Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (72)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Citat:
citat din mesajul lui felicic76

faza cu intarcatul: sa-ti pui pelin pe "mameleon" mi se pare cea mai mare ineptie citita pe Dc(inaintea povestii unui user ca a obisnuit fetita la olita de la 3 luni)
Mamica de VLAD 19.10.2008

minune
Povestea lui Falkone zis si Ventuza
D'ale gravideniei

Felicic....stai ca eu nu am zis ca asa se face...am zis ca mi se pare 'barbara'..sau ai mai gasit metoda si prin alte parti pe DC?Adica eu sunt 'DC' sau sunt 'tzitziri'?

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui tzitziri

Citat:
citat din mesajul lui felicic76

faza cu intarcatul: sa-ti pui pelin pe "mameleon" mi se pare cea mai mare ineptie citita pe Dc(inaintea povestii unui user ca a obisnuit fetita la olita de la 3 luni)

minune
D'ale gravideniei

Felicic....stai ca eu nu am zis ca asa se face...am zis ca sunt intrigata..sau ai mai gasit metoda si prin alte parti pe DC?Adica eu sunt 'DC' sau sunt 'tzitziri'?

daca era vorba de un alt user de pe DC, acum balacaream. Dar cand ma gandesc cum ai intrat tu la odisee, cu cata teama si pesimism....... si acum iti tii minunea in brate
Tzitziri: tu esti in categoria mea de supermame(constiente si informate), mame care se ingrijoreaza pentru mai putin decat are copilul, cum ai putut sa te gandesti ca as face referire la tine? Din contra, eu sunt din categoria mamelor relaxate (as putea sa ma numesc chiar nesimtita, ca daca copilul a avut muci, am sunat doctorul si l-am aspirat, in nici un caz nu m-am gandit sa-l duc la spital) Eu nu am uitat ce ai facut tu cu David(nu stiu daca as fi avut asa reactie potrivita la copilul meu) mie mi-e frica sa nu gresesc in ceea ce-l priveste pe Vladutz(cu relaxarea mea) si multe alte

minune
D'ale gravideniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Mai sa nu va prind ca va luati la hartza daaaaa???

Acum serios, eu am ramas in impas intelectual; cum mama ma...sii sa pui un copil la 3 luni pe olita? In care parte aluneca? Feli n-ai si un link ceva?

Despre intzarcat: ce-as rade sa ajunga fi-mea sa-mi zica: mami da vii odata de la munca cu tzatza aia??

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Felicic, ma bucur ca ne-am lamurit ca nu stiam cum sa ma mai explic
Si nu cred ca stilul relaxat sau panicat ne face mame mai bune sau mai putin bune.Suntem toate supermame.
Eu mi-as dori uneori sa vad lucrurile putin mai relaxat, sa stii....

Apropo de olita.....bunica alui meu tot povesteste ca l-a invatat de la 6 luni la olita...initial (pana sa fie David) nu m-am bagat.Acum cand il vad cum arata el la 6 luni imi e imposibil sa cred ca intr-adevar statea si facea pe olita.Poate doar ca o coincidenta - il punea cand facea el...facea la ore fixe?
Am citit ca de-abia pe la un an si ceva se poate incerca sa inveti copilul constient cu olita, pentru ca doar atunci simte ca 'ii vine'...asa ca si eu raman cu o totala nedumerire cand aud chiar si de 6 luni la olita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

radeti voi radeti de copilul pe olita de la 3 luni, dar sa stiti ca acum e la moda metoda elimination communication (EC a pomenit Muuh de ea la un moment dat) - face poarte din curentul de attachement parenting

pe scurt metoda in sine presupune citirea semnalelor copilului de eliminare, il lasi fara scutec :)) si il urmaresti in permanenta Cand e momentul il duci deasupra olitei, sau chiuvetei sau ce vrei tu sa folosesti.

E o metoda ce presupune multa rabdare si blandete - pe langa faptul ca poti avea copilul pe olita atunci cand va fi capabil sa stea singurel in fund, aduce si mai multa conexiune si atasament intre mama si bebelus.
Pentru detalii
http://www.continuum-family.com/index.php?main_page=ec

Sincer am tot respectul pt mamicile ce au avut curajul sa incerce aceasta metoda!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

vechituri.
pe mine m-au dus sa imi dea o tanti cu nu-s ce matura arsa la fund ca aveam enurezie. pe la 3 ani. nu mai tine minte nimeni ce au rezolvat.
eu insa tin minte ca mi-era frica sa intru un baie, era neagra, plina de igrasie si intunecoasa, pentru ca era din aia fara geamuri pe coltul unui bloc din 56... pe partea de nord. si intunecat, pt ca la ora la care veneam eu de la scoala (da la jumatatea clasei a 2a am fost cu cheia de gat) era oprit curentul electic ceausist.
si daca mi-era frica, ce sa fac? nu intram in baie... faceam pe mine sau dupa canapea. mama nu stie nici in ziua de azi de ce era putin parchet mucegait si mirosea naspa rau la noi in camera.
am depasit faza singura, cand nu am mai suportat mirosul si am inceput sa spal pe jos. psiholog nu se obisnuia pe atunci.
cui intraba, mama povesteste si acum cum stateam pe oala de la 6 luni. eram tare, dah?!

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Asa si sa ma xplic cu pelinul:
Nu am urmarit emisiunea dar omul care a putut sustine asa ceva nu gandeste:
dand mamelonul cu pelin, distrugi tot echilibrul pe care il are bebelusul cu lumea - poti cauza grave disfunctiuni comportamentale.

De aia zic ca e ABUZ, e ca si cum i-ai da in cap - si chiar nu exagerez - e prima oara cand ma enervez in asa hal pe un forum public.

Si nu ma iau de nimeni de aici - am vazut ca toata lumea e de acord cu barbaria metodei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

anamona, f interesant ce spui.
eu stiam ca bebelusii dezvolta destul de tarziu controlul sfincterelor. nu imi dau seama cat de util e sa alergi la fiecare jet de pisu deasupra unui vas... nici macar pavlov nu functioneaza daca bebe nu stie ca ii vine sa faca pipi.
oricum, nu ma pricep. cine a incercat, o fi avut rezultate, altfel nu vorbea.
eu nu as putea face asa ceva... nu am taria asta.
am invatat doi catei sa faca pipi intr-un punct fix in cele 30 (parca?) zile in care nu au avut voie sa iasa afara din cauza vaccinului, apoi sa se ceara afara... dar e cu totul altceva. sau nu?

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamona

radeti voi radeti de copilul pe olita de la 3 luni, dar sa stiti ca acum e la moda metoda elimination communication (EC a pomenit Muuh de ea la un moment dat) - face poarte din curentul de attachement parenting

pe scurt metoda in sine presupune citirea semnalelor copilului de eliminare, il lasi fara scutec :)) si il urmaresti in permanenta Cand e momentul il duci deasupra olitei, sau chiuvetei sau ce vrei tu sa folosesti.

E o metoda ce presupune multa rabdare si blandete - pe langa faptul ca poti avea copilul pe olita atunci cand va fi capabil sa stea singurel in fund, aduce si mai multa conexiune si atasament intre mama si bebelus.
Pentru detalii
http://www.continuum-family.com/index.php?main_page=ec

Sincer am tot respectul pt mamicile ce au avut curajul sa incerce aceasta metoda!

please, daca gasesti link-ul cu mamica care povesteste ca i-a reusit chestia asta, pune-l tu, eu nu mai stiu cum sa-l caut si sa-l pun, l-am citit si am ramas proasta: bebele meu la 3 luni era ca o testoasa, nici nu schita cand facea pishu sau kk, ar fi trebuit sa-l tin in fundul gol si sa fug cu el la baie ori de cate ori vedeam ca incepe sa faca ceva, mi s-a parut mult prea mult ptr un bebe de trei luni.
Daca m-ati considerat deplasata cand am spus ca mi s-a parut o ineptie toata treaba asta, ma scuzati, dar eu imi mentin parearea, cu riscul de a-mi lua tot aprozarul in cap

minune
D'ale gravideniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby_boy spune:

Ada si Luminita multumesc de raspunsurile cu decalotarea.Ideea e ca nu stiu daca fac bine..dar o sa pun pediatra la controlul de 6 luni sa-mi arate..acolo acum nu l-a verificat

Dar ce ziceti ca soacra-mea i-a pus pe amandoi baietii pe olita la 4 luni? Acum cand a venit mi-a adus cadou o olita

CRISTINA , mamica lui Raducu (7.10.2008)

in asteptarea lui Radu

Radu Gabriel

Mergi la inceput