Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (51)
Raspunsuri - Pagina 7
300 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gaia.nevia JulyM cu anexa 4 e cam asa: * in perioada de la... pana la.... indemnizatie de maternitate (cele 126 zile legale platite cu 85% prenatal + lauzie) * daca ai luat toate cele 126 zile in asa fel incat sa fie mai mult de 42 din ele dupa data nasterii, nu mai completezi nimic la bulina2(la data de... se implinesc 42 zile) ca nu mai e nevoie. * a depus cerere inreg cu nr... se refera la cererea pe care o depui la munca, pe care ei sunt obligati s-o inregistreze, sa-ti dea nr de inreg si copie, prin care anunti ca de la data de... dupa terminarea celor 126 zile, intri in CIC. * stagiul de cotizare: prima liniuta, aia cu salariat (adica dupa caz, dar mai e acolo somer si durata limitata, sper ca nu e cazul) aici, ATENTIE, trebuie sa completezi DE LA data nasterii -1 2007 pana la data nasterii -1 2008, neaparat. Adica, fix un an pana in ziua nasterii. * ultima zi de plata a indemnizatiei de maternitate... (care este) si gata. Daca nu m-am exprimat clar, suna-ma. ![]() Ada, mama de baieti: Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008) povestea nasterii ; my blog Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te! |
auci! m-am grabit cu postul de mai sus. E clar, Ada,
.
de Anda Teodora din 10.10.2008puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...
AlexaM spune:
Hai ca nu mai ajung sa citesc tot...asa ca raspund din urma:
Giulliana: sar'na pentru curcubeu...chiar ma ofticam ca a fost peste blocul nostru si vedeam cum oamenii din blocul din fata tot fac poze si eu nu puteam sa vad...tocmai intrasem in casa ...venisem din parc Tineretului...
Pe acolo mergem in weekend, ca in Herastrau e aglomerat tare rau si ne calcam pe picioare si e si galagie. Noi stam in Militari si era mai simplu in Herastrau dar asta e... Moghioros e prea mic...cred ca stiu fiecare piatra deja...mai e Gradina Botanica unde mai mergem si e si liber si frumos tare dar e cu intrare 5RON.
Anamona: Cartea in care am citit sa nu se hraneasca copilul imediat cum are o neplacere este "Alimentatia sugarului si a copilului mic" de Elizabeth Ward, insa e vorba de mancare nu de san. Si eu sunt adepta alaptatului la cerere ... asa fac insa nu ii dau san daca, de exemplu el e clar plictisit de ceva sau ii este somnic, nu de alta (ca am incercat) insa suge o data sau de doua ori apoi se trage de la tzitzi si plange...asa ca...tre sa descopar care e problema...![]()
Cartea imi place tare...mi se pare utila.
Referitor la intoarcerea la job:
Eu m-am intors deja insa programul mi-l fac singura adica ma duc de vreo 2,3 ori pe saptamana cate 4-5 ore..maxim 6...asa ca e ok. Cum ziceam ...inca alaptez si nici nu intentionez sa renunt. Am fost si cu el la munca...statea in wrap si eu ma ocupam de ce aveam eu de facut acolo...insa sunt asociat in firma. M-am angajat acum 7 ani si am muncit muuult. Asta iarna m-am hotarat sa cer sa devin partener ceea ce am obtinut. Asa ca acum iau bani f ok, cu program ok...ar fi fost mai bine sa stau doar acasa, insa...este excelent pt noi asa. Sotul castiga ceva mai putin decat mine...dar chiar si cu 85% nu ne-am fi descurcat cu toate ratele....mai ales ca sunt in Euro 
Nu stiu ce as fi facut daca ar fi refuzat, insa fara mine firma nu prea ar functiona (este o firma mica, partenera mea nu este in tara...vine de vreo 2 ori pe an asa ca eu am grija de tot si pe profit bine...).
Vroiam sa va zic: a nascut o prietena azi 09.02.2009 la ora 02:09
Sunt amandoua f bine...
MAi revin dupa baita daca mai pot...noapte buna.
Matei Gabriel 24.08.08 foto
Matei Gabriel povestea nasterii
www.youtube.com/watch?v=YE6ZcHeDxJM" target="_blank"> primul mama
felicic76 spune:
babymome: uite ce am gasit www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_15594/SALARIU/MEDIU/PE/UNITATE/PENTRU/MAMA.html" target="_blank"> aici. o sa rog un colaborator al meu pe resurse umane sa se intereseze( colaboratorul meu are 76 ani si este spaima resurselor umane pe Bucuresti
, il iubesc, rezolva tote situaiile imposibile, ii dau tema de lucru maine, dar am nevoie de toate datele problemei, CIM, angajator MS, toate pe PM
july: suna-ma daca vrei tipizate ptr. Cic, sambata moarta- coapta o sa vin in Tineretului cu puiul meu, daca nu poate astepta pana atunci, rezolvam noi pe mail
Maia
(daca este vorba de adev ref la stagiul de cotizare, ti-o dau eu, completata (ca doar stiu cand s-a nascut Maia, ei urmand sa puna stampila si s completeze datele societii, ok?)
dac nu ma insel, sectorul 4 , nu? atunci esteok, ca eu am depus
Mamica de
VLAD 19.10.2008
falcone
Povestea lui Falkone zis si Ventuza
D'ale gravideniei
AlexaM spune:
Babymom, Cartea dr Sears nu am gasit-o la furnizorii mei, doar What to expect the first year...parca o vroia cineva...o sa o aduc oricum.
Daca faceti comanda pe amazon pt cartea dr Sears vreau si eu. Va rog sa dati PM. Mersi mult.
Apropo de inceperea diversificarii la 6 luni si de capacitatea organismului de a procesa mancarea, asta se intampla in jurul varstei de 6 luni, la unii ceva mai devreme, la unii ceva mai tarziu ca este imposibil ca organismul sa zica:"gata azi am implinit 6 luni...pot sa fac fata...hai sa eliberam noi enzime"...
Matei are 5 luni si 15 zile si inca nu am inceput diversificarea dar voi incepe saptamana viitoare avand in vedere faptul ca ia in greutate mai putin in ultima saptamna doar 30-40g, este fffff interesat de mancare (ma prinde de cana sau de farfurie sau de furculita etc cand mananc/beau cu el in brate...urmareste si face balutze la greu cand ma vede mancand...).
Multa sanatate!
Matei Gabriel 24.08.08 foto
Matei Gabriel povestea nasterii
www.youtube.com/watch?v=YE6ZcHeDxJM" target="_blank"> primul mama
300 spune:
Bun, am reusit sa citesc si eu din urma printre picaturi, dar forumul a mers asa de greu ca am postat un mesaj de 3 ori
ceva mai devreme... Si pana la urma am si uitat ce mai voiam sa scriu, asa ca va spun despre noi.
Am avut o bucata sot liber azi ca trebuia mers la primarie dupa banii de trusou. Spre bucuria mea (ca era liber). Asa ca ne-am imbracat si incaltat de dimineata, cu catel, cu purcel, cu anda cu tot... si sa mergem. Io fericita ca vazui soare si 9 grade pe yahoo mi-am imbracat odorul ca pt 14 grade, in ideea ca la soare eoricum cald si se va incalzi repde.
Ma rog, pana am iesit din caasa, cu cupilu fixat bine in marsupiu, m-au trecut toate maraielile andei, care veneau numai bine peste nervii mei care trecusera peste micul dejun. Am iesit din bloc un pachet de nervi, s-a mai apucat si soata sa mai comenteze ceva asa ca ... afara, cand am vazut ce vant nenorocit batea, am simtit ca explodez, sau inghet, sau amandoua. Asa ca inapoi in casa, scos salopeta si pus cosmonautul, alte maraieli, plecat... Nu stiu, dar eu cand maraie anda sunt paralizata si devin cam irascibila. Trebuie lucrat aici...
Ma rog, toate bune si frumoase pana la mijlocul drumului spre Brancoveanu - cand m-a pocnit o mama a durerii de sale de-am blestemat mama tuturor marsupiilor din lumea asta, si ideea mea proasta de a nu lua copilul in preudo-wrapul ala caramiziu doar pentru ca nu voiam sa curga atele de pe mine in directia de protectia copilului.
Cu ocazia asta am luat si eu anexele de care vorbeati, pe 13 ies din prenatal si vreau sa ma misc repede, poate totusi ne dau bani mai curand (slabe sperante dar macar fac tot ce depinde omeneste de mine).
Am facut si curat, eu am sters mobila si am dat cu aspiratorul pe hol, sotul a facut restul
a mama baiatul
, iar seara am facut ce n-am facut dimineata, adica am iesit cu bebe in wrap. Alta viata!
Iar acum, ca un sot romantic ce se afla, a adormit in timp ce scriam mesajul asta (am mai avut o tentativa de pe mobil in timp ce adormeam fetita dar am dat cancel din greseala
).
Va pup pe toate si va multumesc pentru poze frumoase (cuurcubeul ala m-a uns la suflet, dar si bebeii care au screscut si, nu in ultimul rand, pozele din parc care ma si includ partial hehe)
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...
nikolici spune:
Hello
As avea si eu o intrebare legata de Cartea dr Sears.In mare parte despre ce se discuta???
Si se gaseste doar in USA?
Nikole mami de Karina
babymom75 spune:
Am culcat cu maaare greu piticul cel mic; cel mare a cazut frant instantaneu, deh... obosit dupa prim azi de gradi.
AlexaM eu tocmai ieri mi-am comandat The Baby Book. Daca cumva nu e in regula ceva cu contul ( ca am dat contul meu curent in RON-i ), voi repeta comanda. Te anunt cand stiu ceva.
Eu zic sa nu incepi inca cu diversificarea, mai ales ca am inteles ca alaptezi. Cresterea in greutate nu are nimic de-a face cu inceperea diversificarii. Daca stai sa te gandesti alimentele de inceput sunt chiar mai hipocalorice, deci nu vei avea nu stiu ce castig ponderal. In plus il privezi de lapticul de mama. Daca totusi vrei sa incepi ofera-i alimentele noi dupa ce suge, pe post de desert ca sa nu-si piarda interesul pt. san. Eu chiar ma gandesc sa aman diversificarea dupa 6 luni.
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)
babytza spune:
Hello 
Am scapat definitiv de mucisori !!!!!!!!!!! 
Am stat pe afara 3 ore cu piciulica. Ne-am intalnit in parc cu frumoasa Joy si cu grasunica dulcica Sofia
Soricelul mai urla, era nervozel, dar mandra dormea fara nicio treaba ![]()
Boo eu am observat la David ca face asa cand este foarte obosit si nu il culc la timp. Atunci ii este mai greu sa adoarma singurel ca de obicei, are nevoie de mangaiere si pupaceala. Si cand ii trec nervii il pun la loc in patut. Dar il pun mereu in patut inainte sa adoarma la mine in brate.
Noaptea trecuta, a fost pentru prima oara cand nu m-a trezit deloc sa ceara suzi. A dormit snur de la 10 pana la 7 dim. 
Am fost azi in oras la cumparaturi, miercuri e ziua Valentinei.Am vazut ca sunt reduceri foarte mari la FOX in Unirea et 2. Si au hainute superbe pentru bebelusi. Mai ales pt fetite 
Iris de Anis , Mihnea de Paula Laura , 
Vazut poze cu Forumistele 

Nadinaaaaaaa Pe unde esti ????? ![]()
Irina e superba mandra cum prinde lingurita 
Moni chiar imi faceam griji ca nu ai mai scris 
Kid vrem poze din vacanta !!!!!!! 
Printesa mea iubita Valentina
Soricelul meu iubit
claudinna spune:
| citat din mesajul lui AlexaM [ Vroiam sa va zic: a nascut o prietena azi 09.02.2009 la ora 02:09 ![]() MAi revin dupa baita daca mai pot...noapte buna. Matei Gabriel 24.08.08 foto Matei Gabriel povestea nasterii www.youtube.com/watch?v=YE6ZcHeDxJM" target="_blank"> primul mama |
si o prietena de-a mea si tot fetita:)
dar parca pe la 1 noaptea
de unde e prietena ta?
poze noi cu bebelushul
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
babymom75 spune:
| citat din mesajul lui nikolici Hello As avea si eu o intrebare legata de Cartea dr Sears.In mare parte despre ce se discuta??? Si se gaseste doar in USA? Nikole mami de Karina |
"Everything you need to know about your baby from birth to age two"
Nu stiu daca se gaseste doar in USA, dar e mai ieftina pe amazon.com, cu tot cu taxele de transport decat de pe amazonul frantuzesc de unde am inteles ca a comandat-o Eva.
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)