Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (81)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia

Nu ti-au zis cumva ca secretul pentru un copil care mananca bine este sa pui zahar si sare? Un pic in fructe, un pic in ceai, un pic in ciorba... mie asa mi-au zis...

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Cata dreptate ai...aud asta mereu de la soacra-mea

laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy_galro spune:

babytza imi pare rau de incercarea la care esti pusa si sunt alaturi de tine...ma rog la D-zeu sa-ti dea putere si sa petreceti cat mai mult timp impreuna....si mai intra si mai povesteste cu noi ca poate va fi mai usor asa....te
ramo sincere condoleante...suntem aici daca ai nevoie sa vorbesti cu cineva

de Andrei Petru(18.08.2008)
Povestea bobocelului nostru

You can learn many things from children. How much patience you have, for instance. Franklin P. Jones

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

Citat:
citat din mesajul lui CD27

Mie mi se pare ca Robi papa mai bine legume (daca pot spune asa) dar parca mai bine decat mar (alte fructe numai de la borcanase), oricum dela borcans e muuuult mai bun

Mami de Mikul Robert Constantin
http://community.webshots.com/album/567717346vFUaEH

Roxana cat ma bucur ca papa mai bine Robi...sa o tina tot asa.Borcanelele de la Hipp sunt safe si mie imi plac tare mult.

laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Ramona, condoleante!

Babytza, imi pare rau! Dumnezeu sa va dea putere sa traiti cat mai putin zbuciumat timpul care a mai ramas si sa va impacati cu acest destin!
Din experienta personala, si tatal meu a murit de cancer, am aflat ca are cancer cand era deja in metastaza, nu se mai putea face nimic. In plus, el era in provincie, eu eram pe un proiect, nu-mi puteam lua concediu, si-a petrecut ultimele zile in spital, il vedeam in week-end. Nu i-am spus ca mai are atat de putin .. mi-a parut apoi foarte rau .. nu i-am dat ocazia sa se impace cu viata, cu lumea, cu soarta lui. Desigur, nimeni nu ar fi impacat din prima, cand ar afla ... insa dupa ce trece panica si disperarea, poate urma aceasta impacare, acum mi se pare ca a fost o sansa pe care eu nu i-am acordat-o tatalui meu si moartea l-a luat prin surprindere, fara sa ne poata spune ultime ganduri, cuvinte

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia

Fetelor. WRAP BACK CARRY.
Este posibil doar in filme, sau sunt io dusa...

Am incercat cu Radu adineauri. (cu Teo nu se poate, pentru ca plange si fuge in proces). Radu inca rade.
Am reusit sa sugrum un copil fara sosete, pantalonii au devenit tanga (ai copilului...), sa am tricoul ud pe spate de bale (si un gar mic) si tot wrap-ul e rasucit in jurul nostru ca o funie. Acum plange. Sa vad cum il dezleg...

Hi-hi-hi! Ada, vezi de ce mi-am luat eu mei-tai-ul?? Si eu m-am chinuit + isterizat bebe Dragos, cateva saptamani la rand, cu consecventa. Da' de reusit n-am reusit nimic!

In urma cursului am invatat un truc; ti-l spun si tie:
-intinzi wrapul pe o suprafata plana ( pe pat sau pe jos ), gasesti mijlocul, intinzi perfect materialul si apoi pui copilul pe material, astfel incat capul sa-i fie in afara marginii wrapului ( ca si cand l-ai pregati de infasat );
-tragi materialul ramas intre picioarele copilului in sus ca un scutec si-i desfaci picioarele, cat de cracanate poate el sa rabde;
-te asezi intre picioarele copilului cu spatele, la o oarecare distanta de cracii lu'bebe, prinzi marginile wrapului, de o parte si de alta a copilului, asa cu mainile cat mai intinse si te lasi usurel peste copil;
- cand ai ajuns intr-o pozitie cat mai apropiata de copil, tragi wrapul cu copilul in el spre spate
apoi urmeaza ceilalti pasi de infasurare...

Mie partea asta cu urcatul copilului pe spate nu-mi iesea si se sfarsea intotdeauna in racnete. Am exersat chiar si cu o papusa inainte si ... tot degeaba.

Acum... nu stiu ce ai inteles din polologhia mea, ca e usor de aratat si greu de explicat in scris, pe nevazute . Dar sigur nu poti face impachetarea asta pe strada...

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Ramo, imi pare rau

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Multumesc mult de tot pentru suport, sunteti niste scumpe Cuvintele voastre ma ajuta mult mai mult decat va puteti imagina multumesc mult stiu ca ma repet

Tztiri la fel am patit si eu acum 2 seri cand am facut capitol , si am dat cu replay . A mers asa.

LA multi ani Monica !!!! Sa fi fericita si iubita si sa iti dea DD cel mai sanatos, frumos si cuminte baietel din lumea asta !!!!!!!

La multi ani Eva !!! Iti doresc o zi minunata !!! Sa fi fericita si sa te bucuri alaturi de cei iubiti !!

La multi ani sarbatoritilor de azi !!

Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nerantula

Citat:
citat din mesajul lui anamona

Citat:
citat din mesajul lui babymom75

Citat:
citat din mesajul lui anamona

Citat:
citat din mesajul lui 300
Anamona de ce se pastreaza vitaminele prin fierbere in oala sub presiiune? Temperatura de fierbere mai mica? Sau te referi la faptul ca fierbe oricum mai repede?

pai din cauza ca nu se evapora apa asa ca si cum ai fierbe intr-o oala obsinuita si ...corect...ai temperatura si timp de fierbere reduse

Temperatura de fierbere e aceeasi, adica 100 grade Celsius, indiferent in ce vas fierbi. Doar timpul de fierbere se reduce, adica datorita presiunii se ajunge mai repede la temperatura de fierbere, si din cauza aceasta se conserva o parte din vitamine; de ex. vit. C, care este foarte instabila la cald si la aer, se distruge complet. La fel ca in sucul/piureul de mar care nu sunt proaspete - isi pierd vit. C.

de fapt apa nu fierbe intotdeauna la 100 grade, punctul de fierbere a apei depinde de presiunea atmosferica....prin mecanismele oalei sub presiune se poate fierbe sub 100.

am si verificat info de mai sus pe net....ca mie fizica imi mai joaca feste....am mai zis am facut liceu de muzica :)))

Temperatura variaza direct proportional cu presiunea, la volum constant, deci cu cat presiunea este mai mare, cu atat punctul de fierbere al apei va fi mai ridicat (pe munte e invers, aerul mai rarefiat da o presiune atmosferica mai mica, deci punct de fierbere mai scazut, cum spunea babymom, 90grd). Deci in oala cu presiune apa fierbe cam la 120grd.
Cu cat presiunea este mai mare, temperatura creste mai repede, alimentele se proceseaza mai repede (scade mult timpul de preparare) si in mai putin lichid.

corect dar in completare as adauga ca pentru a se evita presiunea si temperaturile foarte inalte, coacerea se poate regla printr-o valva de siguranta, aceasta fiind principala inovatie tehnica a oalei sub presiune. in cazul unei presiuni excesive, valva se va ridica si va permite eliminarea vaporilor de abur si a picaturilor de apa.
Astfel temperatura va scadea sub 100 grade si presiunea se va normaliza.

dar daca se elimina vaporii, se vor elimina si vitaminele si mineralele?

asta ca sa desavarsesc reasearch-ul de azi pe tema oalei de presiune :) de genul asta dezbateri duc eu lipsa.

nerantula esti exact persoana de care avem nevoie pentru a ne clarifica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

babymom, suna bine. adica inteleg cum spui, dar nu garantez ca iese
eu am reusit sa pun pe Radu in spate fara probleme. L-am tinut pe sold, i-am tras mijlocul panzei peste spate si l-am sucit pe sold pana a ajuns calare pe spatele meu, eu in timpul acesta stand asezata pe pat, apoi aplecandu-ma f tare in fata. S-a distrat in tot acest timp, dar i s-au sumes pantalonii si i-au cazut sosetele .
Ce nu mi-a iesit, a fost sa arunc din pozitia aia panza peste umarul meu si peste copil, ca sa i-o pot trage pe sub cracul opus. Oricat de tare aruncam, nimeream intre noi...
Cand am reusit, a iesit rasucita ca o funie, ceea ce a fost f neplacut pt bebe cand m-am ridicat in picioare. Safe era, dar incomod si daca se zbatea un pic putea sa-si treaca capul pe sub "funie" si inapoi.
Asa, ca principiu, a mers legatura, dar nu am avut curaj s-o fac stand in picioare... (mi-ar fi fost mai usor, cred, sa drapez materialul peste cocoasa )

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

Eva
Monica

Sa fiti sanatoase si fericite alaturi de ce dragi voua!

Mamica de VLAD 19.10.2008

minune
Povestea lui Falkone zis si Ventuza
D'ale gravideniei

Mergi la inceput