Pepenasi de iulie-august 2008 (71)
Raspunsuri - Pagina 5
anaxena spune:
daca va plictisiti:
Ana-Maria
de Maria 19.06.2008www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
Maria,povestea nashterii
Tecky spune:
Salutare!
La multe luni sarbatoritilor de azi!
Deci sa va povestesc:de dimineata la ora 8:20 am ajuns la Directia Muncii pe Hambarului sa-mi depun dosarul.Desi programul incepe la ora 9 erau deja 50-60 de persoane,cred ca erau veniti de la ora 6.
In numai 5 min s-a dublat coada.La ora 9 au inceput programul si spre surprinderea mea s-au miscat foarte repede functionarele pt ca la 9:30 eram in drum spre casa.Sfatul meu e sa nu va grabiti sa ajungeti prea devreme pt ca treaba merge foarte repede si nu are rost sa stati sa inghetati.Eu am avut noroc ca am tot facut schimb cu sotul,stateam cate 10 min la coada,apoi 10 min in masina.![]()
Flo ms mult pt sfaturile cu galbenusul.Ralu nu prea vrea sa manance nici lapte din cauza racelii.
Starea ei este la fel:tuseste si ii curge si nasucul.
Ankalaura nu stiu exact ce sterilet mi-a montat,parca Mirena.
Cristina si Ralu se trage de urechi si mai nou se apuca si de putinul par pe care il are.![]()
Didi super haioasa Aida.
Va pup
boticelina spune:
Kimmy eu ii dau iaurt de oameni
. Nu-mi permit si nici nu vreau sa-i dau doar din alea de la Humana. Drept sa-ti spun nici macar n-am avut curiozitatea sa citesc eticheta la alea de la Humana, iaurtul de care folosesc eu are doar lapte si fermenti lactici in compozitie (nu lapte praf si alte dracii). Secretul lui e ca e deja scurs si e foarte consistent. Si dulceeee... 
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
ladymina77 spune:
Buna dimineata,
Noi raportam un control la medic,la un alt medic,luam antibiotic ca nu ne-a trecut fara ,s-a complicat treaba si a coborat mai jos de gatulet.Sper sa fie bine ,vineri mergem la control.Schimbam si pediatra ca nu mi-a placut "tratamentul" asteia.
Dia,la sf de luna sper sa ajung pe sterilet si iti spun cum stau lucrurile.
Flo,sanatate la bebe!
Tecky,multumesc de raspuns si sanatate si Ralucai.
Ana_a si mie mi-i se pare uneori ca o strange pampersul si trebuie largit un pic.
Ies sa vad daca nu s-a trezit.
Pe mai traziu.
Mami de Andreea Maria 07.08.08
Mami de Bogdan 28.05.99
http://community.webshots.com/user/ladymina77
povestea mamarutei cu cifra 7, ziua joi
SunSmile spune:
Iriss e bine ca ai tacut pentru ca oricum nu ar fi inteles nimic, crede-ma! Ah, te racoreai tu dar ea tot in obscuritatea mintii ei ar fi ramas! Ai gasit cutie?
Dia sanatate multa!
Capri bravo pt vestile bune despre Ilinca. Eu zic ca a recuperat frumos la greutate.
Bujo ce-mi face Filipanul? Cum se mai simte? Esti sigura ca nu e viral si atunci nu antibiotic?
Cris si a mea se trage de urechi, isi baga degetele in nas si apoi in gura...ma rog, e foarte needucata fatuca asta:))
Ana_a noi am trecut de la pampers la happy si astia au un elastic in fata si se intinde ala, eu verific cand i-l pun doar ca-mi intra un deget si gata!
Ana uuuf, si la voi dinte? Ei, e vremea lor, ce sa facem! Si mistreata mea e maraita dar de dormit vaz ca doarme bine!S-a ingrasat Maria cea mergacioasa, vezi?!
Iza poti sa-i dai in apa! Voi aveti probleme si noi de cand cu papica facem de 2-3 ori/zi. Hmmm.
Boti pai daca e mai avantajos sa stai acasa, e super, nu? Poate la primavara va cunoastem si noi! Foarte bun iaurtul ala, asa e. Eu il gasesc in mega image.
Ankule sa ai pofte la galuste! Nush ce sa te sfatuiesc cu premergatorul, eu nu o sa iau si nu pot sa-mi dau cu parerea. Si cu invizibilul, asa stau de ani de zile si nu ma schimb acusha, sa stii!:) Si eu vb cu iubi, cu prietenele, colegii...toata lumea s-a obisnuit cu mine pe off.
Gata, chiar fug la trebi ca am buluc. Si mai vine si Xang la mine...tre sa-l pun in cutie sa-l trimit la Mada, ca m-a disperat!:)
SUN - mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA (16.06.2008)
Cand Dumnezeu saruta suflete
ana_a spune:
salut again
multumesc de raspunsurile legate de pampers.
sun, nici eu nu folosesc pampers "pampers", folosim "bonbini" sau asa ceva, de la Plus, sunt la fel ca happy doar ca putin mai ieftini, tot asa cu elastic si asemanatori ca forma si textura. Dar cand zici ca lasi un deget, Thea este pe spate? sau in fundulet? Ca asa fac si eu insa cand il ridic in fundulet sa-l verific am impresia ca burtica iese peste pampers si il strange...oricum, o sa testez diverse masuri atat cat sa nu-i iasa pipi din el ![]()
boti, multumesc de raspuns. sigur no sa gasesc ceea ce iei tu, insa voi incerca cu iaurt de-al nostru, de la monor, din cel mai slab, este foarte gustos, sau poate de la Teaca care este si mai gustos, natural, fara lapte praf in el...cel putin asa scrie pe etcheta
. Peste vreo saptamana am sa-i dau cate un vf de lingurita sa vedem cum reactioneaza. Eu zic ca no sa aiba nimic, dar nu se stie.
Ana - mami de
Stefan si
Matei
Ne jucam

boticelina spune:
Si pentru ca azi e una din acele "idle days at the office" sa va zicem si unde suntem noi cu diversificarea, poate va inspir (Dana, Pica
)
Deci noi deja avem toate mesele de zi diversificate fiidca stiti ca nu suntem prietene cu laptele peste zi (de aici si rapiditatea introducerii iaurtului). Noaptea servim in continuare dupa cum am zis ieri de 3 ori cate 130 ml lapte (cica ne-am facut mai mari si am sarit peste suta de ml
)
Dimineata (9.30-10.30): fructe (mere, pere, piersici, caise, banana, mango, si acum 2 zile cirese, toate bio - mai putin merele si mango, din gradina ursului - aka buni) cu branzica facuta din lapte de gostat de 3.5% amestecat in prop. de 1/4 cu lapte batut sau mai nou servim fructele si cu iaurt. Fructele le dau ori cate una ori combinate cate doua, ca sa nu zapacim papilele.
Amiaza (13.30-14.30): legume - batate, morcov, dovlecei, patrunjel, pastarnac, telina, conopida, broccoli, sfecla, fasole galbena fideluta, ardei copt, bulion de rosii home made for baby - adica fara sare si zahar, praz sote cu oloi de masline (cam cepos dupa gustul meu
), simple sau cu unt/ulei de olive, sau cu carnita (piept de pui, pulpita de curcan, ficatel) o data la 2-3 zile. Duminica servim galbenus (inca n-am trecut de 1/2 galbenus - adica i-am dat doar de 2 ori pina acum). Oul se fierbe 10 minute de cand incepe sa clocoteasca apa, asa mi-a recomandat pediatra.
Dupaamiaza (17.00-17.30) - milkshake cu fructe, iaurt cu fructe, mai zemos asaaa, cereale cu fructe, cereale cu iart, fructe cu un biscuit popu_lar facut pulbere, oricum, chestii mai usoare.
Seara (19.30-20.00): invariabil cereale cu lapte la bibe (3 masuri de cereale - Nestle "burtica sanatoasa" orez cu morcov, "somn usor" cu tei - amestecate cu 180 ml lapte). Folosesc aceeasi masura pentru cereale ca cea cu care masor laptele praf.
Daca va face ceva cu okiul din meniul nostru si nu stiti cum se face, ziceti si esplic.
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
flo1980 spune:
Boti multam!
Iaurtul e cumva de la brenac? ca eu stiu olimpus de la brenac...
Sun, Tecky, ladymina 
Am papat si noi branzica cu piersica si putine cereale, ne-a placut!
Off Anka ce ti-e si c astia!
Fug ca tre sa pape Alex si David maraie intr-una....
_
Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!
ana_a spune:
Astazi Matei a implinit 6 luni! De dimineatza ma uit la el, il studiez, il intorc pe toate fetele si il pupacesc de nu se vede! Este un copil atat de vesel si de calm incat nu pot decat sa-i multumesc lui Dumnezeu ca il avem! Foarte atent, nu-i scapa nimic, iar la capitolul "progrese" eu zic ca stam super bine ![]()
Avem un vocabulat fff vast cu multe vocalize si combinatii, am sa insir cateva : tetete, ada, dada, aba, tata, brrrrr, tititi, plus alte minuni indescifrabile dar foarte simpatice.
Si-a descoperit degetele de la picioruse si le studiaza neincetat, se enerveaza daca ii iau picioarele sa-i pun pampersul dar daca ii dau o jucarie in manute ii trece supararea.
Daca Stefan ii smulge jucaria cu care se joaca
plange si isi intinde manutele sa o recupereze, l-am invatat pe Stefan ca nu-i frumos ce face, eventual sa-i dea alta la schimb asa ca momentan am rezolvat conflictul.
Zambeste cu gurita larga pana la urechi si este delicios asa stirb ca o babuta, insa numai la Stefan ii rade cu zgomot, la el se intinde cu manutele sa-l zmotoceasca de par sau sa-l traga de nas, sigur vrea sa-si ia revansa la cate zmotoceli din partea lui a trebuit sa suporte....
Nu plange de loc cand Stefan il strange (usor) de obraji sau il trage de manutze fara a fi agresiv ci pur si simplu din dragoste de frate
- asa zice el.
Stie cand ii incalzesc mancarea si asteapta frumos in bratele mele uitandu-se cu pofta la canita de pe aragaz, recunoaste lingurita si se linisteste din plans daca nu este gata papica si el este rupt de foame, stie ca urmeaza sa-i pun babetica si devine mai intelegator ![]()
Chiar daca dpvd motoriu este destul de incet nu-mi fac absolut nici o problema, stie sa se intoarca de pe spate pe burta si invers, mi-a demonstrat intr-o seara, insa nu face parte din activitatile lui preferate. Prefera sa ia pe rand cate o jucarie, sa o treca dintr-o manuta in alta, sa o invarta, sa o atinga, sa-i simta gustul/textura sa o scuture sa vada daca suna. Are foarte multa rabdare cu fiecare jucarie si ii ia cel putin 3 minute pana sa se plictiseasca de ea. Sta minute in sir si studiaza cate o jucarie.
Il cauta mereu pe Stefan cu privirea si rade in hohote la fiecare aparatie a lui in decor, iar Stefan ofcourse il provoaca, se stramba in fata lui si il face sa rada, face ca toate animalele pamantului iar Matei rade cu hohote. Daca incerc sa fac eu asa ceva se uita la mine mirat..cred ca isi zice in sinea lui"mami face ca stefan " ![]()
Mananca cu pofta legumele, casca o gurita simpatica si nu lasa sa-i picure nimic, nici macar nu se murdareste pe gurita! Insa, nu acelas interes il are fata de fructe, dar cu rabdare poate le va accepta si pe aceste. Am reusit sa-i provoc interesul pentru sucul de mandarine si mi se pare un pas inainte.
Astazi i-am promis la Stefan ca mancam impreuna o prajiturica de ziua lui Matei asa ca de dimineatza abia asteapta sa ajunga acsa sa il las pe el sa sufle in lumanarea lui Matei ca el este inca micut si nu stie ![]()
Cam asta ar fi despre noi, eu nu prea am scris despre Matei, insa astazi, fiind si ziua lui, mi-am permis un pic de timp special pentru a scrie cateva randuri despre el.
Acum doarme, indata se trezeste si vom iesi in oras dupa ce papam legumele.
Ana - mami de
Stefan si
Matei
Ne jucam

serbanica spune:
La multe lunite si multi ani pt cei nascuti azi!Sa fie sanatosi si voiosi.
Noi de cind ne dau dinti ,defapt mai mult e durere ca altceva nu avem,nu mai dormim noapte .Ne trezim din 2 ore siplingem de mami pleaca la lucru cu ochi cit cepele.Acum e pe burtica pe picioarele mele ca sa pot sa scriu eu ca sincer sunt cam dependenta de voi![]()
SUN TE ROG EU NU TE JUCA CU GLICEMIA DUTE LA DR SI FATI UN CONTROL CA DIABETUL E O BOALA CARE NU DOARE DAR ARE CONSECINTE GRAVE CARE POT SA AJUNGA SI LA PIERDERA VEDERII!!!Eu stiu asta ca lucrarea mea de diploma a fost diabetul si nu e necesar sa se faca de la dulciuri se poate face si de la stres ,nervi sau altceva.