nu reusesc sa le pun la numaratoare. Mereu imi da cu un an in minus.

Eu cred ca nu-mi mai recuperez neuronul pe care il aveam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:
citat din mesajul lui J G



Insa in ce priveste discutiile de dupa nastere nu ma inscriu. Inafara de citit DC nu am cumparat nici macar 1 revista tip "mami" "bebe" si cand ieseam cu caruciorul ocoleam grupurile de mamici ca sa nu particip la discutii gen papa caca ragaieli haine etc pentru ca ma isterizau.
Aveam parte de ele destul ca sa mai si discut.


J si Carla (05.02.2006)


bine ca nu sunt singura!!

DCul imi e ultra suficinet!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

La o saptamina dupa ce am nascut m-am dus la cumparaturi. Am luat cutia de pe raft in locul careia am lasat geanta. Dupa vreo doua ore de uitat melancolic si plins la poze de conserve am ajuns la casa, mi-au dat geanta si-am pornit cu cosul spre masina. Aici mi-am gasit masina vandalizata. Mi-am sunat sotul si i-am zis nu numai ca masina arata ca dracu, hotul si-a pus tot felul de spanacuri inauntru si nici cheia nu merge!!!


Doua saptamini mai tirziu am pornit cu sotu care voia sa strecoare iaurt 4 la pachet in cos. Am luat cutia in mina si l-am intrebat daca e sigur ca o sa-i placa ca sint 4, ca trebuie sa fie absolut sigur ca e aroma care ii place, daca ramine vreun iaurt i-l pun in computer, sa nu se arunce la iaurt ca n-am chef sa ramina doi ani in frigider, urasc iaurturile neterminate, iaurtul asta sa-i fie ultima dorinta pe anul asta ca m-am saturat de poftele lui perverse, ca-l desfac acum si i-l bag pe git...etc.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

nici eu nu am scapat ba mai mult,le-am notat intr-un blog in D'ale gravideniei,neactualizat, ca acum m-am imbogatit, am si D'ale lehuziei

Ce nu inteleg: stai de vorba cu mine, imi explici o treaba, ascult, dau din cap ca inteleg, aprob si daca ma intrebi despre subiectul respectiv peste o zi, ma uit la tine cu ochi de bovina, parca te-as vedea intaiasi oara, iar subiectul respectiv este sters cu desavarsire din creierul meu. Neuroni=Zero

Mamica de VLAD 19.10.2008

minune
Povestea lui Falkone zis si Ventuza
D'ale gravideniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

recunosc ca de obicei nu citesc topicuri care-s mai lungi de 2 pagini (deh, neuronu' de gravida), dar asta prea ma viza asa ca nu l-am putut rata.
acum sunt insarcinata a doua oara si una din chestiile pe care le-am facut in ambele sarcini a fost sa busesc masina, nu mult, doar asa cat sa intru intr-un stalp in prima sarcina (apropos, dintr-o parcare imensa, in care nu era nimeni, eu am ales locul de parcare cu stalp). acum am indoit usa la garaj, masina n-are nici pe dracu. sotul e obisnuit :)
urasc expresia aia de femeie tampa pe care mi-o da sarcina, si astia o numesc pregnancy glow :)
nu mai pot vedea filme violente, mi se face fizic rau, si-mi amintesc cum savuram horrorurile cand eram mai tanara.
uit, uit, uit.
nu muncesc decat strictul necesar, in rest, citesc forumul. drept, ma simt vinovata dar nu pot face nimic sa schimb ce se intampla cu mine.
parca nu mai stiu sa scriu, si scriam niste articole politice asa frumoase in tineretea mea :)

philip
29weeksbabyboy
mommyandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Oh, dar Mamma Mia ati vazut? Ce-am mai plans.... dar ce-am mai plans, am hohotit! Am zis ca trebuie sa-l vad inca o data, neaparat, ca am ratat o gramada de faze... bine, ca de fapt plang si cand ascult ABBA, deci nu stiu daca filmul are, cu adevarat, vreo sansa.

Jumatatea mea de neuron e si putin dislexica... nu mai stiu cand se intampla, II sau DI, stiu doar ca era o intamplare cu frigiderul, caruia nu mai stiam cum ii zice. Si incercam sa-i spun sotului sa scoata ceva din ... "ALA, mai, ALA!!!" "Ala ce?" "ALA, uite acolo, ALA CU RECE, UNDE E FRIG!"
Saracii barbati!




Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

scriu repede acum o intimplare recenta dar nu a mea. revin cu propriile patanii mai tirziu. sapt trecuta eram cu prietenii la muzeul naturii cu copiii, 3 bucati de 4 ani, si unul mic de 1,5. 4 adulti nu stiam care dupa care copil sa ne uitam ca era cam aglomeratie. ne urcam in lift, un lift imens cu 20-30 de persoane + carucioare etc. prietena mea se uita in jur, ii numara pe copiii ma mari, ies la numar 3, se uita la carutul gol si intreaba: unde e ala micu'? guess what, ala micu' era in brate la ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:




Deci de la gravidenie+nastere, etc., se trage diminuarea neuronilor... hmmhhh... atunci ma inscriu si eu in club, aici la voi! Desi al meu copilut are trei ani jumate deja... dar... io... ...
O intamplare, un exemplu ... pe scurt ... Deci, noi avem 2 supermarketuri pe care le 'frecventam'... aflate in directii opuse... buuun... Si hotaram noi la care sa mergem, iesim din casa si... eu ma apuc s-o iau in directia opusa celei stabilite! Woow, sa vedeti ce figura 'neagra' imi arunca frate-miu... io deja uitasem la care supermarket hotaraseram ca mergem . Bey, parca mi se stersese din memorie discutia avuta in urma cu 5 minute ... ... Si n-am facut numai o singura data chestia asta... am si repetat-o ... de crede frate-miu c-am luat-o razna ...
Aaaa... si io mai intru in vreo camera uitand ce vroiam sa fac, sa iau... sau fac lucrurile pe care le am de facut si ma trezesc ca stau si ma intreb daca le-am facut sau nu? Si nu-mi dau seama cand si cum le-am facut !!! Automatism! Hmmmhhhh... mey, mey, mey...





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mi se spune "argint viu"...
*************************************************
"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!

Mergi la inceput