Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (14)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Nu-mi vine sa cred, dupa 100ml de lapte praf, la biberon, mi-a supt si ambii sani, apoi a adormit.
Oare l-am tinut flamand pana acum?!
Alra, noi am avut in casa o cutie de NAN1, ca d-asta s-a priceput sotul sa ne cumpere... dar o sa caut si eu Aptamil Extra... Merci!
Nu vreau sa renunt la alaptat, Dne fereste, insa macar un biberon (nu-mi vine sa cred de mica noastra victoria din seara asta, cu biberonul... un biberon... no name... ca alea 'de firma' le-a refuzat sistematic...) cu lapte praf si cereale, pe zi, nu cred ca i-ar strica...
Oricum maine ii recoltez pisu si mergem si la echo......
va multumesc tuturor pt sustinere!

....In legatura cu 'dresajul' bebelusului sa doarma singur...
Noi n-am putut nici la primul copil si nici acum, sa dormim cu bb in pat... Eu n-as putea sa ma odihnesc, de grija sa nu-mi strivesc copilul. Sebi a dormit de la inceput in patutul lui, iar noi in camera cu el, pana pe la vreun an. Apoi, a dormit singur si in camera.
Dar a fost ceva natural, nu l-am lasat niciodata sa planga.....
De fapt, cu Sebi totul a fost 'natural' si usor......
(Problemele lui de sanatate au inceput imediat dupa ce l-am intarcat! Iar alt gen de 'probleme'... dupa ce a iesit in lume.... in colectivitate.... unde a intalnit... lumea 'nebuna'... Dar asta e deja alta discutie).
Si nici pe Anto nu-l lasam sa planga.... Eu stiu bine ca un bb nu plange degeaba, insa si Antonio doarme singurel de la inceput...
Deocamdata doarme mai bine in landou decat in patut..... probabil se simte mai protejat acolo..... Oricum, noi dormim langa el... si nici n-apuca sa scanceasca in somn, doar se foieste si mami e langa el... cu mangaierile si pupicii si cantecelele si cuvintele de dragoste...

...Si ca tot vorbim despre... educatie... Azi, Sebi mi-a venit acasa, de la gradi, insemnat in frunte, cu carioca neagra! Cica "a primit bulina neagra ca n-a executat ce-a zis doamna".... Culmea nesimtirii mai!!!!!! Dupa ce ca eram eu destul de necajita.... sa-mi vina rau si alta nu.... cand l-am vazut asa....
Am sunat-o pe directoare si am rugat-o sa verifice ce naiba s-a intamplat acolo, ca orisice ar fi facut rau copilul meu, n-o sa fiu in veci de acord cu asemenea practici.... Daca as fi sunat-o pe educatoare, sigur ii faceam scandal... si tocmai de tensiunea asta n-aveam eu nevoie....

Mami de baieti: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

vreau sa va impartasesc ceva
AICI este un subiect f interesant,pe care l-am citit si recitit cu mare drag.gasiti o groaza de lucruri faine pe care le stiti deja si o groaza de lucruri si mai faine pe care pun pariu ca nu le stiti si pe care poate nu le veti sti daca nu cititieeee,intelegi voi...

..................................................
Raducu(31oct2008) si Crinuta(1nov2006)
poarta-ma mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andy08

Iar n-am apucat sa citesc decat ce s-a scris la capitolul asta (adica 2 pagini...)

Noi suntem bine, avem 5 sapt. jumate, dar ne cam chinuim cu alaptatul. Tot am impresia ca nu se satura, ca n-am lapte destul. In ultimele 3 zile a trebuit sa ii suplimentez o masa cu formula pe zi si azi a baut 120 ml dupa ce a stat la san. Mie mi se pare f. mult. S-ar putea sa aiba si puseu de crestere, dar nici laptele meu nu ajunge. In timpul zilei cere san la o ora, o ora jumate si sta mult si suge. Prcatic e toata ziua la san. Noaptea nu vrea deloc, ca doarme. :) Iar seara, cand cere f. mult, se enerveaza ca nu mai e nimic si trage de san si plange...

Nu mai stiu ce sa fac, ca vreau sa-l alaptez exclusiv, dar vad ca nu se poate. Si mai ceva. Mie nu-mi curg sanii, dar deloc, deloc. Ar trebui sa curga daca ar fi lapte mult, nu? Eu nu stiu ce e aia sa uzi tricoul de lapte...

Mai e cineva care are lapte destul si careia nu-i curg sanii deloc?

Andy, mami de Andrei

Mie nu mi-au curs sanii decat f putin in prima luna. Si la primul copil la fel, am alaptat 16 luni. Sanii nici macar nu-s tari, sunt moi, dar exista laptic suficient.
Cat a crescut Andrei? De ce crezi ca nu se satura? Plansul seara si enervatul la san e semn de colici, nu de foamne. Sunt mici si cand ii doare burtica, nu pot face distinctie intre durere si foame si de-aia mananca in nestire, ceea e, de cele mai multe ori, pune paie pe foc.

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dandusa

vreau sa va impartasesc ceva
AICI este un subiect f interesant,pe care l-am citit si recitit cu mare drag.gasiti o groaza de lucruri faine pe care le stiti deja si o groaza de lucruri si mai faine pe care pun pariu ca nu le stiti si pe care poate nu le veti sti daca nu cititieeee,intelegi voi...

..................................................
Raducu(31oct2008) si Crinuta(1nov2006)
poarta-ma mami

Tot despre attachment parenting este un site foarte interesant.

Mami de Sara (8 dec 2008)
_

Bazar pentru Sonia si Andrei

Emma este iubire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Dandusa, mi-a mers la suflet mesajul tau!

Andy, cat a luat piticul in greutate pana acum? Uda sase scutece pe zi?

Eu am senzatia ca la trei luni se intampla ceva, poate e normal sa stagneze, poate cresc mai mult in lungime luna asta, poate..., dar si al meu, de o saptamana si vreo doua zile stagneaza la 5.900 g. Al meu, fomistul, care a pus cu o viteza ametitoare cate 1.200 g pe luna!
Nu mai zic ca UNOR copilasi le cam scade pofta de mancare in lunile cu vaccinul. Se pare ca polio ala oral e cel mai naspa din punctul asta de vedere. Apoi urmeaza cel de la un an si ceva, ROR, care iar afecteaza pofta de mancare.
A, si inca ceva. In MedEx scrie ca si Vigantolul poate avea ca reactie adversa scaderea poftei de mancare.

Mergi la inceput

tot mi se incarca f greu paginile........ ce ma enerveaza...

dandusa, multumesc! azi am inchis telefoanele si am fost trup si suflet numai pt bb.... a fost prima zi fara... colici.......
anto pare vesel, multumit, e destul de activ... numai ca nu mai are falcute, s-a ascutit la fatuca si i s-au topit copanelele... zau e deprimant... (mai ales cand stiu ce grasan am nascut)
o sa te sun maine (sau dau bip, sa nu deranjez si daca poti vorbi, ma suni tu dupa), am mare nevoie de incurajari........ nu stiu cum ai rezistat tu atat.... in conditiile date, pana la diversificare...
...in stresul asta... raman fara lapte...

Mergi la inceput

mda, pai anto primeste cate 4 pic vigantol/zi.......
....la sebi n-am observat nimic in sensul ca e ceva cu luna a3a.... el a luat kilu si in luna a3a..... ?!

olivia, daca poti, mai pune inca o data linkul acela interesant (mereu ai pus adrese utile).... ca e greu sa dau paginile inapoi la cum se misca reteaua acum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana28 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mav

dau copy/paste la mesajul pe care l-am postat la capitolul trecut, nevazand la timp ca ati trecut la urmatorul capitol:

iar nu am apucat sa citesc de la jumatatea capitolului incoace.... si stiu ca aveam niste raspunsuri de dat la mesaje din primele pagini... insa pur si simplu nu pot!
sunt si mai suparata. am fost la dr cu anto. nu numai ca n-a mai luat nimic, dar a si scazut 50g. ne-a dat trimitere pt echo si urocultura.... (poate va aduceti aminte ca atunci cand era in burtica era suspect de hidronefroza....)
sunt cu nervii prastie.....
...deocamdata lapte am, iar el nu vrea completare. pampers a udat(umplut) vreo 5-6 azi.... deci 'ceva' tre' sa fi supt. nu-mi vine sa cred ca laptele meu n-ar mai fi 'bun'. nu cred sa fie de vina stridorul, ca daca era asa, nu lua in greutate nici in primele 2 luni.
dr zice ca in niciun caz sa nu-i introduc alte alimente acum si nici la 4 luni (cica ce ma grabesc sa-i bag morcovi cu nitrati si altele cu alte chimicale).....
nu stiu ce naiba sa fac. ma gandesc sa nu ma incapatanez sa-l alaptez daca nu-i merge bine.... sa-l trec complet pe lapte praf???? n-ar fi o prostie din partea mea?
voi ce ati face?!

Mavimi pare rau sa citesc ca esti asa necajita, incerca sa gandesti pozitiv pentru ca ii poti influenta starea micutului tau.
Cum este bebe Antonio?Este vioi? Pare sa aibe vreo suferinta?
Si eu am avut probleme cu sanii si nu am ezitat sa-i dau lapte decat sa-l las sa planga la sanul meu...
Am observat ca si bebelusul meu suge mai putin si se mai vaitau cateva mamici de lucrul acesta,poate este ceva trecator, dar daca spui ca schimbi 5-6 scutece inseamna ca el suge ceva, dar nu asimileaza...
Referitor la hidronefroza...I-ai facut ecografie lui bebe Antonio dupa nastere?
Si noi aveam aceasi problema , ne-a spus ca e bine bebe, dar nu am facut ecografie....de ceva timp face pipi mai putin noaptea nu uda scutecul, am tras o frica, dar am auzit ca e normal...
Eu cred ca este bine beeb, dar pt linistea ta, fa niste investigatii
sanatate multa

Mari - mamica fericita de Matei Andrei (30 noiembrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebecris spune:

legat de attachment parenting...va spun si eu cate ceva:
din prima noapte david a dormit in patutul lui care este lipit de patul nostru (stam cu socrii si chiar daca as fi stat singura tot cu noi in camera l-as fi luat)...de fapt nu prea a dormit in prima noapte pt ca schimbase locul si l-am bagat intre noi...in fine...doarme in patutul lui pana la masa de la ora 08 - 09 dimineata cand il iau langa mine in pat...ne jucam, vbim, radem, chiuim, papam si apoi nani...in weekend il luam intre noi dimineata...
in timpul zilei nu pot sa ma duc nici macar la toaleta...simte cand plec si-l las in singur...ne-am luat interfon ca sa-l pot auzi si cand trage partzuri..nu-l pot tine cu usa deschisa la camera pt ca este frig in casa...socrii fac economie si tin caloriferele inchise...asa ca nici in timpul; zilei nu pot sa-l plimb prin casa...sotul meu nu mai stie cum este sa manance mancare calda, supitza, ciorbita pt ca eu sunt dedicata 100%lui david...chiar daca este la tati in brate el tot cu ochii la mine este, tot dupa mine...deja s-a creat o legatura intre noi, legatura pe care nu o va strica nimeni...
cand adorm...poti sa tragi cu tunul langa mine ca nu aud...insa daca david s-a trezit si sta cuminte in patut si doar isi suge degetelele, eu sunt drepti langa el...mananca si doarme cand vrea el...si-a format sg programul si eu dupa el...

nu-l las deloc sa planga pt ca el a avut si problema aia cu plamananul dupa nastere si mi-e frica...

Cristina - mami de DAVID - ANDREI

David-Andrei
Povestea nasterii

http://b1.lilypie.com/iOAIp2.png
http://lilypie.com/pic/090116/7IMD.jpg

pe 20 oct...ora 23:05 a venit pe lume MINUNEA MEA - DAVID ANDREI

Copilul este o minune dumnezeiasca, dar din dragoste umana!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Mav
Sper ca sunteti mai bine....zici ca Anto e vioi altminteri... Sper sa fie o perioada.
Noi tot cu cereale am inceput diversificarea, la 5 luni jumate, ca era slabuta (Andreea). Noi am folosit Milupa fara gluten, 4+, cu lapte inclus (eu nu ma pot mulge, nu iese nimic, dar lapte am). In rest, o alaptam. In total am alaptat-o pana pe la 9 luni jumatate.
Spune-ne ce ati mai facut, si sper sa fie bine, trebuie.
Uite, si Andreea e slaba ca o pisica, mananc bine, ma rog, ok, dar nu e o grasana...si de cand a fost mica nu a fost dolofana,
Acum la 1 an jumatate are 10,700 kg si 81-82 cm
Nu stiu ce se intampla in luna 3, cel putin la noi, cu greutatea...stagneaza, iau putin...
Ma vaitam ca trecem printr-o perioada de stagnare, si Andreea la fel a trecut, tot in luna 3... Sunt "trase la indigo", parca ar fi surori

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput