Pepenasi de iulie-august 2008 (60)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Si pentru ca Luca doarme cumintel si am avut timp, am scris si eu cateva cuvinte, mult prea putine si mult prea sarace despre

Ce a insemnat pentru mine anul acesta si LUCA

17 iulie 2008… ziua in care mi-am gasit in sfarsit menirea. Pentru ca acum sunt convinsa ca viata mea pe acest pamant are un scop, ca nu am fost salvata de la moarte de cel putin 2 ori degeaba, ca nu mi s-au intamplat atatea minuni zadarnic. Sunt sigura ca scopul pentru care Dumnezeu m-a adus pana aici e sa dau nastere si (sper) sa il cresc pe puiul meu Luca si pe altii, daca vor mai veni. Prea a mers ca pe roate totul, sunt obisnuita sa ma lupt mult mai mult pentru a obtine orice vreau. Dar cu Luca am ramas insarcinata din prima, am avut o sarcina impecabila, fara sa stiu ce inseamna greturi, am fost activa pana in ultimul moment, cezariana a mers struna si refacerea la fel.

Luca e minunea care mi-a dat sens vietii, dupa 5 luni cu puiul meu nu inteleg cum am putut trai 28 de ani fara el. Am facut atatea scoli la viata mea si in timp ce eram insarcinata ma gandeam ca tot ce am invatat in toate scolile astea nu se compara cu cate ai de invatat ca sa cresti in copil. Si totusi nu exista nicio facultate, nicio scoala care sa te invete sa fii mama. Dar dupa ce a venit Luca am inteles ca fiecare zi, fiecare ora, fiecare clipa cu el e o scoala. Puiul meu ma invata sa fiu mama, ma invata ce nu m-au invatat toate scolile la un loc. El m-a invatat cum e sa iti pui intreaga fiinta in mainile altei persoane cu toata increderea, cu toata iubirea, cu toata suflarea. El m-a invatat ca fiecare dimineata e un motiv de bucurie, el chiuie de veselie de fiecare data cand se trezeste si ma vede, el imi zambeste si atunci cand il scol din somn, el se uita mirat si rade si atunci cand il cert. El m-a invatat cum e sa ai atata nevoie de o alta persoana incat sa vrei sa iti fie aproape in fiecare secunda. El nu vrea jucarii sofisticate, nu vrea hainute scumpe, el ma vrea numai pe mine, asa cum sunt eu, mai grasa uneori, mai urata, mai cu cearcane, mai nemachiata, oricum as fi tot acelasi zambet senin primesc de la el, tot la fel isi pune viata lui mica in mainile mele.

Cand am devenit mama am inteles ca trebuie sa elimin din vocabularul meu (sau sa pastrez doar la nivel de cuvinte) vorbele „nu pot”. De acum TREBUIE sa pot, orice, oricand, oricat de greu, pentru ca fiinta cea mai draga mie se bazeaza pe mine si trebuie sa stie ca PENTRU EL mama poate orice. Sa fiu mama pentru mine e ca si cum o parte din sufletul meu s-a desprins de rest si a capatat contur, a capatat viata si acum traieste in exteriorul meu, ca o prelungire a mea. Si simt ca nu voi mai fi niciodata intreaga, dar nici nu mi-as mai dori vreodata sa fiu. Si totodata ma cuprinde o spaima imensa pentru ca atata vreme cat sufletul meu era inauntrul meu puteam sa am grija de el, sa-l feresc de rele, dar acum ca o parte din el e in afara mea as vrea sa il pot proteja mereu si simt ca nu pot, as vrea sa il feresc de tot ce e rau si dureros in lumea asta si simt ca nu mai detin controlul, ca atatea se pot intampla... Asa ca tot ce imi ramane de facut e sa ma indrept spre Dumnezeu si sa ii multumesc ca mi-am gasit menirea, sa ii fiu recunoscatoare pentru minunea pe care mi-a daruit-o si sa-l rog ca orice ar fi, sa-l ocroteasca pe puiutul meu si sa-i calauzeasca pasii, ca orice suferinta si durere sa se abata mai bine asupra mea decat asupra lui, pentru ca eu sunt mare si ma pot apara si doare incomparabil mai putin. Nu pot decat sa-L rog sa ne lumineze mintile si inimile ca sa fim vrednici de menirea pe care ne-a dat-o si sa putem face din Luca un OM. Pentru ca asta e tot ce ramane dupa noi si nici nu ar trebui sa ne dorim mai mult.

Monica, mami de Luca 17.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

moni cand am citit tot ceea ce simti ca mama pt puiul tau mi-au dat lacrimile.Cuvintele tale m-au facut sa-mi dau seama ca nu exista nimic pe lume mai frumos decat sa fi mama.Ma bucur ca te-am cunoscut mult mai bine prin intermediul cuvintelor scrise.Ce mai nu mai am cuvinte.Mi s-a parut ca ti-ai deschis sufletul cat de mult ai putut si ar fi placut ca intr-o zi Luca sa citeasca ce ai scris tu cand el avea doar 5 luni.
Anna tu o mai alaptezi pe Ioana?De ce se trezeste totusi atat de des?
http://www.afluacum.ro/index.php?id=27&offset=168&pictID=775¬a=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Si Ralucai ii transpira mainile si picioarele,mai mult picioarele.

http://www.afluacum.ro/index.php?id=27&offset=168&pictID=775¬a=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

moni poza cu par de om normal este f f recenta. Alealalte sunt de acum 1 luna si mai mult. Ca atata e de cand m-am decis sa muncesc serios la freza lu' fi-miu si am emotii la fiecare baie - sa nu pierd controlul si sa iasa droghy stile.

Gagix multzu a lot de complimente!!!

ooka e compli rau treaba cu bibele, bag sama ca mai trebe sa fac o facultate. Hai sa vb pe mess sau la tel, iti dau peme.

pica de cand ma chiaunitzi voi la creieri mai ca mi s-a facut sa nu plec fara puiul meu. Cu toate astea ... 99% vin single ... Dar ca sa stau mai mult de 20j de min, fiecare dintre voi trebe sa se angajeze sa-mi deie si mie cupilu din dotare macar 5 min sa ma alin. Vreau sa fac cate 1 poza cu fiecare maimutzicaaaaa!!! Claaaar?!!!

Mergi la inceput

Pfuaii si am uitat. Iote aici poze proaspete si calde de azi dimineata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Ileanna, puiul tau seamana cu tine !

Serbanica, ce omulet cu greutate ai tu acolo, wow, 8 kg deja !!!!

Romana are varicela, asta e ! Acum sa vedem daca se ia si la cel mic, care e inca alaptat exclusiv ...

-------
eu si cele 3 minuni ale mele
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaxena spune:

am venit de la dr,am facut vaccinul si am stat cumintzica ca de obicei
dr a zis ca ei ii place foarte mult cum arata Maria si ca sa nu-mi fac griji,sa nu-i bag lapte praf supliment ca nu-i nevoie ci mai degraba sa-i mai bag o masa,pt ca ea are nevoie de calorii la cat de energica e si consumand multe calorii nu se ingrasha,mi-a explicat ca 1l lapte=max 600calorii ,asha ca m-am linishtit...mi-a facuto dr miniona..bey ce nu suport cuv asta!!!ca mie nu mi se pare asha scundaca!

acu' ma apuc de pregateli pt diseara!!ufff,ce chef am!!

Ana-Maria de Maria 19.06.2008
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
Maria,povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

TECKY, multumesc de cuvintele frumoase, si mie mi-ar place sa citeasca Luca ce am scris.

BANCURI DE SEZON

Un baietel intreaba o fetita:
- Ce-i vrei de la Mos Craciun?
- O papusa Barbie. Dar tu?
- Eu vreau un Tampax
- Tampax? Ce e asta?
- Nu stiu, dar la televizor zic ca daca il folosesti, poti merge la
plaja oricand, te poti plimba cu bicicleta in orice zi, poti sa
dansezi, sa mergi la piscina, tot ce vrei… fara ca nimeni sa-si dea
seama!

Dupa o zi criminala, in care lui Mos Craciun toate i-au mers prost - i
s-au imbolnavit 4 pitici, 3 reni au racit, sania s-a rupt, a ramas
fara bautura si a venit si soacra-sa in vizita, seara, suna la usa un
ingeras cu un brad imens de Craciun. "Ce sa fac cu bradul Mosule?"
intreaba ingerasul. "Bagati-l in fund" ii raspunde Mos Craciun nervos.
Si de atunci exista traditia cu ingerasul infipt in varful bradului.

Un copil optimist si unul pesimist il asteapta pe Mos Caciun. Copilul
pesimist e sigur ca nu o sa primeasca mare lucru, copilul optimist nu
mai poate de incantare si abia asteapta sa vada darurile. Vine Mosu',
copilul pesimist primeste super-cadouri: trenulete, masinute,
ciocolata... Copilul optimist primeste... o balega.
Se intalnesc copiii si schimba impresii: Pesimistul: "Mai, eu am
primit un trenulet, da' nu e prea mare, o masinuta, da' nu e culoarea
pe care o vroiam, si ciocolata, da' e cu lapte si fara alune..." si
asa mai departe.
Optimistul rade incantat: "Mai, eu am primit un cal, da' nu-l gasesc!

- Draga Mosule, Am fost foarte cuminte in acest an, chiar daca sunt
bolnav si sarac si parintii nu ma duc la spital atunci cand am nevoie,
imi doresc, daca poti si daca vrei, sa imi trimiti o bicicleta si o
ciocolata.
Postasul, induplecat de scrisoarea copilului, face cheta in posta si
ii cumpara copilului o bicicleta. I-o lasa langa cutia postala ca si
cand ar fi venit de la Mos.
Dupa o saptamana, copilul ii scrie iar Mosului:
- Draga Mosule, multumesc pentru bicicleta, e grozava, insa ciocolata
nu a ajuns. Cred ca a mancat-o nesimtitul de postas.

Monica, mami de Luca 17.07.2008

Mergi la inceput

moni

marimar pe buneeee? Exista si oameni care cred ca seamana si cu mine cupilu' asta???!! Am o colega care ma tot intreaba daca am fost de fatza la momentul conceptiei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Helou fetili,

Intre doo trebi aparui si io . Am citit doar pagina asta, mai incolo o sa citesc si din urma.

Noi azinoapte am reusit sa dormim binisor, adica intre 22:00-2:40 (vreo 4 ore jumatate), apoi intre 3:00-6:15 (vreo 3 ore), si inca o tura intre 6:30-10:00 (3 ore jumate). Ma declar multumita . Iar pe la 13:00 am mancat fructele, cu maaare pofta, de a trebuit sa-i dau tot ce blenduisem . Adica o jumatate de banana si o jumatate de mar -pana acum cantitatea asta o imparteam in doua portii. A mancat bine si apoi a supt san, dupa care nani . Deci a facut la fel ca aseara cu cerealele, cand a trebuit sa-i mai fac o tura .

Moni, .

Ileano, vazut poze calde cu fi-tu. E meserias tare gagiu .

Revin mai incolo ca trebe sa scot rufele din masina.

pup you all,

Caprioara, mami de Matei si de Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
poze
(cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)

Mergi la inceput