Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (14)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mav spune:

mariana, lui anto i-au facut echo inainte de externarea de la maternitate.... si au zis ca e ok... dar pediatra zice sa mai facem un echo abdominal... ca nu gaseste justificare pt stagnarea asta...

diana, poate e 'normal' pt bb tudor sa ia o pauza... dar la anto e ceva in neregula. pai tudor e nascut cu 2700g si are 5900g la 3 luni. anto a avut la nastere 4200g si desi avea la 2 luni si o sapt. 5900g (stiu pt ca atunci am facut vaccinul), acum, la 3 luni, avea 5860g......
dr zice ca poate mai trecea cu vederea daca lua macar 100g de atunci.... dar asa, sa dea inapoi.... nu e deloc ok......

Mami de baieti: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebecris spune:

david la 3 luni si o saptamana are 6840 g... e prea mult?

Cristina - mami de DAVID - ANDREI

David-Andrei
Povestea nasterii

http://b1.lilypie.com/iOAIp2.png
http://lilypie.com/pic/090116/7IMD.jpg

pe 20 oct...ora 23:05 a venit pe lume MINUNEA MEA - DAVID ANDREI

Copilul este o minune dumnezeiasca, dar din dragoste umana!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

bebecris, stai linistita, e f bine!

Mami de baieti: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Deci Tudor a crescut asa:
0-1 luni 2.700 (2500 scaderea)-3.800=1.100 (sa zicem)
1-2 luni 3800-5000=1.200
2-3 luni 5000-5900=900g

INSA cele 900 g puse luna asta au fost puse in primele doua sapt. si jumatate. Cam de zece zile bate pasul pe loc la 5.900.

Ma uitam in caietul Iancai si vad ca si ea a avut o luna (de la cinci la sase) cand a pus 100 g, dupa care a sarit iar la 800. Unii chiar cresc in salturi din astea care nu se regasesc in niciun grafic. Ah, da, daca stiam de Vigantol pe vremea ei...ea lua saraca 5 pic., nu mai zic ca a facut si injectabil, nu ma mir ca nu manca mai deloc! Asta micu ia 2 pic, da' mai sunt zile cand uit de el. O sa copiez maine ce scrie in MedEx la Vigantol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bertha

[quote]citat din mesajul lui Andy08

Mie nu mi-au curs sanii decat f putin in prima luna. Si la primul copil la fel, am alaptat 16 luni. Sanii nici macar nu-s tari, sunt moi, dar exista laptic suficient.
Cat a crescut Andrei? De ce crezi ca nu se satura? Plansul seara si enervatul la san e semn de colici, nu de foamne. Sunt mici si cand ii doare burtica, nu pot face distinctie intre durere si foame si de-aia mananca in nestire, ceea e, de cele mai multe ori, pune paie pe foc.

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Multumesc de raspuns.
Zic ca ii e foame ca dupa ce ii dau biberon cu lapte praf sau cu laptele meu, il mananca si se linisteste. Nu cred ca are colici, ca plange doar cand il iau de la san si se linisteste cand il pun la loc, trage, vede ca nu iese nimic si iar plange un pic. Si cand ii dau biberon, il bea si se linisteste. Si asta se intampla si in timpul zilei, cand simt ca am sanii goi, nu doar seara. Fac si eu ca Mav: Oare il tin flamand?

A luat pana acum in greutate, dar nu cat ar fi trebuit, adica nu pe curba lui (ca tot vorbea cineva de curba). S-a nascut cu 3540, a scazut la 3200 si la o luna avea 3930. Deci a luat 730g de la pierderea fiziologica. Nu stiu ce sa zic...poate ma stresez eu prea mult si aiurea.... Tu ce zici?

Dandusa; Multumesc de raspuns. Cred ca e si asta, ca ii place sa stea cu tzatza in gura, sa o aiba ca perna, ca suzeta...

Andy, mami de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana21

Dandusa, mi-a mers la suflet mesajul tau!

Andy, cat a luat piticul in greutate pana acum? Uda sase scutece pe zi?

Eu am senzatia ca la trei luni se intampla ceva, poate e normal sa stagneze, poate cresc mai mult in lungime luna asta, poate..., dar si al meu, de o saptamana si vreo doua zile stagneaza la 5.900 g. Al meu, fomistul, care a pus cu o viteza ametitoare cate 1.200 g pe luna!
Nu mai zic ca UNOR copilasi le cam scade pofta de mancare in lunile cu vaccinul. Se pare ca polio ala oral e cel mai naspa din punctul asta de vedere. Apoi urmeaza cel de la un an si ceva, ROR, care iar afecteaza pofta de mancare.
A, si inca ceva. In MedEx scrie ca si Vigantolul poate avea ca reactie adversa scaderea poftei de mancare.

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel (14.08.2004)
si a bebelushului Tudorel (27.10.2008)

Dialoguri strumfesti

Diana, uda bine, tot la 2 ore schimbam pampi. Si face caca de mai multe ori pe zi, desi de la laptele praf am vazut ca se constipa. Uneori face caca mai verzui, dar am inteles ca e normal. A luat 730g de la pierderea fiziologica in prima luna.

Andy, mami de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

neata fetele,
in sf gasesc un pic de timp sa va scriu, sper sa pot termina mesajul.
Noi suntem relativ mai bine, adica papa lapte Humana Ar amestecat in continuare cu laptele meu si 2 , 3 mese numai de san.
Bebe avea la 1 luna 4180 exact un kg luase in greutate.
Luni la 5 saptamani si 3 zile avea 4480 deci luase 300 g in 10 zile, dr zice ca e perfect.
Despre reflux sa va zic cateva cuvinte varsa in continuare in nestire daca ii dau numai san fara sa ii dau medicamentul care a sosit in sfarsit sambata.
Dar eu continui sa ii dau san plus Gaviscon pt ca chiar daca m-am muls cu constiinciozitate laptele meu a scazut considerabil.
Are colici ingrozitoare noapte doarme destul de putin, ieri spre ex m-a trezit de la 2 dimineata si abia la 10 dimineata a mai atitpit un pic, sunt daramata de oboseala, pt ca ziua ff rar apuc sa dorm.

Pt colici mi-a spus o mamica de un preparat la o farmacie, va spun daca vreti, ieri am fost si i l-am facut in disperarea noastra de a dormi si el un pic, vad ca azi noapte a dormit mult mai bine.
Eu tin regim la mancare sau incerc ma rog ca nu pot bea numai apa, dar este degeaba are niste crampe si parturi de se face negru la fata pana le scoate.

De 2,3 zile e parca un pic mai relaxat a inceput sa rada ff putin in putinele momente cand nu il arde gatulul de la reflux, nu varsa sau nu are crampe, e asa dulce.
Vrabiuta voi cum mai suneti?
Eu ff rar apuc sa citesc mai mult de o pagina ce scrieti imi pare atat de rau ca nu am timp sa scriu, sau macar sa citesc, dar ce sa fac.
Afara nu prea l-am scos numai la plimbare ca ba e vant, ba ploua , ba e umezeala si tare mi-e frica sa nu raceasca, aerisesc bine camarele si chiar a dormit cu geamul deschis imbracat bine.
Poze nu stiu cand apuc sa pun.
Va pup si sanatate multa bebeilor si fara colici si alte dureri.
Noi botezul il facem dupa Paste nu stim exact cand, tot de frica ca e prea mic si e frig, pe Ilinca am botezat-o la 4 luni tot pe acelasi considerent.

Mada, un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004 si cu Rares Daniel 19 dec 2004
Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Mav iubita suntem cu sufletul alaturi de tine! Sa te tina Dumnezeu sanatoasa si sa-ti dea putere sa treci peste perioada asta stresanta! Iti tin pumnii sa fie ok si analizele. Imi pare rau ca nu pot sa-ti dau si un sfat concret ...din pacate, daca as fi in cazul tau, as bajbai si eu la fel, pentru ca nu m-am lovit inca de aceasta problema.
Ce imi pot da seama (o parere de "neprofesionist") este ca Anto este sanatos si nu veti descoperi nimic la analize. Faptul ca uda bine scutecele si este vioi si plin de viata este un semn bun, de sanatate. Inclin foarte mult spre varianta spusa de Dandusa cu asimilatul. Mai mult ca sigur nu asimileaza. Ma incadrez si eu in grupa copiilor care au dat dureri de cap parintilor din cauza greutatii, am fost dusa la diverse analize si investigatii..si-ntr-un final am fost lasata in pace...ca n-au avut ce-mi face. La mine procesul asta a inceput undeva dupa 6-8 luni, din ce-mi amintesc ca-mi povestea mamica mea (din pacate nu mai am pe cine intreba..)
Astept sa ne spui cum merg lucrurile in continuare si dupa cum spunea si Spiridus, nu te retrage sa plangi singura intr-un colt, vino aici in bratele noastre, spune acelasi lucru de cate ori simti nevoia, daca asta te ajuta sa te descarci si noi iti vom fi alaturi!
Lucrul acesta il spun si pentru draga de Alra care este o persoana tare si nu se plange prea mult, dar simt ca are nevoie de mai mult decat cere. Stiu ca ce va ofer eu aici nu este mult, dar o imbratisare de la mine, un sfat bun de la altcineva, se strang intr-o stare de spirit mai buna care va v-a face sa priviti ziua cu alti ochi!

pozici...Aventurile lui Habarnam si alte cele..:)

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Dandusa asa gandesc si eu! Noi momentan dormim fiecare in patul lui, dar cu patutul lui in camera noastra pentru ca nu opune rezistenta. Cand o sa ceara la noi in pat, va fi ok (eu una abia astept o manuta mica in jurul gatului meu). David a vrut sa doarma cu noi cand avea 1 an si 3 luni si a dormit pana la 3 ani. La 3 ani, i-am facut pat mare de o persoana in camera cu noi si a fost foarte incantat de idee, iar la 5 ani s-a mutat in camera lui fara nici o problema. Acum il astepta cu mult drag pe Luca sa creasca, sa poate dormi in camera cu el.
Si nu stiu cat sa spun ca tine de fire, dar David este un copil foarte sociabil si mai ales lipicios...chiar si acum dupa 7 ani e genul care vine si te mangaie si te pupa cand ai o problema...sare de gatul persoanelor care ne trec pragul sa le pupe de bun venit (daca ne vede pe noi ca facem asta).

pozici...Aventurile lui Habarnam si alte cele..:)

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ihotu72 spune:

Buna fetelor,o zi buna cu bebei cuminti si fara colici va doresc.
Mav tinem si noi pumnii si ne rugam sa iasa bine analizele.Curaj si incredere ca totul va fi bine.
Bebecris nu e mult e f bine.Alex al meu avea la 2 luni si 2 saptamani 6300 g si 61 cm(am fost la vaccin si l-a cantarit) si dr a spus ca e f bine.Sunt copii de aceeasi varsta mai grei ca ai nostri.

pozele mele
Nasterea lui Alex

Mergi la inceput