*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (18)*

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Sara buna!

Ce zi frumoasa, daca era dupa mine nici nu mai intram in casa pana seara, am stat 4 ore afara cu mandrele. La 8 si ceva i-am dat sa suga si era deja soare si frumos, am mai si vazut la stiri ca anunta 19 grade . Numai ca dupa alaptatul de dimineata am atipit bustean si bb langa mine, sotul si mai si. Noroc ca ne-a trezit Ana pe la 10.30 ca-i era foame. S-a dus mititica la bucatarie si a muscat ca un soricel din cascaval, eu scosesem mancarea ca nu credeam sa ma ia somnul. Asa ca am iesit pe la 12.30 afara, am reusit sa urc carutul in tramvai si ne-am dus cam departe de casa . Am ajuns in sfarsit la biserica si am programat pe 22 botezul . Dupa care am vizitat-o pe soacra la servici, a mai supt bb si am luat-o la picior catre casa, drum lung, de abia a rezistat Ana, cand oboseste rau se mai urca pe un suport in spatele carutului si se tine de landou.

Laura, sa fii sanatoasa si cuminte! Si felictari babutei pentru sutele de grame castigate asa rapid, inca putin si ne intrece.
Amalia, ce bine a crescut voinicul tau, bun, bun lapticul.
Eli, ai grija de tine ca nu-i bine deloc sa iei antibiotoc des pentru mastita. Si sanatatea ta este importanta.
Z_Iulia, ce s-a gandit baiatul tau, ai de munca de acum incolo, inca 2 fratiori . Si fata mea decreta azi ca pe bb i-l dam bunicii si mami face un baietel .
Olivia, nu-i recomandat sa-i pui in fundulet prea devreme dar lor le place, sunt satui sa vada tavanul, vor sa vada ce fac ceilalti prin camera. Se spune ca la 6 luni pot sta in fumdulet dar pana atunci eu zic ca daca ei vor pot fi lasati cate putin pe coltul canapelei sau intre perne, ei fac progrese in pasi mici.
Criss, sunt indragostita de Paula, este o scumpa, doar seamana cu mami .
Marysa, pe unde esti? Am uitat sa-ti spun ca ti-am admirat domnisoara cu rochita. Tati trebuie sa aibe mare grija cu asa fete frumoase.
Dandusa de abia astept, am verificat si am numarul tau de telefon, astept sa dai un bip. Dupa-amiaza sunt mai libera, adica nu pot umbla pe la diverse ghisee. Chiar azi cand am fost la biserica de la Morarilor, m-am gandit la voi. Am multe kilograme de dat jos, macar sa fac zilnic un drum mai lung cu carutul.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

alra- la multi ani laurei! sa va triasca si sa fie sanatoasa!

carmen lui Victor 15 noiembrie 2008
pozele noastre
Povestea nasterii lui Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Sa ma confesez si eu. O pup toata ziua pe pitica, am albit-o, i-am subtiat obrajorii , bine ca-i falcoasa . E tare cuminte (prin comparatie cu Ana la aceeasi varsta) si dulce, o mangai pe cap si ea inchide ochisorii de placere , eu ma topesc. Ii radem, ne zambeste, suntem ca niste clovni pe langa ea, toti 3.
Dar e ciudat ca pe Elisa o dragalesc atat iar Ana nu mai vrea sa fie pupata si nu pot s-o fortez. Ma simt aiurea ca in fata ei o pup atat, mai ales acum cand sta acasa. Am incercat sa petrec timp numai cu Ana, dar mai mult de 3 ore nu se poate, pauza de masa maxima.
Si Ana o pupa/mangaie mult, mai nou nu mai vrea sa-ispunem Ana nazdravana ci Ana pupacioasa, o pupa si-mi spune "vezi mami ce draguta sunt eu". Nu stiu daca o pupa ca vrea ea sau o pupa sa-mi faca mie pe plac . Tind sa cred ca si una si alta, de multe ori o pupa ca asa-i vine desi eu ii spuneam sa nu o pupe ca va plange, asta cand venea de la gradinita cu obrajii si mainile reci.

Pe Ana am pupat-o si alintat-o, fetita mult dorita si deh primul copil. Iar pe Elisa o rasfat in disperare ca nu ne vom mai permite inca un bebe, e mezina familiei.

Sper sa nu devina Ana geloasa ca eu nu ma pot abtine sa nu-mi rasfat pitica.

Acum e plecata Ana la bunici, sigur ii place sa fie ea in centrul atentiei.

Ia spuneti voi cele cu doi copilasi cum reusiti sa fiti impacate ca nu faceti diferente.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

Multumim de info .ellov. este bine de stiut.....Te

Citat:
citat din mesajul lui elilov3

nah ca furai si eu din alta parte
articol de ultima ora:

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) a definit, printr-un ordin emis miercuri, veniturile care se iau in considerare la stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului.

Prin Ordinul nr. 68, emis miercuri, 4 februarie 2009, MMFPS a aprobat instructiunile de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului.

Ordinul nr. 68/2009 nu a fost publicat, inca, in Monitorul Oficial, ci doar pe site-ul ministerului (www.mmuncii.ro).

Trebuie mentionat ca, de la 1 ianuarie 2009, indemnizatie lunara pentru cresterea copilului este in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei

Conform instructiunilor aprobate prin Ordinul nr. 68/2009, in sensul prevederilor din normele metodologice de aplicare a OUG nr. 148/2005, veniturile care se iau in considerare la stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului reprezinta, dupa caz:
a) pentru veniturile din salarii:
- la locul unde se afla functia de baza : suma incasata de persoana indreptatita, rezultata dupa aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul a impozitului determinata ca diferenta intre venitul net din salarii, calculat prin deducerea din venitul brut a contributiilor obligatorii aferente unei luni si deducerea personala acordata pentru luna respectiva; contributiile la fondurile de pensii facultative; cotizatia sindicala platita in luna respectiva.
- pentru veniturile obtinute in celelalte cazuri: suma incasata de persoana indreptatita, rezultata dupa aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul determinate ca diferenta intre venitul brut si contributiile obligatorii pe fiecare loc de realizare a acestora.
b) suma incasata de persoana indreptatita, calculata potrivit legii de catre platitorul acesteia, pentru perioadele asimilate prevazute la art.4 alin.(7) din normele metodologice;
c) suma incasata de persoana indreptatita care realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, dar care, potrivit legii, sunt scutite de plata acestuia sau sunt considerate neimpozabile;
d) suma rezultata dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activitati independente determinat in conditiile legii;
e) suma rezultata dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activitati agricole determinat in conditiile legii.

Instructiunile prevad, de asemenea, ca, pentru persoanele care realizeaza venituri profesionale din salarii, venitul brut reprezinta salariul de baza, indemnizatii, sporuri, prime, orice alte sume sau avantaje de natura salariala ori asimilate salariilor acordate de angajator potrivit legii.

In plus, in cazul in care o persoana realizeaza concomitent venituri profesionale din mai multe surse, se vor lua in calcul toate veniturile lunare incasate de aceasta.

Prin acest act normativ, MMFPS a elaborat si un nou model al cererii pentru recalcularea indemnizatiei (vezi fisiere atasate).

Cererile pot fi depuse direct sau prin posta, cu confirmare de primire, la Agentia pentru prestatii sociale judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, pe raza careia domiciliaza persoana beneficiara, pana cel tarziu la data de 30 iunie 2009.

De asemenea, MMFPS a elaborat si un nou model al adeverintei privind venituri profesionale supuse impozitului pe venit conform Codului fiscal (vezi fisiere atasate).

In Ordinul nr. 68/2009, se precizeaza ca noile modele ale cererii de recalculare si adeverintei de venit vor fi utilizate de la data intrarii in vigoare a Instructiunilor.

De asemenea, potrivit Instructiunilor, "documentele doveditoare privind realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit conform Codului fiscal, precum si nivelul net lunar al acestora depuse pana la data publicarii prezentelor instructiuni la primariile in a caror raza teritoriala isi au domiciliul persoanele indreptatite sau, dupa caz, transmise la agentiile teritoriale, vor fi luate in considerare pentru stabilirea drepturilor la indemnizatia pentru cresterea copilului".

Eliza mamica de inger Ionut Pavel
si de
Dimitrie Gabriel 12.11.2008 sunt un sef
Sine amicitia vitam esse nullam - Fara prietenie nu exista viata ! - Cicero

Printesa noastra dulce Ana (15.12.2008) 7+ saptamani
pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Otilia taaaaare frumos ai povestit! Asa-l dragalesc si eu pe Luca...cu aceeasi "disperare" ca poate al bebe nu voi mai avea...si sa nu pierd nici o secunda pretioasa, sa nu risipesc nici un pupic...sa-mi cufund fatza in pielicica lui intr-o incercare fara succes de a "conserva" mirosul lui de bebe undeva...in adancul sufletului meu....Ufff...de as putea pastra mirosul asta intr-o sticluta/punguta/ceva...
Bafta mea este ca David e un copil taaare lipicios...a fost si a ramas asa! E genul care te dragaleste si el de numai si se si lasa iubit cat doresti tu. Asa ca eu impart pupicuri si mangaieri si-n stanga, si-n dreapta..si nu ma simt vinovata ca n-am de ce. Ba mai mult...ma concureaza la "albit" bebe!
Nah ca m-am dus sa-i pup...ca nu m-am putut abtine dupa asa o relatare ...si m-am ales cu un oftat de la bebe Luca..de placere...si cu o mana care "alunga musca" probabil ...de la David. Pui mici si dragi!
EDIT: precizez ca dorm amandoi...pupicurile li le-am dat in somn

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Sa ma confesez si eu. O pup toata ziua pe pitica, am albit-o, i-am subtiat obrajorii , bine ca-i falcoasa . E tare cuminte (prin comparatie cu Ana la aceeasi varsta) si dulce, o mangai pe cap si ea inchide ochisorii de placere , eu ma topesc. Ii radem, ne zambeste, suntem ca niste clovni pe langa ea, toti 3.
Dar e ciudat ca pe Elisa o dragalesc atat iar Ana nu mai vrea sa fie pupata si nu pot s-o fortez. Ma simt aiurea ca in fata ei o pup atat, mai ales acum cand sta acasa. Am incercat sa petrec timp numai cu Ana, dar mai mult de 3 ore nu se poate, pauza de masa maxima.
Si Ana o pupa/mangaie mult, mai nou nu mai vrea sa-ispunem Ana nazdravana ci Ana pupacioasa, o pupa si-mi spune "vezi mami ce draguta sunt eu". Nu stiu daca o pupa ca vrea ea sau o pupa sa-mi faca mie pe plac . Tind sa cred ca si una si alta, de multe ori o pupa ca asa-i vine desi eu ii spuneam sa nu o pupe ca va plange, asta cand venea de la gradinita cu obrajii si mainile reci.

Pe Ana am pupat-o si alintat-o, fetita mult dorita si deh primul copil. Iar pe Elisa o rasfat in disperare ca nu ne vom mai permite inca un bebe, e mezina familiei.

Sper sa nu devina Ana geloasa ca eu nu ma pot abtine sa nu-mi rasfat pitica.

Acum e plecata Ana la bunici, sigur ii place sa fie ea in centrul atentiei.

Ia spuneti voi cele cu doi copilasi cum reusiti sa fiti impacate ca nu faceti diferente.

Pozele noastre

pozici...Aventurile lui Habarnam si alte cele..:)

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorvint spune:

In sfarsit apar si eu la ora asta tarzie. Azi m-a cam solicitat porumbelul meu care nu prea a vrut sa doarma, dar cand am iesit afara a recuperat si a dormit asa de bine. Si acum s-a culcat dupa baita destul de usor si doarme de ceva vreme.
I-am calcat hainutele si acum am intrat sa vad ce mai faceti.
Alra felicitari pentru greutatea babutei tale. Ma bucur ca a inceput sa ia asa de bine in greutate. Cred ca acum esti si tu mult mai linistita.
Laura,Alra La Multi Ani pentru printesele voastre.
Elilove sa stapaniti sanatosi carutul.
Amalia felicitari pentru vestile bune de la Dr. Ce frumos povestesti tu de puiutii tai. Esti o fericita. Abia astept sa vina si la noi bb2 sa trec prin ceea ce treci tu acum. Dar mai e putin pana acolo.

Acum ma duc si eu la somn ca mi se inchid ochii in fata calc si peste nu mult timp o sa se trezeasca Radu la masa si eu o sa cad jos de somn.
Va pupic si noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivia26 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav
Olivia, nu-i recomandat sa-i pui in fundulet prea devreme dar lor le place, sunt satui sa vada tavanul, vor sa vada ce fac ceilalti prin camera. Se spune ca la 6 luni pot sta in fumdulet dar pana atunci eu zic ca daca ei vor pot fi lasati cate putin pe coltul canapelei sau intre perne, ei fac progrese in pasi mici.

Stiuuuu, David nu sta deloc la orizontala cand e treaz, decat cand suge sau la masaj (ii placeeee), tre sa vada el tot, sa atinga, sa prinda, de aia am si intrebat dr; stiu ca s-a discutat si aici dar nu s-a clarificat subiectul. Citisem pe net ca unii bebei stau in fundulet chiar de la 4 luni. Oricum in marsupiu mie mi se pare ca e aproape ca si cum ar sta in fund. Noi de obicei il tinem asa pe brat sa vada si el, uneori il punem si in picioare tinut de sub brat si si le tine taaari. De multe ori am senzatia ca ar vrea sa faca mai multe si se enerveaza ca nu poate. Daca il punem pe burtica se impinge in genunchi parca ar vrea sa mearga de-a busilea. Ei, crestem noi acusi. Puuup printesele scumpe.

Olivia de www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">David, barbatelul mamei - 5 noiembrie 2008

Povestea nasterii
Sunt baiat mare Poze de la 3 luni

Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miky-ea spune:

Oli, e scump foc David al tau!
Babyzapi,ma bucurca bb Raphael e mult mai bine,Doamne ajuta!
Bianca e cam gitata in seara aceasta...nu stiu ce are...a mancat,ne-am jucat si totusi plange...
Ginye, poza cu Stefanut ii evidentiaza ochii plini de optimism si putere!
Eli,sanatate maxima!

Mamica fericita a printesei Bianca Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Citat:
citat din mesajul lui ginye55

Mav tu nu ne mai spui nica? Ce face Antonio?

Mirtha tot cu cartile?

ginye Eduard Stefan (12.10.2008)

Stefanut
Povestea nasterii

ginye draga de tine! nu am reusit sa citesc capitolul curent..... am avut musafiri si azi (de fapt, tot musafirii lui sebi) si am fost toti in priza. azi, anto nu mi-a mai refuzat tzatzica (desi a supt tot putin dupa mine)... dar asta pt ca l-am tinut cam 4 ore jumate intre mese (adik mai mult flamand).....
trebuia sa ajungem la dr pt cantarire, dar am preferat sa stam in parc, la aer.....
am vazut pozica cu printul mic si curajos! e un scump si sper din tot sufletul ca pana intr-un an, sa va linistiti definitiv cu toate problemele cu gurita!
...nu prea imi gasesc cuvintele, dar sufleteste sunt 100% alaturi de voi!
... chiar si sotul meu zice in fiecare seara... DD ajuta-l pe stefanut sa se faca bine!!!!

Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss703 spune:

Alra , La multi ani cu sanatate printesei tale Laura si felicitari pt. recuperarea rapida in greutate a lui Nicole ...noi inca mai lucram la asta ...
Otilia este reciproc in ce o priveste pe Ana inca de pe vremea cand Elisa era in burtica , ma intreba sotul " n-a mai pus Otilia poze cu cea mica ?" ...waw si zici ca ai reusit sa urci in tranvai cu caruciorul !

Criss de Paula Sofia DN 18.11.2008
PozePaulaSofia
PovesteaNasterii

Mergi la inceput