Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (72)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

felicic a nu se confunda cu metoda dura - la aia cred ca te-ai referit

metoda asta e f blanda si presupune mai intai ghicirea semnALELOR (proces lungutz din aceleasi motive evocate de tine), apoi antrenament pentru constientizarea momentului - pe de alta parte la constientizare mai contribuie si faptul ca e lasat fara scutec.

ei zic ca la 6 luni se poate - dar in medie varsta e de 12 -18 luni.

Toate info le-am cules de pe attachment parenting.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Acum se dovedeste cum aplic eu ce imi convine...ca ideea de Attachement Parenting imi spunea ca e ok sa dorm cu el(cand faceam asta in fiecare noapte) si sa il tin in brate la cea mai mica suparare.Si atunci ma consolam cu AP ca uite ca fac bine.Dar asta cu alte nevoi nu as putea-o face....

Apropo de ce zice si Gaia.nevia.Mie mi se pareau interesante emisiunile cu super nanny de la Prima.Si era un copil care la o varsta (3-4 ani) nu facea la toaleta.Si s-a 'descoperit' motivul: de fiecare data cand era pedepsit de ai lui era inchis in baie...asa ca el asocia baia cu ideea de pedeapsa si ca atare nu intra acolo cand ii veneau alte nevoi....

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

asa functioneaza:

tzitziri -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa.g spune:

Tzitziri – da, tot de fontanela ne-a zis si noua sa-l mai hidratam…dar cu apa. Azi i-am dat putina.. vad ca e ok.. acum nu stiu cat sa-i dau.. Poate totusi ar trebui sa-i dau mai bine ceai in loc de apa??

Angelynna- tu cat ii dai pe zi? sau doar asa ocazional?

Nikolici - o sa-i dau totusi putin, vad ca totusi si dr lui tzitziri i-a recomandat la fel lui David pt fontanela ... Supica a fost un succes total - nu a scuipat deloc, a papat frumos si destul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

anamona: eu ma gandesc ca in firea lucrurilor , un copil, ca sa stea pe olita, trebuie sa stea mai intai in fund. Altfel, eu nu stiu cum poate apasa stomacul pe intestine, in special pe intestinul gros si apoi pe anus etc.Vorbim despre digestia bebelushilor, despre faptul ca le lipsesc anumite enzime|(bacterii etc ca nu nu ma pricep) specifice aparatului digestiv pana la o anumita varsata, oare cum vrem ca acesta sa functioneze corect? cu sfinctere si restul?
Ma bag intr-o zona necunoscuta unde nu stiu(si mi-e sila de explicatiile de pe google si wik )si m-ar ajuta extrem de mult parerea liberala a lui babymom si , poate mai schimb ceva din optica mea(obtuza) de acum!

Mamica de VLAD 19.10.2008

minune
Povestea lui Falkone zis si Ventuza
D'ale gravideniei

Mergi la inceput

felicic - exact ce zici tu e metoda dura

Am pus un link mai sus: vezi mama stie ca dimineata fetita face pipi, o intreaba daca e gata sa faca pipi (de mai multe ori pentru constientizare ) apoi o duce deasupra vasului de toaleta, dar se poate folosi orice alt vas si o tzine deasupra, nu o lasa singura.

Cu timpul copilul va cere singur, dar atunci va fi pregatit si din punct de vedeere fizic.

le fug la baitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paula-Laura spune:

Tzitziri noi suntem bine, nu ne dublam greutatea la 5 luni, dar luna asta ia 700-800 grame(pe 9 face 5 luni)

Legat de decalotare noua atat pediatra cat si cumnata mea(care e chirurg pediatru rezident) ne-au zis ca nu e cazul momentan. Cumnata mea mi-a zis ca s-a auto-decalotat mai mult decat bine pt varsta lui(adica se vede uretra (orificiul) suficient de bine).
Tot ea mi-a zis ca fimoza pana la 2 ani este fiziologica si nu ar trebui sa imi fac probleme din cauza ei. Citez:"sa nu iti faci probleme daca vezi o substanta alba acolo, e smegma, se curata singura. Daca i se inroseste putzulica nu e nimic grav, ii trece, mai multa atentie la igiena locala, eventual dat cu rivanol local dupa baita. Nu i se poate intampla nimic grav. Daca observi vreo modificare la scrot atunci te duci urgent la doctor"
Sper ca va e de ajutor si voua

A, si fi-miu are super-erectii, ne amuzam teribil pe seama lui(in special cand ii fac masajul in zona )

Daca doriti sa vedeti si www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8351095e1fb8d32a57ac12" target="_blank">broscuta mea va invit cu drag

Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Denisa,Baby Calm pe care ni l-a recomandat noua nu are ce rau sa faca. E ceai de musetel, fenicul si chimen.Si sincer si la mine se 'duce' uneori mai usor ceai decat apa 'chioara'.Asa ca nu stiu ce sa iti spun,dar mie una imi suna mai bine ceaiul.Plus ca de cantitate o sa ii dau cat vrea...cand i-am spus doctorului ca nu imi accepta biberonul a zis sa ii dau cu lingurita cate 2-3 lingurite o data, poate ajung la 50-100 ml pe zi.Eu una as prefera sa nu ii dau deloc, dar daca oricum la ora 14 are masa de legume (putin, ca suntem la inceput), nu mai comentez la ceai......

Anamona, interesant filmuletul....dar fetita aia o fi stand mereu in poponelul gol?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Pupam fetele!

Felicic cu intarziere LA MULTI ANI! Sa ai o viata frumoasa, asa cum ti-o doresti!

Hmm, am citit si eu asta cu EC mi se pare ff interesant dar si foarte greu de facut, mai ales pt pipi. Pt kk deja cam stiu cand face Mara si care sunt semnele ca am urmarit-o dar pipi face ff des si acum si mi se pare ft greu de urmarit... Toata stima pentru mamicile care reusesc sa o faca.

In rest n-am prea avut timp de citit, Mara a intrat in puseul de 6 luni si m-a supt azi cam din ora in ora, doar dimineata si pe la 2 a avut pauza de 2 ore intre mese Sper sa nu o tina mai mult de cateva zile ca Serban deja s-a suparat rau azi, i-a zis ca nu vrea s-o lase pe mami sa se joace cu el, d-aia face asa

Mergi la inceput

Cred ca am scris azi cat nu am scris ultimele 3 saptamani la un loc...

Paula-Laura,mi se pare super 7-800 grame la varsta asta.Si cu dublatul greutatii nu cred ca asta e o problema....
De decalotat nici noi nu stiu daca facem decalotare propriu zisa.La fiecare baita trage tati putin de piele si curata locul si se vede ca acum se 'descopera' din ce in ce mai mult.E mare diferenta fata de acum cateva luni cand era aproape totul acoperit.

Mergi la inceput