Mamici si burtici de Baia Mare(17)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clauco spune:

Salutari!

Fetelor, eu nu inteleg, mie mi-au intrat banii vineri, si la o prietena de-a mea, indemnizatia+alocatia. Nu stiu cum la voi iarasi intarzie.
Sa va spun ceva, in special Acai81 si Malinkai, am sunat azi acolo unde am depus dosarul pentru recalculare. Si am intrebat daca o sa intre de luna viitoare recalculata, si stiti ce-a zis? Ca poate peste vreo 4 luni, ca inca nu au programul de calcul....pana vine...pana se pun sa faca recalcularile,...pana vine randul cererii mele....cam 4 luni. Bine ca banuiesc ca o sa-i dea retroactiv dar sa nu va asteptati prea repede.
Anca81, acum a intrat indemnizatia de decembrie, deci tot 600.
A, era sa uit, am zis ca am card si daca se pastreaza contul si dupa recalculare si a zis ca spera ca da dar nu-i sigur. Deci totul e in ceata acolo.
Si mi-a mai zis ca o sa mai intarzie indemnizatia si luna asta ....desi mie mi-a intrat. Deci, daca voua nu v-au intrat s-ar putea sa mai dureze...doamne doamne.

AdrianaSM, bine ca ati scapat si de vaccinul asta.
Si te rog nu te mai stresa cu greutatea Esterei. 800 gr / luna e foarte bine. A mea a crescut mai putin cam 600-700/ luna si e ok.
Nu ma stresez. Sa stii ca de la 4 la 5 luni mi-a crescut foarte bine dupa ce i-am introdus cerealele si i-am rezolvat burtica. A pus aproape 1 kg. Dar oricum a fost in grafic.

Melly, mersi de cafea.

Dflavia, am tot schimbat cerealele, dar acum face figuri la toate. Asta e, ma obisnuesc deja cu circul, dar sunt foarte calma la masa si ii dau toata portia indiferent de cat scandal face. Daca e culcata pe spate, n-are ce face, trebuie sa inghita. A si inca ceva, cand vad ca vrea sa scoata afara mancarea cu limba (ceea ce incearca tot timpul), ii tin lingurita in gura pana inghite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihor spune:

anca81 multumim mult! in poza aia e cu taticul ei ;))
ancaurno sa pun si poze de la botez dar trebuie putin prelucrate...dupa ce le termina sotul, o sa va arat si voua.

dflaviane-am distrat super bine la botez...am profitat si eu de faptul ca nu am dansat de multa vreme...inainte aveam burta si nu imi era prea comod, iar acum nu prea pot sa merg undeva sa dansez pt ca e Sofia micutza.
Am dansat, Sofia a fost cuminte, tortul din Seini pe langa ca a fost frumos, a fost si foarte delicios. Toata lumea l-a laudat. Per ansamblu, m-am simtit mai bine decat la nunta noastra ;))
Ce scumpica e fetita ta cum rontaie soricelul

Vreau sa va intreb voi de care vaccin le-ati facut copilasilor vostri? Cel gratis, sau l-ati cumparat? Noi imediat urmeaza sa facem vaccinul de 2 luni si nu stim inca pe care sa-l facem...am gasit pe net multe denumiri dar toate mi s-au incurcat in cap...plus ca am primit diverse sfaturi...ba sa cumparam noi vaccinul(nu dau reactii adverse)ba ca si cel de la stat e bun...

Legat de scutece, noi folosim huggies...pana acum ne plac...vreau sa incerc si libero
servetele umede folosim numai huggies-->sunt foarte groase, iar daca uit pachetul deschis(si asta mi se intampla des), nu se usuca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dflavia spune:

salutari si de la noi, suntem mai bine azi ma duc cu ea la dr sa vad daca mai are rosu in gat si daca ii mai dau antibiotic

melly pentru tine sa-ti treaca oboseala si pentru Amelia sa-i treca nasucul si pentru ca e asa cuminte si papa tot ce-i da mami
anca81 i-am facut supa super concentrata, am fiert mai multe legume in foarte putina apa si acoperit bine asa ca ceva vitamine tot s-au dus in supa aia, eu ma bucur ca i-a placut si nu a facut figuri la lingurita , deocamdata, azi mai fac una si pun si ulei de masline, si ma gandesc sa o tin asa cateva zile si apoi fac pireu pe cand se obisnuieste cu gustul. of of sa stii ca a noastre o sa fie manechine
AdrianaSM ati scapat si de vaccinbul asta mai aveti unul si gata pana la un an, ce bine e sa stii ca nu mai chinui copilul, bravo si pentru ca e sanatoasa si sa o tineti tot asa , cat despre obisnuitul in pat ... eu nu o pun deloc sa doarma cu noi pt ca daca ne vede ea nici nu doarme in alta parte dacat patutul ei, aici is o norocoasa ca nu a facut niciodata nazuri de genul asta, si doarme si noaptea cu 1-max 2 treziri dar adoarme singura la loc

de bani habar n-am ca n-am iesit din casa de 3 zile dar vineri nu erau, azi o sa verific, da ma gandeam ca o sa fie haos cu banii astia ca asa se intampla in romanica noastra

Mami de Stefania 11.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Malinka spune:

neatza...de 10 min m-am dat jos din pat (deci vedeti, primul lucru, va scriu):), piticul inca doarme, nu stiu cum poate...

mihor...intr-adevar, poza aia e deosebita...dar mi-au placut si celelalte...astept pozele de la botez, cum a fost tortul? si...vroiam sa te intreb, ce e cu parul sofiei, pare ca ar fi tunsa, doar pe jumatate...
cu salteluta, maine as putea, sau joi, dimineata sau seara, cand zici tu...
de vaccin...eu i-am facut cel platit, infarix, la doua luni si la patru si mai avem la sase luni...a reactionat foarte bine, n-a avut febra deloc si nici nu cred ca l-a durut piciorusul ca a avut o energie de numai...dar nu stiu cum e cel fara plata...ancaurn cred ca l-a facut pe acela si dragos a reactionat foarte ok...

anca81...se pare ca nu-i plac carlei bananele...acum ma tot gandesc daca sa cumpar aparat de gatit pe aburi sau nu, tu zici ca e util? dar morcov fiert si pasat i-ai dat deja? ca am citit ieri ca azi faci...

flavia...stefi e o nazdravana, in curand strica tot...:)

mie mi-au intrat banii, ieri i-am scos, la brd am...desi vor veni cu intarziere, cei 600 vor intra la timp, nu? asa ma gandesc ca ar trebui sa fie...si, ce sa ne asteptam de la tara asta?

ana...si mie mi se pare ca a crescut mult alex...

adriana...ii mai dai si altceva decat suc de morcofi esterei?

fetelor, eu as iesi un pic afara, nu se incumeta nimeni, nimic?

Mami Loredana si Marc Alexis, o minune de copil...
Povestea minunii mele

Aici vedeti poze cu noi www.youtube.com/user/ilrdn" target="_blank">, iar aici filmulete

Intre noi, baimarencele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Clau, felicitari pentru nervii tari. Eu pur si simplu cand vad ca urla imi vine si mie sa plang. Azi i-am dat banana printre "lacrimi" chiar nu cred ca asta e solutia. Masa trebuie sa fie o placere pentru ei. Si din pacate pentru noi chiar nu e defel

Malinka, nu stiu ce sa-ti spun referitor la steamer. Am facut ieri in el, a iesit gustos dar Carla tot nu a mancat. Cred ca mai bine ii faci pentru inceput fiert in apa si daca papa cu placere fierturile sa cumperi si steamer. Oricum daca vrei sa-i faci supa tot trebuie sa fierbi legumele in apa.

Flavia, tare dulce soricel mai ai tu acolo

Mihor, si noi tot Infranrix Hexa/IPV+Hib am facut, deci schema cu plata. Avantaje:

- reactii minime
- are un vaccin in plus fata de schema de stat - Haemophilus Influenzae tip b
- e o singura intepatatura
- nu se da si oral (polio in schema de stat sunt picaturi orale, pe care bebele poate sa le scuipe sau verse si nu se asimileaza cum trebuie).

Dezavantaje:

- pretul maricel, cam 280 ron cel Hexa si 250 IPV+Hib.

Deci sa inteleg si eu cu e cu maternitatea, vin cei 600 ron lunar conform legii vechi si ulterior vine diferenta rezultata in urma recalcularii? Sau nu mai vine nimic pana nu afla astia cum se calculeaza?

Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare
Povestea puiului meu drag
www.totsites.com/tot/carla" target="_blank"> Eu sunt Carla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdrianaSM spune:

Mihor, intr-adevar foarte frumoase pozele cu Sofia...deosebite...legat de vaccin noi am mers pe schema Pasteur, platita, vaccinul se numeste Pentaxim...costa aprox 1.5 milioane...se da la 2, la 4 si la 6 luni...

Malinka, numai suc de mar si uneori de morcov ii dau Esterei...o singura data i-amdat portocale...dar destul de rar prind portocale dulci si mi-e mila sa-i dau asa acre...si nu-i dau in fiecare zi suc...cand si cand, ca suntem inca micute...
Acum o dedicatie speciala pentru Marc...bineinteles, tot cu Winnie..:)
100%Wnnie

Flavia, si Estera doare doar in patul ei, nici in bratele mele nu vrea sa adoarma...dar cand o pun in patut in 2 minute adoarme...doar cand face fente dimineata devrenme si nu mai vrea sa doarma o pun langa noi sa mai prindem si noi macar o jumatate de ora de somn... si eu tot manechin o fac pe Estera...acem aici o trupa de manechine..:))))

Clauco, nu ma stresez de greutatea Esterei...doar ca uneori ma gandesc ca s-a nascut micuta si trebuie sa recupereze mult fata de alti copiii...dar in rest ma bucur ca sanatoasa...asta-i cel mai important...

Nikolleetta, ce mai faceti? cum a crescut Rares?

Cladewel, cum merge sarcina?

Celelelte gravidute cum sunteti? Rodicamaries, Ilinca, Mihaelutza mai spuneti-ne cum o duceti...

Va aratam o sesiune de pupicuri...:)
Ii dau un pupic mamei
Si imi da si ea mie unul
Gata cu pupicurile:)

Adriana, mamica binecuvantata de Estera (17.09.2008)

Copilul meu iubit
O satmareanca intre baimarence
Asa cresc eu

Mergi la inceput

Mie mi se pare normal sa vina tot 600 pana reusesc sa-si faca calculele. Iar pe urma sa ne dea retroactiv diderenta. Nici nu am mai intrebat chestia asta ca mi se pare logic sa fie asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelutza_c spune:

buna,fetele.
mihor,ma bucur ca "am dat" de o mamica de varsta mea.Ei...eu mai am putin pana voi deveni mamia(abia astept).ma bucur sa aud ca ai nascut cu dr.Roman.e un om foarte de treaba.mie imi place ca el nu e ca altii,nu se grabeste ,explica tot timpul,e un om super, si....are rabdare.
si..pt fetele care au nascut la euromedica,cu cat timp inainte ati platit taxa,sau cum se face.sa imi zica si mie cineva.cred ca m-am decis...raman la euromedica.poate imi dati si mie mai multe informatii cand ati platit,ce v-ati luat de acasa....stiti voi restul.
va multumesc din suflet si va pe toate si pe bebelusii vostri.

Mergi la inceput

Mihor, Eu l-am facut cel gratuit, si e cat se poate de ok. Nici o reactrie, nici febra nici nimic. Si mai nou, nu se mai dau picaturi pe gura. Se da tot injectabil. Asa a fost la ultimul vaccin, (o singura intepatura) deci nu mai trebuie sa stai stresata ca poate il scuipa sau vomita. Dar totusi intreaba medicul de familie ce-ti recomanda.

Mergi la inceput

AdrianaSM, foarte frumoasa rochita Esterei. Si eu i-am luat vreo 20. Si cand mergem in vizita o imbrac. E asa de dulce.. Dar imi dau seama ca nu i-am facut poze. Cu prima cazie o sa-i fac si eu in rochita.

Mergi la inceput